|
![]() |
#571 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Za sve koji su se pitali koliko su njihovi stari 2,5"/3,5" diskovi zapraf brzi ... veeeeeliki roundup by Techreport ![]() ![]()
#572 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
hmh, ti rezultati, a dost je to men onak...ugrubo... mislim ono, piše samsung flash ssd pa to piše i na mom disku to valjd piše na svim sammy-ima... a ne znam.... |
![]() |
![]() |
#573 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
da, al obzirom na brzinu staroga slc samsunga, lako moguce da je takav rezultat, evo jos jedne potvrde rezultata, source: behardware.com samyji prosle generacije koliko god bili u svoje vrijeme jedni od boljih ssdova se nazalost ne moze mjeriti s trenutnim diskovima, kak god bilo.
#574 |
I'm nightrider
|
nis ti mene skužio po ovom gore je samsung flash ssd odmah ispod x25m a apex i vertex su brži od x25m, što je, u najmanju ruku, smješno |
![]() |
![]() |
#575 |
Premium
|
pa intel u workstation testu i postize rezultate usporedive s ostalim mlc diskovima, zbog dosta koristenja zapisa, a samsung FlashSSD (sta god to bilo ![]() malo bolje sam proucavao listu sad, vrlo zanimljivo mi je ponasanje samsunga pb22-j, naime cackajuci jos malo po netu za njega, svugdje ista stvar, lik u nekim stvarima briljira, a ponegdje je jednostavno spor. vjerojatno musicavi firmware!?
#576 |
I'm nightrider
|
ma to su samo testovi.... to niš ne znači...mislim ono....znači...al nije tolko bitno.... men je to isto ko kad neko kaže da auto ima 100 konja... ili da poteže do stotke u 5 sekundi ili... |
![]() |
![]() |
#577 |
Premium
|
ha cuj, zavisi kak gledas.. veliki iops je nebitan za kucno racunalo, tj 1 usera, ali vrlo bitan za servere. mene brine ovaj moj kvazi serverko, za jedno 2-3 tjedna kad bude u punom pogonu mislim da ce ova barica u njemu ispustit dusu laganini. Tak da nakon ljeta bi mozda neki intelko mogao sjest za prvu ruku kao ispomoc za OSove, a mehanicki diskovi postat iskljucivo storage. X25m bi vjerojatno mogao izac na kraj s malo vecim zahtjevima. No vidjet cemo, posto to definitivno nije bila ocekivana investicija..
#579 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Malo sam pregledao tu usporedbu i dosta su mi čudni rezultati: Samsung PB22-J 256 GB ima average read 182 MB/s, a write 191. Moj SSD, koji je isti kao Samsung PB22-J 64 GB, ima average read 200 MB/s (HD Tune Pro), ATTO pokazuje preko 230 MB/s, tak da mi to dost čudno. Baš ću probat večeras SSD prebacit u stolno računlo pa pustit HD Tach da vidim šta on kaže koliki je read. Sve u svemu, ja sam prezadovoljan kupovinom. Dobio sam ono što sam htio, pouzdan disk, a još je i tiši, manje se grije, manje struje troši i brži je od HDD-a koji sam imao. Imam manje prostora (SSD 64 GB, HDD 100 GB), ali i 32 GB bi mi bilo sasvim dovoljno, trenutno koristim 20 GB od čega je 1 GB pagefile, 2 GB hibernacija i svi ostali podaci koje imam osim slika. |
![]() |
![]() |
#581 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
|
![]() |
![]() |
#582 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
![]() nakon ove slike se nemora nista vishe citat ili gledat. JMicron je JMicron ![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
I'm nightrider
|
ev još malo intela: http://www.compsource.com/pn/SSDSA2MH080G2C1/Intel_211/ http://translate.google.com/translat...e.com#09071801 http://translate.google.com/translat...istory_state0= edit: reakcije jednog forumaša na novi intel ![]() http://forum.notebookreview.com/show...postcount=6863 Zadnje izmijenjeno od: darQ. 19.07.2009. u 03:34. |
![]() |
![]() |
#586 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Pozdrav svima! Kupio bih SSD a ni sam neznam koji, pa ako mi mozete preporuciti nesto do 3000 kn ali samo trgovine iz Hrvatske dolaze u obzir... Naso sam ovo http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?...MFSSD-128GBG2D E sad, jel valja taj Corsair i dali ima sta bolje za te pare kod nas... |
![]() |
![]() |
#587 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ja da sam na tvom mjestu bi pricekao intela. sigurno ce imati nesto za pokazat ![]() |
![]() |
![]() |
#589 |
Premium
|
kao što DaNiJ3L i darQ kažu treba pričekati novog Intela, jer imat će sigurno nešto za pokazati i mogao bi dosta srušiti cijene konkurenciji |
![]() |
![]() |
#591 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
SSD-ovi se zasad kupuju s ebaya. Ako jednom bude sticky neka to bude prva recenica ![]() |
![]() |
![]() |
#592 |
Premium
|
Evo čovjek prodaje Super Talnet MasterDrive SX 128 GB za 1900 kn i godinom dana garancije (to je isti SSD kao Samsung 128 GB PB22-J/OCZ Summit 120 GB/Corsair P128 i možda još neki). Stvarno ne vidim razlog zašto bi netko dao 2700 kn u HR, ako za istu stvar može platiti 1900 kn. |
![]() |
![]() |
#594 |
Premium
|
sudeci po trenutnoj cijeni novog intela za 20-30%, ak ne i vise. No to je malo nezahvalno za predvidat, moguce da ce cijene ici prije bozica nesto dolje, al je vjerojatnije da cemo docekat kraj 2 mjeseca kada tradicionalno cijene svih vrsta memorija idu dolje.
#595 |
I'm nightrider
|
ako pričamo o ssd-u koji se može normalno korisititi, onda je to ovo iz tomy b-evog posta... takav disk sad košta nešto ispod 2000 kn... s obzirom da će sad krenut novi intel sa, meni recimo, smješno niskim cijenama, ja predviđam da će takav disk, ovaj za koji je tomy b dao link, za 6 mjeseci na ebay-u biti moguće naći za u pola manje, znači za oko 1000 kn ![]() |
![]() |
![]() |
#596 |
Premium
|
ebay da, rabljena roba i rizik dodatnog poreza, al kolike ce cijene biti novih s garancijom kod nas u ducanima, to je jedino bitno ![]() dakle ako ostanu 15-20% vece od intela kao sto su bile za stariju generaciju, i dalje vrlo dobro! nego, za kad je sata3 planiran jel tko zna? posto ovaj dobri stari je prespor polako ![]()
#597 |
I'm nightrider
|
an ebay-u se također prodaje i nova roba koja ima jamstvo npr, onaj supertalent iz tomy b-evog posta je potpuno novi i ima jamstvo godinu dana ![]() kod nas će takav disk i nakon kodinu dana koštat 3000 kn ![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Zanimljivo je kako nasi dealeri "stoje" s narudzbom flash diskova ... bjeze od njih ko od crnog vraga ![]() Sto se SATA 6.0 Gbps tice, stvarno nema potrebe trenutno za takvim necim, jer niti jedan SATA HDD/SDD nije jos presao "granicu" od 300MBps (cak i kada se overhead uracuna). Ovo pogotovo vrijedi za HDD diskove (koji ipak zauzimaju veci dio svjetskog trzista). Jedino sto se moze dobiti tim novim suceljem su problemi u proizvodnom procesu, problemi s kompatibilnoscu i implementacijom na trenutne platforme i na kraju zasicenje onboard kontrolera (koji nisu napredovali barem zadnjih 5 godina, sto se propusnosti tice). Trenutno je ICH10R ogranicen na oko 600 MB/s sto je stvarno smijesno uzevsi u obzir da je SATA III ogranicen na 600MB/s po konekciji. Ima jos tu jaaako puno posla i tek kada se sve to rijesi, tek onda mozemo ocekivati nekakav pomak. Ovo sto oni uvode nekakve virtualne brzine ... to je cisti marketing, nista vise.
#600 | ||
I'm nightrider
|
Citiraj:
Citiraj:
ono što ssd izdiže iznad hdd-a ionako nisu brzine čitanja i pisanja ( iako i u tome većinom briljiraju ) nego vremena pristupa podatcima, i kod nekih boljih i skupljih ( čitaj intel ) broj IOPS-a |
||
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|