|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Problem sa Local Area Conection
Evo ovako....kad zastekam mrezni kabel u svoj komp i thompson ruter , pise mi sve oke.. da je local area spojena itd... ali ima problem sto mi SEND I RECIVED uopce ne radi... uopce ne salju mb... vec mi sve stoji na 0 .. pa ako bi netko znao o cemu je rijec ? Mrežni adapter Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller eto-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
run i napisi ipconfig -->
Reci nam sto pise odi na start --> run i napisi ipconfig
Reci nam sto pise |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
sto si pingao? sto ti je pisalo nakon ipconfig? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
run i napisi ipconfig
Reci nam sto pise |
![]() |
#6 |
Premium
|
ovi ip-jevi su invalidni... daj ga spoji na "Mrezni kabel"i odspoji USB. reci mi da li ruter radi u bridge ili ruter modu? I koja ti je procedura za spajanje na net ad upalis kompjuter? Kad se dignu windowsi samo ides na interner explorer i surfas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
nadam se da se ne varam, tj. da mi je u ruter modu zvao sam u t-com i slozio si da sam automatski kad mi se upali komp na netu a ako odspojim usb necu moc na net uopce.... pise mi tamo kad otvorim stranicu 192.168.1.1 da je usb active, a ovaj inactive... imam spojena dva kompa.... drugi je takoder spojen preko mreznog kabla i tam mi sve radi, al na ovom "glavnom" ne zeli.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Cek. sve radi? Tvoj komp moze na net i drugi komp isto ? Samo je problem što bytes send recived na ovom glavnom stoje na nuli, a na onom drugom brojevi se povecavaju? Mrezni kabel od ovog drugog kompa je ustekan gdje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
a ovaj komp moze na net samo preko usb kabla. jer mi se na mreznom kablu send recived uopce ne povecavaju, sve je na 0 dakle kad odstekam usb kabel, ne zeli mi na net preko mreznog kabla koji je zastekan pored prvog mreznog kabla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() daj malo drugacije poslozi |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
ma pet puta si napisao rijec kabel, zavrtilo mi se u glavi ![]() A da li je nesto spojeno na mrezni kabel od glavnog kompica? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
swithc 1 - ustekan u sporedni komp i thompson ruter ( sve radi ) switch 2 - mrezni kabel ustekan u glavni komp, pa u ruter ( ne radis send i recived ) usb - spojen u glavni komp i u ruter ( sve radi ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
glavni komp ide na net ili preko usba ili preko lana. ne moze preko oboje. ako radi na usbu to je to. lan iskljuci. veza tece usb-om. usb veza je u stvari emulacija lan veze i tu se send i recived povecava. thompson ruter je prema tvome ispisu od ipconfig-a zanemario switch 2 vezu, sto je i ok, pa sve stoji na 0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
ali kad ja iskljucim usb, preko lana ne zeli sve stoji na 0 i dalje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ovako baci taj Marwell ethernet adapter i kupi nesto sto ima Realtek chip i uzivaj. Probaj od nekoga posuditi drugu mreznu sa tealtekovim chipom. Imao sam svojevremeno isti problem,sa marwell karticom. Ubacio relatek i sve proradilo domah.
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
da ne otvaram novu temu, kad se spojim na net, u trayu mi se pojavi ovo: ![]() to nestane spoji se i net radi, ali zna se veza prekinut i na modemu mi za internet svijetli crveni...help |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
how? |
![]() |
![]() |
|
|