|
![]() |
#1412 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Ono što je zanimljivo je da šta god pitaš u tim trgovinama ljudi znaju što tražiš pa čak i ta ženska zna ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1413 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
I dao on meni da ja vidim taj racun od tog njegovog kompa ala bratic.. Ljudi moi ja sam vristao po stanu. ![]() ![]() Komp je bio sastavljen 2 mjeseca poslije nego sto sam ja kupio ovaj koji je u moj komp, a bratic mu je stavio E 6550, definitno jedan od najeisplativijih procesora u zadnje vrijeme, on ga je platio mislim daje bilo 1200 kn ![]() Ok, idemo dalje. Uvalio mu je pec za centralno ili ti Ati 2900 u vrijem kad su 8800gt/3870 vec bile standard. ![]() Onda mu je uvalio dva(!) diska, jedan od 160 gb kao sistemski i jos jedan od 320 gb kao store.. ![]() Mislim, ovako nesto ne bi pokusao uvalit ni najgorem neprijatelju, a kamoli braticu, a iz ovog se vidi da se on rjesavao starih zaliha, i sto je najgore na svojoj rodbini, pa kako onda nece na ostalim kupcima.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1415 | |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Većini PCe forumaša ipak ne bi mogao takvu kantu uvaliti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1417 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Zasto sam ja kupio onda E6850? Zato sto sam ga dobio za manje pare nego sto bi platio polovni E6750 ![]() ![]() A i jeftiniji je bio od E6750, dakle neisplatljivost my ass. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1418 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
c/p: sa hr comp hardver iskustvo Birocomp Karlovac: "Za nepovjerovat... Danas mi covjek donese comp da mu ga sredim, da mu se gasi monitor kad udje u monitor... Kaze da ga je nosio u Birocomp prije cca 3 mjeseca i da su mu ugradili drugu graficku karticu i za posao i karticu naplatili 820kn ! Maticna ploca je novije generacije sa PCIExpress utorima. Ok, prilicno cudno s obzirom da mu sada cijeli comp vrijedi mozda 1000kn. No krenimo dalje. Vidim kutiju od graficke kartice, a na njoj 8400GS. 8400GS koja dodje 542kn ????!!!! Otvorim komp i u nevjerici malo bolje bacim pogled na kutiju... U komp ugradjena obicna vulgaris PCI (PCI !!!!) 8400GS graficka, a PCI Express utor gdje je bila prijasnja graficka kartica zjapi prazan. Stvarno, serviseru prvo treba cestitati sto je u danasnje vrijeme uspio naci PCI graficku karticu (tko bi vjerovao da tako nesto danas jos postoji), a onda mu treba reci da je totalni idiot..." Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 25.06.2009. u 13:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1419 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() A jedan takav serviser ti postoji u skoro svim trgovinama kod nas - zarađuju na ljudima koji se ne razumiju baš u kompjutere tako da im uvaljuju robu koja im već neko vrijeme stoji u skladištu. Nažalost, ništa čudno u tome nema. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1420 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
možda će zvučat malo okrutno, al dosta ljudi si to sami dopuštaju. da se malo potrude i pitaju nekog koga poznaju koji je malo više informatičk potkovan (večina poznaje barem nekog takvog) jel valja ova konfa u hgšrotu itd. ne, oni samo dođu tamo i kažu dajte mi kompjutor da moj mali sin može igrat igrice. i oni mu naravno uvale neko govno što skuplje a da je puno komponenti koje niko ne kupuje. velika većina ljudi koja nije informatički obrazovana ni ne trudi se da to promjeni, nego nastavljaju živjeti u svom neznanju i dopuštaju da ih "nemoralni" trgovci varaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
kopi pejst nisam ja autor ![]() Pitaj čovjeka oće ti prodat po 500kn ![]() @pimpinjon: zatrazi mene susjeda da joj slozim konfu prije nekog vremena, kaze igre joj nisu bitne ali da ima neku ok graficku, sastavim popis i dam joj - cijena oko 3500 konfa s monitorom, kazem +-parsto kn ovisi sto imaju u vemulju. Vrati se ona 4500kn, ja gledam wtf, ajde stavili su za nijansu jači skuplji proc ok nisu imali ovaj valjda, ali npr ja stavio graficku od 400kn i ocekivao ako nema to neki ekvivalent, oni joj dali 9600gt od 800tinjak kn... Žalosno je kad tamo moraš biti i osobno provjeravati da te ne prevare. Zadnje izmijenjeno od: Munjara. 25.06.2009. u 14:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Guest
|
hahaha nemate frke u buduće neće bit takvih problema , jer na lagerima nema IT opreme , gledam sad kvarkov web ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ti očigledno nisi pogledao datum stavljanja prethodnog posta, zar ne? E, pa, drugi put gledaj.
![]() |
#1424 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1425 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Tipično... meni je frend tako dao popis komponenti od kojih da si sastavim komp, odnio sam to u dućan i za pola komonenti su mi to rekli...needless to say završio sam s duplo slabijim i nešto bučnijim kompom od onog kakvog sam htio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() |
#1427 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1428 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Zato se ti doma pripremis i kazes imate taj i taj, uzimam... Pa zar postoji ducan gdje ce ti tako nesto za svaki prokleti artikal ispljunuti dosta "zaznut" detalj? Ja nezan, il sam ja lud ili vi fakat ono furate stil VIP reklame za facebook. Kaj fakat nitko nezna da se na face moze prek mobiltela??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1429 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1430 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
Primjer ti je glup. Ajmo se kladit da bi teta iz konzuma nasla taj podatak (ako zeli), dok lik o kome pricamo vjerojatno ne bi..ostalom, ako vec nema pojma - cini se da nema, sta onda ima djelit preporuke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1431 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Jedan veliki ROPHL ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
gleda sam popodne malo online cjenik vemil-a...jel stvarno stanje u njihovim dućanima tako loše ili baš ne ažuriraju podatke? npr. od deklariranih 80-90 modela grafičkih kartica oni imaju 10-ak dostupnih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Mislim da oni lagano se spremaju za promjenu asortimana ili propast, komponenti nemaju gotovo nista, ni procesora ni memorija ni grafi ni ploca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pa posto su pred bankrotom nemaju robe ![]()
![]() |
#1436 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pročitao sam zadnjih 10ak stranica i malo se nasmijao, i primjetio sam 2 stvari: 1) često se koristi "to se ne proizdvodi više" kao izlika ![]() 2) još nema slike misteriozne plavuše ![]() nemam puno loših primjera sa raznim kućama, uglavnom imam sreće sa hardverom.. al jednom sam išao u HgSpot, kupio hdd od 160gb (dakle stvarne veličine 153 gb).. ja ga spojim, i znam da neće pisati 160gb .. formatiram, kad ono nekih 120gb .. reko, možda je neš krenulo krivo, aj još jednom ću formatirat, niš ne dirat, još i scandisk pokrenut pa da vidimo .. noup, sve ostalo isto .. ja nosim u hgspot, reko, znam da mora pisati "manje" u detaljima my compa, al ovdje je neka greška, premalo piše .. i on krene mene uvjeravat da mora pisati manje i da sam ja najvjerovatnije u krivu bla bla .. uz svo uvjeravanje, on uzme hard, ja dodjem prekosutra po njega i naravno piše 149gb .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Opis SSD-a u jednom domaćem webshopu: "solidni tvrdi disk visokih perormansi..." ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Oprostite zbog offtopica, evo situacije. Našao sam web stranicu jedne firme u Zg iz koje mislim naručiti hrpu komponenti, zanima me je li itko imao posla sa njima i jesu li ok? Firma je "NH d.o.o Kompjuteri".
![]() |
#1440 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|