|
![]() |
#2881 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() p.s. Otišao mi sav upgrade za bajk na dječja kolica... dođu ko cijeli moj bajk a nemaju ni diskove ni vilicu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#2884 |
In the ghetto
Datum registracije: Apr 2007
|
Mislim da univega ima promjenjivi hod ovisno od toga na koji polugicu se stavi doji dio shocka. http://cdn.mos.bikeradar.com/images/...ph9-798-75.jpg Hod moze biti ili 130 ili 100mm ali nisam 100% siguran. Ta univega je odlican izbor inace to isti okvir koji je focus koristil za neke svoje bicikle prosle godine. No nebi tak brzo otpisal pitcha - spec je spec...
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
![]() |
![]() |
![]() |
#2885 | |
Moderator
|
Citiraj:
I bili to prosječni rekreativac osjetio uopće ? Uostalom i sam sam gledao Pitcha kao svoj budući bajk (ili Lapierra koji je skup do boli, ali mi ima rame za prste polizat ![]() ![]() EDIT: Elvis, vidio sam na dropu da si kupio SLX kočnice sa 185 rotorima. Možeš li molim te nakon što ih instaliraš i spališ pakne (ne treba puno, par kočenja je kod mene bilo potrebno) samo reći kako koče sa većim rotorom (koliko kila uopće imaš ?) ? Ja sam na 83-84kg i čini mi se da mi je 160mm rotor na knap. Istina, spustio sam se prošle nedjelje na Sljemenu bez ikakvih problema, no baš ne bih htio da mi budu na granici mogućnosti svojih ![]()
![]() |
![]() |
#2886 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2887 |
no fear
|
Ako je za to kaj si napisal biti će ti dobar i GIANT ROCK M PLAVO/CRNI IM 09, ostatak novc spremi za nekaj drugo... Za nekaj bolje (barem pogon) morat ćeš se malo protegnuti. Za te novce imaš i : http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1470 http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1375 http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2845 Akcija Zadnje izmijenjeno od: MIK. 03.03.2010. u 14:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2890 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
za tvoju visinu mislim da bi ti trebala velicina 23-24". to sam gledao po ovoj tablici . bar sam ja po njoj sebi kupio, al svejedno probaj prije kupnje da se uvjeris da ti ta velicina odgovara. bitno je sve gledat na bajku ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ja cak mislim da sam na jubitou gledao kako taj Fox ima 100-130-150 mm hoda. Ali također nisam 100% siguran, jer ne mogu naci video, a u ovom trenutku mi se neda kopati po netu ![]() Ali vidjet cu jos sto i kako. Promatrao sam malo robusnije Giant bicikle, ali koliko vidim jedini je TS u RH u kojem se mogu kupiti giantovi bikeovi, s tim da je izbor katastrofa (na internetskim stranicama). Ne znam kakvo je stanje u ducanima... ![]()
![]() |
#2892 |
no fear
|
[QUOTE=warlock25;1585154sto je bitno gledat na bajku da se ne umorim nakon pol km? pogon,vilica?[/QUOTE] Da se ne umoriš trbaš imat konde ![]() Ubiti su ti najvažniji kotači i gume (kotač bolje da je veći npr 28˝ a guma bolje da je tanja tj. manji otpor kotrljanja), vilica ti samo odmaže bolje je bez (naravno po ravnom) itd. @aski zaboravi na njihov web, moraš se prošetat i pogledat |
![]() |
![]() |
![]() |
#2893 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Pozdrav, evo napokon došle kočnice i čeka se lijepo vrijeme da se ide malo divljat. Mogli bi slijedeći vikend malo opalit po Sljemenu ak se bude kome dalo. Evo par slika bajka bez kočnica i sad montirane kočnice. http://www.imagesforme.com/show.php/951554_P2020007.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/951555_P2020008.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/951556_P2020009.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/...1_P3030021.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/...2_P3030022.JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
#2894 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
@MIK, to sam i pretpostavio. U subotu nadam se idem u ZG specijalno zbog novog bikea, pa mozda i u TS svratim. Inace u rijeckom nema nista. Preskupi modeli, a ni hidrauliku nemaju ![]()
![]() |
#2895 | |
In the ghetto
|
Citiraj:
Preporucam kupovinu supljeg bicikla (od 4000 nadalje) u profi ducanu jer ovi u turbo sportu i hervisu su stvarno nestrucni.
AMD Ryzen™ 5 3600X,Arctic Freezer A35,Kingston FURY DIMM 32 GB DDR4-3200 Kit,Gigabyte B550M AORUS PRO-P,Gigabyte 1TB, M.2 2280, NVMe 1.3 PCI-Express 3.0 x4,INNO3D GeForce RTX 3080 X3 OC LHR, 10240 MB GDDR6X,Fractal Design Meshify 2 Compact Lite White TG Clear,Corsair RM650x (2021) 650W, HPX27i 27" monitor |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2898 |
In the ghetto
|
Bizmark je dobar ali kod njega nemozes bit gotov u jednom danu jer ima puno dvoriste bicikala.
![]() |
![]() |
![]() |
#2900 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Uspio sam uhvatit Avidove SD-7 V-brake čeljusti na Dropbike-u.Bile su skroz nove, još zapakirane u vrećici. Danas sam si uzeo cijelo popodne vremena jer sam znao da kad krenem po tome nema kraja problemima... Na sreću nisam imao previše problema, jer sam imao većinu dijelova doma. Prije sam imao onaj stari tip V-brake-a sa onim paknama koje su imale osovinu na sebi, ne navoj.(ali tko se još toga sjeća? ![]() Prednju sajlu nisam morao mjenjati, ali sam zato morao mjenjati bužir koji je bio prekratak.Na zadnjoj zam morao mjenjati sajlu jer je bila prekratka, i dodati novi komad bužira jer imam ramu koja nije baš tipična.Sajle sam rezao pažljivo sa dremelom, a onda sam ih na krajevima zalemio ![]() Sajlu sam dobro namastio kako bi lakše klizila kroz bužir, a ujedno i štitila sajlu od korodiranja. Prvi dojam je bio iznimno ugodan jer je puno lakše stiskati ručicu kočnice, a i same pakne su bolje od onih promaxovih za 10kn iz keindla ![]() Nisam probao hidrauliku, ali vjerujem da je ovo poprilično blizu. Meni niti netreba zasad jače od ovoga zato što me ovo već diže na prednji upotrebom dva prsta. Za par dana nabavljam DB Response sivu 2007 ![]() Još samo kad bi ova zima napokon završila da se ne smrzavam ko konj tri sata u garaži... Anyway evo jedna slika ugrađene prednje kočnice: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2901 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() @ Elvis, aski Sumnjam da je na Univegi 2010 Talas ![]() Elvise, znam da vjerojatno nisi probao SLX-e, ali zaista me zanima koliko si težak i kako rade na 185 rotorima. Ja sam na 160 napred (napred imam samo SLX) i nakon početnog "spaljivanja" pakni koje je trajalo nekih 5minuta, s jednim prstom mogu zakočiti da me digne (84kg + 13kb bajk) na prednji, iako je puno lakše sa dva prsta, tako da sam negdje na granici težine i 160mm diska. A nabaviti polovni 185 disk i adapter je lutrija ![]() @ Red Dwarf Koja vilica ? Ako je RS, imaš manual i stvarno nisu vilice komplicirane za otvoriti i promijeniti brtve i ulje. Brtve imaš u gumarama i slično, važno je da kupiš samo točne dimenzije. Moj glas ide isto za Bizmarka. Ili odi u službeni servis, RS je Protea Jaska, Fox je alanprim, a pojma nemam tko drži Manitou i Marzocchi.
![]() |
![]() |
#2904 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Imaš ih svuda po bike dučanima, samo je bitno da dobiješ isti kakav sad imaš, odi sa starim u dučan i usporedi.
![]() |
![]() |
#2905 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Buljo, jesi za Sljeme preko vikenda opet ? Cesta gore, a dole bome ne znam, jer je opet napadalo belog govneta, sve se bijeli gore ![]()
![]() |
![]() |
#2906 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
je dropout je...dakle svaki servias bi trebao imati? 'vako ovo bi mi trebalo a ništa...sutra do dsg-a i rog jome pa ćemo vidjeti...je zna netko još kakav servis gdje bi to mogao potražiti a da je u trnju ili oko njega |
![]() |
![]() |
![]() |
#2907 |
Moderator
|
To je standardan dropout, ništa fensy. To bi trebao imati svaki od navedenih dućana. No, ne znam jesi li vidio, no DSG na Vrbiku ti više ne radi, otvorili su novi u Ilici pa dečki tamo rade (ovi iz Vrbika). A Rog Joma je kod Kvatrića, što ne ? Mislim da ćeš se ipak prošetati. Na Vlaškoj su ti Markoprojekt, Rog Joma i malo dalje od Kvatrića po Hainzlovoj je Bicikl.biz. Martićeva DSG ili Ilica DSG/Keindl.
![]() |
#2908 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
madrfakr...da, mislio sam na vrbik i rog jomu u savskoj/vodnikovoj... a ništa...tramvaj negine...hvala da ste mi rekli a ne da sam ja dotamo otpeljao bajk i poljubio vrata... budem sutra pogledao onda u servisima na vlaškoj i keindl/dsg na ilici...te jedine znam gdje su ![]() btw hvala na pomoći ![]() btw #2 koliko bi to trebalo doći...jer na netu dobivam nebulozne cijene od 17 ojra pa nekako mi se to čini puno ![]() Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 05.03.2010. u 17:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2909 | |
upgrading...
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2910 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Možda odem na neku laganu vožnjicu po maksimiru čisto da vidim kak će se koljeno ponašat.
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|