Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.12.2009., 11:05   #871
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Keyser Söze Pregled postova
da A8L W12 6.0 je ta zvijer
Da, to je taj kojeg sam gore spomenuo. Baš me zanima koliko to čudo troši...
Staro 08.12.2009., 11:54   #872
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ne znam tko je popunjavao ovu stranicu i na koju foru ali eto :

http://www.automobilija.net/katalog/...w12/4/7700/69/

Kombinirano 9.9 litara,možda u leru,da.

Na njemačkim audi forumima cifre su slijedeće, verbrauch auBerorts,vanka je li..na otvorenoj 10,30 L/100km, innerorts, unutra je li, 20,40 L/100km. Ne znam kakvom vožnjom,ali eto,nije baš 9.9 kombinirano. Možda momci ler mislili.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 12:08   #873
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Imam jednu anegdotu sa terencima. Da bude još slađe radi se o jednom saborskom zastupniku, neću govorit kojem. Lik u X5, a napado snijeg i idemo uzbrdo i on morao na pola brda izać iz auta i nastavit pješke. Ja lijepo prođem u Subaru od 700kg sa 4x4 bez trunke proklizavanja kotača. Baš sam se osjećao moćno u tom trenutku
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 12:22   #874
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor tOta Pregled postova
Uzeo bih što da ne. Kad sjednem u svog kompakta, iskoče mi oči svakih 15 metara od neravnina i slaloma između rupčuga, dok noćima me proganjaju Balkanske ceste. Da biram, Range Rover II ili G klasa. Ali to je već drugi par čarapa, daleko od Q7 i sličnih bajamobila te ostatka konfekcijskih proizvoda autoindustrije.

@zwer
Renault Clio Sport xxx > ostali, iako dotične prati priče o šarolikoj kvaliteti.
Abarthovog Fiću je pojeo jedan 205 GTI. (EVO 40-to izdanje).

@ostali
Zanimljivo kako uvijek isti pojedinci pišu o raznim picicama, trebama i učinku voznog parka na iste.
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
upravo tako... kome treba baš terenac sigurno neće uzet x5 ili x3 ili x1 (na bazi 3ojke sa stražnjim pogonom).

neki dan turirao malo kajena i super to sve dere se i ide i sve... ali je problem što to nije porše nego tuareg sa porše značkicama.

prilično sam ravnodušan ostao, osim na ono što vrijedi - motor i grmljavina.
E kad informatičari komentiraju automobile
Za vas, očito neupućene; range rover=bmw x5 - komplet pogon, donji postroj, motorizacija....
Staro 08.12.2009., 12:28   #875
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
Imam jednu anegdotu sa terencima. Da bude još slađe radi se o jednom saborskom zastupniku, neću govorit kojem. Lik u X5, a napado snijeg i idemo uzbrdo i on morao na pola brda izać iz auta i nastavit pješke. Ja lijepo prođem u Subaru od 700kg sa 4x4 bez trunke proklizavanja kotača. Baš sam se osjećao moćno u tom trenutku
To već nije do terenca, tj. suv-a u ovom slučaju, što nikako nije isto, nego do morona koji ga vozi jer 99% vlasnika suv vozila koje poznam ima teoriju, ma taj moj džip (lol) ide kroz snijeg i na koje god brdo hoćeš i sa ljetnim gumama (koje su u većini slučajeva fala Bogu bar 18" il 19") Mislim ono, moš mislit, taj da je imo UAZ-a ne bi se popeo uzbrdo po snijegu na ljetnim šlapama pogotovo tih dimenzija...
Staro 08.12.2009., 13:08   #876
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Za vas, očito neupućene; range rover=bmw x5 - komplet pogon, donji postroj, motorizacija....
zna se točno o čemu se priča... http://image.motortrend.com/f/851489..._side_view.jpg i takva braća.

motorizacija nije sigurno ista, bar ne kroz sve modele.

edit: The current V8 used in The Ford Motor Group's British Luxury Division appears in Jaguar and Land Rover, in a 4.2 (Jaguar XJ, XK and S-Type), 4.2 supercharged (Jaguar XJR, XKR, S-Type-R, Land Rover Range Rover and Range Rover Sport) and a 4.4 (Range Rover and Range Rover Sport)
syss je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 13:17   #877
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

To je Land Rover Defender 90/110, ne možeš to uspoređivati terenskim performansama sa ovim V8 Supercharged Rangeovima,to su šljokica-šminka modeli,spram ovog murjačkog gore koje si linkao. Nemaju isto podvozje,osovinski razmak,gume,apsolutno ništa,motorizaciju,ovaj sa 150ks max prođe di ne može ovaj sa 400.

Range Rover nije isto što i Land,Defender.
Staro 08.12.2009., 13:18   #878
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Postoje dvije mogućnosti za dolazak do tog zaključka. Prva je da ti je promaklo Range Rover II, a druga je da živiš u zabludi da se Range Rover proizvodi od '02. Ipak stariji Range Roveri kao direktni konkurent G klasi ne bi se trebao trpati u koš sa SUV-ovima prikazanim u zadnjoj epizodi, pa ni sa svojim mlađim bratom. Pokušavam reći da Range Roveri starije generacije nisu ista stvar kao ekipa sa uber Nm motorima, jedino se mogu spomenuti u kontekstu da su preteča istih. Bilo kako bilo, najčešće kupci svih automobila spomenutih na ovoj stranici teme su ljudi kome i nisu potrebne off-road mogućnosti, nego se više radi o produžetku ega.

tOta je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 13:35   #879
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Autor tOta Pregled postova
Postoje dvije mogućnosti za dolazak do tog zaključka. Prva je da ti je promaklo Range Rover II, a druga je da živiš u zabludi da se Range Rover proizvodi od '02. Ipak stariji Range Roveri kao direktni konkurent G klasi ne bi se trebao trpati u koš sa SUV-ovima prikazanim u zadnjoj epizodi, pa ni sa svojim mlađim bratom. Pokušavam reći da Range Roveri starije generacije nisu ista stvar kao ekipa sa uber Nm motorima, jedino se mogu spomenuti u kontekstu da su preteča istih. Bilo kako bilo, najčešće kupci svih automobila spomenutih na ovoj stranici teme su ljudi kome i nisu potrebne off-road mogućnosti, nego se više radi o produžetku ega.

Oprosti ali vozim se često u range roveru iz 96. na kojem je donji postroj od bmw-a, mašina je iz e36/e34 linije 2.5tds; pa ti sad zaključi na čemu je što i od čega i ko je kome predak itd... I inače ti paše masu stvari sa ovjesa P38 na noviju liniju od 2002. i obrnuto. A ne živim u zabludi, samo za tvoj info živjeh od automobila 20ak godina i fanatično sam upijao sve moguće dostupne informacije o svim markama automobila jer mi je to bila svakodnevnica....
A to što neki ovdje brkaju LAND rover i RANGE rover, to je drugi par čarapa i to dovoljno govori o poznavanju tematike.
Staro 08.12.2009., 14:45   #880
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
To je Land Rover Defender
mda... ja sam mislio da je ovaj defender badge naprijed razina opreme.

pričam jednostavno o propisnim i dokazanim terencima, ultra je nebitno od koje legure su napravljeni homokinetički zglobovi ili slične low-level informacije.
Staro 08.12.2009., 14:54   #881
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Strašno..
Staro 08.12.2009., 14:59   #882
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

kao i obično... konstruktivno.
Staro 08.12.2009., 15:04   #883
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Samo kažem,strašno. I onda sam ja kriv kad se lockaju auto-teme,daleko od toga da si i ti,ali taj bite-me stav,ne bi komentirao.
Lijepo sam ti rekao samo,da to nisu ni približno terenci,nazovimo ih, istih mogućnosti,bez uvrede da si ti to ranije znao,i sam si nešto slično sugerirao.

A ti si uzvratio u svom stilu,nepotrebno sisa. Zato sam rekao strašno.
Staro 08.12.2009., 15:41   #884
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
ma neće se lokat tema, samo će netko opet, bez razloga, obrisat postove!

Bezveze se tu prepirete o nepotrebnosti X5 M serije, Q7 W12, RangeRover Sporta i ostale ekipe. Stvar je jednostavna, auti su oduvjek bili mjerilo imovinskog statusa što se pogotovo manifestira kod nas na balkanu di postoje slučajevi da obitelji žive u šupi, podrumu, tavanu i to kao podstanari al bitno da je ispred kuće BMW!

Pogledajte sa discoverya epizodu: Million dollars cars i što kaže psiholog o autima!

PS Realno gledajući, da imam para, kupio bih si Q7 i nebi ga nikad terao na išta osim asfaltu

EDIT:
@Router Šteta što fali jučerašnja rasprava!

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 08.12.2009. u 15:51.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 15:46   #885
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Mislim da je Clarkson dobro sumirao za x5 m , q7 v12 tdi , i range 5.0 = totally pointless jer price tag im je stvarno lud.ali opet-probaj kupit kojeg i moras cekat ne jer ih sporo rade nego se dobro prodaju.

Ali ne mogu mu oprostiti kaj je twingo onak razvalio,i poslao u vodu. Slab sam valjda na te male jurilice,ili kaj je neko rekao lijesove.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 15:49   #886
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Kad pricate bedastoce.

SUVovi su sminka i gotovo. Skupa sa raznim uzdignutim divokozama sa AMG znackama. Sad zasto ih netko kupuje, tko ih kupuje - to je za forum.hr
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 16:08   #887
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
Mislim da je Clarkson dobro sumirao za x5 m , q7 v12 tdi , i range 5.0 = totally pointless jer price tag im je stvarno lud.ali opet-probaj kupit kojeg i moras cekat ne jer ih sporo rade nego se dobro prodaju.

Ali ne mogu mu oprostiti kaj je twingo onak razvalio,i poslao u vodu. Slab sam valjda na te male jurilice,ili kaj je neko rekao lijesove.
Imao sam ja popis suicide carsa na jednoj drugoj temi,još davno. Složili smo se oko malog GSi-ja starog 90/91 i još ponekog pulena.

Dobro fleks kaže,forum.hr..ne možeš shvatiti ono za šta nemaš para,toga se ja držim.Normalno da ne kužim čemu X5 M,kad bi i sa 2.0d X3 bio glavni Sejo Kalač subotom vani.Pustimo to.
Staro 08.12.2009., 16:11   #888
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Sjecam se

Nego,iz prve epizode nove sezone-onaj sudar gallardo i dacia... i spavanje u autima,stvarno najbolje jos dosad. I onda cesta u rumunjskoj sa onim zavojima na kraju,stvarno im je posao zakon Ali najvise smjeha mi je onaj Vietnam Special kad Clarkson mora vozit motor a naravno nece,i onda svaki put kad dodju negdje samo sidje s motora i baci ga u stranu,neku vesput mislim.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 17:11   #889
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Kad pricate bedastoce.

SUVovi su sminka i gotovo. Skupa sa raznim uzdignutim divokozama sa AMG znackama. Sad zasto ih netko kupuje, tko ih kupuje - to je za forum.hr
Ako ćeš tako gledat onda možemo reći zašto netko kupuje bilo šta drugo osim Dacie i s njom dođeš od točke a do točke b , eventualno Lada Niva ako trebaš po terenu
Staro 08.12.2009., 21:41   #890
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Al kaj ti budeš sa autom koji je veličine mini busa?Vozil se po gradu?Baš me zanima kak se budeš u rushouru sparkiral u centru Zagreba sa tim so called SUV-om...
Ti auti su za zadrte balkance i seljacine(NHF) iz konjsčinske...back to topic
tech je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 21:51   #891
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Al kaj ti budeš sa autom koji je veličine mini busa?Vozil se po gradu?Baš me zanima kak se budeš u rushouru sparkiral u centru Zagreba sa tim so called SUV-om...
Ti auti su za zadrte balkance i seljacine(NHF) iz konjsčinske...back to topic
Po ovom tvom bi se dalo zaključit da se Q7, X5, X6, RR S, Cayene i svi ostali iz klase prodaju samo na balkanu?
Staro 08.12.2009., 22:45   #892
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Po ovom tvom bi se dalo zaključit da se Q7, X5, X6, RR S, Cayene i svi ostali iz klase prodaju samo na balkanu?
ne nego su to auti za britney, toma, brangelinu, tu i tamo kojeg odvjetnika koji mora simulirat svoju moc i nogometase. Da zelim biti u jednoj od tih skupina - nezelim.

Moj prijatelj vozi quashkaia zato sto picice padaju na suvove. jel prizna - prizna.

Moj najbolji prijatelj vozi crxa zato sto je racer i boli ga quratz sto neka picica misli o njegovoj staroj hond. Jel to prizna - prizna.

Moj prijatelj odvjetnik vozi MLa zato sto hoce djelovati mocno, jel prizna - prizna.

Auto je dio imagea. Sad sto furas, tvoj problem.

Ali da su vecina tih auti za kojima mladjarija po forumu slini totalna glupost - jesu itekako.

Kolko poznam fahrera sa autima od 5000 kubika, pa nisu nikad papucicu stisnuli, nego ih imaju samo kao simbol necega da je to strasno.

Da sam bogat. Kupio bi lotusa ili NSXa. Zasto ? Zato sto je ruzan, al ide i nema glupe elektronike.

Danas kupis ferraria od 500+ ks i vozis ga ko alfu mito. Nekad si morao biti baja da bi znao to prebacit na podlogu. Auti su konfekcija i danas se skoro SVI rade po principu za sve. nema vise duse u njima i to je zalosno.
Staro 08.12.2009., 23:17   #893
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
ne nego su to auti za britney, toma, brangelinu, tu i tamo kojeg odvjetnika koji mora simulirat svoju moc i nogometase. Da zelim biti u jednoj od tih skupina - nezelim.

Moj prijatelj vozi quashkaia zato sto picice padaju na suvove. jel prizna - prizna.

Moj najbolji prijatelj vozi crxa zato sto je racer i boli ga quratz sto neka picica misli o njegovoj staroj hond. Jel to prizna - prizna.

Moj prijatelj odvjetnik vozi MLa zato sto hoce djelovati mocno, jel prizna - prizna.

Auto je dio imagea. Sad sto furas, tvoj problem.

Ali da su vecina tih auti za kojima mladjarija po forumu slini totalna glupost - jesu itekako.

Kolko poznam fahrera sa autima od 5000 kubika, pa nisu nikad papucicu stisnuli, nego ih imaju samo kao simbol necega da je to strasno.
Slažem se sa svime, napisao sam već par puta da bi i ja vozio Q7 da imam para, priznam. Samo mi je glupost govorit da su ti auti glupost, ovo ono. Auto je način za pokazat svoj socijalni status i to svi upražnjavaju Da to nije tako, netko je dobro napisao, prodavale bi se samo dacie i lade nive jer su i one dobre za prevoz od točke A do točke B!

Citiraj:
Da sam bogat. Kupio bi lotusa ili NSXa. Zasto ? Zato sto je ruzan, al ide i nema glupe elektronike.

Danas kupis ferraria od 500+ ks i vozis ga ko alfu mito. Nekad si morao biti baja da bi znao to prebacit na podlogu. Auti su konfekcija i danas se skoro SVI rade po principu za sve. nema vise duse u njima i to je zalosno.
Kupi si TVR-a

PS Hoćeš mi bit prijatelj pošto imaš takve prijatelje?
Staro 08.12.2009., 23:44   #894
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Slažem se sa svime, napisao sam već par puta da bi i ja vozio Q7 da imam para, priznam. Samo mi je glupost govorit da su ti auti glupost, ovo ono. Auto je način za pokazat svoj socijalni status i to svi upražnjavaju Da to nije tako, netko je dobro napisao, prodavale bi se samo dacie i lade nive jer su i one dobre za prevoz od točke A do točke B!

Kupi si TVR-a

al q7 je totalno ujsles vejst of money. Ono velko, neprakticno i za tu lovu u odnosu na ostale aute nejde. Ono glupost. A brijem da su mu i terenske mogucnosti nadjebane od strane pola kompakata.

Mislim koja je svrha tog auta ? Navecer na jarunu ? Ono ubi se. Niti ga mozes upeljat u disko, niti mozes nesto posteno tako uloviti. Vjeruj mi probao sam. Na lovu ti se kelje kurvetine i slicne. Znam jer sam proveo zadnja 2 mjeseca loveci jednu takvu. Na kraju dana skuzis - onak wtf. Pa njoj je BMW vrhunac mentalnog sklopa - jos ak si celav to je to ! Jel ti to treba u zivotu ? Pa bas i ne...

auto se kupuje za svoj gust. q7 toureg i slicno. Ono to NEMA smisla. NEMA.

Jos kuzim kupit nekakvog gutaca kilometara tipa a8 ili ultra udobne limuzine tipa neznam c6, jer si pun q na autobahnu... Ali to su SVE dosadni auti. a i te sve 2 i pol tonske limuzeni NISU fun auti. Pa to je tako inerentno po zavojima da to nije istina. Ono NEMA gusta i filinga. I onda te jos neki francuz za 12k € napere

http://www.youtube.com/watch?v=AWJ0_a0ns2U

Meni netreba auto da bi privlacio pozornost na sebe niti da bi mi dizao coolnes faktor. To nije svrha auta.
Staro 08.12.2009., 23:54   #895
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Da sumiramo- http://www.youtube.com/watch?v=eNoVktFPtzs

Inače kad smo kod Clia, meni je 182 puuuno draži od 197, jednostavno je nekak ljepši
tech je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2009., 23:58   #896
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:

Inače kad smo kod Clia, meni je 182 puuuno draži od 197, jednostavno je nekak ljepši
dobra

182 je klasik. 197ima dosta problema, a i nije mi nesto posebna.

182 ima onu crticu

isto ko i šiferica VTS. Sad bas gledam neke kombinacije da uzmem jednu. Napokon. Koja je to igracka. A izrazi lica vozaca - jos bolje + moje emocije vezane uz taj auto = to je to za neko vrijeme
Staro 08.12.2009., 23:58   #897
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Citiraj:
Kupi si TVR-a
Totalni disagree - promijenio sam hrpetinu auta (ja osobno preko 100) i NIKAD mi nijedan auto nije služio za pokazat soc.status i tako nešto. Pola sam ih imao zbog lake zarade na njima, a druga polovica izričito zato što su MENI bili zanimljivi nečim, uglavnom performansama (hint - npr - golf gti, astra gsi 16v, bmw e30 m, vectra 2.0 4x4....); uglavnom kupovani iz razloga da ja to moram imat i probat po nekim mojim cestama, a bmk šta je netko mislio o tom autu.
Comprende!?
Tako da bez generaliziranja molim
Staro 08.12.2009., 23:59   #898
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
http://www.youtube.com/watch?v=AWJ0_a0ns2U
još ga dobije po ravnom di inače malo kaska u odnosu na izravnu konkurenciju sa raznima prednabijanjima, po zavojitoj cesti ga brijem složi ko panta pitu
Staro 09.12.2009., 00:08   #899
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:

meni je V6 nekak najdraži
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2009., 00:18   #900
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
još ga dobije po ravnom di inače malo kaska u odnosu na izravnu konkurenciju sa raznima prednabijanjima, po zavojitoj cesti ga brijem složi ko panta pitu
A ne

Na kraju krajeva za to je i napravljen

Imam neopisivu zelju probat novog twileta sa cup ovjesom. Samo me trta da jako plese po rupama i grbama.

Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
meni je V6 nekak najdraži

Bio jedan zuti omotan oko stupa ak se sjecam tocno

Zgodno za vidjeti, ali nije mi nikad bio fetiš.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno