Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.03.2009., 03:51   #1
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Low Budget Case ~50€

Pozz,..

Dragon napokon odlazi u penziju, ali ide u dobre ruke ... Shodno tom', nesto bi ga trebalo zamjeniti jelda

A sto to? Izasao sam iz mode ... gledao sam malo CM 334 Elite... Ima jos koji prijedlog u tom cijenovnom rangu od cca 50€ ...

* Netreba imat napajanje
* Netreba imat dodatne ventove
* nemora bit lian li kvalitete
* mora biti lep
* mora biti crn/siv
* bitno da mi stane ovo kaj sad imam /3 diska i 2 optike/

Puno hvala
Tomo je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2009., 04:33   #2
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
rebel
Fleks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2009., 08:26   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Neki Sharkoon (npr. Avenger), Chieftec ili nešto skuplji Antec Three Hundred.
Staro 06.03.2009., 08:37   #4
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
50 evropsih žaba je cca 360-370 hrvaških vjevericov... ne baš puno ali dosta...
SHARKOON Avenger Economy-Edition
SHARKOON Venga Economy-Edition
Sharkoon Desperado Economy-Edition
LC POWER Pro-909BAD
Thermaltake VC2000BNS

Eto to su moji prijedlozi... Avenger je moj izbor nr.1 za te pare...
Samo cijene još provjeri na www.nabava.net
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2009., 10:02   #5
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2009., 11:06   #6
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Hmmm... Znaci CM Elite 334 bi bio dobar izbor :-p

Just Kidding... Ovak, Rebel kosta 500+kn , drugi sharkooni kao i LC mi nisu nest ... Mambo ili Frontier Shinobi mi mozda uzeo u obzir, samo me zanima kakvo je iznutra? Kakav je ono display na Frontier Shinobi? Jos mi je najbolje sjeo CM 334 od svih ovih :/ ... Kaj je tak banana u tom segmentu?

CM Elite 334
http://img.donanimhaber.com/upfiles/...1D28A4E20C.jpg

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 07.03.2009. u 23:33. Razlog: prevelika slikica ;)
Staro 06.03.2009., 11:21   #7
Valg
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor Gjurovski Pregled postova
Ta office chieftec kućišta nisu vrijedna spomena...
Pogledaj kakva mu je untrašnjost:
http://www.chieftec.com/okg.html

A sad to usporedi sa pravim chieftecom:
http://www.chieftec.com/okh.html
Staro 06.03.2009., 11:35   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Tomo Pregled postova
Hmmm... Znaci CM Elite 334 bi bio dobar izbor :-p

Just Kidding... Ovak, Rebel kosta 500+kn , drugi sharkooni kao i LC mi nisu nest ... Mambo ili Frontier Shinobi mi mozda uzeo u obzir, samo me zanima kakvo je iznutra? Kakav je ono display na Frontier Shinobi? Jos mi je najbolje sjeo CM 334 od svih ovih :/ ... Kaj je tak banana u tom segmentu?
Svaka kvalitetna roba košta. Tako i kućišta. Dobra kućišta nemaš ispod 400kn. Toliko sam dao za svoj polovni CM690. I nije mi žao.
Taj Elite 334 je sasvim ok za tu lovu.
Staro 06.03.2009., 12:01   #9
Gjurovski
P.E.B.K.A.C.

Gjurovski's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Valg Pregled postova

Pa ono tvoje misljenje, meni je to kuciste sasvim solidno recimo za moje potrebe, nepatim za stvarim tipa slaganja 16 hardova bocno i milijun otvora za ventove....
Mislim da ce to kuciste za 350 kuna sasvim solidno odraditi svoj posao, nista losije niti bolje od recimo Sharkoon Rebela (kojeg ujedno i imam doma 12 model)... jednostavno koliko sam se ja susreo sa tim kucistem konstrukcija mu je masivnija i cvrsca nego istoimeni Rebel....
Stoga i dalje ostaje moja preporuka..
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/
Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12

Gjurovski je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2009., 12:11   #10
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Citiraj:
Mambo ili Frontier Shinobi mi mozda uzeo u obzir, samo me zanima kakvo je iznutra? Kakav je ono display na Frontier Shinobi?
imao ja frontier shinobi, i kuciste nije lose. display radi bez problema, i pokazuje temperature CPU/SYS/GPU. postavlja se tako sto zabijes sonde u rebra hladnjak necega, i za procesor i chipset mi je pokazivao poprilicno tocnu temperaturu usporedujuci sa biosom/everestom/necim sto ocitava temperaturu. kod graficke je malo zeznutije jer ne mozes staviti sondu negdje nego na vanjski dio hladnjaka po kojem ventilator puse cijelo vrijeme. tu mi je "lagala", tj ocitavala temperaturu sa tog mjesta gdje je naravno hladnije nego sredini hladnjaka.

jos na tom displayu, tj preko njega mozes regulirati tri ventilatora. i to u tri brzine - low/med/high. imas sat i datum, te power led-icu i isto tako za hdd.

samo kuciste iznutra kao skoro pa svako midi kuciste. lim je ok obraden iako bi mogao biti deblji (vidio sam povecu razliku izmedu jednog rebela9 i shinobija), naprijed, iza i na bocnoj stranici imaju rupe za 120mm ventilatore, te na bocnoj stranici dolazi plasticni "tuljak" (ili tunel, ne znam kako bolje reci) kojim se usmjerava zrak van kucista na ventilator procesora.

e sad, frontier nije los, ali bi osobno ipak prije isao na cm ili sharkoona. nesto od ova dva:
Kućište COOLERMASTER Elite 334, MIDI, crno, bez PS
Kućište SHARKOON Desperado Economy-Edition, MIDI, crno, bez PS.
izgledom je meni shakoon privlaciniji, ali mi se cini da cm ima generalno kvalitetnija kucista.

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2009., 13:30   #11
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Dati 650kn za sharkoon Rebel12 je preglupo. Za 650-700kn imas vec ANTEC, jeftiniji Lian Li ili Chieftec... No dobro,... Posto mi netreba veliko kuciste, treba mi neko da mi bude lepo u sobi. Posto je "kriza" ne zelim se izlagat velikom trosku za kuciste jer zbilja nije potrebno.

Mislim da ce 334 taman lijepo lec u sobu

Hvala na pomoci
Staro 07.03.2009., 03:51   #12
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Uzeo Antec NSK4000 i totalno se razocarao ... Pa tko im dizajnira ove jeftinije modele? Ili ja ne znam, ili treba 2 sata da se sredo case ... Ujutro cu postat slike, ali moram vam reci da sam skroz razocaran. Cak razmisaljam da vratim case i odem po CM Elite 334 ...

Staro 07.03.2009., 08:13   #13
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

pa otkud se antec uopce pojavio? pricalo se najvise o cm-u, ja i jos par ljudi preporucilo sharkoon/chieftec........

ja bi na tvom mjestu zamjenio za cm. u najmanju ruku - ljepsi je. ovaj antisa mi nije ruzan, ali nije nit lijep. cist ko da ga nemas, preravan i neugledan nekako.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2009., 11:17   #14
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Ma tog sam prvo zelio kupit. Malo sam se neckao jer je bio 420kn - ocu ili necu. Eto uzeo ga... Cinio mi se da je kvalitetnije izraden od CM-a. A i Antec je antec ili ne?

Uglavnom,... Kuciste je ultra malo,... Ajd nema veze, nemam puno stvari, ali neke stvari si smetaju ako uopce imas ista u kompu. Primjerice, napajanje za maticnu, jedva sam ugurao disk gore ... Da ne pricam da sam maknuo jednu optiku jer s 2 nema sanse da bi mi sve stalo . Ma mozda bi ga i ostavio, sada sam smanjio AAM na diskovima i pratim temperature. Bojim se da kad ce biti vruce da se ce pregrijavat jer nemaju apsolutno nikakav protok zraka. A na slici mi se ucinili da bi mogao stat jedan 80/92mm vent. Im klat malo diskove da vidim do koje mjere se zagrijavaju i to ce vjerojatno odluciti da li ce ostat Antec ili ce doc CM ...
Staro 07.03.2009., 18:02   #15
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
...
Uglavnom,... Kuciste je ultra malo,...
...što ti izgleda još gore nakon big dragona.

kućište jest malo (midi) ali u njega stanu sve komponente bez problema.
zadnji vent radi fini propuh kroz cijelo kućište, samo sredi kabele i ostavi vent na 800-tinjak okretaja.

ako ti i dalje disk(ovi) budu pretopli, pukni onaj novi schytheov hdd vent gore ako stane.
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2009., 18:25   #16
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Danas sam se malo igrao,.. U loadu diskovi lako dodu do 50C. I to je ok. Ali me zanima kako ce po ljeti radit?! Nikad mi nije neka žega u sobi, ali opet i 5C radi veliku razliku. Posto ima ovih coolera za diskove, vjerojatno onda ostajem na ovom antecu, kupum 3 ova i to je to ... Vidjet cu,... Ionako 2 puta mjesecno otvorim kuciste da ga ispusem, tako da nema neke potrebe za jadikovanjem
Staro 07.03.2009., 21:02   #17
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Hm. Kad pogledam slike CM334 vidim svoj A+ CS-185A (samo s boljom maskom) koji sam mrzio iz dna duse zbog ocajno loseg i tankog lima. Jel ga tko imao u ruci?

Kako god - presao si s konja na magarca. I jedva cekam slike anteca, case mi se svidio dok sam ga gledao na Antecovom sajtu.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2009., 21:51   #18
Valg
Guest
Moj komp

Citiraj:
Danas sam se malo igrao,.. U loadu diskovi lako dodu do 50C. I to je ok. Ali me zanima kako ce po ljeti radit?! Nikad mi nije neka žega u sobi, ali opet i 5C radi veliku razliku. Posto ima ovih coolera za diskove, vjerojatno onda ostajem na ovom antecu, kupum 3 ova i to je to ... Vidjet cu,... Ionako 2 puta mjesecno otvorim kuciste da ga ispusem, tako da nema neke potrebe za jadikovanjem
Đizas! Temp moje sobe je cca 28°C, po disovima na 450 R/pm puše 92mm hladnjak, i nikad ne prelaze 33°C (ljeti 36°C MAX).
Staro 07.03.2009., 22:07   #19
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Ja uzeo ovo ali srebrno za 400kn, neka akcija.
Preporodio se što se tiče prašine, nema ništ nakon 2 tjedna rada. Čvrsto je i teško,
mjesta ima ko u priči, ventilatori su nečujni do 900rpm-a.
Gumene nogice, nema vibracija ni pod razno, prednja maska se lagano skida.

HDD-ovi ( 2 kom ) su 38-40C no kučište je na stolu i tamo je temp 26-28C po termometru.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2009., 23:03   #20
žile
Banned

žile's Avatar

Citiraj:

A sad to usporedi sa pravim chieftecom:
http://www.chieftec.com/okh.html
Ideš njemu brojat i onda pukneš to malo govance od kućišta.
Ovako izgleda pravi chief

http://www.chieftec.com/okx.html
žile je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2009., 16:31   #21
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
o ukusima se ne raspravlja , da kupujem za sebe a nemam vise od 50€ uzeo bih :
http://www.modecom.eu/product.php?id=407&categoryId=3
ili
http://www.frontier.com.tw/index.asp...a&Type=SHINOBI
Ostale jeftinjare su ružne do zla boga....
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2009., 17:03   #22
žile
Banned

žile's Avatar

Koliko ja znam funkcionalnost>izgled,jel itko ovdje rekao nemoj to kućište jer je ragavo
Sranje od kućišta ostaje sranje,ta kućišta nemaju šta tražit u društvu anteca,chiefa,CM-a itd.I Thermaltakea Not.Ma koliko ružni bili...
Staro 08.03.2009., 17:10   #23
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Koliko ja znam funkcionalnost>izgled,jel itko ovdje rekao nemoj to kućište jer je ragavo
Sranje od kućišta ostaje sranje,ta kućišta nemaju šta tražit u društvu anteca,chiefa,CM-a itd.I Thermaltakea Not.Ma koliko ružni bili...
Nadodao bi samo jos Lian Li i IBM/Dell casove
Staro 08.03.2009., 17:20   #24
žile
Banned

žile's Avatar

Istinabog,iako je Lian Li već malo ekskluziva,mainstream mi je ipak prvo pao na pamet
Staro 08.03.2009., 17:28   #25
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
iz prvog posta :

* Netreba imat napajanje
* Netreba imat dodatne ventove
* nemora bit lian li kvalitete
* mora biti lep
* mora biti crn/siv
* bitno da mi stane ovo kaj sad imam /3 diska i 2 optike/

i naravno 50€ limit
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 08.03.2009., 22:34   #26
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
To kućište je sasvim OK. To što nekome treba mjesta za 10 diskova i 34 rezača, ne znači da ovo kućište ne valja.
Staro 08.03.2009., 23:52   #27
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
To kućište je sasvim OK. To što nekome treba mjesta za 10 diskova i 34 rezača, ne znači da ovo kućište ne valja.
...ali je "hladjenje" diskova nevidjena idiotarija.
Staro 09.03.2009., 19:09   #28
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
...ali je "hladjenje" diskova nevidjena idiotarija.
Naprijed imas umjesto one standardne plastične maske mrežicu. Kroz tu mrežicu diskovi imaju sasvim dovoljno sježeg vazduha za rad. Pošto ih se ne može staviti više od 3 komada u taj kavez neće se grijati toliko da bi im moglo naškoditi.

Sve u svemu to je kućište za kancelariju i neprezahtjevne korisnike.
Staro 09.03.2009., 21:36   #29
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Naprijed imas umjesto one standardne plastične maske mrežicu. Kroz tu mrežicu diskovi imaju sasvim dovoljno sježeg vazduha za rad. Pošto ih se ne može staviti više od 3 komada u taj kavez neće se grijati toliko da bi im moglo naškoditi.

Sve u svemu to je kućište za kancelariju i neprezahtjevne korisnike.
Ciljao sam na onu rupu za vent koji kao puse kroz MBO plocu, desnu bocnu (onu "drugu") i onda kao piri po frtalj kaveza.

A da imaju svjezeg zraka...ajde s 1 diskom je OK. Seagate speedy 250GB koji je kao hladan je bio na 45C +-stupanj-dva.
Staro 09.03.2009., 23:06   #30
Tomo
Re-Registered User
Moj komp

Tomo's Avatar

@ Matesonik: Nisam presao s konja na magarca. nije ni chief imao nesto vise mjesta nutra, samo je bio ogroman pa se cinilo. Jedino kaj antecu fali je mjesto za vent za diskove. Ali, kaj ce mi nek gore, ko da bu crkli. u drugoj masini sam imao stari DTTA IBM Deskstar koji je radio 24/7 kao torrent masina i to, nikad nista, radio je 2 godine non stop... A ta serija je slovila kao kvarljiva. Ak ce disk riknut, riknut ce i na +20C sa ventom i na +50 bez njega.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno