Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.10.2009., 13:10   #1
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Laptop do 3000kn

Pozdrav,

malo sam ispao iz laptop voda i sada me frend žica da mu izmislim neki lap do oko 3000,00kn.

Znači 100-200-3000kn +-

Tipa:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=7261

p.s lapovi tipa asus eee ne dolaze u obzir

Lp

Lap će služiti za muziku, filmove i malo neta

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 06.10.2009. u 13:23.
Hamm je offline  
Staro 06.10.2009., 13:33   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Celeron + X3100 baš i nisu najzgodnija kombinacija za multimediju. Moći će on gledati filmove, ali nekakav HD materijal će teško progutati ta grafa. A za tu lovu ćeš teško naći išta bolje.
Oglas

Oglas
Staro 06.10.2009., 13:42   #3
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja bi prije dao 300kn više za ovo,i još uvijek si u budgetu :

http://www.konikom.hr/p7911/notebook...duct_info.html

Mnogo bolje od tog intel onboarda.

http://www.notebookcheck.net/ATI-Rad...00.9591.0.html

The UVD video engine is able to decode HD videos (MPEG-2, H.264, and VC-1) in all stages and allows the fluent playback of HD videos (e.g. Blu-ray) with a relative low CPU utilization (called Avivo HD). The HD 3200 was the first onboard graphics card that allows the fluent playback of Blu-ray videos. The UVD on the HD 3200 supports the decoding of one video stream only. A second stream (e.g. on Blue Rays with PIP feature) has to be done by the CPU.
The graphics core of the HD 3200 stems from the Mobility Radeon HD 2400 and is therefore DirectX 10 capable. Because of the missing graphics memory, the performance of the card is a bit lower than of the HD 2400. Theroretically, dedicated memory chips can be directly added to the chip, making it a dedicated graphics card. Because of pricing it is unclear if any manufacturer will add memory to the chip.

Skroz u redu lap IMO,a i RAM nije preskup za nadogradnju kasnije,koliko ploča dopusti.
thedream je offline  
Staro 06.10.2009., 13:43   #4
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...10785&catid=16

hebiga nemreš za te pare nekaj pošteno... ovo ziher nije završna obrada na razini r/t serija, ali stvarno je fer cifra za ono kaj nudi.

pričam na pamet nisam ga imao u rukama.
syss je offline  
Staro 06.10.2009., 13:45   #5
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Ja bi prije dao 300kn više za ovo,i još uvijek si u budgetu :

http://www.konikom.hr/p7911/notebook...duct_info.html

imho ne bi amd, pa makar i on-budget.
syss je offline  
Staro 06.10.2009., 13:53   #6
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

A jebat ga sad,Celerona pa makar i na 2.13 će tuć.Dualcore na 2.10ghz. A preporuka ti šiša njegov budžet za 400kn. Iznad 3500kn ima već odličnih modela,ali naći išta bolje za 2999-3299,to je potez.

Ovaj HP gore bar ima kakvu takvu grafiku za filmove,sigurno bolje duplo od x3100.
thedream je offline  
Staro 06.10.2009., 13:54   #7
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

sisa ovo tvoje je ok ali je 700kn iznad

ma ono rekao sam filmovi ali nisam mislio na HD jerbo radi se o čvojeku od 50ak godina koji bi lap koristio za internet bankarstvo, tu i tamo nekaj isprintati, doma net, neki filmek ak se nađe, word i to je to
Hamm je offline  
Staro 06.10.2009., 14:03   #8
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Ako je tome tako,onda će i ovaj poslužiti,radio sam na njemu i nikad ne bi rekao da je taj proc unutra..

http://www.konikom.hr/p7930/notebook...duct_info.html

the CPU is 30+% faster than the 1.6Ghz Intel Atom but uses more power..

Dobar mu je ovaj maskirni look bar ,na lapu.

Makar ne znam pored 300kn razlike ili 400,da bi ovaj pretpostavio gornjem HP-u,no fucking way.

Ili ovo,2gb rama,250gb hard,dualcore na 2.1 :

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=013.100.249

Ne znam šta mu fali,za tu paru,best buy.
thedream je offline  
Staro 06.10.2009., 14:15   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Slagao sam XP na takvome Aceru i mogu reći da nije loš. Nije neka uber kvaliteta, ali može se istrpiti. Pogotovo ljudima koji nisu prevelike picajzle i kojima služi za osnovnu svrhu tipa office, net & co. Jedino ima lagani zaheb za wlan driver, ali Nikky je to prokljuvio i napisao rješenje u posebnom threadu.
Staro 06.10.2009., 14:20   #10
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
sisa ovo tvoje je ok ali je 700kn iznad
ak ima 3, ima 3700... kaj da ti velim

ti kao stručno lice mu objasni da za te pare može dobit desktop da ti pamet stane, a prednosti laptopa će iskorištavati možda 1% kompletnog uptime-a
syss je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.10.2009., 14:54   #11
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

ma oce stari lap jer svako malo idu na vixu na Rabu tak da mu treba lap

uglavnom pasti će onaj HP COMPAQ kaj sam ga stavio
Hamm je offline  
Staro 06.10.2009., 16:20   #12
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

onda se keleronaj kad si đu
syss je offline  
Staro 06.10.2009., 17:02   #13
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

nisam ja đu frend je

ovak i onak bu mi taj lap dosel na dizanje osa tak da bum puknul par slika i napisal mišljenje
Hamm je offline  
Staro 06.10.2009., 19:13   #14
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
imho ne bi amd, pa makar i on-budget.
Volio bih čuti argumentirano zašto?
redscro je offline  
Staro 06.10.2009., 21:58   #15
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Glupira se malo,pusti ga oprošteno mu je. Ljudi tu općenito pišu lovačke,i šta su negdje čuli,opet da je netko rekao,i opet - nekada. Sve manje je argumenata,kako za,tako i protiv kupnje neke komponente. I sve se svede,a čuj tako mi je reko,a čuj pročito sam,a čuj ovo,čuj ono,a dokazano je da je korištenje HW individualna stvar i da identična konfa nekome može praviti brdo problema,a da drugome sve leti,uz isti stupanj informatičke pismenosti,prema tome..rasprava je suvišna kao i traženje argumenata.

Pretpostaviti jednog celerona, athlonu ql64 x2 na 2.10,ma mislim..cirkus,a još veći je ovome aceru kojeg sam naveo sa pravim dual-coreom,nikakvim zeljem i celerom,2gb meme i 250hdd,uz duplo jaču grafiku od x3100,u vidu vrlo solidnog 4500GMa čipa.

Ljudi ne probaju 90% HW,a o 150% se kuže,i to je ogromna razlika. Ja u pravilu svakih mjesec dana najmanje 2 laptopa kupim,i tako unazad 2g,i manje-više stvarno gledam šta kupujem,kome posredujem,i čijim novcima raspolažem. Tako da veliku većinu i imam prilike probati,čak i mnogo više od puke instalacije OS-a.

Po meni je taj HP-Compaq neisplativ pored 300kn skupljih i 30% boljih modela,najmanje 30%.

Uvriježeno je mišljenje da je Athlon x2 procesor oko 10% sporiji od Intelovog mobilnog Dual-Corea,dok to u praksi prosječan user neće ni primjetiti,što će reći 2.10 amd,je ekvivalent 2.00 dual coreu,i kraj priče. Nikakva odbojnost tu ne treba vladati spram amd-a.
thedream je offline  
Staro 06.10.2009., 22:33   #16
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ako mi kroz ruke nije prošlo preko 1000 laptopa zareži me podno dušnika... tako da bih te zamolio da te ishitrene izjave ostaviš za sebe.

znamo mi svi dobro ko se tu glupira, a to sigurno nisam ja... tako da svoje mega prosurfao-sam-cijeli-internet postove popraćene mjesečnom kvotom banana prestani uspoređivati sa nekime tko ima malo više hands-on iskustva od tebe.

@redscro... jednostavno su mi ostavili gorak okus sa svojim trzavicama, a poučen iskustvom kroz vrijeme se takve stvari vrlo rijetko ispravljaju ili se isprave, a konkurencija je već 2 koraka naprijed. prvenstveno me smeta dodatno grijanje, slabije performanse u odnosu na intel, a common sense nalaže da makar i marginalno slabije performanse očito nisu razlog da uzmem amd i na kraju kompatibilnost sa memorijama koja je bila prilično očajna... ne znam kak je sad, ali eto...

vrlo je jednostavno - imaš određene novce i možeš kupit nešto što dela 100% ili riskirati prostor od tipa 10% u kojemu ti amd može smjestit neku kajlu.

ne hvala, naravno imho... ne solim ja nekom pamet što da kupi.
syss je offline  
Staro 06.10.2009., 22:58   #17
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

vidim ovdje postalo veselo.

sve u svemu upravo tipkam s lapa tya 2900kn hiihih

ubuntu 9.04 live sesion user radi bez beda.

tipkalo je manje vise lose kvalitete isto kao i touch pad koji je malen te su lijevi i desni klik uzasni

ali opet ya ono kaj lap daje cist ok cijena. zadivljujuce je to da je slika poprilicno ok ili je to zbog 5 piva u bircu prije pola sata ali kako god.

na njega ce ici winddows xp i to je to...sve u svemu definivno nekom tko ocekujen nekaj od lapa ne preporucam ovo jer ce se razocarati. stoga za osobe koje su ne zahtjevne kao frendov stari ovaj lap je savrsen.

Lp
Hamm je offline  
Staro 06.10.2009., 23:06   #18
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

imam mlađeg brata hp 510 sa starim keleronom... stara dela na tome, nepoderiv je lap već ne znam koju 2-3. godinu.

zanimljivo je da su tipkalo, touchpad i dugmad prosječne kvalitete... ne odlični, ali opet daleko od užasnog. vjerovatno će 710 bit još lošije sklepan, kak to već ide u današnje doba.
syss je offline  
Staro 07.10.2009., 00:33   #19
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
@redscro... jednostavno su mi ostavili gorak okus sa svojim trzavicama, a poučen iskustvom kroz vrijeme se takve stvari vrlo rijetko ispravljaju ili se isprave, a konkurencija je već 2 koraka naprijed. prvenstveno me smeta dodatno grijanje, slabije performanse u odnosu na intel, a common sense nalaže da makar i marginalno slabije performanse očito nisu razlog da uzmem amd i na kraju kompatibilnost sa memorijama koja je bila prilično očajna... ne znam kak je sad, ali eto...

vrlo je jednostavno - imaš određene novce i možeš kupit nešto što dela 100% ili riskirati prostor od tipa 10% u kojemu ti amd može smjestit neku kajlu.

Ne osporavam da su Inteli brži, štedljiviji, hladniji ... ali i skuplji upravo toliko koliko vrijede navedene karakteristike. Čovjek ima proračun od nekih 3000Kn i za tu cijenu teško može dobiti i približno dobar Intelov procesor(bar koliko sam upratio navedene laptope ovdje), kao što je ovaj AMD. A sad pretpostaviti nekog Celerona dvojezgrenom AMDu je besmisleno. Kako si i sam rekao, zdrav razum nalaže da uzmeš bolji procesor, pogotovo ako je razlika ogromna kolika je ovdje. Što se tiče zagrijavanja ili potrošnje, nisu to stari Semproni da ti ne treba centralno grijanje pored njega, razlike Intel vs. AMD postoje i danas što se toga tiče, naravno u Intelovu korist, no nisu toliko značajne da bi to bio razlog da se AMD izbjegava, pogotovo ako je cijena ograničenje kao ovdje. Dječje bolesti poput nekompatibilnosti memorija su prošlo vrijeme, nisam čuo da se itko žalio na to, niti na bilo koji drugi problem vezan isključivo za AMD platformu.

Btw. nisam AMD fan(Imam intela u laptopu), samo fan Best Buya ...

Što se preporuke tiče ... Recimo ovakvo nešto ... http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=LX.N280C.027
Kvalitetom sigurno nećeš ostati oduševljen, no nećeš ni kod najnižih modela drugih proizvođača. Kolega ima Lenovo G530 i ne mogu reći da je išta kvalitetniji od ovog Acera, izvana gledajući. Sigurno je slična stvar sa ovim HPom 610/615.
redscro je offline  
Staro 07.10.2009., 07:32   #20
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
ako mi kroz ruke nije prošlo preko 1000 laptopa zareži me podno dušnika... tako da bih te zamolio da te ishitrene izjave ostaviš za sebe.

znamo mi svi dobro ko se tu glupira, a to sigurno nisam ja... tako da svoje mega prosurfao-sam-cijeli-internet postove popraćene mjesečnom kvotom banana prestani uspoređivati sa nekime tko ima malo više hands-on iskustva od tebe.

Yes,yes..it's ok.

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 07.10.2009. u 07:52.
thedream je offline  
Staro 07.10.2009., 09:06   #21
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Ne osporavam da su Inteli brži, štedljiviji, hladniji ... ali i skuplji upravo toliko koliko vrijede navedene karakteristike. Čovjek ima proračun od nekih 3000Kn i za tu cijenu teško može dobiti i približno dobar Intelov procesor(bar koliko sam upratio navedene laptope ovdje), kao što je ovaj AMD. A sad pretpostaviti nekog Celerona dvojezgrenom AMDu je besmisleno. Kako si i sam rekao, zdrav razum nalaže da uzmeš bolji procesor, pogotovo ako je razlika ogromna kolika je ovdje. Što se tiče zagrijavanja ili potrošnje, nisu to stari Semproni da ti ne treba centralno grijanje pored njega, razlike Intel vs. AMD postoje i danas što se toga tiče, naravno u Intelovu korist, no nisu toliko značajne da bi to bio razlog da se AMD izbjegava, pogotovo ako je cijena ograničenje kao ovdje. Dječje bolesti poput nekompatibilnosti memorija su prošlo vrijeme, nisam čuo da se itko žalio na to, niti na bilo koji drugi problem vezan isključivo za AMD platformu.

Btw. nisam AMD fan(Imam intela u laptopu), samo fan Best Buya ...
ma 3k je malo zeznuti cjenovni rang, jer ćeš više-manje dobiti lošiju završnu obradu, osim ako baš ne probaš 5-10 modela i upikneš ciljano model koji malo iskače iz klase po tom pitanju. performanse bi ja tu stavio u drugi plan... rađe bi gledao završnu obradu, ekran i garanciju, pošto nemreš nikako imat ovce i novce u toj klasi.

opet sa druge strane ako možeš bar malo preko prebaciti, a obično se može pošto se mahom laptopi uzimaju na razno-razne otplate, onda definitivno zemeš intel u neku fino zapakiranu plastiku i rahat.

@thedream... znam, i ja sam s tobom završio diskusiju.
syss je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno