|
![]() |
#1 |
MPower
Datum registracije: Nov 2008
|
SATA Driver za Seagate
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da nisu instalirani, ne bi ni vidio disk... Radi se o tome da ti je SATA kontroler u IDE modu. Ne znam zašto si to ostavio obzirom da imaš Windows 7...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Ako ne znaš bolje nemoj ništa pisati nego pisati gluposti ![]() Citiraj:
Dakle, prvo digni OS sa kontrolerom kako je bio za vrijeme instalacije (IDE) i zatim prati ove korake -Ovo vrijedi samo za Windows 7- 1. Klikni na start start i pod search upiši regedit i stisni enter (ući ćeš u registry editor) 2. Idi na: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/msahci 3. Desni klik na Start i odaberi Modify 4. Vrijednost postavi na 0 5. Reboot i uđi u BIOS 6. Promijeni način rada kontrolera sa IDE u AHCI 7. Spremi postavke i Reboot Ili link na tutorial
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Moderator
|
Ono što si ti naveo ne može radit ako je OS instaliran sa kontrolerom u IDE modu, a kao što vidiš on ima instaliran OS ![]()
![]() |
#13 |
MPower
Datum registracije: Nov 2008
|
Ja se ispričavam. Na Windows XP-u mi je stajalo i nije prolazilo POST. Sada sam probao na Win7 i prođe POST, ali mi ne podigne Windowse. Počnu se loadati i zatim se restarta. Idem probati ovo, pa javim. Evo stavio sam na AHCI kako si objasnio wolverine i radi. Jel to utječe kaj na brzinu rada diska? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
AHCI je nativni SATA mod i u teoretski bi tada diskovi trebali brže raditi. Za detalje googlajte AHCI ![]()
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
imam jedno pitanje u vezi ove teme. budući da imam win 7 instaliran, napravio sam sve prema wolverinovim uputama za prelazak na ahci. nakon toga mi se diskovi prikazuju u trayu, kao removable devices, što mi se u normalnom modu ne događa. je li to normalno za ahci? ako ne, gdje je greška? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
To je normalno za AHCI jer je omogućen Hot-Swap dakle možeš diskove vadit i stavljat ko recimo USB stick.
![]() |
#17 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Wolv, daj mi reci, pošto imam Dual-Boot, XP i Win7. i oboje sam instalirao kad je bilo naštelano na IDE. diskovi su mi seagate 500GB pa WD Black 500gb, po hijerarhiji sistema. Na prv om mi je XP, na drugom 7. jel ikako moguće da ih upogonim oba da budu u AHCI-ju ili ako to napravim, onda ću samo imati W7. za XP bi onda trebao mjenjati u biosu svaki puta na IDE, jel tako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
U principu da. Imao sam i ja takav slučaj pa sam morao u biosu mjenjat način rada kontrolera. Nešto sam googlao da postoje načini da se i na XP-u prebaci način rada sa IDE u AHCI no to nekima radi nekima ne, pa se nisam time išao pretjerano igrat.
![]() |
#19 |
Antimićanin
|
oke, baš ću probat kad dođem doma. ma nije mi taj XP bitan toliko, njega koristim samo za skener i sa popravak 7200.11 diskova sa bsy i lba 0 errorima ![]() a jel osjetno brži rad i prenos podataka ili je to samo teorija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
Teorija samo, i kod nekih Placebo. Dobit ćeš podršku za NCQ ali da će ti to dat neki osjetan boost u performansama - neće.
![]() |
#26 |
Moderator
|
Ne znam za vas ali meni je LiteON LH-20A1S uredno radio pod Win 7 x64 u AHCI načinu rada.
![]() |
#27 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#28 |
Antimićanin
|
kenjam ![]() ![]() |