|
![]() |
#302 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Navodno nebi trebalo biti problema. Ali ja to zamišljam kao i loše podešen motor u automobilu: ako dugo radi loše konfiguiran, motor se više troši i brže kvari. Makar ga ti podesio kako spada, šteta koja je učinjena ne može se ispraviti sama od sebe. Dakle savejtujem svima sa SD15 što prije flashanje i moljenje boga da sve radi dugo i bez frke. Znam ljude koji imaju 4X500 GB SD15ice u RAID5 polju, i ne žele flashnuti. Kad im crknu, sami su s krivi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#303 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
nemam iskustva s tim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=108 Tu fino nađeš svoj disk, skineš novi firmware sa bootabilnim imageom, zapržiš na CD, bootaš taj cd, flashneš i moliš boga da poživi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
prvi: MooseDT-SD1A-3D4D-16-32MB drugi: MooseDT-SD1A-2D-8-16-32MB i kako taj flesh napravit? ako moze neki postupak...nisam do sad to radio. -btw. meni disk ne vidi u Biosu niti u Win. hvala puno !! Zadnje izmijenjeno od: mrkva4. 31.03.2009. u 15:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
upravo sam u procesu citanja... ali proklinjem dan kada se pola foruma klelo u te diskove... imam 4x500gb ( maxtor seagate, mx15 frmware je tak koji ne valja? ) i jos 3x250gb... svi puni do vrha... a prije mjesec dana rikuno jedan wd640 ( samo nestale particije, koje nakon reinstalacija i dalje nestaju ), te jucer drugi poceo zlokobno skljocati... kad te ide, onda te ide ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#308 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ovako, malo pitance, evo provrtio na 3 su mx15 firmware, pod hd tune pokazuje zuto pod spin retry count i pod unknown attribute, a na onom 4 pokazuje zuto pod spin retry count... pod treshold pise 96-97... pa sada debilno pitanje, jel odlaze u kurac ili ce tek otici? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Evo kratko pitanje : Upravo sam dobio reklamaciju mojeg Seagate Barracuda ST3320613AS 320gb .11 serija. Piše na poleđini da mu je firmware : CC2F i da je proizveden u Tajlandu. Zanima me jeli ovo najnovija revizija firmware-a i jesam li barem dobio onu "ispravnu" seriju pošto mi je prvi ovakav disk ( no bio je ja mislim SD firmware na njemu) crknuo? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
updejt sa novim firmware-om
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
ima li zainteresiranih za ozivljavanje seagate diskova koji su zbrljani da ih ne prepoznaje BIOS ili da prijavljuju size 0Mb? radi se o proceduri sa stranice o kojoj se vec pricalo ovdje: http://www.msfn.org/board/index.php?...ic=128807&st=0 uglavnom nakon procedure se disk ponasa kao da nista nije bilo tj. da nije bilo nikakvih problema i odmah se moze pristupati podacima kao i flesati novi SD1A firmver |
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Hi! Crko mi Maxtor DM10 prije par dana (zdimilo se iz kontrolera) i ja u HGspot po disk. Nema Samsunga ni WDa koje sam htio pa sam uzeo Hitachi jer nisam htio Sega zbog buke. Uštekao ga i nije radio. Prvo što sam pomislio je da mi je ploča SATA1 i da neće pa sam ipak uzeo Sega 7200.11 i opet ništa. Crko SATA kontroler vjerojatno jer sve ostalo radi. Kupio ploču od kolege s foruma i on mi rekao za ovo...eto beda ![]() No možda imam više sreće nego pameti, firmware je CC2H ![]() Tak mi i treba kad nisam redovit na forumu ![]() Ima li kakvih novih informacija ili je istina ono što piše na Segateovoj stranici (da moj disk ne bi trebao imat problema)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ja to radim...sta treba.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Uzeo prije mjesec dana u Ve-Mil-u Seagate 750GB ST3750330AS (reklamacija za graficku), provjerio na internetu da li je affected ili nije (je), odmah ga flash-nuo na SD1A firmware i radi bez problema. Koliko vidim po postovima ovdje a i dalje cini mi se da je problem rijesen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Premium
|
opravljen jos jedan.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pozdrav, do sada sam riješio preko 100-njak istih slučajeva... Za sve daljnje informacije obratite se preko PM-a.
Data recovery expert Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 07.05.2009. u 11:29. Razlog: Mda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Premium
|
opravljen jos jedan...bussy 500GB Seagate ******************************** Edit by mod: reklamiranje Zadnje izmijenjeno od: igorba. 25.05.2009. u 23:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#321 | |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
pomocccc
Citiraj:
gdje da spojim GND imam kablic od samsung mobitela 4 zice ali svi oni koriste isti princip rada ;-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
izgleda da mi je riknio barracuda 7200.11 640gb firmware je sd33 st3640323as uglavnom normalno radio,tada nakon mijenjanja mbo ostala dva diska proradila a ovoga ne vidim u my comp,u device menag. se vidi normalno,everest ga vidi isto,u biosu također,kada sam probao sa disk menagment vidi ga ali mi neda ništa radit i piše disk 0,dinamic,invalid! probo na drugom kompu sa xp-om,isti klinac? dali je otišao na nebeske pašnjake pa da ga reklamiram ili ima nada za njega? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Mislim da je to zrelo za reklamaciju, trebao si malo ranije misliti i nabacit drugi firmware na disk sad je bojim se kasno za uskrsnuće diska ![]()
![]() |
#326 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=140282 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
konjpjukter
|
rjeseno manje vise, disk je bio invalid i nije bio prikazan nigdje osim device managera. posto imam identican disk backupiro sam MBR i restoro ga na dartov seagate uz pomoc programa mbrfix, nakon restarta racunala disk se pokazao napokon ali je bio u RAW-u i prije bilo kakve akcije trazio je format to naravno nedolazi u obzir pa sam skinuo easeus data recovery koji vraca podatke sa raw particije i evo mogu rec da ce dosta se uspijet vratit. danas kad dodje dart s posla cemo vidit jer sve tu kako je bilo... zatim hard ide na reklmaciju nema druge nazalost, inac disk je stvarno brz i tih sam se nadam da nece i moj tako otic ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
konjpjukter
|
evo dva seagtea javljaju reallocated sector count i svako malo nestanu iz windowsa i biosa garnaciju jos imaju debelu jedan links jedan hg, molim savjete za reklamaciju 320gb i 640gb naravno serija .11 -.-' za popizdit.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Premium
|
eto....sada je vrijeme za SSD ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |