Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 06.06.2009., 13:19   #1
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
loto groznica

Svi pricaju o milijunima kuna pa reko da i ja probam
Zapeo sam za sistemski listic 7/39 i nemogu skuzit na siteu hrvatske lutrije koliko naplacuju ako odigras 8 brojeva sto je minimum a koliko ako odigras 9 ili 10. I nije mi bas bisto kako izracunavaju one neke kombinacije iz sveg tog
Moze li netko pojasnit malo mehaniku tog sistemskog listica jer sam siguran da ima ljudi koji redovito igraju
Chuby je offline  
Staro 06.06.2009., 13:28   #2
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Na svakom listiću,a pogotovo koji namjeravaš odigrati - sistemski,ti piše raspon brojeva i broj kombinacija,dakle ovako 8 brojeva bi igrao kao minimum sistema x2 jednako 16kn. Toliko bi trebao platiti sistemski listić od 8 brojeva.

Svaki dodatni broj povećava broj kombinacija a samim tim i iznos koji ćeš platiti jer množiš broj kombinacija sa x2.

Tako da ti ne savjetujem igranje preko 10 brojeva u sistemu,to je čini mi se oko 120 kombinacija,iliti 240kn. Tu negdje.

Igraj obični 7/39 zaokruži jokera i zaokruži slovo A/B. To je nekih 26kn koliko ja plaćam za 7 kombinacija. Ne znam koliko je cijeli tiket.

Od sistema ima cijelo brdo literature na internetu i guideova,bookleta,ja bi ti preporučio 10 brojeva,to je 240kn. Ne pogodiš li ni tu peticu,šta ćeš se nadati onda ? Nemaš sreće i doviđenja. A jedino koga uveseljavaš je ministar Šuker porezom na igre na sreću.

Zato pamet u glavu i sve u racionalnoj mjeri,38 milijuna zvuči primamljivo ali su ti šanse za sedmicu 1 : 10 000 000. Tako da to uzmi u obzir,plus što moraš slovo pogoditi,da bi sa jackpota od 14 milja otišao na super7 od 38 000 000. To ti je A/B.Dakle pola pola su ti šanse.

Tek kad to sve zdrmaš,s pravom si supermilijunaš. A do tada 99.99% igrača prođe čitav život a 0.01 % možda i to možda dobije 6. A kamoli 7. I to sam prevelik postotak rekao,trebalo je ići na minus valjda šestu decimalu.

thedream je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.06.2009., 14:52   #3
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Thnx sad mi je malo jasnije oko naplate. Nisam kuzio cemu ona tablica na listicu Inace nisam imao namjeru uplacivati neke sulude iznose i zanimali su me omjeri i cijene pa idem probat vjerojatno neku devetku
Chuby je offline  
Staro 06.06.2009., 14:52   #4
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
odigrao neki dan prvi put nakon par godina; 7 od 39, joker, slovo: 35 fakin kuna, iznenadio sam se, puno mi je to nekako...
rak21 je offline  
Staro 06.06.2009., 15:04   #5
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Porez na budale, NHF anyone
Može još pojašnjenja za nekog tko nikad u životu nije igrao igre na sreću.
Imam neki filing da ni danas neće otići ta lova.
Dakle, 8 brojeva zaokružim, odaberem slovo i taj joker i platim koliko?

PS - Joker je ono što je joker inače? Pogodim 3 broja i s jokerom mi je 4. pogođen?

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline  
Staro 06.06.2009., 19:16   #6
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Porez na budale, NHF anyone
Može još pojašnjenja za nekog tko nikad u životu nije igrao igre na sreću.
Imam neki filing da ni danas neće otići ta lova.
Dakle, 8 brojeva zaokružim, odaberem slovo i taj joker i platim koliko?

PS - Joker je ono što je joker inače? Pogodim 3 broja i s jokerom mi je 4. pogođen?
Ako pod jokerom misliš na dodatni broj on ti koristi samo u slučaju pogotka 7+1 (to nisam vidio u životu a igram loto preko 30 godina) i u slučaju 6+1.
Kod 5ica i 4orki ti to ne koristi.

Ako netko želi odigrati sistemski listič (danas) u igri 7 od 39 a zanima ga super sedmica /38 milja/(to je sedam pogođenih i slovo pogođeno) mora skrižati 8 brojeva na sistemskom lističu, prekrižiti jedno slovo (A ili B) i ako još želi da je u igri za joker broj (to je serijski broj lističa) mora prekrižiti DA.

BTW sad je izvlačenje - i više nema uplata (19:15).

Sretno svima koji igraju
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline  
Staro 06.06.2009., 19:26   #7
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Super sedmica nije pogođena!

Iduče 46. kolo - super sedmica je 42.000.000,00

Izvučeno je 3 puta 6+1 (100 i nešto tisuća) i 63 6ice............................

Mislim da si ovi 6+1 grizu nešto u donjem dijelu tijela
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline  
Staro 06.06.2009., 19:52   #8
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
da bilo bi super da je lotto stvarno igra na srecu a ne na namjestanje...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline  
Staro 06.06.2009., 22:27   #9
New One
Premium
Moj komp

New One's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
Živi primjer današnji brojevi...svatko ko je imalo bio suzdržan glede namještanja danas je sve jasno
New One je offline  
Staro 06.06.2009., 22:58   #10
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
Kako bi se onda nakesali para, ovako podile par tisuća kuna, Jack Pot ostaje... Ionako će kad bude izvučen Jack POT fond uplata biti bar 30% veći od dobitaka
Baja 001 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.06.2009., 00:10   #11
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Mislim da se nitko nije usrecio dobitkom na lotu..Mislim da je na kraju >85% ljudi nesretno..

Zato i ne igram..
srale7 je offline  
Staro 07.06.2009., 02:03   #12
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ja igram 2 kombinacije, 1 bira stara jednu ja, to ispadne 11 kn što i nije neka lova, ako dođe odlično ako ne, jbg.

Inače ne igram loto ali kad vidim toliko nula jednostavno moram probat.
A što se tiče namještanja, ako ga i ima jednom će past Jackpot, a sad koliki i kad nebitno.
Ne znam dal znate za onaj talijanski loto kad je Jackpot bio oko 180 mil €? Koja lova

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline  
Staro 07.06.2009., 02:09   #13
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Mega Millions - dobitak od $365 mil. = 1 milijardu i 800 milijuna kuna

ne igram inače, ali sada odigram sistem od 8 brojeva za 21kn.
svebee je offline  
Staro 07.06.2009., 03:08   #14
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Ja sam zaboravio odigrat za danas...Ali cu onaj od 42,000.000 definitivno igrati!

mislav_os je offline  
Staro 07.06.2009., 03:49   #15
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Mislim da se nitko nije usrecio dobitkom na lotu..Mislim da je na kraju >85% ljudi nesretno..

Zato i ne igram..
Upravo to je poanta lota, milijun ljudi plati neku normalnu lovu a jedan kojem se posreci pobere sve.
Chuby je offline  
Staro 07.06.2009., 04:58   #16
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova

Zato i ne igram..
To je zato što je 85% ljudi idioti.
Ja nisam idiot, pa bi me usrećilo; dugoročno.
Zato igram kad je dobitak ogroman, pristajem samo na ogromnu sreću.
Staro 07.06.2009., 11:02   #17
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Navodno su crvene kuglice najlakše,upravo ove 30tke koje su mahom sad usisavane..smrdi mi sve pomalo na punjene državnog proračuna u vrijeme recesije. Ovo je zaista jedan prihod na koji država uvijek može računati, namamiti narod ultra jeckpotom,ma doći će ovo do 50mil ovako,još samo jednom da ne izvuku i eto nas. A onda to zaista postaje opaka ljudska i životna perverzija od 7 mil eura. Do sada sam se nadao da to nitko neće dići, a sad pomalo razmišljam da jedva čekam da jedan čovjek,a ne njih par, uzme svu tu lovu i smije im se,a i svima nama.

Inače loto je takva igra,i ne bi zvao ljude idiotima jer su idioti i pušači onda i alkoholičari,e pa radije ću svoju sreću iskušavati na lotu nego se trovati pljugama,sry. A i alkohola je valjda toliko,da ću bazditi 5g nakon šta umrem . Nije ni to neki život,oduzimanje svaki vikend.

Svatko ima svoje veselje,ovo je bar izazivanje sreće,pa neka je i namješteno.

Meni je čudno recimo,da čak i uz najjači mogući,tajkunski sistem,znači 17 brojeva od 39, to je uplata od oko 39 000kn,keš, da nije 7 pogođeno. Na 17 brojeva,pa to je 40%,i opet ništa. Nevjerojatno. A priča se da je bilo takvih uplata tonu sad,na ovakve iznose jackpota. Šta je onda dati kerumu ili todoriću,sinovima im,bratićima, 39 000. Za dobitak od 40 milja,kikiriki uplata. I opet ništa.
thedream je offline  
Staro 07.06.2009., 12:15   #18
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Kako bi se onda nakesali para, ovako podile par tisuća kuna, Jack Pot ostaje... Ionako će kad bude izvučen Jack POT fond uplata biti bar 30% veći od dobitaka
Ahmm
8
Visage je offline  
Staro 07.06.2009., 12:27   #19
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Čak i da nema prevare (a kao što Visage kaže - IMA), opet je lutrija/država u debelom plusu kako jack-pot raste jer 50% od uplaćenog novca ide njima u kasu.

Ne čini li vam se čudno kako ovaj iznimno visok jack-pot dolazi u "pravo" vrijeme, tj vrijeme recesije, astronomskog vanjskog duga i teških novčanih problema koji more Sanny-ja & co.
Staro 07.06.2009., 12:28   #20
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
dobar nacin da se drzava koliko toliko izvuce iz recesije na racun vlastitih gradjana, eto to je loto, svi su uplacivali a jedan se na kraju veseli (mozda i nijedan kad vidim ove namjestaljke)
cyclone je offline  
Staro 07.06.2009., 12:38   #21
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
joj grozno prije 1 tj sam isao uplatiti.bio je malo manji iznos i braco cekao dobrih pol sata na jednoj lutriji,odem u centar jos pola sata.i na kraju uplatim na kiosku u intersparu.sve blokirano bilo =)

inace stari mi igra 10ak godina iste brojeve,nikad nist ozbiljnijie...
TomG je offline  
Staro 07.06.2009., 12:52   #22
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
To je zato što je 85% ljudi idioti.
Ja nisam idiot, pa bi me usrećilo; dugoročno.
Zato igram kad je dobitak ogroman, pristajem samo na ogromnu sreću.
Baš tako ja sam jučer tek počeo, neda mi se za siću od par milijuna igrat
Lud76 je offline  
Staro 07.06.2009., 13:35   #23
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Mislim da je sve namješteno, mada sumnjam da je glavni razlog punjenje proračuna više da ide nekom u džep. Jer što je 40 milijuna kuna na hrvatski dug od 50ak milijardi
Staro 07.06.2009., 14:51   #24
windfucker
Guest

Evo da se "pohvalim"- igrao prvi put nakon nekih 15-ak godina, moja jedina kolona na listiću od 10 kombinacija- skinem 3 broja "otprve"
Ostatak ekipe/kombinacija max. 1 broj pogođen uuuu, al' je bilo podjebavanja
Tako da...ako i namještaju- neka se bolje potrude, ovo je bilo samo za zagrijavanje
Ionako mi onaj jackpot ne bi bio dostatan

Staro 07.06.2009., 15:13   #25
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Citiraj:
Autor Dawar Pregled postova
Mislim da je sve namješteno, mada sumnjam da je glavni razlog punjenje proračuna više da ide nekom u džep. Jer što je 40 milijuna kuna na hrvatski dug od 50ak milijardi
Nemaju oni kaj namještati, jednostavno stvar sreće ili nedostatka iste. Ako ti nemaš sreće onda ćeš ih optužiti da je namještaljka Tako i u casinu ako izgubiš na ruletu optužiš kako su neki magneti u igri
Loto, pa tako i sve igre na sreću (nisam siguran koliko kladionice) imaju ugrađenu ajmo reći nekakvu matematičku prednost. Kod casina je to prednost kuće od nekoliko postotaka tijekom beskonačno mnogo bacanja (tako da će kuća u beskonačno mnogo bacanja zaraditi više od tebe, jednostavno ne možeš pobijediti kuću), a kod lota su šanse da ćeš pogoditi 7-icu 1 : 15.380.937, a za super sedmicu još 50% više jer imaš 50-50 situaciju: A ili B.
Ako te fortuna hoće, dobit ćeš, ako neće - ništa od toga
Swarm dude je offline  
Staro 07.06.2009., 15:24   #26
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Nemaju oni kaj namještati, jednostavno stvar sreće ili nedostatka iste. Ako ti nemaš sreće onda ćeš ih optužiti da je namještaljka Tako i u casinu ako izgubiš na ruletu optužiš kako su neki magneti u igri
Loto, pa tako i sve igre na sreću (nisam siguran koliko kladionice) imaju ugrađenu ajmo reći nekakvu matematičku prednost. Kod casina je to prednost kuće od nekoliko postotaka tijekom beskonačno mnogo bacanja (tako da će kuća u beskonačno mnogo bacanja zaraditi više od tebe, jednostavno ne možeš pobijediti kuću), a kod lota su šanse da ćeš pogoditi 7-icu 1 : 15.380.937, a za super sedmicu još 50% više jer imaš 50-50 situaciju: A ili B.
Ako te fortuna hoće, dobit ćeš, ako neće - ništa od toga
Pročitaj gore post od Visagea
Staro 07.06.2009., 15:27   #27
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Jesam, pročitao sam i moje je pravo odbijati vjerovati u takve stvari, kao što je vaše vjerovati u to
Ne zato što fanatično igram loto, ne, ne igram uopće. Igrao sam par puta i dobio sam neku siću. Sama matematika im ide na ruku i više vjerujem nekom modelu koji ima temelja, nego špekulacijama. A da će tih nekoliko milijuna kuna poreza spasiti državu - vjerujte mi, neće.
Kao što piše na stranicama lutrije, za pogoditi 7-icu su šanse 1 : 15.380.937 pa si vi mislite.
Swarm dude je offline  
Staro 07.06.2009., 15:43   #28
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Mene je žena optužila da sam toliko lijen da mi se neda otić po listić...pa sam kupio.

Dva

Onda sam moral slušat dreku da zakaj sam kupio nekakve "divljake" a ne kajaznamkakve...

Nakon toga je zahtijevala da izmislim hrpu brojeva...to sam kategorički odbio i izguglao prvi loto random generator pa polklikao-na svom "divljaku" sam dobo dvije četvorke a ona na svm listiću jednu

I na kraju pizdi na mene zato kaj je ona samo pokrila uplatu a ja zaradio 5€

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline  
Staro 07.06.2009., 16:25   #29
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Jesam, pročitao sam i moje je pravo odbijati vjerovati u takve stvari, kao što je vaše vjerovati u to
Ne zato što fanatično igram loto, ne, ne igram uopće. Igrao sam par puta i dobio sam neku siću. Sama matematika im ide na ruku i više vjerujem nekom modelu koji ima temelja, nego špekulacijama. A da će tih nekoliko milijuna kuna poreza spasiti državu - vjerujte mi, neće.
Kao što piše na stranicama lutrije, za pogoditi 7-icu su šanse 1 : 15.380.937 pa si vi mislite.

Kad se zadnji put dogodilo da se ovoliko ne-pogodi džek pot? To je bolje pitanje,swarm. Iste su šanse neovisno o iznosima sedmice,da ju pogodiš odnosno promašiš.

Samo se zadnjih tjedana radi o par desetaka milijuna kuna naspram prosječnih,nazovimo ih tako, 5-10mil kn koliko su sedmice nosile inače,i to malo bolje.

Baš da će od 26-50 milijuna kn ostati ne-pogođene nekom Božjom providnošću ili pukom teorijom statističke vjerojatnosti,ja to ne mogu popušiti.
Nije sad Visage nešto ultra u pravu,ali ima point kako bi rekli.

Na ovoliki jackpot samo će se kotiti uplate,i krajnje,ali krajnje je sumnjivo da na 1 000 000 uplata nitko nema ni približno 7,dakle ono 6+1. A da se radi o džekpotu od recimo 5 milja kuna, hoćeš da se ja i ti okladimo da bi zveknuo u roku tjedan dana?

Kakva bullshit zavjera,ali je istinita,bar sve više vjerujem da je.
thedream je offline  
Staro 07.06.2009., 16:33   #30
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
Evo da se "pohvalim"- igrao prvi put nakon nekih 15-ak godina, moja jedina kolona na listiću od 10 kombinacija- skinem 3 broja "otprve"
Ostatak ekipe/kombinacija max. 1 broj pogođen uuuu, al' je bilo podjebavanja
Tako da...ako i namještaju- neka se bolje potrude, ovo je bilo samo za zagrijavanje
Ionako mi onaj jackpot ne bi bio dostatan
Pa usput budi receno vece su ti sanse da dobis 3-4 broja nego ni jedan
Fleks je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge