|
![]() |
#3361 | |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() Btw ja optiku bas ne volim...ako mora biti digitalna veza neka bude koaksijalac ![]() btw2 neki se cudni demoni desavaju.tek od 4.og puta sam se uspio logirati ![]() Disclaimer:nisam nista pio ![]()
![]() |
![]() |
#3364 | |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Edit: Steve Urkel? HAHAHAH .. pazi mene, imam složeno phono predpojačalo i kupim drugo. Sutra dođe Pro-Ject Phono Box II Usb. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3365 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
Ova prva bi me kostala 265$ s dostavom nova direktno od firme koja proizvodi istu.Od meridiana je bolja samo u tome sto ima jako dobar headphone output i eventualno sto ima sve RCA umjesto 3.5mm.ALI koliko citam Meridian unatoc 3.5mm prikljuccima ima bolji zvuk. Meridan je jako tesko uopce vise naci.tko je ima ne prodaje je. I onda mi je uletjela ova sa dodatnim setom opampa za malo manje od 600kn i odlucio sam se za nju. Koliko sam citao o Meridianu jede X-prelude sto se tice muzike sa istim opamp-ovima ko malu djecu ![]() Onda zamisli razliku između nje X-fi music ![]() Ja sam u biti jako dobro prosao.Zadnja Meridian koju sam vidio na ebayu je bila 200$+poštarina
![]() |
![]() |
#3366 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3367 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() |
#3368 |
fanATIčni AMDovac
|
![]() |
#3369 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3370 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
Trebalo bi ispasti ~ 4,75mx4,20m s time da razmatram da cijelu sobu stavim u knauf na profilima + staklena vuna iza.To bi trebalo bar do neke mjere umanjiti odzvanjanje sobe,ali je to reletivno skup sport.knauf nije tako strasno ali staklena vuna kosta.Ali opet na drugu stranu lakse je postavljati el.instalacije na knauf,nemoras štemati.
![]() |
![]() |
#3371 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Na profile ti je postavljanje instalacije mila majka, za klimu, za sve. A za tu površinu te i nebi tolko puno došlo, polako i skupilo se bude. Ja isto polako al sigurno napredujem. Znaš onu staromodnu fintu, pljesneš malo jače u toj prostoriji i čuješ koliko odzvanja? Moja soba se zasad dobro drži što se tog tiče. Samo baš raspored zidova nije savršen. Baš sam u tom malo kutiću od 2m, taman sve stalo, zvučnici nekih 20cm od zida i sa strane. Prema Z-5500 + Z-2300 preporod, jedino bassa fali, naravno. Meni je sad prva "briga" da mi dođe taj Pro-Ject jer sam jučer nabavio Michael Jackson - Thriller LP i još puno 80's stvari, pa da se vrti malo ![]() Ovo predpojačalce sam već izvadio van, baš i nije neki preveliki interes za njega, moram priznat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3372 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
evo odlicne prilike, jos boljeg DIY-a http://www.njuskalo.hr/zvucnici/samo...a-oglas-934220 navalite ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3373 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3374 | ||
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() A tamo cu vjerovatno i kupiti Focal 706s za straznje skupa sa origigi stalcima.Polako se kompletira sve ![]() Jos mi je u planu denon 3910/3930... Citiraj:
![]() mozda skupljanje postova da se lakse trguje na trznici ![]() i jos sto je najveca fora,jos ce se naci neka bud... koja ce to kupiti ![]()
![]() |
![]() |
#3375 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
još jedan glas za optiku kao medij za interkonekt. ne vidim razloga zašto bi se koristio koaksijalac. signal je isti. optika je jeftinija od bakra, nije podložna EM interferencijama, galvanski razdvaja komponente, a duljina nije kritična.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3376 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Vidim da nitko ne spominje Asus Xonar Essence STX, Burr-Brown PCM1792A, promjenjivi opamps, zvučna izgleda močno, šta to nevalja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3377 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Osobno mislim da je juli@ kao i HT Omega Claro močnejša kartica od tog X-Meridiana,stock pogotovo,ne znam koji su OPAMP-ovi gore sad,i kako to zvuči,ali valjda znaš šta si kupio. ![]() Šta se tiče X-Fi Musica ona je za 300kn i dalje kraljica analogije,osobno ne znam nikoga,osim što vas tu čitam,da na nju spaja išta osim zelenog jacka i nekih 2.1 bukača,završno sa Z2300,drvenim Geniusima ili Z5500,u nekoj krajnosti. Sigurno kad bi bio u mogućnosti kao ti,prvo sa znanjem onda sve ostalo,išao bi na bolju zvučnu,i trk do anusmedie po neke Mišne,ostalo u AVartu. ![]() To si u pravu,Auzentech je često rebrandirani X-Fi sa nešto kvalitetnijim komponentama na samim karticama,ali ova X-Meridian je neusporediva sa X-Prelude,pogotovo tako moddana,ako je - a izgleda da je došla od nekoga tko pazi šta stavlja na nju,kupio si životinju od zvučne za siću para, i svakako ti treba čestitati na tome. ![]() ![]() Ne znam koliko košta ova ASUS-ica,mislim da nije bila ispod 200 baXXa kad sam zadnji put gledao..malo 2 much spram ovakvih kupnji kakvu je micek realizirao,imho. Evo još nešto zgodno..ali jako skupiše.. http://www.jp.onkyo.com/wavio/se_200pci_ltd/concept.htm Što se spajanja tiče,zaklinju se da je RCA-RCA osjetno bolje od 3.5mm-RCA,pa bi i to trebalo uzeti u obzir. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 02.02.2010. u 08:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3378 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Ajd ljudi mala pomoć. Tražio sam pa nisam našao, kakvi su Monitor Audio BR2. Mogu iskopat neki popust pa bi me jeftinije ispali. Sobica je 4.5m x 3.5m. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3379 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
A vidio sam i review covjeka koji je direktno usporedio moddanu x-meridian(oko 700$ mod) i modanu prelude(isto oko 700$ mod) i koji kaze da se prelude moze sakriti.Normalno govorim o preprodukciji glazbe.
![]() |
![]() |
#3380 |
Banned
|
Zato sam i rekao da je tvoja nabuffana tako,zvijer. ![]() ![]() ![]() S tim naravno da ti je to kao da tražiš specifičnu pikulu,u bazenu pikula. Šansa za takvu kupnju kao što je tvoja,ili ta juli@ koja se pojavi jedna u pola godine je ono 1/100. Stvarno čestitke na kupnji,samo se "pošteno spoji". ![]() Veliki sam ljubitelj inače julije jer koliko sam je čuo,mislim da se radi o savršenom proizvodu,plus ta balanced/unbalanced IO izvedba,bijeli PCB i Linux/Mac podrška,rocksolid driveri i podrška u profiaudio aplikacijama..paf kartica. Tako da ne zamjeri ako ju spomenem. Cheers! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3381 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() Pm-am se sa jednim likom koji je radio zesce modifikacije na meridianu pa upijam informacije sto je lagano za izvesti a da nije (pre)skupo.Dok sam ga pitao za opamp-ove koji su dobri/bolji od ovih koji su trenutno gore dao mi je cijelu listu pa si ti misli ![]()
![]() |
![]() |
#3382 |
Banned
|
Osobno,mali savjet. ![]() ![]() http://www.monstercable.com/home_av/..._audio_rca.asp http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=3788 Njam,njam. ![]() Mogu ti samo reći,koliko sam razgovarao sa ljudima koji su napravili studio od svoje sobe i nekim heavy demo bendovima s kojima sam u kontaktu, nemoj za reprodukciju glazbe okretati previše novčanik naopačke,to ti je rupa bez dna,a uho je vrlo subjektivno u toj klasi. Nekome je jedno bolje, nekome drugo,a ti si bankrot. ![]() Nazad na temu vas znalaca,ja sam off. ![]() Da se baviš recordingom,audiokreacijom pa ajde,ali za spojiti dva komada drva od 1000kn ulupati 700$ na modd-ove u zvučnu,no fckng way. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3383 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3384 | ||
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Evo imas tu neki popis opamp-ova koje auzentech preporucuje i prodaje: http://www.auzentech.com/site/products/opamp.php Normalno posto su brand-ani od njih kostaju skoro 3 puta vise nego da isti takav kupis preko ebaya ili negdje drugdje ![]() Ono sto trenutno razmisljam za dalje su: National Semiconductor LME49710HA Texas instrument ili Burr brown OPA627SM Oboje su single channel opamp-ovi,znaci trebas ih slagati 1+1 na TO99->DIP8 adapter.Oba su u "metal can" izvedbi koja sprijecava bilo koje ometanje od obliznjih komponenata u kucistu.Normalno ovaj potonji je dosta skuplji ali i dosta kvalitetniji.Stvarno opamp-ova ima od 3$ po dual channel dip8 izvedbi do 100$+ u single channel T099 izvedbi.Ovisno kakav tko zvuk voli i zeli.Neki idu korak dalje pa rade i zamjenu svih kondenzatora jacima/kvalitetnijima.I opet korak dalje...izrada posebnog napajanja za opampove...Fakat imas mogucnosti da slozis cudo ![]()
![]() |
![]() |
#3385 |
Guest
|
Nadogradio sam sistem, stiglo mi drugo predpojačalo. ![]() ![]() ![]() To trenutno izgleda tako, malo je nagurano, znam, al privremeno. Kad dodje nesto love, mijenjat cu jos svoju X-Fi Extreme Music nesto jacom karticom, posto puno slusam FLAC i MP3. Nego, imam jos jedno tehnicko pitanje. Gramofon slušam maksimalno do druge crtice na pojačalu, a neke ploče onako lijepo pucketaju. Naime, ukoliko ne pojačavam previše, to pucketanje mi ne može oštetit zvučnike ili što već ... jer pretpostavljam, to baš i nisu pravi sinusni signali, ta pucketanja ![]() Edit: @micek_kc Tek si je kupio, a već razmišljaš o nekakvim dodatnim modovima već modane kartice :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#3386 |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3387 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3388 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3389 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3390 |
Banned
|
Ovo je jedan momčilo sa xtremesystemsa napravio X-Fi Musicu. A na head-fi.orgu ima tema baš za moddanje koliko se sjećam upravo Musica, pa eto i Flikomanu ![]() It came with a heatsink on it. I took it off, and put three Swiftech MC21 sinks on it. I've noticed that sometimes, it does get warm. And I put on a 2200uF Hitano capacitor. It was basically the only half descent brand I could find over here. But if I can get hold of a Nichicon, I'll probably put that on there instead. It's bent sideways Oh, and I also put on 3 x LME49720 OpAmps, and an LM4562 in place of the stock opamps. I used a pretty crappy soldering iron to get them on, but they work well. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|