|
![]() |
#1291 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Dobro sad mislim da ipak nisi u pravu..koju god da sam probao 8800GT bila je bar 10c toplija od opet,koje god da sam probao 3870tke, tako da bez aftermarket ili nekog non-referentnog hlađenja 8800GT moš lagano i za kajgana koristiti na tih 70,80c u loadu. Šta se drivera tiče,ATi stvarno rijetko ima problema sa single-card driverima, problemi su 90% CF prirode ili ekipa,u to već pomalo i vjerujem,ne zna pravilno instalirati,ili pak treće,nešto se kolje unutar samog kompa,od mbo,rama,pa čak i hdd,sa grafom. Brža je ravno 5% ali ta diskusija je toliko glupa,da nas vraća tucanju kamena i stonehenge-u,a ne PCE forum realnosti i uvažavanju. Single slot 8800GT je daleko najtoplija single slot kartica koju sam imao prilike koristiti,dobro,uz 4850,to je za šamar opalit,tko je stavio SS hladnjak na nju. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 30.12.2008. u 20:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1292 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
uglavnom, preporuke 8800gt prije hd3870 - ako su cijene tu negdje jer se priblizno isto griju i isti princip hladjenja imaju rijesen. Naijdealnije bi bilo uzeti bilo koju od njih najjeftiniju koju vidis i sam montirat accelero s1 gore te uzet najjeftiniji 120mm vent. S time ces dobiti apsolutno tisinu naspram stock-a i puno bolje temp. Malo da komentiram ovo sta segregator pishe - takva temp. za ultimate pri loadu je smjesna. Wow ne opterecuje grafu 100% (a neke igre se tome priblizavaju ili tu vec jesu - zato takvim stvarima i sluzi futuremark), a i grafa se duljim igranjem dodatno zagrijava akumulacijom topline u kucistu (koju sama proizvodi, a u tvom slucaju topli zrak ne izlazi izvan kucista na idealan nacin kako je to kod referentnog hladjenja). Za iddle je to oke, ali previse ovisi o kucistu koje imash i ventovima/idealnom propuhu koji si slozio unutar njega. Onaj tko ima samo vent na napajanju (a drugo iskljuceno) moze o takvim temp. sanjat. Za iddle mode jel. Usto, kakva je temp. okoline? Jel kao i kod mene u sobi dok se grijanje ne ukljuci - 15-tak celzijusa? ![]() Zadnje izmijenjeno od: Pippincro. 30.12.2008. u 20:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1293 | ||
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
" Citiraj:
Naravno, kućište nije neko bez veze nego Antec Sonata sa jednim 120mm prednjim i 1 120mm stražnjim ventom |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1294 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ja neznam kako vi to sve dozivljavate... Ugl. ja ti preporučam da si na forumu uzmeš ili3870/8800gt polovne sa garancijom, i sve 5. MOzda su te sad neki prestrašili sa spikama, ali neboj se, sve je u redu sa obe grafe. ![]() A vi, ja sam odkad znam za sebe promijenio jedno 7-8 nvidija i isto toliko Atija, i stvarno nisam imao nikakvih prorblema, a ovo sa temperaturama i zvukom hadnjaka mi je nekako mutavo komentirat, jer...gro ekipe(nekazem svi...) su takvi frikovi da vise vremena provedu šarajuči kucista sa markerom, slikajuci sound sisteme, minimalizirajuci radne površine itd., negoli koriste PC za ono sto bi i trebao bit...komad hladnog hardvera za čupanje masti, a ne nekakvo glancanje... a ti TheDream - di mi je garancija? ![]()
![]() |
#1295 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Potpis na maxa i pippina. ![]() ![]() Ali realno, nema razlike, ako se gleda iz neutralnog kuta. Ja iskreno ne vidim nikakvu razliku (u FPS-ima) između 8800GT, 4850 toxic i 8800 GTX. 2 Segre, nisi postal temp... sumnjam da može biti ispod 90 stupnjeva. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1296 |
Propali Amigaš
|
Evo kad vidim da ti je stalo, skinuo i nakon 20 minuta je došlo do 102C na 1920x1200 i extreme burning uključenim...ali ne vidim kakve to veze ima, ja igram igre a ne benchmarke I sad ne bi bilo loše da netko sa 8800GT izvrti na istim postavkama pa da vidimo i to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1297 | |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() 8800 GT sa stock single slot hladnjakom je živo smeće, to je opće znano....tak da i one idu preko 100°C. A gainwardice se meni gade jer sve imaju one naljepnice na vijcima ili hladnjacima pa je teško staviti drugi hladnjak a da se ne shebe garancija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1298 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Blažene Gigabajtice 8800GT ![]() Nakon 4 sata Krize temp 60 stupnjeva sa Zalmanom na defaultu. Furmark nisam skidao, al baš me zanima koliko će preči preko 60 ![]() Budemo i to jednom.
![]() |
#1299 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
u zadnjih 6-7 godina sam promijenio brdo i brdo kartica i statistika je pokazala da sam probleme uvijek imao sa ATI karticama nvidia: instaliraj drivere i sve radi, netreba nista vise dirat ati: svaka druga nova igra koja izadje trazi update drivera, ali niti sa najnovijim driverima bilo je nekih koje nisu radile kako treba... cudne teksture, premracna slika, random artefakti i tako opcenito, ATI-evi driveri bi se mogli zvati kiki-riki driveri zbog toga uvijek preferiram nvidiu i jos se dosad nikad nisam opekao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1301 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
zanimljivo...a popis neriješenih bugova za ATI ima 1 stranicu, a zadnji put kad sam vidio za nvidiu bilo je 30 stranica |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1302 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1304 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() baš ću vidjet koliko je najjeftinija nova 3870 i najjeftinija nova 8800GT..mislim da i dalje drže 200kn razlike bar..u korist nvidije..ili štetu,kako kome.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1306 |
kaj si se maka naje?
|
Gigabyte HD3870 i pregrijavanja
Grafa je malo clockana, i kad se u catalyst toolu testira stabilnost kod clockanja temperatura ide i do 100 C. tvornički je proc 780 mhz, mema 950 mhz, trenutno 850/1040, i temp se u GTA IV nakon 10 min popenje na 80ak C se trebam zabrinut, smanjit clock, dodat cooler da pirka ispod? na grafi je stock zalman. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
kaj si se maka naje?
|
ima propuha, jedan 8 cm ventilira, hladnjak je malo prašnjav al ne vjerujem da bi to toliko značilo, al očistit ću ga za svaki slučaj... još jedna stvar, nije mi jasno ovo sa gpu z-om (a isto tak i cpu z-om)..... ta dva programa pokazuju jedne vrijednosti, windowsi druge, neki alternativni software pak treće itd itd. kojemu vjerovati!? ![]() btw kad dižem brzinu coolera na grafi s rivatunerom, gpu - z to detektira u postocima al ja odokativno niš ne primjećujem da se mijenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1311 | |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1312 |
kaj si se maka naje?
|
@enter sandman: jel isto gigabyteova? makar po taktovima pretpostavljam da nije... ili bar nije isti model. a šta se tiče temperature, očistit ću malo prašinu... i maknut ću komp od radijatora.... dobro da mi je tak brzo sinulo ![]() rashlađivao sam grafu pre-heated zrakom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1313 |
dark paradise
|
> vladek_zwer pa da inače se ne bih nadovezao...., gigabytica HD3870 sa zalmanom, pa tvornički je na 825 i 900.....a očito šibaju sve i svašta..... ![]() Zadnje izmijenjeno od: Enter Sandman. 05.01.2009. u 15:12. Razlog: sljika |
![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
kaj si se maka naje?
|
svašta... a i ovo mi nije jasno s tih 297 mhz. Taj mi takt pokazuje catalyst control center čak i dok clockam, dok gpu z pokazuje realne taktove (valjda su realni...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1315 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
297 je 2d takt ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1317 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
ATI Powerplay Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
dark paradise
|
da, šalu na stranu, koja je onda alternativa? po mogućnosti što isplativija (ne treba hladit na -10 za 400Kn..) @MAHER kako ladi to tvoje čudo vf900? edit: nabio ja njega na mate ![]() Zadnje izmijenjeno od: Enter Sandman. 08.01.2009. u 16:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|