| 
 | |||||||||||
|  17.12.2008., 12:26 | #1 | 
| Premium Datum registracije: Feb 2008 Lokacija: Croatia 
				 | 

Čišćenje kućišta
			 Pozdrav ! Uglavnom , nemojte me krivo shvatiti - nije mi prvi put da čistim PC, ali sam ga stalno čistio s usisavačem i uvjek je to bilo onak površno nisam se usudio puo prčkati. Inače sam dobio već savjet - a taj je : usisavač s onim produžetkom pa iznutra kantu očistiti ili kompresor. E sad, zanima me : 1. Vaš način na koji to radite i što mi predlažete (pošto je nova konfa, pa stvarno ne želim nešto krahnut  ) 2. Na što da pripazim kod čišćenja (osim logičkih stvari tipa nemoj zabit kraj usisavača na MBO i izsisati sve poluvodiče iz nje  ) 3. Koliko je zapravo kompresor bolji od usisavača? Zašto? I koliko dođe novčića? Thx. | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 12:38 | #2 | 
| Premium Datum registracije: Nov 2006 Lokacija: Pakrac 
				 | kompresor je puno bolji (barem po meni), s njime sam očistio preko 50 kompova i još mi se nikad ništa nije dogodilo. kompresorom ispušeš svu prašinu a kad usisavačem ideš onda to samo onako površno a i usisavač ne može izvuči prašinu iz napajanja i coolera kao što kompresor može ispuhati. | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  17.12.2008., 13:06 | #3 | 
| ..dno Datum registracije: Sep 2005 Lokacija: Crikvenica 
				 | U rezervaru kompresora se može nataložiti voda.. 
				__________________ “Free software” is a matter of liberty, not price. To understand the concept, you should think of “free” as in “free speech,” not as in “free dinner.” | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 13:45 | #4 | 
				 | Koliko je ovo isplativo kao neko mini riješenje? http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=2936 | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 13:57 | #5 | 
| Osobni opis - pitaj me Datum registracije: Jul 2008 Lokacija: Zagreb 
				 | kakav usisavac i kompresor? kist i pluca koristim vec godinama i ne tuzim se. naravno, ja raskopam cijeli komp pa komponentu po komponentu sredim, ukljucujuci i napajanje i graficku i procesor. e sad, dal se usudis tako raditi ne znam, ali nakon posla barem znam da je, sto se temperature i kolicine prasine, puno bolje nego prije. 
				__________________ Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 13:58 | #6 | 
				 | Kako vam se ovo cini btw?http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=2300029 | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 14:21 | #7 | 
| Premium Datum registracije: Dec 2007 Lokacija: VŽ/ZG 
				 | Kompresor to najbolje ispuše. Komprimirani zrak je isto to samo kaj ga brzo potrošiš. Ak nemaš kompresora, otpeljaj se do benzinske, svaka benzinska ima kompresor za gume pumpati i tam ga besplatno ispuši   | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 15:15 | #10 | 
| Premium Datum registracije: Feb 2006 Lokacija: Zagreb 
				 | 
				__________________ Igor Batinic | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  17.12.2008., 15:50 | #11 | 
| Premium Datum registracije: Mar 2006 Lokacija: Igrane - Split 
				 | 89kn zrak ?   Imas u chipoteke 400ml za 28kn, meni je super stvar. Malo raspuses s tim i onda usisivacem. 
				__________________ ------------------------------------ TCP / IP - tri crne pive, i pelinkovac  ------------------------------------ | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 16:00 | #12 | 
				 | Inace, što se tiče baš pravih "mini kompresora" zna li mozda gdje bi mogao takav nabaviti u Rijeci? Bas bi si volio imat tako jedan mini kompresor... @ RINO hvala na ponudi, da sam ti bliže - rado bi, i platio bi ti pivu  Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 17.12.2008. u 16:27. | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 16:59 | #13 | 
| Guest Datum registracije: Jul 2008 Lokacija: City 
				 | Možda ju slabo "ispunjavaš" pa slabo uzdiše!   Ma kompresor FTW... Usisavač ne može počistiti sranja koje kompresor može... I još ti može počupati slabije jumpere, tako da samo napravi sranje... Preporučam ti da pogledaš gdje ima nabaviti "sobnih" kompresora, idu do cca 6 bara, imaju produžni kabal 10m i cijev 2m, te su smješteni u kutiju koja liči na kofer.. SUper stvar, i za servise, i za kod kuće..  Ako nađem link gdje ima za kupiti, stavim. Nisu pretjerano skupi, a uvjek dobro dođu...  | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 17:14 | #15 | 
| Registered User Datum registracije: Sep 2006 Lokacija: Varaždin, Bronx 
				 | Dok čistitiš vent i slično zaustavit rotor, jer se s usisavačem ili kompreseorom rotor zavrti u nebesa i shebeš lagere / ulje... REcimo oni pilići za Uskrs, kaj se trže po placovini, kupiš nekog plietana većeg, povadiš mu oči i koristiš kao mali cleaner lopatica rotora na ventilatoru    | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 17:19 | #16 | 
| Guest Datum registracije: Jul 2008 Lokacija: City 
				 | Ovdje imaš pomoćne višenamjenske uređaje sa kompresorom, koji su prilično povoljni, a kad jednog dana hvala bogu budeš imao auto, koristit će ti preko zime...   http://www.neckermann.hr/hr/nm2/home...961/index.html http://www.neckermann.hr/hr/nm2/home...763/index.html I još nešto, ako ti je to možda "preslabo", onda u pevecu imaš 2 odlična kompresora: http://www.pevec.hr/297/355 http://www.pevec.hr/297/344 Još ću pitati kolegu gdje je on svoj kupio, pa da ti dam link da vidiš na što sam točno mislio, tako da se sa kupnjom ne žuriš.  | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 17:28 | #17 | |
				 | Citiraj: 
 @ Valg puno hvala, plz. kad ti rece frend postaj tu gdje tocno. Inace on s time isto čisti PC? Mislis li da bi ovi iz Neckermanna bilo dovoljno "jaki" za čišćenje PC-a? | |
|   |   | 
|  17.12.2008., 17:43 | #19 | 
				 | |
|   |   | 
|  17.12.2008., 17:54 | #20 | 
| Registered User Datum registracije: Sep 2006 Lokacija: Varaždin, Bronx 
				 | Ventilator je ventilator   Svaki ventolator zaustavi kad usisavaš, jer ode, mislim... ne moraš ga ti zaustavit, neki put zna biti zabavno slušati zvuk mini mlažnjaka, no kad upališ PC  zbog buke i drndanja  | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 18:02 | #22 | 
| Premium Datum registracije: Jun 2007 Lokacija: Samobor 
				 | Ma kakav kompresor, kakav komprimirani zrak   Prebacim s jedne na drugu rupu usisvač tako da puše prema van, i sve propuše i ja se onda onsvijestim od alergije. Bez problema propuše sve što treba, može i ventilatore zavriti i to na poštene okretaje ali ih pazim, jednom mjesečno očistim i ima dost prašine | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 21:23 | #24 | 
| Premium moderator Datum registracije: Aug 2005 Lokacija: Zagreb 
				 | Ako treba 12V onda ga možeš napajati sa računalnim napajanjem. | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 22:04 | #25 | 
				 | Hm to je već sad malo kompliciranije, pričekat ću da vidim ako Valg ima još kakvu ideju  Inače, u svakom slučaju ništa nemoze poci po krivu ako recimo s usisavačem (ne na najačem usisavanju nego srednje) bez onog dodatka(malo je nezgrapan nemos ni uci u kuciste i kod osjetljivih i manjih djelova) onako iz daljeg povuc prasinu ili mogu ostetiti poluvodice? | 
|   |   | 
|  17.12.2008., 22:04 | #26 | 
| Bannija :D Datum registracije: Feb 2008 Lokacija: Sisak 
				 | za te male kompresore trebaš 12v, koje imaš na napajanu, samo prepravi utikač na kompresoru i furaj, sad, druga je stvar koliko te male igračke imaju protoka zraka, na ove iz neckermanna zaboravi jer uz njih bi onda morao i iskombinirati nekakvu tlačnu bocu u koju bi se taj zrak nakupljao pod tlakom i mlaznicu vrlo malog promjera da ti taj tlak može biti stalan barem minutu-dvije, jer oni imaju jako mali protok zraka dok ovi veći iz peveca i koštaju i idu na 220v. | 
|   |   | 
|  18.12.2008., 11:59 | #30 | 
| Premium Datum registracije: Feb 2008 Lokacija: ZG 
				 | |
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| Uređivanje | |
|