|
![]() |
#1 |
Malac
Datum registracije: Jun 2003
|
Komp se smrzava
Vidim da vec vise ljudi kaze slicno, al ja sam vec fakat lud od ovoga. Smrzava mi se komp svaki dan kad ga upalim, ponekad 4-5 puta, ponekad vise, rekord je 14puta. I nakon jedno pol sata prestane, al na pocetku se smrzava ko kreten. Komp je skoro full novi, i bas sam kupovao i skupo napajanje i sve, da nebi bilo problema, al eto. Znaci, kaj imam... C2d e8500 Gigabyte EP45-DS3 2x2Gb kingmax na 800 Zotac amp2 gtx260 WD caviar black 640gb Corsair 450HX gore je VistaX64 ultimate S tim da nije od pocetka zezao, nakon mjesec dana negdje je poceo. Bio sam ga vratio u hardveraj na servis, al kazu da je sve ok s njim... ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
kako ti se krecu temperature grafe ? ( makar neznam kako je to opcenito kod nevidije ) "S tim da nije od pocetka zezao, nakon mjesec dana negdje je poceo. Bio sam ga vratio u hardveraj na servis, al kazu da je sve ok s njim... ![]() mozda je bas u tome problem sto tko zna od kud su te komponente i kolko su radile! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
mozda glupa pitanja,si probao druge drivere za graficku?! defragmentacija diska?! si probao memtestom testirati memoriju?! pogledaj event viewer za sve sumnjive probleme(upisi u run eventvwr.msc) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Malac
|
@stuc - da, nakon tih prvih pol sata vise nema problema. To mi je skroz cudno. Zato mi se i cini da je hardwerske prirode problem. Defragmentirao sam disk, maknuo AV, probao par AV-a prije toga, fakat pazim di surfam i sve. Imam skoro pa najnovije drivere za grafu, ajd, mogu probat ove nove. Al onda bi kenjao i prije, ne nakon nekog vremena. A sto se tice temperature i memtesta, nemojte se smijat, al tu sam noob, ne znam ni s cim je to dobro radit ni nist. I znam da cu sad dobit sto puta jfgi reply... Komp je tih, i cini mi se da nije topal, al da, treba to provjerit. U hardveraju su rekli da su memtest pustili 6 sati da provjerava memu, i da je sve ok... A inace, komp je i kupljen kod njih.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
dao bi se kladit da je matična krepala odnosno krepava. probaj kod nekog frenda zamjenit ploču pa vidi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Jack of all, master of none
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
nadji na netu hirens boot cd i sprzi ga, zatim restartaj masinu i bootaj sa njega i pokreni memtest (program koji se nalazi na tom cd-u). ak ti se komp zroka onda ti memorija nije u redu. EDIT: za svaki slucaj ti istestiraj memu, ko zna kaj su oni u servisu radili buduci da cujem dosta prituzbi na njihov racun u zadnje vrijeme |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Apsolutno, na to sam i mislio. Vjerojatno vodovi na matičnoj kad se ista zagrije tek onda rade kako spada. Ako je komp savršeno stabilan kad se zagrije zaključak se sam logički nameće. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Malac
|
hebo gigabyte! Ajd, probat cu prvo ovo s grafom, pa onda memtest. Maticnu ne mogu testirat drukce nego stavit drugu?
![]() |
#14 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A jesi pogledao kakvih errora barem imas u event viewer (pod system) ? I kad se smrzne? Znaci upalis komp, boota se pojavi se desktop i odma se smrzne i ne ide dalje nista? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]() |
#17 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() @refugee I ja mislim da maticna polako odlazi,jer ne bi se smjelo to dogadjati tih prvih pol sata,a ne moze biti do nekog softwarea,kada nakon tih pola sata radi super...Probaj ako ti nije problem uzet od nekog drugog s775 maticnu,pa vidjet...a ako ne mozes,salji je na reklamaciju
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Apr 2009
|
nisam vidio,sad sam tek vidio da ima 4 gige....sorry EDIT: a moze postojat razlog da ne valjaju RAM-ovi....imam jedan doma RAM koji ne valja i samo mi se bilo zamrznulo kad je bio u maticnoj....prvo sam mislio da je hard disc a onda kad sam izvadio tu ram iz dual-channela prestalo mi se zamrzivat....tako da i to je mozda problem Zadnje izmijenjeno od: ThePunisher. 06.07.2009. u 12:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Malac
|
Ok, danas sam otvarao kantu napokon, zamijenio ram iz 1 i 3 u 2 i 4 Posisao prasinu i tako, pa sad cekam. Cudno mi je sto mi je napon na 12V stalno izmedju 12.6 i 12.7 1.8V je na 1.9, a 3.3V je na 3.3 jedini Temp sistema je 45C, cpu na 40C
![]() |
#20 |
|
Kolege forumaši nemaju baš lijepe riječi za Hardveraj pa ne znam baš koliko su ti temeljito pregledali komp tamo na servisu pošto dečki imaju i važnijih problema <-click! Jesi izvrtio memtest na kraju i disk provjerio da nema bad sectora? Bez errora prošlo? Sljedeće je checkiranje svih konektora napajanja ako su dobro spojena na matičnu i ostala trošila... ![]()
![]() |
#22 |
Malac
|
Jesam, izvrtio sam memtest, sve je ok. Otvorio komp, pocistio jos jednom, provjerio sve kablove, premjestio memoriju iz 1. i 3. slota u 2. i 4. Bios je skoro najnoviji, F8 umjesto F9, ali taj zadnji nije donio nis novo. Najcudnije mi je kaj je 12V napon konstantno oko 12.7. I u biosu, i u gigabyte control panelu.
![]() |
#23 | |||
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() IMHO Ne virujem da to ima veze sa spomenutim problemom... Citiraj:
![]() Ali posto kazes da ti napon tako varira moguce je da je napajanje u defektu, pa je komp nestabilan ako dodje do pada napona... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Malac
|
Pa koja sam ja shljuka ak je napajanje u pitanju. Prvi put dam 600kn za samo napajanje, i onda ne radi... Najveci problem je kaj je komp kupljen u hardveraju, i vec je jednom na jedvite jade preuzet tamo i rekli su da je sve ok s njim. I kak sad da ja testiram maticnu ili napajanje eventualno...
![]() |
#25 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
ma da nije ta tema i ja bi trebao pomoc oko kompa ili ako netko pronadje link u forumu sa rjesenjem(ja nisam uspio) radi se o jednom prijateljicinom kompu...... "kad se upali računalo, ono počinje loadat windowse. no kad bi ih trebalo podići, jednostavno se isključi, odnosno pojavi se veliko crno polje na monitoru, sa sivim kvadratićima u sredini i isključi se, pa opet krene sve ispočetka..." hvala vam unaprijed na odgovorima........ ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: medjimorec. 07.08.2009. u 17:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Bootaj sa cd-a, udji u recovery consolu i utipkaj "chkdsk /r"
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
hvala ![]()
|
|
Oglas
|