|
![]() |
#2101 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
dali je netko bio na sajmu ? Danas je zadnji dan sajma u regentu ako se nevaram. Jel bilo sto zanimljivo ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2102 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Imam gamersko racunalo, tako da cu ga tesko utisati... Mislim da je ovaj WD Media centar puno jeftiniji nego da kupujem jos jedno HTPC racunalo. Sto se tice podrske ima sve sto mi treba: http://techreport.com/articles.x/16565/2 Ako ga spojim digitalno na neki externi dac, to bi trebalo, po mom misljenju, raditi solidno. Disk bi, po nekoj logici, trebao biti bolji transport od CD-a, a njega vec imam... Jel netko probao takvu kombinaciju? Zanima me samo zvuk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2103 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Imam WD media player i svasta sam probavao radi skroz ok. spojen mi je optikom na reciver tako da sve sto sam probao radi odlicno i dd, dts, flac, wav, mp3, slike i sve video fajlove. Ima 2 USB-a i mozes spojiti dva diska tako da naprimjer razdvojis muziku od videa i sl. skroz isplatna spravica a nije preskupa.
![]() |
#2104 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
THX na informaciji... Kada sam gledao specifikacije na stranici mi se cinilo super, ali puno mi je draze da to netko potvrdi ![]() Cini mi se da bi WD media player spojen na neki DAC mogao biti jako dobar i isplativ izvor zvuka i (FullHD) slike u tom cijenovnom rangu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2105 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ima i on svoj dac ali nemoze dekodirati dts dok dd i ostale formate dekodira i salje na stereo izlaze, mada ja to radim preko recivera ali da se zna da moze i na pojacalo direktno.
![]() |
#2108 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Slusam ja lijepo na svom denonu 700ae i m34i preko audigy 2 kartuse... i posudim neki philips cd711 onak da vidim.. i sta imam cuti? Zvuci 10x bolje sa sprzenim cd om (.flac) nego isto to sa kompa... Sad sam se zagrijao za cd komponentu. Ima li neki koji se istice svojom performanse/cijena ratiom? Moze preporuke? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2109 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() To ti je vecinom do tvoje zvucne dobro razmisli zelis li cd komponentu i kolko orginal cdova imas, mozda bi ti bolje rjesenje bila bolja zvucna il neki entery level dac, pa da peglas flacove s njih. I prakticnije. A ako si jos zagrijan za player nabaci se lako par ideja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2110 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Neznam na koju zvucnu mislis? Xonar ili nesto bolje? jer ako je od creativa.. khm.. vjerujem da nema razlike izmedju moje i bilokoje druge... znaci idealan bi bio dcd 500ae zbog izgleda i uklapanja, ali je relativno skup za ono sto nudi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2111 |
JDM
|
Ne kompliciraj si zivot. project USB dac. 744kn ili ako si student sto kn jeftinije. I sa foobarom koji dobis sa njim ti nece nikakvi zvukovi upadat, jer dok radi direct streaming sa njega, ostalih zvukova nema. I da jesam usporedio sam zvuk sa par cd playera entry level razreda (a to je sve sto si mozes tako i tako priustiti - jer ovo upitno bolje KOSTA) i osim tiseg outputa nema neke cujne razlike. Naravno pricamo o formatu zvanom FLAC. To sto su "audiofili" glupe naivne ovce je njihov prome i ne nema veze to sto cd player ima toroidni trafo velicine Buljine glave i to sto je unutra Z-caps i to sto ima ovjesenu tiskanu plocicu na federe (megalol). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2113 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2114 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2115 |
JDM
|
i denon i marantz i sony i harman i jos gro proizvodjaca rabe obicni trafu u masi uredjaja. Bolje predimenzionirana cigla, nego kako obicno biva poddimenzionirani torodini trafo. A i sam koncept pojacala je tako primitivan da ono nema tu neke mudrosti, a da ne pricamo o nekoc CD playeru. Barem ja necujem taj famozni šum koji cuju audiofili i slicni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2116 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2117 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Sve zavisi i o položaju transformatora, bitno da njegov lim nije uperen prema samim komponentama i audio stazama ili žicama, itd. Naravno, toroid nema tih problema ![]() Na taj način se smanjuje razina šuma i npr. kod cjevnih pojačala to je iznimno bitno, jer jako su rijetki toroidi koji se koriste u cjevnom audiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2118 | |
JDM
|
Ha tamo u preradovicevoj. Mislim bila je neka spika razgovarao sa covjekom par puta kupio par stvari sebi, drugima i ono zapamtio me. Kaj da ti velim. Tak dosao jednom na blef i pitam imate mozda taj dac ili nesto u studenstkom budgetu. Kaze on meni imam za tebe 580kn. Tada je kosta 740. Ja ostao paf, drugi dan i frend koji je bio taj dan samnom uzeo i ono samo rijeci hvale i da mi je skuplje nesto uzeti tamo uzeo bi opet. Isto mi je dao popust za zvucnicu za gramofon. Ono stvarno jedan pre dobra atmosfera i pre dobri decki koji tamo rade i kad ima guzvu kaze ti ajde daj dodji radje sutra ako mozes pa cemo razvaliciti komponente. Ono takav fer pristup se rijetko kad vidi kod nas. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2119 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2121 |
Premium
|
@ Alfa_R Svi su entery cdovi tu negdje. Prvi model Nada je nelos (cca. 1800 kn), mada ako uzmes taj project USB dac i vrtis flacove, nije neka nebo-zamlja razlika. Kad bi se bas bahatio i htjeo cuti razliku , CA azur 540c al on je vec 2700 kn ako se dobra sjecam( a mislimda ti on nije ni u klasi pojacala i zvucnika tako da...). Neznam mislim da je dac za tebe idealno rjesenje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
JDM
|
A za tu lovu tog CA kupis CA dac magic i onda opet imas stravu. Da ne pricamo zavrzlamu oko CDa u odnosu na DAC rijesenje sa lijepom FLAC kolekcijom. Znam vise "audiofila" koji su laganini poceli prebacivati audio CD-e u flac i vrti. Digitalija je i jedno i drugo i nema cari osim zauzimanja prostora. Ko hoce tu car, nek si kupi gramofon i ploce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2124 |
JDM
|
Naravno da da. Ustekas ga u struju i radi. Nekuzim sto je problem u kompu ? Za tih par kn pozamjenis ventove i kupis lastiku i stavis diskove na nju i bok i nemoras ga vise u zivotu gasiti. A baza muzike ti je click away, mozes si slagat play liste i neznam sto vec zelis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
Premium
|
Da al dac magic je overkill za malog denona (ako postoji overkill stvar ko sto je dac ![]() Ma gle, flex ti tu skora pa ima pravo. Da bi cd bolje zvucao od npr nekog daca treba bacit lijepo para na njega. Stvar je da ako imas puno orginal cdova itekako se isplati investirat u dobar player, ako nemas, Dac je rjesenje za tebe. Sve su to nule i jedinice i playeri vise klase zvuce dosta bolje od dacova iz razloga sto su kvalitetnije napravljeni mada sad ima i dacova od 5000 e koji ce pomesti dobar player. Ima onih koji i tu cuju razliku u korist playera al vjeruj da nisi jedan od njih niti zelis biti. Ja sam npr. iz te price davno izasao tako sto sam se vratio plocama ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Pozdrav, Kupio sam si pojacalo Rotel RA-04 i sljedeca stvar je kupiti zvucnike. Kriteriji su budzet do ~1500 kn (znam nije neka lova ali sve je to skupa entry level), bookshelf dizajn, soba u koju bih smjestio je 16m2... Ono sto sam ja vec dosad imao u planu i istrazivao, nekoliko modela koji bi usli u uzi krug pa kazite koju rijec ako imate iskustva sa doticnima, Wharfedale diamond 9.1, Monitor Audio BR2, Mission M32i, Dali Concept (1 ili 2). Naravno ako znate nesto drugo u klasi sto bi moglo biti bolje ili best buy recite, svaki savjet je dobrodosao. Samo jos da napomenem da od tih sto sam ja nabrojao prvi izbor bi kod mene pao na Monitor Audio jer sam vidio da jako dobro prolaze na testovima a i cuo sam da za razliku od ostalih nisu "Made in China" ![]() hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2128 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2129 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
nadam se da nemoram bas zbog tog tvog iskustva kupovati polovni B&W ![]() svejedno mislim da ni polovne nece biti lako naci, a da su negdje u trazenom cjenovnom rangu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|