|
![]() |
#811 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Nigdje ne vidim nažalost može li se platiti obročnom otplatom na 6/12mj na Maestro/ZABA konkretno,u Gor-Infu? 1750kn na 12mj ne izađe pretjeran iznos,a imao bi sigurno grafu godinu dana. ![]() Ne vidim navedeno na internetu možda netko zna iz prve ruke,pošto su svi kontakt mobovi dotične trgovine - u biti mobiteli,ne vidim plaćanje na netu osim gotovina,gledao sam dostavu itd. Kako stoje s karticama? Vrag zna. 5750 i 5770 ![]() http://www.amdzone.com/index.php/rev...-sapphire-5750 fora kartice..light power verzija 4870tki rekao bih.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pojavile se 5770 i 5750 na tržištu 'preko bare' - 5770 za 160$, 5750 za 130$. Koliko vidim, 5770 bundle je manje više isti kod svih proizvođača: CF mostić, 2molex->6pin PCI-E adapter i DVI->VGA adapter http://www.newegg.com/Product/Produc...d+5770&x=0&y=0 http://www.newegg.com/Product/Produc...&Tpk=hd%205750
![]() |
#813 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Gledam sad.... malo skaliranje u Crossfire modu i vidim da to od aplikacije najvise zavisi....COD4 MW2 to najbolje iskoristava te tu 5770 parira SLIju 285ica. Dok u drugim igrama CF jedva doseže performanse jedne 5850. Jebi ga,nakon vage ipak idem na 5850 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#815 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Ja sam svoga mora eksponencijalno klat sa voltazom nakon 4,0 a ni moj nije bas zlatni primjerak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
A gle mozda i ide preko 4Ghz ali trebalo bi se zezat sa tim a iskreno neda mi se,sve radi odlično i ovako i sto mi je najbitnije temp. su ok tako da nema potrebe ić dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
pa bas memorija kolko se da vidjeti iz raznih oc rezultata ide dosta fino, cak oko 20%. no ono sto je zanimljivo je da je cjena 5770 kartica u rangu jeftinijih gtx260, e sad treba bit pametan ako se kupuje nova.. vidjet cemo sta ce reci nase "trziste" ili bolje rec trgovine kad se pojave i u ovoj zabiti
![]() |
#820 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Memorija i ne ide bas :S :? Ne bih bas rekao, a i povecanjem cipa se dobije dosta, tu su dobili skoro 10fps-a vise klokanjem http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_5770/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#824 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() Mislim da neće biti velikih porasta performansi dok se u igre ne implamentiraju điđe-miđe. Manje-više samo stability upgradeovi. To što bi ti s dualcem htio imati 3dčmark skor kao netko s kvadom je drugi par opanaka. edit: Mea culpa, posipam se pepelom. Zamijenio sam te za shreka. Zadnje izmijenjeno od: generic. 13.10.2009. u 20:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Premium
|
Malo mi se ne sviđa položaj 6pinskog konektora. Na 58xx je to bolje riješeno. Koliko sam pročitao na Anandtechu, ona plastika na grafi koja ju pokriva se zove Phoenix i u skorijoj budućnosti očekuju modele sa drugačijim coolerima. Jedino će XFX zadržati stock cooler dok će drugi raditi razne dual slot varijacije.
![]() |
#827 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
@Gx25 Upravo ono sto se cekalo ... Jos samo da malo poboljsaju te drivere i kada se stabilizira cijena ... negdje ispod 1000 kn ... milina Fino se prebace "stare" S1-ice, Musashiji i Thermalrighti na njih i onda da vidimo dizanje taktova i tisinu ![]()
![]() |
#828 |
Premium
|
Negdje sam odavno pročitao da rupe coolera na 58xx verziji odgovaraju onima na X18xx i X19xx verzijama što znači da bi se u tu svrhu mogli iskoristiti Zalmani VF700 i VF900. To bi bila prava stvar je ti Zalmani ipak solidne hlade, nisu skupi (polovnjaci idu za sitnu lovu) i tihi su.
![]() |
#829 |
Banned
|
Da,to bi bilo vrlo DIY i entuzijastično,ako bi uspjeli ohladiti i DDR5arde ispod haube..a memoriju na 4ghz nema 3 x x1900 kartica.. ![]() Ali dobra obzervacija. Baš na 5850 i 5870 staviti cooler od 100kn,VF700Cu recimo,hm..ja ne bi riskirao,ne zato što je on 100kn polovan ili manje,nego zato šta osobno,IMO..ne bi mirno spavao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Banned
Datum registracije: Jun 2009
|
A to si onda samo ti, ako ce zalman ohladiti grafu ne vidim zasto ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Señor Audiophile
|
Sto je najbolji dio price, upravo ovdje ne bi smjelo biti problema, zbog snizene potrosnje naspram prethodne generacije (npr 4850). Ovo je temp pod Furmarkom na grafi prethodne generacije koja trosi gotovo dvostruko vise od te 5770 ... Cini mi se da necu trebat ni termalnu pastu nabavljat ... samo se priserafi kuler i vozi LOL
![]() |
#833 | |
Guest
|
Citiraj:
Što se tiče VF700CU. Ili i hladio ili ne bi. Da se nešto dogodi dok spavaš, heh, može se dogoditi samo da ti cooler otpadne (znači ne). Iako ovi noviji zalmani nisu neš posebno, a pu nosu robusniji od vf700-tki |
|
![]() |
![]() |
#834 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Nisam baš impresioniran tom 5770, prvenstveno jer je u istom cjenovnom razredu sa 4870. Mislim da bi u slučaju da je 5770 stotinjak kuna jeftiniji to bio sweet spot. Ovako je to slučaj kao s atijem i nvidijom u high endu, u dijelu testova je jedna bolja, a u dijelu druga. Čisto s gledišta performansi. Potrošnja i temperature su ipak druga stvar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Banned
|
Govorimo ćoravci o tome da se coco spomenuo rupe na 58xx seriji kvragu a ne 57xx seriji,prema tome manite se ćorava posla. Ako VF700 i 900 može ohladiti DDR5 na 4ghz,ja ću ga prvi zašarafiti na 5850 da probam. Osobno mislim da je cooler koji su stavili, stavljen ciljano,i da GPU nije jedina komponenta koja se zagrijava na tom PCB-u,prema tome ja stock cooler na 5850 i 5870 ne bih dirao iz čiste pizdarije,zanimljivo je coconut primjetio raspored rupa,i da bi se moglo,ali to je bojim se sve. Nikakva 5770,koji ste Regoči,nevjerojatno,i onda je došla Kosjenka sa 5350. Ma mislim,a pričamo o rasporedu rupa na 58xx i x1800 i x1900 seriji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Prema nekakvoj analogiji 5770 je otprilike ekvivalent 4870 po performansama, ali je naravno daleko manje energetski zahtjevan. Iskljucivo u tom kontekstu vrijedi moj komentar. Kada se uzme u obzir i neminovni dolazak EOL oznake za sve prethodne generacije kao i stabilizacija cijena novih modela, cini mi se da cijela stvar dobiva bolji kontekst ![]() Sto se kompatibilnosti i ucinkovitosti aftermarket coolera za nove grafe tice ... praksa ce pokazati ![]()
![]() |
![]() |
#837 |
Premium
|
@dream Nisam siguran, ali čini mi se da je cooler ispod plastike (Phoenixa) jednak i za 58xx i 57xx modele. Problem je što nijednog nisam vidio rastavljenoga pa ne mgu sa sigurnošću reći da li je tako. Recimo da je tako i da Zalmani pašu. Za 57xx bi sigurno bio dobri, dok bi za 58xx ipak bili malo preslabi. Caka je u tome da trenutni cooler sasvim solidno obavlja svoju funkciju što se vidi iz dijagrama temperatura i buke, pa ni nema neke potrebe (osim estetike jer je stvarno ružan) mijenjati isti.
![]() |
#838 | |
Banned
|
Citiraj:
Nema mi to smisla osim neki teški entuzijazam,i da ti baš vrag ne da mira, makar ne vidim kako bi VF700/900 i ježevi na memoriji zalijepljeni žvakom bolje hladili od ove batmobil turbine,koja je po svim reviewima vrlo vrlo solidna, i kartica postiže odlične temp.rezultate. Ne treba se igrati. ![]() ![]() Eh,da..brum,brum: http://www.bit-tech.net/news/hardwar...vapor-x-card/1 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|