|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Nvidia GeForce 7300SE
Imam par pitanja u vezi ove graficke (trenutno ju imam)... Prvo je, koliko ima RAM-a. Na njenoj naljepnici pise 256MB, My Computer govori 512 MB, u Everestu pise 256 MB, a u zagradi 512 MB, pa sam zbunjen ![]() Druga stvar je vezana uz temperaturu. Naime, temperatura graficke mi je oko 72°c, sto mi se cini visokim, pa me zanima kako bih to mogao ohladiti. Ne znam ima li ona uopce hladnjak, no koliko sam vidio, nema nikakav ventilator, nego samo one metalne "sipke". Ako bih uzeo hladnjak, ne bih mogao odvojiti previse love, vec do jedno 100 KN, no zanima me sto mi za tu cijenu preporucate (znam da je malo, al bar malo da ohladim, jer mi se dogadja BSOD vjerojatno zbog toga)... Zahvaljujem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
256mb ocito ima na sebi , a moze uzeti jos toliko od sistemske memorije pa zato pokazuje 512mb. Jer imas ikakav propuh u kucistu ? za takvu grafu , jedino rjesenje je bubnuti neki vent u blizinu da puse po pasivcu ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za 100kn možeš kupiti polovnu grafu koja će sigurno biti bolja od te. 'em je 7300, 'em je SE (znači da je okljaštrena tj. slabija od 'obične' 7300).
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Heh, al odakle da uzmem 7900GS? Imate vi neki link il nest od neceg polovnog? Il vi prodajete? A meni i ne treba meni nova grafa, vec nesto za ju ohladit, jer ne igram prezahtjevne igre... Citiraj:
Vidio sam i (http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=002754) npr. pa me zanima vrijede li ti PCI hladnjaci sta, ili se to ne isplati stavljati? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Imao sam ja 7300GS pasivnu, isto se zagrijavala i resetirala (dolazila bi do 90 stupnjeva). Onda sam na bocnu stranicu siknuo jedan ventilator da izvlaci topli zrak i temp. nije prelazila 65 stupnjeva. Ja bi isao na ove ventove: http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=22756 http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=22757 Imam ovaj od 120mm, bolestan je. Odlican propuh na 7V, isto je na bocnoj stranici samo sto sad hladi X1950Pro (kojoj vent radi na 25%), a temperatura ne prelazi 55 stupnjeva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
7200GS? pa to je jedino za tetris dobro (i za voltmodanje/OC-anje naravno tj. mrcvarenje ![]() otvori na trznici temu (pod podforumom kupovina) da kupujes PCI-E graficku do iznosa koji si spreman izdvojiti - za 200-250kn se vec nadju radeoni x1950pro/geforce 7900GS/GT koji su miljama ispred ove grafe... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
PONAVLJAM: Ne treba mi nova graficka nego nacin kako trenutnu ohladiti... Ja sam ovom zadovoljan, jer ne igram igrice, ali se bojim da mi ova trenutna ne pregori, jer mi je temeratura jucer bila i do 89°c |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ma, uzmi ventilator od 40mm/60mm/80mm, ovisi koje je dimenzije aluminij. dakle, najveci sto dimenzijama odgovara pasivcu da se moze nekako pricvrstiti. a pricvrstiti mozes sa serafima, sa plasticnim vezicama, sa zicom (kao ja svoj na S2), snades se vec nekako. i spojis ga na 7V (zamjenis crvenu i zutu zicu na molexu ventilatora), ako je ventilator prebucan sto je jako cest slucaj kod 40mm ventilatora. ako ti ne smeta buka/nema buke, spoji ga direkt na 12V, mora hladiti bolje 100%. i da, nebi bilo lose skinuti pasivca pa promijeniti pastu. jedino ne znam dal je zaljepljen pasivac (relativna problematika kod skidanja), a ako je preko pinova - casak posla. uglavnom, trosak od manje od 50 kuna, a ako ti ne treba jaca graficka - svakako se isplati. cak i vremenski je manje od pol sata (i to sam pretjerao), ako imas sve potrebno doma ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Pastu imam za haldnjak, al ne znam kako skinut pasivca, jer mi se cini da je zaljepljeno, pa se bojim da cu potrgat. Sad sam malo gledao neke novije grafe, pa sam mislio mozda cak i uzeti npr. Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Skuzio sam jucer da mi ova niej dovoljna ![]() Postavio sam jedan 120mm ventilator krej nje da hladi cijelo kuciste, i sad je puno bolje, sto se toga tice, no sada mi treba sama graficka. Sto se cijene te nove graficke tice, jedno 200 KN max. Sada cete rec malo, al nemam vise :P A trebam nesto za igrat ne prezahtjevne igre, no da mi opet ne steka non-stop... (Razne strategije i RPG-ovi) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|