|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
uTorrent i loša brzina skidanja sa torrenta
Naime problem je ovaj, za torrent koristim uTorrent a router je Thomson ST780i WL i brzine prilikom skidanja bilo ceka su ocajne...ne znam dali je ikada preslo 60-70 kB/s.....firewall je Outpost Firewall Pro 2009. Da probam sa nekim drugim torrent klijentom ili mozda da promjenim firewall!? Na XP-u mi je uTorrentm a probati cu na Vistu instalirati Vuze...mozda bude bolje. Inace, takva je situacija i na javnim i na privatnim torrentima tipa Demonoid i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
jesi dobro poštelao utorrent? posjeti ovu stranicu http://infinite-source.de/az/az-calc.html prema njemu namjesti postavke u utorrentu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Naravno Vuze ne radi na 64bit Visti.... ![]() ![]() ![]() uTorrent sam sve po "defaultu" ostavio......jer zadnji puta kada sam "prckao" shebao sam ga totalka... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Koju vezu imaš? Naravno da ne možeš napamet namještat utorrent,isto tako ni oni online tutorijali *kako povecat brzinu utorrenta* nisu dobri,naprotiv,sjebu ti utorrent... Unesi upload brzinu na onu stranicu i to što ti preporuči ukucaj u utorrent. Ako ne pomaže,idemo dalje.
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Kao test sam ugasio firewall i brzina je ostala ista...znaci nema pomaka ni smisla dirati firewall. Inace imam Vistu 64bit + SP1 i XP 32bit + SP3. No, ono na sta si dao link su postavke za Vuze, a ja koristim uTorrent. Brzina mi je u zadnje vrijeme varira izmedu 2 MB i 4 MB.....no ispod 2 nije nikada. Mali dodatak: Sada na poslu surfam netom i skidam nesto i sve radi kako treba.....ukljucen Comodo firewall, a isto uTorrent...jedino sam stavio opciju Protocol Encryption -> Outgoing -> Forced. Tako mi sam probao i kod kuce, ali nema srece....katastrofa.....nije ni tu nesto, ali hebemu ovdje mi je mreza sporija, a download sa istoga torrenta vise nego duplo brzi. Naravno, rijec je i o drugome kompu, drugome routeru...a i nije t-com vec Amis.....
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation." Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5... Zadnje izmijenjeno od: win32. 18.03.2009. u 17:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Danas se opet sve pohebalo samo od sebe...kao test sam na XP-u instalirao Vuze i na njemu je brzina u dulo brza nego na qTorrentu...ne kuzim u cemu je fora....a samo sam torrent fileove prebacio iz qTorrenta u Vuze...nista drugo... Upalim qTorrent i jedva vuce.....sve stopiram i upalim Vuze, a on vuce fileove preko 100 kB/s....dok aTorrent jedva oko 30 kB/s. Ne kuzim u cemu je problem.....stvarno mi nije jasno jer nisam nista dirao i samo padne brzina i gotovo.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ni meni nije utorrent ponekad baš jasan...kada mi je radio loše,probavao sam svašta...na kraju mi pomogao sam uninstall i ponovni install...i frendu prije 2 dana!ona stranica ti vrijedi za sve torrent klijente/programe,samo ti izracuna optimalne postavke s obzirom na brzinu uploada...
![]() |
#9 |
Premium
|
Pogledaj ovo...sve na default postavkama,, jedino sam stavio na oba Protocol Encrypton: Forced. Znaci ono.....upalim qTorrenz i napravim SS, zatim sve stopiram i upalim Vuze i napravim SS sa naravno istim fife-ovima... I jos sam probao qTorrent apdejtat na betu, ali nema pomaka....ma katastrofa.....a bolji mi je hebemu nego ovaj Vuze koji mi je ogroman program zapravo i za qTorrentom imam vise opcija...npr. preimenujem file prije samoga downloada. odabirem sta hocu skinuti, a sta ne i sl. Mozda preporuka nekog drugoga programa za torrente? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Kako vuze neradi na visti x64? Meni radi ko sat. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Meni ne...hebiga. Probat cu jos jednom..... ![]() A vidis razliku tj. usporedbu Vuze-a i qTorrenta...uzas! Na zalost qTorrent sam maknio sada sa kompa. Probat cu instalirati BitTorrent.......jer su slicni... Edit: Instalirao BitTorrent i radi normalno....ne mogu vjerovati koji je qrax tom qTorrentu.....katastrofa. Dali postoji mogucnost da kod Vuze-a biram sta hocu skinuti (znaci samo odredeni file unutar nekoga torrenta) i preimenovat odmah file kako ja hocu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Evo i BitTorrent ima tu opciju...zapravo sucelje je isto i koliko mi se cini prije je bio BitTorrent pa je qTorrent nesto od njih pokupio ili..!? BitTorrent sljaka normalno...za sada.... ![]() Nego, sta im znaci onaj DNA!? Meni je to samo glupo njesra i ne vjerujem da moze ubrzati neka aplikacija torrent tj. brzinu skidanja....!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Stvarno ne znam šta je to s tobom i vistom,ali i meni Vuze radi na x64 visti kao sat. A sa utorrentom ne znam niti ja šta je jer kod cure sam probao valjda 15 postavki,pa i neke skroz mizerne brojeve,svejedno joj uguši vezu da ne može ništa radit dok ga ne ugasi. A ovo biranje,o biranju onih dijelova .001,.002 itd. govorite?Mislim da to Vuze ima.Pogledat ću kad dođem kući pa ću editirat. Na početku sam i ja koristio utorrent jer je Vuze robustan i puno resursa troši-utorrent troši svega par MB,a Vuze kada je puno torrenata aktivno,često i preko 100,ali utorrent se samo može sakrit pred njim i nikad više sigurno neću koristit niti jedan od tih "laganih" klijenata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Pokusao sam i to no ne radi tj. i dalje je isto....... ![]() Cak sam sam ogranicio na neku minimalu (sto bas i nije ok) zek za probu, no nema pomaka. ![]() A pazi ovo sada ujutro sa BitTorrentom na Visti (qTorrent jedva da je povukao 10 kB/s) ![]() Instalirao sam Vuze na Vistu, ne kuzim zasto nisam odmah mogao ali ok....no ako ce BitTorrent raditi tako dobro onda cu njega ostaviti....jedino iz razloga koje sam naveo. Steta sto Vuze ne mozes namjestit da ti sam odredujes sta hoces skinit unutar samoga torrenta i odmah si naslov srediti. Dali mo mpze netko tu baciti SS od postaviki Vuze-a.
"In the beginning there was 0. And then there was 1. A mind-bending meditation on the transcendent power of digital computation." Pošteni trgovac: 1, 2, 3, 4, 5... Zadnje izmijenjeno od: win32. 22.03.2009. u 09:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
I kod mene se uTorent vuče ko "krepana kokoš" ali sam mislio da je možda do T-com-a radi ovih njesra sa podizanjem brzina pa dok se ušteluje pošto je i meni podignuto ali to nema veze.Isprobao isto hrpu kombinacija u podešenjima ali nešljaka baš, desi se ponekad da povuče max300+ kb/s a ponekad nevuče cca 20-30kb/s i neče više.Još jedino nisam probao uninstal i staviti neku prijašnju verziju trenutno je najnoviji gore. Izgleda da je došao trenutak za traženje alternative i promjenu.Ali šta i da nije prekomplicirano znači skroz jednostavno dakle sl. kao i u torent barem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Alternativa je jos BitTorrent koji isto tako radi normalno pa cu vidjeti kroz par dana koji cu si ostaviti. Vuze je ogroman, a zaostaje sa nekim opcijama od tako malih programcica kao sto je npr. BitTorrent ili famozni qTorrent....i BitTorrent mi vuce kada skida cca 14-16 MB, a Vuze evo skoro 100 MB tocnije 98 MB trenutno..... No, nije mi to uopce vazno vec samo da mi hebemu radi kako treba! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Selective downloads Zadnje izmijenjeno od: thopok. 22.03.2009. u 13:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sada cu se ovaj tjedan malo igrati sa oba programa tj. BitTorrentom i Vuzeom pa cu vidjeti sta cu si ostaviti.....jer za qTorrent nemam vise zivaca i maknio sam ga i sa Viste i sa XP-a.....probao sam ga i na laptopu i tamo kenja pa sada sa posla skidam preko Vuzea....samo da bar vuce malo manje memorije jer u lapu imam samo 1 GB...no nema veze, glavno da skida kako treba....a i vidim da progam uistinu ima svega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
|
Evo i ja isprobavam Bit torent i Vuze ali svejedno mi se vuče veza kao "krepana kokoš" ![]() Svaka pomoć je dobro došla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Hmmm.....dali bi se nesto moglo u routeru podesiti...moj je spidtac onaj od t-coma!? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banned
|
I ja skidam sa torenata kako javnih tako i private(demonoid) zato me i muči taj problem jer se shebe ratio i može biti svašta/izgon/ a to nebi želio inače neskidam puno tj. ponekad ali dobro dođe jer uvijek nađem što mi treba ![]() Deinstalirao sam Vuze pa kad skinem ovo trenutno sa Bit torentom onda ču probati sa Vuze-om vidio sam da ima hrpa opcija(koje mi u biti netrebaju bitno da radi) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
meni su neki dan digli brzinu i preko ffoxa skidam 490-500, dok utorrent nece preko 350 nijedan torrent bilo public bilo private tracker..nekako imam osjecaj da nam blokaju promet malo...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|