|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
photoshop sharpanje
evo imam i ja pitanje koje me podosta muci dobijo sam sliku staru 30 god koji treba retushirat, skeniro sam je pri 600dpi-a sto je sasvim dovoljno za ovake stvari no slika je radjena na dva puta, stampana je 2 boje pa nakon toga 2 boje znaci dosta je tamna(tip je krenio s crnom pa zavrsio s svijetlijom u praksi nevalja tak) e sada slika ima dosta ostecenja i hmm nije ostra...probo sam stvarno sve i svasta emboss, find edges pa overlay dobiju se neki sitni detalji pa pixeliro i bluiro no onda nije to to...pa sam isao probat s lightroomom pa je tamo malo bolje ispalo nakraju je slika zavrsila na pola gb-a...sad mene zanima dali ima ikake sanse da mi netko napise kako da dobijem malo ostriju sliku nemam vremena traziti po netu posle preko glave...nemojte mi uletit s spikom odes pod sharp i sharpaj sliku neide ![]() stvarno ako netko zna neki link na neku stranicu uputit placam pivu ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
evo za one koji imaju iste probleme ja sam za svoj nasao stranica je www.lynda.com ljudi se bave stvarno svime i svacime od ilustratora do indesigna i sve sve sto trebate mozete kod njih naci naravno potrebna je "registracija" da bi ste nabavili njihove sadrzaje evo sve u vezi izostravanja i koristenja efekata
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|