Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2009., 11:16   #1
cica_mica
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Problem ATI--Yamaha reciver--LCD Tv Philips putem HDMI

Nakon 2 dana zezancije oko problema sa dobivanjem zvuka putem HDMI iz ATI kartice skuzio sam da je problem bio u dvi-hdmi adapteru. Nabavio sam Ati adapter 24+1 pin i napokon ide (sa starim Bandridge 18+1 nije islo). normalno, mora se spajat preko DVI 2 izlaza jer zvuk ide samo preko njega. nego, nabasao sam na drugi problem. spoj je sljedeci PC (Gigabyte Radeon 3870HD)----Yamaha RX-V661----Philips 37-PFL7603h. Bilo mi je u cilju da kada ugasim tv ili ga prebacim na zemaljsku zvuk od pc-a (muzika itd..) ide i dalje na pojacalo, to tako i radi ali ako ugasim tv (tada mi u CCC-u ostaje 2 mon. 2 Yamaha) i pokrenem igru nemogu dobit sliku, slika neide na tv jer kad ga upalim pojavi se (ne na tv nego na mon.), funkcionira monitor i kad ugasim pojacalo ali onda vise nemam sounda. Druga stvar prilikom paljenja i gasenja tv-a monitor mi zatreperi, to se dogadja i ako se prebacim na tv-prijemnik i saltam programe (prilikom promjene programa slika mi na se zatreperi, na PC-u). Pa ako itko zna ikakvo rijesenje ili da jednostavno idem starim adapterom (samo slika) na tv putem HDMI-a a zvuk iz zvucne povucem optikom kako je i bilo u pojacalo.

Hvala.
cica_mica je offline   Reply With Quote
Staro 05.03.2009., 11:51   #2
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Datum registracije: May 2007
mislim da bi ovo trebalo biti rijesenje ,barem sto se tice treperenja dok mijenjas kanale na tv-u a mozda pomogne i kod ostalih problema

i ja sam se s time zezao neko vrijeme .....

uglavnom tema je ovdje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128268 , a ukratko ispod .......

""""""""""""""""""""""""""""""""""""
evo nakon sto sam uhvatio malo vremena uspio sam naci rijesenje gore navedenog problema....
dakle jedino sto treba zaustaviti odnosno izbrisati je C:\Windows\system32\Ati2evxx.exe......

objasnjenje
ati2evxx.exe is the ATI External Event Utility for your ATI display drivers. It manages the ATI Hotkey feature. This process can be removed to free up resources without compromising system performance.

""""""""""""""""""""""""""""

javi ako upali

i da ti kazem da i ja imam slican spoj samo sa hd4550 + yamaha457 + philips 32pfl7603 i imam spojeno na slijedeci nacin.....
hd4550 preko hdmi direktno na lcd ako hocu zvuk samo preko televizora
optika sa zvucne na receiver ako gledam u surroundu ili slusam muziku i sve sljaka za 5!!!!

pozz
madox je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2009., 13:35   #3
cica_mica
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor madox Pregled postova
mislim da bi ovo trebalo biti rijesenje ,barem sto se

i da ti kazem da i ja imam slican spoj samo sa hd4550 + yamaha457 + philips 32pfl7603 i imam spojeno na slijedeci nacin.....
hd4550 preko hdmi direktno na lcd ako hocu zvuk samo preko televizora
optika sa zvucne na receiver ako gledam u surroundu ili slusam muziku i sve sljaka za 5!!!!

pozz

ja imam ovako:

Gigabyte 3870HD+Yamaha RX-V661+Philips 37PFL7603H

meni je u cilju samo da iskoristim taj j.... HDMI i pojacalo do kraja, tj, da ne vucem 2 kabla ako mi je omoguceno da ide samo 1. preko tv-a mi uopce ni netreba zvuk sa compa zato bi htjeo da je zvuk prisutan uvijek na pojacalu pa da mi i mp3 i igre i sve ostalo koristi za zvuk taj HDMI. Kad ugasim tv ili ga presaltam da i dalje imam zvuk bez dodatnog kabla. Moram probat to rijesit inace ce ic sljedeca kombinacija:

graficka HDMI (bez zvuka)--TV
Onboard audio Optika--Pjacalo
Staro 05.03.2009., 14:27   #4
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

pa ne vidim gdje je problem.....
u windowsima mozes izabrati default audio device....
ja ima vistu 64 i lijepo mi je ponudjeno ako hocu da mi zvuk ide preko HDMI od graficke ili preko SPDIF out od zvucne....
jedino sto jos moras napraviti je da u vlc-u, bsplayer i slicnim playerima namjesti da za izlazni uredjaj koriste system default..dakle, kako ga ti mijenjas u postavkama windowsa tako se i playeri automatski tome prilagodjavaju i postavljaju svoje izlaze preko HDMI odnosno SPDIF out

nadalje, nisam bas siguran jer nemam receiver sa HDMI inputom, ali on bi cim dobije signal preko HDMI morao sve sam odraditi i pustiti zvuk....kazem nisam siguran, ali vjerujem da je tako.....

dakle da rezimiramo.....
nakon sto pobrises onaj file koji sam ti rekao i prestane ti blinkati monitor kod mijenjanja programa lijepo odi u control panel i namjesti negdje pod multimedia da koristi hdmi od graficke kartice kao defaultni izlaz za zvuk i nemas brige...
s time da nisi napisao na kojem si OS-u jer sam ja te probleme sa monitorm imao samo na XP64 dok na visti tih problema nemam

Zadnje izmijenjeno od: madox. 05.03.2009. u 14:38.
Staro 05.03.2009., 15:41   #5
cica_mica
Premium
Moj komp

na xp 32 sam, sto se tice zvuka on je po defaultu na hmdi. kad dodjem doma cu probat to pobrisat, dali bi to moglo rijesit problem oko igara??

na monitoru nece prikazat sliku od igre, samo mi je crni ekran a igra ide?

moram ugasit pojacalo da dobijem sliku. prvo cu probat rijesit problem oko trzanja monitora pa javim kako napreduje.
Staro 05.03.2009., 16:11   #6
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

Citiraj:
Autor cica_mica Pregled postova
na xp 32 sam, sto se tice zvuka on je po defaultu na hmdi. kad dodjem doma cu probat to pobrisat, dali bi to moglo rijesit problem oko igara??

na monitoru nece prikazat sliku od igre, samo mi je crni ekran a igra ide?

moram ugasit pojacalo da dobijem sliku. prvo cu probat rijesit problem oko trzanja monitora pa javim kako napreduje.
probaj....nemas sta za izgubiti...problem i je u tome da ako je pojacalo ukljuceno to znaci da postoji veza izmedju lcd-a i graficke, a taj file prepoznaje da je lcd ukljucen i radi probleme. kada taj file izbrises nema vise blinkanja monitora i u Catalyst control centeru ces morati rucno namjestati da li hoces da slika ide preko monitora ili lcd-a. Ja sam to rijesio na taj nacin da sam napravio dva profila i namjestio da kada stisnem alt+1 mi se ukljucuje monitor kao primary display sa svojom rezolucijom, a kada stisnem alt+2 se ukljucuje lcd kao primary display sa svojom rezolucijom.

Zanima je jos jedna stvar.....kada gledas neki film koji ima 5.1 kanalni zvuk preko HDMI koji je spojen na receiver, da li receiver automatski prepoznaje dolby,dts ili koji je vec dekoder ili ti daje samo 2 kanala?
Staro 05.03.2009., 17:07   #7
cica_mica
Premium
Moj komp

ako mu stisnem Suround decode onda detektira sta je (DTS, Dolby ili sta vec) a kad ne gledam filmove onda prebacim na 7 channel enhancer.

Daj mi reci na koliko Hz ti imas TV, meni 1080p TV detektira samo na 24 a kad idem vise od 30 ako se dobro sjecam puca slika (crvene crte, rubovi...) i nikako da uspijem pokrenut neku igru na njemu. swapam displaye da mi je ovaj primarni a mon attached, pokrenem igru i ekran se zacrni i izgubi signal.
Staro 05.03.2009., 17:13   #8
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

i meni je isto 1080 na 24......kada sam ja isprobavao igranje stavio sam tv kao primary i nisam monitor uopce koristio....samo da ti kazem da ima dosta veliki input lag tako da za neke pucacine i nije bas idealan.....
pazi da kada igras igrice da rezolucija ne prelazi max. rezoluciju tv-a...mozda ti se zato izgubi signal jer je out of range

ali kazem.....najbolje ti je ici po redu i vidjeti kako ce se stvari odvijati....
Staro 05.03.2009., 17:20   #9
cica_mica
Premium
Moj komp

max reza tv je 1920*1080 telka je full hd i to je max sta u atiju mogu stavit tako da nikako nemogu prec, u biti nemogu ni uc u igru kad neide??????????????????????????'
Staro 06.03.2009., 10:48   #10
cica_mica
Premium
Moj komp

probao sam izbrisat onaj ati.......exe i jos uvijek dobivam onaj zvuk kad mjenjam program, ne samo to nego cim sam ga pobrisao svaki put kad sam otvorio explorer otvorio mi se na telki mada je ona bila 2
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2009., 17:14   #11
madox
Premium
Moj komp

madox's Avatar

pa ako su ti monitor i tv na clone onda ce se normalno sve sta je na monitoru prikazivati i na tv-u...nisi napisao da li je prestalo treperenje monitora kada mijenjas programe na tv-u
Staro 09.03.2009., 18:02   #12
cica_mica
Premium
Moj komp

nije cloned nego extended, problem sa blinkanjem monitora i zvukom i u biti skoro svim sam rijesio na taj nacin da sam maknuo onaj atijev adapter, stavio bandridgov, preko kojeg neide audio i zvuk povuko sa maticne optikom. sad ok jedino sta me zeza je sta mi slika nije preko cijele telke nego imam kao okvir crni. ulaz na telki sam stavio da je pc i onda mu je automatski format Nerazmjerno (po manualu je jedino taj format za HD) ako mu maknem dodjeljeni ulaz pc onda mogu ic na wide ali to kao nije za HD
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno