|
16.11.2009., 16:42 | #31 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Isčupaj i LAN kabel. Pa sve lijepo ostavi bez struje barem pola sata. Clear CMOS. Nikakav USB, zvuk, jedan keks meme, ugašen monitor. Ako ne prođe probaj pri bootu lupkat Insert ili čak i dok komp radi stisni i drži bar 7-8 sekundi istovremeno i gumb za gašenje i reset (na ploči)
17.11.2009., 21:00 | #34 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Ista stvar..isti natpisi.. Flashao sam BIOS sa USB sticka koji se bootao u DOS i onda pokrenuo awdflash pocupao sam sve iz kante.. baterije ..jumpere postavio u Clear poziciju...kasnije vracao dijelove jedan po jedan i svaki puta napravio clear cmos..ali..avaj.. ne pomaze nista sto sam do sada znao... ne vjerujem da je ploca "skurena", osobno sumnjam u BIOS verziju.. mada sam opet sve provjerio na sajtu sa drugog kompa... i dalje se borim..mada..ako vam padne na pamet stogod pametno.. bit cu zahvalan EDIT: iscupao sam tipkovnicu...da vidim kako reagira.. prepoznaje da je nema... izvadio sam i graficku karticu..ali nema beepova?? POST radi..ali dalje ne ide Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.11.2009. u 03:00. |
18.11.2009., 03:17 | #35 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odspoji još disk, optički pogon, floppy i sve front panel konektore koje imaš.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
18.11.2009., 12:18 | #36 |
Registered User
|
|
18.11.2009., 13:58 | #37 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ista stvar i kod mene... Nemam više ideja. Kolega koji se inače bavi takvim stvarima se još nije susreo sa ovakvom situacijom kao kod mene. |
18.11.2009., 15:32 | #38 |
Registered User
|
Ma ..mene sram jer se bavim servisom racunala dao sam plocu ekipi na "promatranje", ako nista drugo, probat ce s nekim kablom "ocistiti" bios, pa onda staviti stari bios... iskreno, ne znam kako, ali sam gledao onaj kabel sa DFI foruma, ne cini mi se nevjerojatno, no , opet, treba imati neki software za to..pa i "malo" iskustva ---jos uvijek cekam.. EDIT: no...simba... pisao si da si odnio u trgovinu gdje si to kupio, a nisi (ili mi je promaklo) napisao sto su ti oni rekli... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.11.2009. u 15:59. Razlog: spajanje postova |
18.11.2009., 16:26 | #39 |
Premium
|
Hehe, pa i tamo si u mojoj temi Samo moja ploča nema te serijske priključke, a ne znam jel bi radilo preko pci kartice s tim priključkom... Nisam napisao što su rekli jer još nisam bio po računalo. Iskreno ne vjerujem da će rješit, sve metode koje su mi rekli sam i sam isprobavao pa nije bilo rezultata. I meni je palo na pamet da je problem u verziji biosa, ali sad je pitanje kako to rješit jer mi je komp praktički invalid Btw, koju ploču imaš? Zadnje izmijenjeno od: simba. 18.11.2009. u 16:44. |
18.11.2009., 16:54 | #40 |
Registered User
|
LP DK P35 navodno mozemo odnijeti u LOST .. pa da je tamo flashaju s nekim kablom..rekli su mi kako se zove...ali sam dementan od zivciranja tek sam sada vidio lokaciju..bio sam uvjeren da si i ti u zgb... LOST je firma koja uz prodaju ima i servis..i to nelos.. da ih bas previse ne reklamiram.. jer sam tako pisao i za Ve-mil i za Feniks computers, pa su pali sa kvalitetom (citaj: profesionalnost, uljudnost..i ino) |
18.11.2009., 23:29 | #43 |
EMP moderator
|
Nevjerojatno... Daj makni sve s nje, ostavi je da stoji sama na stolu, izvadi bateriju, clear CMOS jumper stavi na poziciju za reset i pusti neka tako stoji cijelu noć. Ako ne pomogne, nosi na reklamaciju, ne isplati se zezati nikakvim drugim metodama.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
19.11.2009., 09:09 | #44 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne znam sad u čemu je problem, ploča je super radila do update-a. Jel problem u BIOS-u ili nečem drugom?! Zadnje izmijenjeno od: simba. 19.11.2009. u 10:06. |
|
19.11.2009., 10:07 | #45 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Svi koji imate slike ili bilo kakve Beepove napravit autoexec flash FLOPPY i probat s njim (ostavit malo dulje da stoji ne 5s i onda živčano čupat) i to gore stavit provjerenu verziju BIOSa (poželjno backup koji ste si napravili prije flasha od onoga kaj je bilo na ploči) ima po netu kako se taj flopi složi na sto mjesta... Ako to ne prođe ne gine ili programator ili reklamacija ploče...
19.11.2009., 11:53 | #47 |
Moderator
|
|
19.11.2009., 13:16 | #48 | |
Registered User
|
Citiraj:
Napisao je simba vec jednom, a evo ja i ponavljam ..ne mozemo pristupiti nikakvom bootu...POST vidi uredjaje, ali ne boota sa nicega.... ... EDIT Evo, upravo sam razgovarao sa ekipom kojoj sam ostavio plocu. Stvar je da se ne moze BIOS chip fizicki skinuti sa ploce, te se ne moze reprogramirati. Sam BIOS file je izgleda ili na samoj stranici pogresan/los/ne znam ili smo ga mi skinuli lose/pogresno/ ne znam... Znam da sam slijedio upute koje su napisanje na stranici, koristio software koji su oni preporucili i ispalo je ovo sto je ispalo. Reklamacija ne dolazi u obzir jer je ploca sama po sebi ispravna, a kvar je nastao uslijed korisnicke greske(???) simba. Predlazem da zajednicki napisemo mail tehnicarima DFIa i da im j.... opcinu cijelu...nek nam rijese stvar. pisi na PM Tisucu i kusur kuna ne odlazi bas samo tako, a i ne zaradjuje se samo tako, pa stoga hocu onda i znati zbog cega mi vise tih 1000kn |
|
19.11.2009., 13:33 | #49 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čekaj malo! Ti si napravio sve kako treba, ali je DFI uhebo BIOS i to nije kvar u sklopu garancije? Muljaju te. Flashanje BIOS-a je legalna operacija, a to što je DFI uhebo, tebe se ne tiče. Ti želiš ispravnu ploču, a neka se oni bakću sa DFI koji je dao takav BIOS.
19.11.2009., 13:37 | #50 |
Premium
|
Ja im već pisao i rekli mi ono što sam već i ovdje čitao. Ne znam baš da može čistom slučajnošću bit ista greška kod obojice, a radili smo na različite načine. Moguće je da nešto ne valja s BIOS-om. Nijedan standardni način vraćanja BIOS-a nam ne vrijedi. Zadnje izmijenjeno od: simba. 19.11.2009. u 13:58. |
19.11.2009., 15:25 | #51 |
Banned
|
Znači BIOS čipovi nisu u socketu? To je malo teža banana, ali mislim da se može riješit reprogramiranjem... Javite se članu foruma pod nickom "roki", mislim da bi vam on mogao pomoći oko toga. Ja sam već od njega uzeo nekoliko BIOS čipova za ploče, a trenutno rješava i Asus P5E3 od kolege. |
19.11.2009., 16:01 | #53 |
Registered User
|
Nije mi bas neinteresantno, no ipak cu probati da mi zamjene plocu...ukoliko to ne uspije... rokiiiiiii |
19.11.2009., 16:04 | #54 |
Premium
|
|
19.11.2009., 16:48 | #55 |
Registered User
|
al ga svrbe dlanovi... btw.. koliko on trazi za takav poslic? plocu sam odnio i ovi su rekli da ce je proslijediti zajedno sa pismom... sad sam na stand by pasmaster |
19.11.2009., 16:55 | #56 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Upravo u tome i je caka, nekad je bila shema da ako su uhebane samo "više" funkcije BIOSa sa odgovarajucim floppyem se moglo pristupiti "nizim" jelovima tj da je nekad u mraku ploca cak i inicijalizirala i koristila neke uredjaje samo niej mogla porenuti PCI/AGP za grafiku ali sa odgovarajućim flopijem se to moglo rješiti a neke ploče čak imaju automatski recovery u sličnim slučajevima koji sam povuče bin/rom s flopya ali dobro što je tu je...
19.11.2009., 16:58 | #58 | |
Registered User
|
tip sa DFI foruma mi veli: "nbelite", the bios can be reprogrammed on the board with an SPI programmer. Good shops have done so for sometime on many types of board. Sta je SPI programmer? prosvjetlite me nasao sam neki link http://www.kmitl.ac.th/~kswichit/SPI_Pgm/SPI-Pgm37.html i malo o SPI portu: http://docs.tibbo.com/phm/index.html?em1000_spi.htm pogledah i cijenu jednog od tih programmera: http://cgi.ebay.co.uk/PX-400-AVR-Atm...31161002r14990 Citiraj:
a u nadi sam da im se nece to dati slati i da ce mi samo novu plocu proslijediti.. BTW..gledajuci ove SPI programatore i mislim si, ako je tako niska cijena tih programatora, zasto si to je...ni servisi ne nabave??? ja se inace bavim servisom, ali vecinom samo software namjestanja, instalacije, zamjena dijelova..itd itd.. prva pomisao mi je bila da si sam kupim taj uredjajcic..druga mi je bila da nemam pojma kako se i za sto konkretno koristi, a i zasto bih to ja sebi kupovao, pa ne dajem ja garanciju na hardware koji ugradjujem, vec dobavljaci. No, njihovi servisi ne znaju/nemogu/nece davati podrsku... Ipak je pametnije da sam poslao plocu njima jer smatram da oni MORAJU imati podrsku takvog tipa. Davno su izumrli cipovi koji se vade i reprogramiraju. Mi smo, kupci, glupi, jer vjerujemo dobavljacima na svaki njihov odgvor "imamo servisnu podrsku". Upravo vidim kakvu Zakljucno. Stvarno pazite sto, gdje i kako kupujete. Masine se prodaju na kredite, kvaliteta je najfantasticnija, cijena najniza sve dok nesto ne krepa, a kad krepa, onda "ne znamo mi sto ste vi radili/garancija vam je istekla/...." . Malo sam pissed EDIT: Nbelite: I believe I spoke to you via support this morning on this matter. In this case it is correct that the MB should be returned to the supplier for servicing, however it appears that your supplier is a bit confused as to what to do. No one expects them to fix it, rather they need to return it to their supplier in turn for service. Just because they can't fix it on the spot doesn't mean they can reject your claim to service. Most of the time this is just suppliers being confused as to what to do. Tell them the appropriate course of action is to accept the board for service and ship it up the RMA chain. If they are still confused have them contact me at my support address. If for some odd reason they still resist then contact your national consumer protection agency. I doubt that will be needed thou. This is a fairly common issue with suppliers and is likely just a misunderstanding. __________________ DFI Support Europe tako da znate i drugi... samo me zanima koliko to traje Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 19.11.2009. u 22:26. |
|
23.11.2009., 11:44 | #60 |
Registered User
|
simba, jesi li poslao plocu ? |
Uređivanje | |
|
|