|
![]() |
#512 |
Banned
Datum registracije: Sep 2007
|
Kakav je Samsung F1 1TB u odnosu na Caviar Black 1 TB? Razmisljam jos i o ovom Hitachiju http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.510.097 Disk ce biti jedini disk u kompu,preferiram sto brze i sto tise. |
![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Postavio si pitanje koje direktno izaziva prepirku i svadju ... jer naravno da ce svatko svoga konja hvaliti ![]() Svaki od diskova ima svoje prednosti i mane, brzine su ajmoreci slicne (neces osjetiti preveliku razliku), ali nijedan nije nesto posebno tih (ovisno da li se gleda idle ili seek). Jedino sto bi eventualno moglo ciniti razliku jest garancija i/ili cijena ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
ja oču WD Black od 640 GB ali nigdje ga nemogu nači. HELP |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Señor Audiophile
|
Ako si ispitao sve na nabavi.net, onda je jedini nacin pricekati da stignu u HR, jer je netko spomenuo nestasicu tih manjih Black modela. IIRC cini mi se da je bilo spomena o roku od kojeg tjedna ... to ce vjerojatno bolje znati prodavaci (tel. kontakt). |
![]() |
![]() |
![]() |
#516 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() bio danas u MagazinuRS, vele da im u petak dolaze ti WD 640 i 500 black. a adm ima 750 black - link na lageru (i neki skuplji kao serverski - link, ali ne znam jel se to isplati, kaj ti veliš dh41400?), uzeo bih dva 750 za soft. raid0 dok ne nestanu i tamo ![]()
![]() |
![]() |
#517 |
Señor Audiophile
|
Aha znaci u dolasku su ... bit ce navale ![]() A cuj, ako ti je hicha ti blekiji od 750GB su i vise nego ok ... a ako si strpljiv, ovi u dolasku od 500GB su vrlo povoljni (za dva komada je vec par stotki razlike). Pogotovo jer je RAID u pitanju, pa se ne ide na vece kapacitete (sto i sam znas). Osim kapaciteta (i cijene), sve ostalo je gotovo identicno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#518 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
Dakle, egzguz me, al meni, jednom od miljon ljudi, fakat je bitniji onaj sekvencijalni prijenos neg random access.. A još malo ispred toga mi je moj novčanik, pa ne dam 10x više za razne raptore i 15k diskove, niti 30x više za SSD-ove.. Trebam veliki disk, za velike količine podataka, a da je istovremeno pristojno brz u kopiranju (tj čitanju i pisanju) tih istih velikih količina podataka. Cya! Odoh se igrat s novim monitorom, tj na novom monitoru ![]() ![]() EDIT: P.S. Mijenjam 2x WD 6401AALS za 2x Samsung F3, bez nadoplate, zainteresirani na P.M. Vidim da ih volite a da je nestašica, a meni nikad dosta gigabajta ![]()
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#519 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#520 |
Señor Audiophile
|
Kada vec pricamo o vecim kolicinama podataka ... bas sam se malo zapitao kako ubrzati manevriranje s ovime (svakodnevno visestruko baratanje njime): ![]() Stvarno je zahtjevan folder (kopiranje sa diska u RAM): ![]() Svaka milisekundica mi je zlata vrijedna ![]() BTW sto se tice prodaje ovih malih blekija ... samo ih dajte na trznicu, kaj ce vam ti drekovi od diskova =) Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 08.02.2010. u 20:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
O toj brzini je već napisano postova i postova, ja bi reka da omjer brzine i RATa najbolje očitava ukupnu brzinu samog diska. Dakle disk sa specifikacijama, karikiram 15ms | 120 MB/s teško da je išta brži od diska 14 | 90 MB/s osim ako user baš ne prebacuje cijeli dan 50 GB s particije na particiju ![]() ![]() Samo ne znam čemu se zamarat sa svin tim podacima i brojevima, svi današnji diskovi su više-manje siličnih specifikacija i prosječan korisnik kakvih je bar 90% neće vidit razliku između Greena i F3, a kamoli uzmeđu Blacka i F3, a za sve ostale tu su RAID polja, SDDovi, itd.
![]() |
#522 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ma glavno da smo se mi dogovorili ![]()
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise |
![]() |
![]() |
![]() |
#523 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#524 |
|
u RS-u veli 100% dolaze, a u ADMu prodavač veli da vjerojatno neće biti ništa ispod 1TB kada rasproda ove od 750 ![]() no evo, dva fino rade, average ~200 MB/s, RAT 9.1ms možda sutra uleti i treći, kada još ima mjesta u hdd boxu a i SSD bu išao u prodaju ![]() ![]() ![]() ![]() koristim samo 250GB sa svakoga, tj 500 ukupno, jer sam tako vidio u onom drugom topicu da je bolje nego cijeli disk (nisam preko onog tool-a izmjenio LBA već samo malu particiju napravio u raid setupu) možda se može i po 300 koristiti bez pada performansi, vidjet ću još malo sutra kako se ponašaju...
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 08.02.2010. u 23:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Señor Audiophile
|
Dobar rez, vidim uvijek si u toku =) BTW ovaj tvoj SSD bi se fino dao iskoristiti sa MFT-om za aplication disk ili slicno ... znas i sam kakve si rezultate dobio s njim u CrystalDiskMarku ![]() Ne bi bilo lose vidjeti malu usporedbu podizanja aplikacija i svakodnevih radnji: MFT'ed SSD vs. 2 short-stroked Blackie's ...
![]() |
#526 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Koji je ustvari danas najbolji bang for buck sistemski disk,pošto bi ostavio Green 750 za storage,nedavno sam ga tek i kupio,nema 2mj možda, a Seagate nek bude backup,ili u ladicu pa kao eksterni? U nekakvoj trilemi sam što se love tiče,tako i performansi, naravno Black 500,malo prevelik imho samo za sistemski disk,onda Veloci 150gb ili neki SSD od 64+ gb? Jedino od 500 Blacka koristiti 300 kako Tom govori. Koju bi kombinaciju preporučili uz Green kao storage i Seagate 320 kao backup. Dakle čisti sistemski disk,samo Vista bi bila gore,i to bi ju kopirao sa Seagatea onim toolom što je Juggernaut postao čini mi se,da sam tako dobio odgovor. Ne da mi se nanovo instalirati. Što brži,što tiši,što jeftiniji, 2/3 ovoga je WD Black,brz i jeftin,tih baš i ne pored Greena. Što je SSD? brz i tih? Jeftin nikako? A Veloci? Brz,tiši od Blacka? Veći od SSD-a a ne toliko sporiji,ili kako? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#527 | |||||
Señor Audiophile
|
Samo to ![]() Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#528 | |
|
ma to samo zahvaljujući tome što vas par stručnjaka iznosi savjete kako i zašto... pa polovim što uspijem. ![]() evo update i sa 3 komada, stvarno rade fino, ono otvara se sve praktički trenutno, kao na ssd-u ![]() average preko 300MB/s, RAT svega 5.9 ms ![]() ![]() Citiraj:
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 09.02.2010. u 18:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Torrent freek
|
300MB/s mi je jasno, ali kako si pobogu dobio 5.9 ms? Nemojte samo lijepit slike, otkrijte male tajne velikih mjastora kuhinje ![]()
![]() |
#532 | |
|
ma nije neka tajna, particioniraš samo dio diska za upotrebu, a ostatak ostaviš prazno i ne koristiš(pa u biti dođeš na omjer kn/GB kao i kod SSD-a LOL) i onda glava ne mora hodati daleko u potrazi za podacima, jer joj je 'sve blizu' ![]() ima i neka još bolja(valjda?) metoda sa LBA editiranjem da bi se dobio isti efekt, no u to se nisam htio upuštati. napisao je dh41400 o tome nešto a jelc puknuo i link, pogledaj tu u podforumu EDIT: Citiraj:
![]() ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 10.02.2010. u 18:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#533 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() ![]() A za izvest to doma, za sada ipak ne, iman 2x500GB i prazno mi je nekih 100GB. Možda jednom kad složim polje od 2x1TB ![]()
![]() |
![]() |
#534 | |||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Sad tek vidim koliko je Bleki brzi od Blondija (AAKS nisu isli ispod 7ms) ![]() Definitivno javi usporedbu sa SSD-om (pogotovo CrystalDiskMark), jer ce biti vrlo zanimljivo ![]() Ne mozes reci da nisi dobil heads-up ... Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Torrent freek
|
![]() |
#537 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Wd 6400aars
uzeo sam si taj disk....to su ovi green line neki novi sa 64mb cash-a.... samo me zanima jel neko ima tu seriju.......nesto mi je spor....pa da vidin jel to neispravan disk ili ima neka caka...... cita san da kod ovih serija treba pokreniti wd align utility za win xp....a za win 7 netriba.... nebi trebao raditi toliko sporo za novi disk iako je greenline..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#539 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
uzea san tu seriju jer mi netribaju najbrzi diskovi bitnija mi je tisina ![]() aj posli cu stavit sliju..... |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|