Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.12.2008., 19:49   #1291
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
uvijek cu dati prednost 8800GT pred HD3870 tako da preporucam da ides na gainwardicu 8800GT

bolje i tise hladjenje, X puta bolji driveri od kojih ne boli glava za razliku od ATI-a...

Dobro sad mislim da ipak nisi u pravu..koju god da sam probao 8800GT bila je bar 10c toplija od opet,koje god da sam probao 3870tke, tako da bez aftermarket ili nekog non-referentnog hlađenja 8800GT moš lagano i za kajgana koristiti na tih 70,80c u loadu.

Šta se drivera tiče,ATi stvarno rijetko ima problema sa single-card driverima, problemi su 90% CF prirode ili ekipa,u to već pomalo i vjerujem,ne zna pravilno instalirati,ili pak treće,nešto se kolje unutar samog kompa,od mbo,rama,pa čak i hdd,sa grafom.

Brža je ravno 5% ali ta diskusija je toliko glupa,da nas vraća tucanju kamena i stonehenge-u,a ne PCE forum realnosti i uvažavanju.

Single slot 8800GT je daleko najtoplija single slot kartica koju sam imao prilike koristiti,dobro,uz 4850,to je za šamar opalit,tko je stavio SS hladnjak na nju.

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 30.12.2008. u 20:00.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2008., 19:56   #1292
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
uglavnom, preporuke 8800gt prije hd3870 - ako su cijene tu negdje jer se priblizno isto griju i isti princip hladjenja imaju rijesen.

Naijdealnije bi bilo uzeti bilo koju od njih najjeftiniju koju vidis i sam montirat accelero s1 gore te uzet najjeftiniji 120mm vent. S time ces dobiti apsolutno tisinu naspram stock-a i puno bolje temp.

Malo da komentiram ovo sta segregator pishe - takva temp. za ultimate pri loadu je smjesna.
Wow ne opterecuje grafu 100% (a neke igre se tome priblizavaju ili tu vec jesu - zato takvim stvarima i sluzi futuremark), a i grafa se duljim igranjem dodatno zagrijava akumulacijom topline u kucistu (koju sama proizvodi, a u tvom slucaju topli zrak ne izlazi izvan kucista na idealan nacin kako je to kod referentnog hladjenja).
Za iddle je to oke, ali previse ovisi o kucistu koje imash i ventovima/idealnom propuhu koji si slozio unutar njega. Onaj tko ima samo vent na napajanju (a drugo iskljuceno) moze o takvim temp. sanjat. Za iddle mode jel. Usto, kakva je temp. okoline? Jel kao i kod mene u sobi dok se grijanje ne ukljuci - 15-tak celzijusa?

Zadnje izmijenjeno od: Pippincro. 30.12.2008. u 20:16.
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2008., 20:14   #1293
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Samo sto za neVidiju moras za svaku igru instalirati posebni driver I radi savrseno uz DriverCleaner i F8 kod boota ROFL.
Istina. Uopće mi ne treba driver cleaner kao za Nvidiu, jednostavno nove drivere stavim preko starih. Hvala što si me podsjetio na još 1 razlog zašto imam ATI već 10 godina

"
Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
Malo da komentiram ovo sta segregator pishe - takva temp. za ultimate pri loadu je smjesno.
Wow ne opterecuje grafu 100% (a neke igre se tome priblizavaju ili tu vec jesu - zato takvim stvarima i sluzi futuremark), a i grafa se duljim igranjem dodatno zagrijava akumulacijom topline u kucistu (koju sama proizvodi, a u tvom slucaju topli zrak ne izlazi izvan kucista na idealan nacin kako je to kod referentnog hladjenja).
Za iddle je to oke, ali previse ovisi o kucistu koje imash i ventovima/idealnom propuhu koji si slozio unutar njega. Onaj tko ima samo vent na napajanju (a drugo iskljuceno) moze o takvim temp. sanjat. Za iddle mode jel. Usto, kakva je temp. okoline? Jel kao i kod mene u sobi dok se grijanje ne ukljuci - 15-tak celzijusa?

"

Naravno, kućište nije neko bez veze nego Antec Sonata sa jednim 120mm prednjim i 1 120mm stražnjim ventom
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2008., 20:21   #1294
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Ja neznam kako vi to sve dozivljavate...

Ugl. ja ti preporučam da si na forumu uzmeš ili3870/8800gt polovne sa garancijom, i sve 5. MOzda su te sad neki prestrašili sa spikama, ali neboj se, sve je u redu sa obe grafe.

A vi, ja sam odkad znam za sebe promijenio jedno 7-8 nvidija i isto toliko Atija, i stvarno nisam imao nikakvih prorblema, a ovo sa temperaturama i zvukom hadnjaka mi je nekako mutavo komentirat, jer...gro ekipe(nekazem svi...) su takvi frikovi da vise vremena provedu šarajuči kucista sa markerom, slikajuci sound sisteme, minimalizirajuci radne površine itd., negoli koriste PC za ono sto bi i trebao bit...komad hladnog hardvera za čupanje masti, a ne nekakvo glancanje...

a ti TheDream - di mi je garancija? LOL
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2008., 20:40   #1295
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Potpis na maxa i pippina.

Ali realno, nema razlike, ako se gleda iz neutralnog kuta. Ja iskreno ne vidim nikakvu razliku (u FPS-ima) između 8800GT, 4850 toxic i 8800 GTX.

2 Segre, nisi postal temp... sumnjam da može biti ispod 90 stupnjeva.

Citiraj:
Istina. Uopće mi ne treba driver cleaner kao za Nvidiu, jednostavno nove drivere stavim preko starih.
Kod mene ista situacija ali sa envidijom. Nikada DC sve dok 4850 nije našla put do mog kompa.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2008., 21:25   #1296
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
2 Segre, nisi postal temp... sumnjam da može biti ispod 90 stupnjeva.
Evo kad vidim da ti je stalo, skinuo i nakon 20 minuta je došlo do 102C na 1920x1200 i extreme burning uključenim...ali ne vidim kakve to veze ima, ja igram igre a ne benchmarke

I sad ne bi bilo loše da netko sa 8800GT izvrti na istim postavkama pa da vidimo i to
Staro 30.12.2008., 21:33   #1297
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Evo kad vidim da ti je stalo, skinuo i nakon 20 minuta je došlo do 102C na 1920x1200 i extreme burning uključenim...ali ne vidim kakve to veze ima, ja igram igre a ne benchmarke

I sad ne bi bilo loše da netko sa 8800GT izvrti na istim postavkama pa da vidimo i to
A 44 stupnja je realna temp?

8800 GT sa stock single slot hladnjakom je živo smeće, to je opće znano....tak da i one idu preko 100°C.

A gainwardice se meni gade jer sve imaju one naljepnice na vijcima ili hladnjacima pa je teško staviti drugi hladnjak a da se ne shebe garancija.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2008., 21:44   #1298
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Blažene Gigabajtice 8800GT
Nakon 4 sata Krize temp 60 stupnjeva sa Zalmanom na defaultu.

Furmark nisam skidao, al baš me zanima koliko će preči preko 60
Budemo i to jednom.
Staro 30.12.2008., 21:47   #1299
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
u zadnjih 6-7 godina sam promijenio brdo i brdo kartica i statistika je pokazala da sam probleme uvijek imao sa ATI karticama

nvidia: instaliraj drivere i sve radi, netreba nista vise dirat

ati: svaka druga nova igra koja izadje trazi update drivera, ali niti sa najnovijim driverima bilo je nekih koje nisu radile kako treba... cudne teksture, premracna slika, random artefakti i tako
opcenito, ATI-evi driveri bi se mogli zvati kiki-riki driveri

zbog toga uvijek preferiram nvidiu i jos se dosad nikad nisam opekao...
maX je offline   Reply With Quote
Staro 30.12.2008., 21:48   #1300
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
A 44 stupnja je realna temp?
U Warhammer Online na 1920x1200 jest. Kad budem igrao nešto drugo onda ćemo vidit
Staro 30.12.2008., 21:49   #1301
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
u zadnjih 6-7 godina sam promijenio brdo i brdo kartica i statistika je pokazala da sam probleme uvijek imao sa ATI karticama

ati: svaka druga nova igra koja izadje trazi update drivera, ali niti sa najnovijim driverima bilo je nekih koje nisu radile kako treba... cudne teksture, premracna slika, random artefakti i tako

zanimljivo...a popis neriješenih bugova za ATI ima 1 stranicu, a zadnji put kad sam vidio za nvidiu bilo je 30 stranica
Staro 30.12.2008., 22:50   #1302
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:

Ma jesi kako ne,a FX5600,beba ?
Staro 30.12.2008., 22:52   #1303
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

kad sam ja imao FX5600? ja sam u potpunosti preskocio bio FX seriju i isao drito na 6800GT
Staro 31.12.2008., 06:29   #1304
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
kad sam ja imao FX5600? ja sam u potpunosti preskocio bio FX seriju i isao drito na 6800GT
a hebemu miša onda,ma..bar ti je došlo da ju kupiš!

baš ću vidjet koliko je najjeftinija nova 3870 i najjeftinija nova 8800GT..mislim da i dalje drže 200kn razlike bar..u korist nvidije..ili štetu,kako kome..
Staro 31.12.2008., 15:13   #1305
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Isti kurac drugo pakovanje, razlika par FPS-a koje hiperosjetljivo ljudsko oko primjecuje my ass Drulanje na testove i velike sarene kutije samo pokazuje kolike su ljudi sobarice.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2009., 17:21   #1306
vladek_zwer
kaj si se maka naje?
Moj komp

vladek_zwer's Avatar

Gigabyte HD3870 i pregrijavanja

Grafa je malo clockana, i kad se u catalyst toolu testira stabilnost kod clockanja temperatura ide i do 100 C.

tvornički je proc 780 mhz, mema 950 mhz, trenutno 850/1040, i temp se u GTA IV nakon 10 min popenje na 80ak C

se trebam zabrinut, smanjit clock, dodat cooler da pirka ispod?
na grafi je stock zalman.
Staro 04.01.2009., 17:35   #1307
the-rider
ha?
Moj komp

the-rider's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
pa ne smije se toliko grijati, bez obzira na taktove
imas sta propuha u kucistu?
je cist hladnjak?
probaj promijeniti pastu na hladnjaku
the-rider je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2009., 19:16   #1308
vladek_zwer
kaj si se maka naje?
Moj komp

vladek_zwer's Avatar

ima propuha, jedan 8 cm ventilira, hladnjak je malo prašnjav al ne vjerujem da bi to toliko značilo, al očistit ću ga za svaki slučaj...
još jedna stvar, nije mi jasno ovo sa gpu z-om (a isto tak i cpu z-om)..... ta dva programa pokazuju jedne vrijednosti, windowsi druge, neki alternativni software pak treće itd itd.
kojemu vjerovati!?
btw kad dižem brzinu coolera na grafi s rivatunerom, gpu - z to detektira u postocima al ja odokativno niš ne primjećujem da se mijenja.
Staro 04.01.2009., 20:04   #1309
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Zaštopan ti je vent od prašine.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2009., 20:44   #1310
~Kaiser_Chief~
Premium
Moj komp

~Kaiser_Chief~'s Avatar

ooo da si imao 2900xt bi primjetio
Staro 05.01.2009., 00:11   #1311
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor vladek_zwer Pregled postova
Grafa je malo clockana, i kad se u catalyst toolu testira stabilnost kod clockanja temperatura ide i do 100 C.

tvornički je proc 780 mhz, mema 950 mhz, trenutno 850/1040, i temp se u GTA IV nakon 10 min popenje na 80ak C

se trebam zabrinut, smanjit clock, dodat cooler da pirka ispod?
na grafi je stock zalman.
Evo moja je tvornički na 825 i 900 MHz, i uz par ventova u kučištu temp. ne prelazi 65 a idle je 40... malo ju podigo uz skoro nikakvo povećanje temp. na 860/1000....i radi ko zmaj
Enter Sandman je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 14:38   #1312
vladek_zwer
kaj si se maka naje?
Moj komp

vladek_zwer's Avatar

@enter sandman:
jel isto gigabyteova? makar po taktovima pretpostavljam da nije... ili bar nije isti model.

a šta se tiče temperature, očistit ću malo prašinu... i maknut ću komp od radijatora.... dobro da mi je tak brzo sinulo
rashlađivao sam grafu pre-heated zrakom idijt.
Staro 05.01.2009., 15:04   #1313
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

> vladek_zwer

pa da inače se ne bih nadovezao...., gigabytica HD3870 sa zalmanom, pa tvornički je na 825 i 900.....a očito šibaju sve i svašta.....

Zadnje izmijenjeno od: Enter Sandman. 05.01.2009. u 15:12. Razlog: sljika
Staro 05.01.2009., 17:30   #1314
vladek_zwer
kaj si se maka naje?
Moj komp

vladek_zwer's Avatar

svašta... a i ovo mi nije jasno s tih 297 mhz. Taj mi takt pokazuje catalyst control center čak i dok clockam, dok gpu z pokazuje realne taktove (valjda su realni...)
Staro 05.01.2009., 17:31   #1315
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
297 je 2d takt ...
Router je online   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 17:32   #1316
the-rider
ha?
Moj komp

the-rider's Avatar

pa to ti je u 2d modu, u 3d prebaci na 825 ili koliko vec
the-rider je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 17:33   #1317
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

ATI Powerplay

Citiraj:
Desktop
ATI PowerPlay™ technology was first introduced in ATI Mobility Radeon™ notebook GPUs for on-the-go consumers using their notebooks more with demanding applications and software. Now this power management technology has been built into the ATI Radeon™ HD 3800 Series – the first time such power savings technology has been used on an AMD desktop graphics processor. This exciting break-through technology delivers further on AMD’s commitment to reducing the energy consumption in computing technologies.

ATI PowerPlay™ technology is designed to enable power saving profiles that help reduce power consumption when the GPU is idle or in minimal use in comparison to previous AMD products. This dynamic power management enables the GPU to automatically adjust power between low, medium and high states for a tremendous power efficiency advantage. For example, when receiving and composing emails little demand is on the GPU and it runs in a low state, whereas when gaming, there is high demand on the graphics engine and the GPU runs in a high state.

Since the GPU consumes less power it also produces less heat ultimately contributing to reduced system temperatures and fan noise delivering consistent performance levels for a seamless user experience.
Staro 08.01.2009., 08:43   #1318
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Malo sam gledao al nisam našao, zanima me da li ima kakav adapter za ubost da spojim svog zalmana na fan mate (gigabyte hd3870)...
Staro 08.01.2009., 11:55   #1319
MAHER
Premium
Moj komp

netreba ti adapter,samo ustekaj na prva 2 pina na fan mate,3 pin ce ti bit slobodan i sve radi
MAHER je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2009., 14:29   #1320
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

da, šalu na stranu, koja je onda alternativa? po mogućnosti što isplativija (ne treba hladit na -10 za 400Kn..)
@MAHER
kako ladi to tvoje čudo vf900?

edit: nabio ja njega na mate

Zadnje izmijenjeno od: Enter Sandman. 08.01.2009. u 16:44.
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno