|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
Resetiranje BIOS passworda
Dakle kad ulazim u bios pojavi mi se šifra,naravno koju neznam jel prijatelj ju zaboravio,kako da to rješim..jel moram napraviti 1st boot device bude cd. Moja pitanja: 1) kako makniti šifru 2) kako bootati bez ulaska u bios ak je moguće. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2009
|
1. Otvoriti kučište, pronaći na ploči (obično kraj baterije) tri pin-a (na dva pina-a se obično nalazi plastična kapica iliti jumper, kratkospojnik), zatim prebaciti tu plastičnu kapicu na druga dva pin-a i vratiti natrag na staru poziciju (odnosno na dva pin-a gdje je plastična kapica bila prije). 2. Otvoriti kučište, pronaći na ploči bateriju, maknuti ju na dve-tri minute i vratiti natrag. Promjena redosljeda "boot device" se jedino može napraviti iz BIOS-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Neke ploce imaju boot izbornik (F8 ili F12), pa nije nuzno ulaziti u BIOS samo radi postavljanja butanja s CD-a.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Jul 2009
|
Ja sam ti savjetovao sam da očistiš CMOS u kojem su memorirane postavke BIOS-a, a to se čini tako da postavljanjem tog kratkospojnika na određene pin-ove prekidaš dovod struje iz baterije u CMOS memoriju koja zatim gubi sadržaj. Znači ništa ne možeš sjebati na taj način, jedino šta ćeš morat ponovno ulazit u BIOS i postavit frekvu proca, memorije, SMART modove, sat, datum, godinu, itd..., itd... Sjebat BIOS možeš u slučaju da ga sflešaš na krivi način (neodgovarajučim BIOS-om druge ploče npr.), ali to je druga priča, da se neide u OT.... Dakle tu nema nikakvog rizika. Ako je taj password postavljen, neznam dali ćeš moći ući i u te izbornike pod F8 i F12 (to neznam jer nikad nisam imao potrebu za postavljanjem passworda na BIOS). Ali da ćeš sjebat nešto s čiščenjem CMOS RAM-a, nećeš sigurno, jer BIOS će i dalje tu biti s obzirom da je on ROM memorija (Read only) i može se brisat samo pod određenim uvjetima (flešanjem). Dakle očisti kratkospojnikom CMOS, zatim uđi u BIOS tipkama F2 ili Del i narihtaj natrag sve postavke, između ostalog i redosljed "boot devicea". Zadnje izmijenjeno od: centaur. 16.10.2009. u 01:14. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|