|
![]() |
#3062 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Da ti odgovorim ono što nisi sam mogao zaključiti: hi-fi znači visoku vjernost reprodukcije zvuka. DSP procesor ti najvjerojatnije ne bi trebao kada bi imao idealnu slušaonicu s idealnim rasporedom zvučnika po sobi. Ne znam nikoga tko tako nešto ima. Umjesto toga imamo to što imamo, nedostatke naše sobe i položaja zvučnika, te (nisku) kvalitetu audio opreme. DSPovi u većoj ili manjoj mjeri korigiraju nedostatke naših soba kako bi zvuk približili idealnoj slušaonici i time doprinosi hi-fiju radije nego odmaže. To što je nekim dinosaurima audiofilima i dalje u glavi ona filozofija da svaka elektronička komponenta samo dodatno kvari zvuk, to je drugi par rukava i o tome mi se ne da.... I da, kolega ima navedeni Pioneer receiver i demonstrirao mi je što i kako može. Ne kažem da je to nešto uber, ali IMHO mene je stvar oduševila. Pure direct je u zamišljen da pritiskom na jednu tipku upališ ili pogasiš sve tonske kontrole i DSP procesore što je puno lakše nego vrtit kotačiće i ispritiskati hrpu gumbića da napraviš istu stvar... svaki puta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3063 | |||
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3064 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Medo, malo brkas stvari. Ja i ostatak ekipe tu se stalno dotičemo dvokanalnog zvuka, a ti stalno spominjes taj usrani pioneer i dsp i ostale stvari kojih nema u dvokanalnoj reprodukciji. shvaćaš? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3066 |
fanATIčni AMDovac
|
![]() |
#3068 |
fanATIčni AMDovac
|
![]() |
#3069 | ||
#erase startup-config
|
Citiraj:
![]() Zvučiš kao nekto tko je tek izašao iz puberteta. I za razliku od drugih s kojima se razilazim u mišljenjima, o tebi imam dojam da nisi najinteligentniji. Dijete, soba se kalibrira kako za 5.1 i 7.1, tako i za stereo. Kao drugo, vidio sam kakvu opremu imaš i šta si prodavao po tržnici, a držiš lekcije ljudima kao da koristiš high-end opremu. Očito ne znaš puno o tome što pričaš, već lupetaš napamet. Osobno nemam ništa protiv onih koji misle da je pure-hifi way to go. Svatko ima svoj gušt, ali isto tako više-manje svatko zabrije na nešto i brije da je to najbolje jer nije čuo nešto drugo. Ja sam bio jedan od tih prije par godina i skrećem pažnju na to. Ti me napadaš jer se s time ne slažeš. Fine, iznesi svoje mišljenje, ali ne seri i ne pljuj nao npr. u gornjem postu. Govoriti da je "pravo" analogno stereo pojačalo prava stvar, a da su receiveri smeće, te da je "pure direct" pravi način slušanja je svačije pravo, ali uvjeravati druge da je to jedino ispravno je debilno zabrijavanje. Ja neću reći da "pure-hifi" ne treba kupovati, ali odgovorno tvrdim da se velikoj večini ljudi taj zvuk ne sviđa i da velika večina ljudi želi mogućnost da si prilagodi zvuk. Takvom čovjeku nema veće depresije nego kad mu fali basa ili visokih i kad skuži da po tom pitanju ne može ama baš ništa napraviti s opremom za koju je izrigao nekoliko tisuća kuna. I to za STEREO! Citiraj:
![]() BTW: to se koristilo i kod tihog slušanja da ti "podeblja" zvuk jer kad slušaš tiho uho slabije čuje baseve i visoke. Zadnje izmijenjeno od: medo. 19.01.2010. u 17:47. Razlog: BTW: |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3070 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() mislim meni je to bezveze.Jedino kada ja fakat tiho slusam je preko noci a onda mi je i cilj da se sto manje bass izrazava
![]() |
![]() |
#3071 | |
Premium
|
Medo ostavi se mog IQ-ua, bolje gledaj sta pises. To sto ne posjedujem nista sto spada u hiend, ne znaci da nisam nista cuo iz te domene, i da nisam razgovarao sa ljudima koji je imaju. I stalno seres o tom DSP, pa daj mi pokazi stereo sistem u kojem je DSP i da ga netko posjeduje iz ovih krajeva? Cijelo vrijeme ti je u glavi taj frendova Pioneer i njegov moćan DSP. Ok, kucno kino, ali mi govorimo o hifi/stereo. Brkas pojmove. Citiraj:
Ja ne kazem da recimo za ovakav jedan uredjaj se ne bi naslo mjesta u HIFI-ju, http://www.behringer.com/EN/Products/DEQ2496.aspx ali ti stalno spominjes DSP, a referneca koju si spomenuo je pioneer resiver. A ti micek isto čkomi, samo cekas da se Sysa javi i da ga ti podyebavas za Logije. Pa sta ako ih ima? Prije je bio u tim vodama, danas vise nije, ali popriličnu količinu znanja ima i s njim se da raspravljat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3072 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Nebih da vam se petljam u polemilku, ali reciver i high end tesko mogu da idu u istu recenicu, i neznam sta se hvatate pioneer recivera kada je to cista srednja komercijalna klasa kakvih ima jos na stotine drugih brendova.
![]() |
#3073 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() Nisam omalozavao covjeka i mislim da je to i on sam shvatio ![]()
![]() |
![]() |
#3074 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3076 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ziiky, pazi da te ne pošalju na hlađenje ko mene zbog istog prijedloga jednom članu ![]() uglavnom, prinova u sistemu je pioneer s-w90s za 500kn upecao preko njuškala ![]() zvuk mi se u početku nije dopadal, ali sad sam sredil sve sitnice i bilo dobro... a onda mi neki vrag ni dal mira i moral sam isprobati sa DSP i VirtualCinema, uglavnom, preporod već drugi put danas ![]() jači, brži, bolji, veći, kvalitetniji (dalje sami nastavite) subwoofer mi imho netreba |
![]() |
![]() |
![]() |
#3077 | |||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Redovno pratim taj forum stvarno dugo vremena , drugačije rečeno registriran sam 2003 i pošteno sam se načitao toga po forumima i po PMovima .Vjerovao ili ne to je dovoljno vremena za pohvatat puno o ljudima...štoviše, prateči stvari godinama ,više mi je u glavi ostao onaj dio društveno-socijalnih odnosa nego o hifi ![]() Sad nakon ovog mogu reči samo da se mogu kiselo nasmješit na kvotano. Znam što se piše ali isto tako znam što sam iskusio. Šteta. Citiraj:
Kako je krenilo od predhodne strane je meni bas zanimljivo:
![]() |
![]() |
#3079 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Imam tri pojačala, samo na jednom (marantz) tu tipku imam koja na niti jednim zvučnicima nije bila upotrebljiva, a tu govorim o barem 7-8 pari kutija, od diamonda 9.1, pa preko visatonovih transmisija, sve do fostex mltl. Moram priznati i na slušalicama (sennheiser hd555) isto očajno. A pojačalo nije najniže klase ![]() Ali ako tebi paše...zašto ne. Svi drukčije percepiramo okolinu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3080 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ma ok eto tek tolko pitam, imam osjećaj da se ekipa zgraža nad samim imenom loudness pa eto, inače podesil da nije ni previše ni premalo neg taman ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3081 |
#erase startup-config
|
Pusti snobovske priče. Ti ljudi nemaju tvoj audio sustav, tvoj stan/sobu i ne znaju kakav zvuk tebi paše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3082 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali kao sto je Juan rekao, svatko od nas drugačije percipira okoliku, a tako i zvuk i ako tebi odgovara.. Ionako neces ukljucit Pure direct, ako ti tu par ljudi to predlozi. To je stvar osobnog ukusa/izbora. Po meni isto kao da postavis pitanje,; da si kupim plavu ili crvenu majicu? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3083 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Trebaš ćuti taj Direct, TONE OFF, na Rotelu. Kolika je razlika u odnosu na Tone On. Kod mene se fakat skuži, u pozitivnom smislu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3084 |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
Moram priznati da su mi te vaše audiofilske rasprave uvijek zanimljive, makar ne kužim ni par posto od svega. ![]() Pa ću u duhu toga bubnuti par svojih newb pitanja, ne zamjerite Mene ovo zanima čisto u smislu neke buduće kupovine, tek tolko za početak neke entry kombinacije pojačala i zvučnika, no samo u paru sa pc-em, jel. (kombinacija sa dedicated cd playerom mi nema smisla kad nemam puno audio cda). Dosad jedino kaj sam slušal su mp3ice na x530, no kad bih već uložio u audio sustav, naravno da bih polako prešao na FLAC ili slično, na početku barem sa bitnijim mi albumima. npr. onakav DAC s prethodne stranice, jel se uz njega koristi zvučna kartica ili se samo može prištekati usbom na pc i u pojačalo i to je to? i jel slušanje mp3ica zbilja oštećuje, degradira zvučnike (kak sam negdje pročital davno prije). Kolko bi onda uopće bilo preporučljivo koristiti takav audio sustav za uobičajenu pc upotrebu (znači i youtube i ostale gluposti), uz slušanje glazbe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3085 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Što se tiče loše snimke da, ali pri većim glasnoćama (iskusio na svojima mališanima) no i za to ti treba jače pojačalo...DAC-eva ima puno, mogu se spajati preko USB, optičkog kabela, koaksijalnog, najbolji su optički i koaksijalni, jer preko USB-a DAC dobiva napajanje od kompa pa moze prenositi i smetnje napajanja, dok ovi koji imaju svoje napajanje rade s čišćom strujom...uz njega se koristi zvučna koja ima koaksijalni ili optički izlaz te kod odabira opcija u meniju zvučne postavis dig out i to je to...ima toga dosta malo progooglaj naićeš na vrlo zanimljive članke |
![]() |
![]() |
![]() |
#3086 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3087 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3088 | ||
#erase startup-config
|
Citiraj:
Citiraj:
Kada si složiš dobar audiosustav, bit će ti gušt slušati sve na njemu. Od youtubea do DVD audia ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3089 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Dac s optičkim ulazom i i izlazom za slusalice? Ajde ok, na taj optički ulaz za slusalice recimo dolazi digitalni signal i dac ga konvertira u analogni i sta onda? Onda ga opet prebacuje u digitalni i salje van na optički izlaza za slusalice ![]() Senn 555 imam i moje preporuke sto se tice slusalica. Sto se tice Dac-a, nije toliko bitno o kojem se cipu radi, mislim bitno je, ali jos puno drugih stvari koji su bitne s kojima se na kraju dobije bolji ili losiji rezultat. Evo slike jednog, kod nas poznatog Usb daca, naravno iznutra ![]() http://img141.imageshack.us/img141/1244/projectgf7.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3090 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Školski primjer izvlačenja iz konteksta. Mislim da su svi shvatili da priča o DAC-u koji ima optički ulaz na sebi. A ujedno ima i izlaz za slušalice. Koji nije optički. ![]()
![]() |
Uređivanje | |
|
|