|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Kupio najeftinije moguće kućište u HR:)
118 kuna! ![]() Pošto svi brijemo samo o najboljem najkvalitetnijem, najekstremnijem, eto malo promjene; morao sam podijeliti iskustvo - vrijedi svake lipe i ni lipe više ![]() Ono fakat, ko papir, nevjerojatno kolko je lagano kućište. Nema nijednog šarafa, upute, ventilatora, obujmice, naravno ni napajanja, lim oštar i mekan, plastika jeftina i klimava, ali iznenado sam se kad sam ispošarafio, malo postavio ventilatore, zabrtvio, stavio onaj mali tuljak za cpu... Naime, u pitanju je "višak" dijelova koje mi je gnjavež bilo prodavati, pa sam Q9450 jednu HD3870, neko napajanje koje je došlo sa drugim kućištem, wd 20 sata i dvd sony sata strpao na matičnu gigabiticu p35 koju sam kupio ovdje rabljenu od jednog člana... utrpao za mene standardnih 8 GB najjeftinijih kingmaxova i sve radi (zasad) vrlo staloženo i tiho ![]() ![]() Oke, stroj nije za pokazivanje susjedima, nije kučište (pogotovo ne u stanju kakvom dolazi u kutiji) rješenje za jedinu i radnu mašinu, ne svjetli u mraku ![]() ![]() Uglavnom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
i od svega zaboravio si reci gdje i koje...ja bas sad sebi gledam jedno kuciste uzeti koje nebi imalo nista protiv toga da ga malo doradim s pilom [EDIT]...idiot sam al neka...treba i to netko biti...ugl skuzih gdje je link OMG daj mi samo reci je li iznutra standardna osebujna boja obicnog lima? cisto da znam ako bi si jos usput kupio i kanticu crne boje |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
pusti ti nabavu, vidis da nije dostupno ![]() inace koja je svrha ove teme? Otkrice da inace ispravne komponente rade i u losem kucistu? Kompleksiranje dobrog dijela forumasa cija je konfa slabija od ovoga sto se njemu "nije dalo" prodavati ili sta? Moram priznati da sam ostao malo zbunjen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ma nije to najjeftinije, Vidio sam eurotrade-u par kucista za 170 kuna SA NAPAJANJEM 400 ili 500w ( ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sadrzaj kucista nebi smio bitan za ovu temu i rubriku, zarne? Samo sam pobrojao sto je unutra, da znate jel prazno ili ne. Kriza stize i u Hrvatsku, treba vidjeti i nasto nalikuje i najjeftinije od jeftinog ![]() Vidim da se nekolicina pridruzila sa jos povoljnijim prijedlozima za kuciste, iako eto ja u atx rangu jeftinije nisam vidio ![]() feder nema snagu vratiti ih u pocetni polozaj i sl. A evo ovo je cak i sasvim pristojno izgledajuce, sa ravnom crnom maskom. E sad ako govoris u svoje ime glede kompleksa, to mi nije bila namjera, stroj je dio renderfarme, dakle sumnjam da je nekakva prijetnja gamerima, pogotovo ovako "skrojen" ![]() p.s. jedna crtica, iako je kuler od intela stock (thermalright 120tka ipak ne stane), samo ostali ventovi koje sam stavio prestizu cijenom kuciste... :P |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
frend je uzeo to kuciste na nagovor jednog lika. ono, sta, kuciste ko kuciste ![]() stvar je sto sam ja poslozio cijeli komp u kuciste, u koje zaista jedva stane full atx maticna. limovi nisu limovi nego imam osjecaj da je to neki pleh ili tako nesto, uglavnom malo jace od korica na biljeznici (ne one debele). iznutra koliko se sjecam je donja i straznja stranica u nekakvoj mat crnoj, lijepa boja. kod mene nije bio slucaj da je nesto bilo strgano ili naceto, sve sljakalo iz prve (usb-i, front panel konektori, zvuk). i sta je najbolja stvar, kuciste uopce nije ruzno, nego upravo suprotno - vizualno izgleda i vise nego pristojno! cak je i malo uze nego 99% kucista koja sam susreo u zivotu, pa zatvoreno bas ok izgleda. ali......... frend se malo naslonio (stisnuo) prednju plocu. ode u k, udubio fest, da se izbaci lim nazad moram pocupat pol kompa sto mi se neda, pa sad tak stoji. kad sam ga sastavljao sjecam se da sam morao pridrzavati lim oko back panela fiksnim jer se sve kretalo u svim smjerovima, malo jace stisnes - lim ostane u tom polozaju. moje nije cak niti lose obradeno bilo jer se nisam nigdje porezao, niti krenuo porezat. jedini nedostatak cijelog kucista je full pretanak lim, sto nimalo ne cudi s obzirom na cijenu. inace ako vam kuciste stoji u nekom kutu ili ima mjesto otkud se ne mice (ne premjestate ga, ne idete na lanove/kod frenda/vamo-tamo) i u stisci ste sa parama - jako dobro kuciste. inace ako ste imalo zahtjevniji korisnik nebi preporucio ovo kuciste jer se u prvi mah cini cist solidnim. ali kad ga krenete slagati, i kad se popipa slozeno, onda skuzite zasto je PowerTrain - 120 kuna ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
@Overhaul ma sve to stoji ali otkrivas toplu vodu. Losi limovi i jadna plastika....sve smo to vec svi vidjeli. Da si otkrio neko skriveno blago ajde de ali ovako. Ono, kupio sam kuciste za 100kn i ne valja. Stvarno? Iako bi thread imao smisla da se jave sretni vlasnici onih codegenovih kucista iz vemila. Nisu bas ni jeftina a imaju sve probleme ovih po 100kn (od kojih je pola nastalo pokusajem jeftinog imitiranja rjesenja iz skupljih uzora). To bi vec imalo obrazovnu svrhu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Ovako... U slaganju jednog računala stavio sam ovakvo kućište... I jako lijepo 'radi' ![]() Ispitao sam kolegu za svaku komponentu koliko para i predložio mu što je isplativo, pa tako i za kućište. Rekao je treba mi kutija da sve to strpa i da ima ''reset'' i power on... Pretražili smo sve tavane i nismo našli ni jednu staru kutiju ![]() I mogu vam reći da je kućište zakon... 100 kn, peglaj, kad je buđet uzak, pa gdje se bolje može uštedit nego na kutiji? (ako je nemaš) POWER tipka nije ona s oprugom nego ''klik''. zanimljivo ![]() Kućište ima sve predviđene rupice za 80mm ventilatore jedan za in i jedan za out... i sve je OK... Čak sve jako dobro sjeda na svoje mjesto i nema vibracija... ![]() I da ima sličan model za 90kn... Da, sav je lim tanak, ali nikakvih problema s instalacijom nije bilo. I da, plastika nije baš da će puknuti svaki tren... Tko još pritišće ko blesav po prednjoj strani kućišta (osim kad isprobava granice elastičnosti jeftine kineske plastike)... Probao sam stisnit ''momački'', lijepo se savinulo ali ništa nije puklo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Da, zaboravio sam napisati da ''KEJS'' nema odbojnike za montažu ploče, nego je lim izbočen na mjestima prdviđenim za to. Kad sam otvorio, mislio sam, ej, pa to neće ništa valjat, al sve po crti bilo... trebalo je samo stavit samo jedan odbojnik, tu je rupa bila, ne izbočenje... ovisi o ploči kako kombinirat... tu stavio sam onaj plastični klinac odbojnik i mirna bosna... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
i Red Dwarf i Tomtam su ga dobro opisali ![]() Dakle, mislim da imamo koristan savjet: Vrijedi li svojih novaca jedno od najjeftinijih kucista, i sto uciniti da bi bilo i upotrebljivo ![]() Da, i dosta dobro izgleda, ako vec nisam spomenuo, sasvim decentno. Zbog malih dimenzija, vrlo je dobro za one male uredske/skolske stolove sa ugradjenom policom za komp. Dubina i sirina su taman, pa ima cak i prostora da se prozrachi sa strane. Zato napomena, 3-4 manja ventilatora obavezno imati uz kuciste... posebno ako natrpate vruce komponente kao ja ![]() p.s. Fotke - moze, veceras kliknem par fotki mojeg ![]() Vec sam ga obljepio reklamnim naljepnicama sa maticne, da bude pravi seljo tjun ![]() Edit: Evo kako to izgleda u defaultnom stoliću, kakvog je odnosa veličina na Antec P182, koji i inače nije neko ogromno kućište: ![]() A evo kako izgleda iznutra... ja nisam od formalista, bitno mi je bilo da rai, pa nisam češljao kabele i slagao ih po boji.... ali ventilatora ne manjka ![]() Stavio sam i fore radi Thermalright 120tku, da vidite kako je to u biti usko kućište. No ima svoju namjenu. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Overhaul. 03.03.2009. u 02:28. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|