|
![]() |
#2221 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ma kakve božje tonske kontrole... Samo sjebeš zvuk da prostiš. Direct, odnosno bypass istih i gotovo Eventualni problem basa rješavaš smještajem zvučnika najviše, kablovima, eventualno akustičkim tretmanom prostorije ako za to imaš volje... Ja baš i ne al iman kutije (još uvjek) koje dobro hendlaju moje uvjete ![]()
![]() |
#2223 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Šteta što su maknuli sa akcije Missione M34, bili su 1400Kn ali dok sam došao dan kasnije maknuli su ih s akcije. Ja sam prodao B&W DM303 i ponovno prešao na Mission, uzeo sam M62i koji su bili spušteni na 1199Kn, nisam mogao odoliti akciji jer su inaće koštali 1999Kn. Ne kužim zašto mission ne bi bio Hi-Fi? Šta čovjek mora dati 5 - 50 tkn pa da bi mogao reč da ima doma hifi? Ništa kvalitetniji po ničem nisu ni wharfedale diamondi, sve je to isto sr..., drugo pakovanje. Svi se rade u kini i štancaju u valjda milijunima komada. Dok su prije koštali masno onda su bili dobri dobri, imam doma hifi časopise od 2000 pa do 2003 i na svakom testu su bili u vrhu u svojoj kategoriji, sad kad je vemil skinuo cijene odmah je to smeće i niži rang, rekao bi skoro ispod časti za imati doma, a od hifija svjetlosnim miljama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2224 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Wharfedale diamond ima ljevanu košaru midbass jedinice, m33 ima štancani lim, tweeter praktički niti nema kontakt sa kutijom, nego je uprešan u plastičnu masku. Jesi vidio skretnicu od m33? Koliko su natrpali elemenata da bi ispeglali zvuk? Diamond s druge strane ima školski primjer skretnice što ipak govori da se radi o boljim midbass jedinicama. Diamond je bar dva koplja bolja kutija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2225 |
Premium
|
Ne bi ulazio u te detalje jer nisam upučen ali imao sam doma nekih 5 mjeseci wharfedale 9.1, nakon njih missione M60i, pa B&W DM303 i sad Missione M62i, i nikakve tu prevelike razlike nema. Osim što mi bowersi najbolje rade sa novijom glazbom dok missionima i wharfedaleu najbolje odgovara klasičnija muzika. Sama izrada (finish) kutije je kod wharfedalea najgora. Po ničem mi se ti toliko hvaljeni diamondi nisu isticali osim po definitivnom manjku basa tako da bez subwoofera je to bilo jako jako loše, i po tome da sam ih morao reklamirati i natezati se jer im je krčao visokotonac. Pa sam nakon mjesec dana uspio iskamčiti zamjenu ali više nisam htio uzeti njih nego sam uzeo missione. Pošto je sad cijena missiona takva kakva je mislim da jedni Diamondi 9.1 nemaju šta tražiti u usporedbi sa M62i jer su missioni best buy a ako i jesu lošiji po mišljenjima stručnjaka onda je to možda postotak koliko ima prstiju na jednoj ruci, znači zanemarivo za jednog prosječnog korisnika, ne smijem reči hifistu jer bi to moglo uvrijediti vlasnike nadmočnih i superiornih hifi sustava koji ne žele da ih se miješa sa običnim smrtnicima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2226 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2227 |
Premium
|
Dragi Dubravko malo si ga pokakio... Da, mission m33i je bio ok kupnja nekome ko ne traži previše od zvuka za 1500kn, a sad za 800 i kusur je super kupnja, tim više što stalak nije potreban. Praktično ![]() Ponavljam, po meni to nije punokrvni hi-fi zvučnik, ali daleko od toga da se s njim ne može uživat u glazbi. Diamond 9.1 je ipak bolji zvučnik makar mu kvaliteta finisha i nije jača strana.
![]() |
#2228 |
Premium
|
Al ajd mi molim te objasni šta to Diamonde čini punokrvnim hifi zvučnicima a Missione ne? Govorim i o večim modelima, znači ne samo o M33 i Diamondima 9.1 I jedno i drugo je kinesko smeće koje svira prilično ugodno i lijepo za malu svotu novaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#2229 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Nisam imao priliku slušati missione osim neki model kod frenda (floorstand) i za ono što on sluša (house) je dovoljno, pak s druge strane imam diamonde 9.3 te nakon nekih 50-70 sati usviravanja jako sam zadovoljan s njima, tjeram ih s denonom i kablovi su chord silverscreen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2230 |
Eddie
|
Kablove sam uzeo OVE za spojit komp i pojačalo, 79KN u Chipoteci. Zvučni su Jamo 1.5mm malo starijeg datuma, spojeno je "najobičnije", nije Bi-Wiring. Vrtim malo MP3-ove, tonske kontrole su ugašene u Winampu, također i na pojačalu, Yamaha AX-396. Zvučna je Creative Audigy SE modana u Extreme Audio. Zvuk je definitivno nešto novo, možda čak i sirov (neobojan) u odnosu na X-530 ili zvučnike iz Spartaka koje sam imao. Naravno, ja sam navikao malo nafrljit treble i bass, što na ovim zvučnicima još nisam probao, naravno da mi je zvuk totalno drugačiji. Kako god, zvuk mi je pomalo mutan, treba tu puno usviravanja i definitivno druge zvučne kablove. Spužvice stoje u bass reflexu, sam zvučnik po sebi nije nešto jak po pitanju basa, kutija je visoka 85cm, ali je sam zvučnik zapremine 17.7l dok je ostatak odvojena komora za pijesak, u biti na neki način stalak. Dojmljiv je definitivno stalak za zvučnike koje se ušarafljuje, ima tu puno opcija. Ocjena 4/5 za te pare, jednostavno trebam vremena da se priviknem.
![]() |
#2231 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Pozdrav. Trebao bih objektivno misljenje o sljedecem stereo pojacalu. Koje bih zvucnike mogao upogoniti preko njih, posto, ako ne pise krivo na netu, ima 2x40W na 8 oma. http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=11209.0 http://global.images8.fotosik.pl/39/...b50d999b51.jpg Hvala svima unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2234 |
Premium
|
sto se tice bi-wire-a ja sam isto probao spajat svoje bivse m33 i nisam osjetio nikakav pomak, inace da ne potrosim puno para otisao sam uzet u ekranu kabel za 10kn/m i to je ok...moje misljenje o tome svemu je da na takve zvucnike nema potrebe ici na išta skuplje, a sad uvijek je bolje da su sto kvalitetniji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2235 | |
Premium
|
Citiraj:
Probaj u toj kombinaciji poslušat monitor audio br2. Imaš ih rabljenih za 1000kn, a ponekad i manje
![]() |
![]() |
#2236 | |
Premium
|
Citiraj:
Oni su ok entry level u hi-fi i uz kvalitetnu elektroniku mogu dosta lipo svirat. Argumente vezane za m33i ti je već iznia Juan, pa nema potrebe ponavljat. Btw termin "punokrvni" hi-fi zvučnici vežem za malo ozbiljnije uradke...
![]() |
![]() |
#2237 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Nego, daj reci što to čini te diamonde boljim od tih missona.
![]() |
![]() |
#2240 | |||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
A što misliš što radi provlačenje signala kroz taj bass intezifikator? Citiraj:
![]() Ma daj , ti stvarno misliš da takvi ovo prate ? Samo vrjeđaj dalje ![]() Citiraj:
jel ta cifra bubnuta aločo jel ta 'procjena' praga od 5k vrijedi za sniženja ,kakvu akciju , normalnu cijenu ,maloprodajnu ,veleprodajnu, gotovinski popust, amex kamate ,cijenu na SH tržištu ili preko bare di je sve jeftinije ? ![]()
![]() |
![]() |
#2242 |
Premium
|
Samo za Popa.... ![]() I pitanje za ekipu.... Jel moguće na ALC888 na Win xp podesit da se na SPDIF-u automatski promijeni sample rate ovisno o sample rateu sadržaju koji se vrti... Zasad znam samo da mogu odabrati između 44.1/48/96 i onda djubre radi konverziju... Hvala....
![]() |
#2243 | |
Eddie
|
Citiraj:
Na čega su spojeni M34 tvoji i sa kojim kablovima i kako to svira? I koji pijesak da točno uzmem i kakvu vrečicu da nabavim?
![]() |
![]() |
#2244 |
Premium
|
Stvarno ne znam što se pijeska tiče. Jel to mora ići neko spešl čudo ili... Meni i ovako kad sam opalio gore stalke od one neke prešane iverice-smole se čine strašno stabilni... Inače su na Sonyu STR-DB790QS koji odradi posao stvarno OK... Kablove sam isto uzeo u Vemilu... IXOS Parallel geometry XHS 243W 2.1mm2. Spojio sam Bi-Wire i za sad sve šljaka ok...
![]() |
#2245 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja uzeo u Osijeku M34i za 1000 kn, prvi dan jos cim su otvorili. Zvucnici su odlicna kupovina, za tako male novce naravno. Sviraju ok. Malo mi pretamni ali rijesit cu to nekako. Pijesak stavio i bass se drasticno poboljsao...sada je zategnut i ne zvoni po cijeloj sobi. Naime nemam tepih pa je to dosta lose zvucalo, sada je ok. Moram jos rijesiti neke kablove za njih, mozda stavim bi-wire, citao sam na netu da i to poboljsava zvucnu sliku pa....ne znam jos..
![]() |
#2247 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2248 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() Sa kablovima se nisam igrao, otici cu i uzeti neki audioquest ili wireworld jeftiniji, pa da bude privremeno. Kasnije ak bude potrebe budem ekperimentirao sa gotovim kompletima, jer njih uz polog mogu doma odnesti na probu. Ove na metre ne mos doma nositi da isprobas...
![]() |
![]() |
#2250 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Pozdrav! Znaci, nabavio sam Technics SU-VZ220 stereo pojačalo, te me zanima kad bih prodao Logitech Z-5500, koje zvucnike bih mogao kupiti, osim Monitor Audio BR2 koje mi je netko preporucio (ne sjecam se tocno tko), a da bi se pojacalo bez problema nosilo s njima. Te, nakraju, koliko bih na jacini zvuka izgubio, a dobio na kvaliteti. Samo za primjer. Imam spojene Genius zvucnike (drvene satelite od 5.1 sustava) na pojacalo i ovo zvuci jako lijepo, kamoli sa nekim pravim zvucnicima i kablovima. Hvala jos jednom! ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Flikoman. 25.08.2009. u 15:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|