Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.02.2010., 04:48   #1
dizi
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Creative Extreme Audio - prebacuje se iz CMSS-3D u stereo

Kupio sam prije jedno par mjeseci od Creative-a X-FI Extreme Audio zvučnu i instaliro na xp sp3 radila je super i od kada sam stavio win 7 i zadnje drivere za zvučnu svaki put kada uđem u igru zasada na ut3 i mass effect 1 i 2 mi stalno prebaci u stereo umjesto da ostane u cmss-3d-u več ako bi htio koristiti taj 3d effekt moram alt+tab i onda ga uključit a kada se vratim u windowse iz igre znači kada ju ugasim mi se onda opet upali taj 3d effekt to sam skužio po tome kada mi windows media player ostane upaljen dok igram i nekada mi zna u driverima prebacit iz headphones u 2/2.1 speakers sam od sebe i nikak nemrem skužit kaj se događa!Mislim da nisu driver jer sam jednog kompiča koji ima istu zvučnu pito i kod njega na win 7 sve navodno radi ali je reko da ga je isto zezalo isto to samo kaj je on uninstaliro drivere i instaliro nove ja sam to isto napravio ali ništa od toga!
dizi je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2010., 07:47   #2
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Možda je povezan sa EAX-om u ALchemy-u, ne bi bilo loše ručno pokrenuti ALchemy i odabrati igre koje će koristiti EAX,u tvom slučaju UT3 i Mass 1,2.

Kad si to napravio ručno,provjeri da li je CMSS3D još uvijek upaljen,i pokreni igru,i zvučne settinge po želji.

Javi jel uspjelo. Meni je ta kartica radila uredno na Visti x64, i EAX je ok radio,mislim da je 3.0 najviše što sam na njoj dobio,ili 4.0 ali sve isključivo softverski.

Tek na Extreme Gamer-u,Musicu itd imaš HW EAX. I to 5.0 .

Moraš li imati upaljen WMP? Da pokušaš WinAMP može u pozadini da svira,možda je i do toga.
thedream je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.02.2010., 02:09   #3
dizi
Registered User
Moj komp

e jel ti bad samo mi objasnit di se taj alchemy upali jer nikada nisam naletio na to tj da ga ručno pokrenem.
Staro 05.02.2010., 07:54   #4
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

ALchemy se ne "upali",hehe. To je aplikacija koja je ili instalirana automatski sa softverskim paketom na CD-u,ili ju je potrebno skinuti sa Creative weba.

Doduše,pod ne upali se,sam mislio na kvačicu,ili nekakav enabled,na što bi to asociralo. However, kad ju pokreneš,možeš izabrati koje igre će koristiti EAX,samim time dosta zgodna app.

Prvenstveno je za Vistu namjenjen ali vjerujem da radi i na drugim OS-ovima bez problema. Omogućuje EAX u starijim/novijim igrama.

http://www.soundblaster.com/alchemy/
Staro 05.02.2010., 15:33   #5
dizi
Registered User
Moj komp

evo probo s tim alchemiyem i ništa ne radi fala ti na trudu ali malo sam googlo i vidim da win 7 i creative neidu zajedno i za fix su izbacili neke modane drivere s tim da ne podržavaju extreme audio!
Staro 05.02.2010., 15:52   #6
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

O hebote w7 ja na visti,u moj komp ti vidim vistu,nisam očito dobro čitao uvodni.
Staro 05.02.2010., 16:54   #7
dizi
Registered User
Moj komp

sry zaboravio sam ja promjenit to sam dabvno stavio bio vistu :P
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori