|
![]() |
#751 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Jesi razmišljao o zamjeni postojećeg ventilatora nekim drugim? Mislim da bi ti to bilo puno jednostavnije riješenje. Ovo sa ventilatorom sa druge strane nebi imalo nikakvog učinka s obziro da je hladnjak zaobljen, jedino da kemijaš sa nekakvim tunelom sklepanim pa ga pričvrstiš. U svakom slučaju, nevidim neki pametan i jednostavan način, osim mjenjanja postojećeg ventilatora, ali time ćeš slabo postići na temparaturama. |
![]() |
![]() |
#752 | ||
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
#754 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
pusti modove, valjda su malo pospani ![]() sad valjda znaš da si i ti fulao podforum za svoje pitanje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=140574 nego, jesi li smislio kako staviti drugi vent (ili dva nova ventilatora) na svoj Intel Phenom Quad |
![]() |
![]() |
#755 | |
Proktolog
|
Citiraj:
![]() ![]() Ma nešto sam načelno smislio. Samo me brine što će ventilatori biti u direktnom kontaktu sa konstrukcijom kulera (sada su preko onih gumenih nosača) pa bi se mogli više čuti. A i nisam siguran koje ventilatore da odaberem. Uostalom, kontam da me 2 dobra ventilatora (uz moj kuler) koštaju kao polovan sonic ![]()
![]() |
#756 |
Oppa Gangbang Style
|
mislim da ćeš više postići ako staviš jedan vent sa boljim propuhom (ako ne patiš baš na tišinu) dva ventilatora push/pull kombinaciji ne pridonose puno boljem hlađenju, barem ne kod mene meni se razlike su cca 1-2 stupnja |
![]() |
![]() |
#757 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Testovi pokazuju da 2 ventilatora ne pridonose nižim temperaturama u loadu, već samo pridonose bržem hlađenju coolera u trenutku kada load prestane, odnosno samo brže vračaju idle temp Ja planiram već duže vrijeme prošetati ove svoje dvije Nanoxie na TRUE-u da i sam to potvrdim Dakle, ako voliš tišinu E-mil ti je dao najbolji savjet, bolje uzeti kvalitetan vent sa dobrim propuhom i držati cooler samo sa jednim ventom
![]() |
#758 | |
Proktolog
|
Citiraj:
![]() |
#760 |
Proktolog
|
Ma nisam rekao da mi ne smeta buka. Mislim da 2 komada od 120 mm ne proizvode veću buku od ovog malog kad se zaleti. Čak štoviše, mislim da su tiši a protok zraka je bolji.
#762 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
uspio neke pare dobiti pa razmisaljam da uzmem neki cooler, mislio sam ovo uzeti prek frenda 250kn, ili ak ima neki bolji do 250kn ali sumnjam ![]() http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.903.172 svida mi se sto ima 12 heatpipova ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 | |
Jack of all, master of none
|
Citiraj:
link na opis
![]() |
#766 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#767 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#768 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ovisi koji, običan ili Extreme ali cijevi prolaze sa jedne strane - kroz bazu - na drugu stranu
#770 | ||
|
Citiraj:
![]() Heatpipe prolazi na drugu stranu Inače što se tiće Scythea prije bi Kabuta uzeo nego Mugena Citiraj:
![]() Što više to bolje Moj Xigmatek Thors Hammer ima 7 pa super hladi ![]()
![]() |
#772 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
#773 |
|
Daj trabl, sjaši ![]() Ti i tvoji kvazi-linkovi Naravno da ne pomaže da ima 20 ili 30 hitpajpova no najveću efikasnost ima cooler sa oko 6 (najčešče i 6) pajpova. Vidi čuda, svi vodeči imaju 6 ![]()
#775 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Više je u praksi uglavnom bolje (najbolje je shvatit/računat kratke/jednostarane pajpove kao 1, a duge/dvostrane kao 2 pajpa jer tako ima više smisla) ali postoje i iznimke, zapravo nema garancije cooler sa 2 pajpa teoretski može bit bolji od nekog sa 6 ili 8 ili 10 ali u praksi - obično nije... Teoretski je optimalno da pajpovi budu DODATAK hlađenju (da postoji i komad bakra koji će sudjelovat u poslu) i da služe poboljšanju prenosa topline na krajeve finova ali s obzirom na praktične probleme oko konstrukcije takvih coolera obično na kraju ispadne da je tim bolje što je više pajpova...
#776 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Drži vodu itekako ![]() Što više to bolje Moj Xigmatek Thors Hammer ima 7 pa super hladi ![]() Je sve 5, ali sam htio reći da nije samo broj pajpova mjerilo koliko je u biti hladnjak efikasan. Recimo treba gledati i koji je njihov promjer. |
![]() |
![]() |
#777 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Bitan je i projer i kolko ih ima, jer recimo na nekim kulerima kod kojih je veliki promjer fi 8mm i ima ih 4-5 čak ni svi pajpovi ni ne nasjedaju na CPU, recimo na mojem gladiatoru je fi 8mm i ima 4 pajpa, te ovi rubni nasjedaju samo polovično...CPU je premali ![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#779 |
Jack of all, master of none