|
![]() |
#1 |
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
Pomoc oko konfiguracije WLAN mreze!
Evo ovakva je situacija od komponetni koje imam na raspolaganju su : zyxel wireless ruter,pacific antena 24Db,te canyon wf 511 kartica,problem je sljedeci,kao sto vidite na slici moram se povezat sa AP koji je nekih 150-200 metara od moje kuce s tim da mi je antena na krovu od garaze posto imam od tamo opticku vidljivost na AP,sada je problem kako spojiti komp iz kuce sa antenom na garazi? Ja sam mislio povuci utp kabel od kompa do rutera sto je nekih 15m posto mi je ruter odma kod antene,ali tu se javlja problem posto u kuci bi tada bio net samo za jedan komp koji je spojen utp kablom a u kuci imam dva komp + jos nekad se brat spaja s laptopom,pa jel ima mozda netko prijedlog nekako da spojim dva rutera pa da imam kod sebe bezicni net po kuci ? Skica mreze izgleda ovako: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rakija
|
ima li netko ikakvu ideju? hitno je! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Neznam kakav ti je to ruter, ali trebao bi imat AP sa client modom, možda taj ruter ako možeš stavit u client mod, i s njega staviš na krov a provučeš lan kabal do kompa i tamo ili negdje drugdje možeš još stavit switch za više kompova ili još neki AP ako hočeš wireless. Možda taj ruter podržava WDS repeatar mod pa preko njega se spajaš wirelessom
![]() |
#4 |
Rakija
|
radi se o ovom ruteru,onom sto t-com dijeli: http://www.alfatec.hr/download/ADSL/ZyXEL660HWHR.pdf naime dali bi mogao npr. da kupim jos jedan takav zyxel router(posto su bagatela) pa da ga spojim na krovu sa utp kablom na drugi zyxel koji je spojen sa antenom?tako da se spajan u kuci pomocu wireless kartica? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
ja bi ti preporučio da kupiš još jedan takav ili sličan router koji ćeš staviti u kuću, te spojiš taj novi i ovaj koji imaš gore sa utp kablom ostaje ti još 3 porta za kompove spojit žicom, a laptop tada spajaš na wireless od tog novog routera imaš tih šta dijeli t-com po oglasnicima za 100-200kn EDIT: u biti, to si ti i sam predložio xD
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Uzmi taj ruter, spoji antenu na njega te ruter spojiš sa kablom na laptop, i ako će radit onda kupiš još jedan takav.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|