|
![]() |
#2314 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2316 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
evo jedne ljepe panoramice, :-) http://pce.hostili.com/images/pzpo3.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2317 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
mene zanima kud potrosit svu tu silnu lovu??? na 46% i imam oko 400k $(kojih 10k + -) jel ima sta za kupit skupog??? pa nisam do sad potrosio ni 50k $... oruzje dobijem na misijama(mozdam sam svega 10 puta pancirku kupil)... kud s parama??? kurve su pre jeftine... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2318 |
♪☺☼☻♫
Datum registracije: Oct 2007
|
+++++++++++ ATTENTION ++++++++++++ http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=384473 +++++++++++++++++++++++++++++++ Obratite pozornost na taj post i pokusajte mozda vam bude radilo! Ja sam dobija 10FPSa!!! (po kisi i po magli i po noci mi nepada ispod 30!!) A texture i rendering su mi sada na HIGH!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2319 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Granate kupuj, nema bolje potrošenih 25k $ Voziš se po gradu i samo bacaš granate za sobom. To ja radim kad mi se ne da misije obavljat.
![]() |
#2321 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() |
#2323 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Prejako ![]() Ode se malo zayebavat ![]() Znam za normalna pucanja iz auta, koja su sad prebacili na mafia style, da se i nišanit može ![]() ![]()
![]() |
#2325 | |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Bolje cu onda kupit Yuga da se zaletim neg Phenoma ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2326 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
evo još jedan link koji može biti koristan.... http://www.gamespot.com/pc/action/gr...965&pid=952150 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2327 |
♪☺☼☻♫
|
Vidim puno pozornosti je privukao onaj "moj" fix ... ![]() Original topic: http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=384473 Ajd evo prijevod na Hrvatski. NE GARANTIRAM da ce svima ovo funkcionirati, meni je , i to vise nego Patch i ATIjevi driveri novi skupa! ++++++++++++ Optimization FIX +++++++++++++++ 1. Prvi korak: Pobrisite commandline file i sve komande koje ste stavili u shortcute !! 2. Udjite u igru Stavite rezoluciju na 800x600 tako da oslobodite graficku memoriju. Sada kada imate slobodno memorije podesite ostale opcije po zelji. (nema razloga za veliko pretjerivanje s view distanceom, jer nema vizualne razlike izmedju 40 i 100) 3. Pogledajte koliko su vam je sada memorije zauzeto. I zapamtite to. Zatim spremite tako postavke (s 800x600) i izadjite iz igre. 4. Onu zauzetu memoriju podijelite s onoliko koliko vam graficka kartica ima memorije ... primjer; zauzeto je 460 memorije a graficka je od 512MB 460/512 = 0.898 5. Sada napravite commandline file u main folderu od igre i stavite ove komande unutra -availablevidmem 0.898 -width 1680 -height 1050 (-availablevidmem - to postavite onoliko koliko vam je ispalo kada ste podijelili ono, -width -height podesite na onoliko koliko zelite da vam bude rezolucija) 6. Pokrenite igru, i ako je sve uspjesno obavljeno igra ce startati u rezoluciji koja je forsirana preko commandlinea dok ce u opcijama u igri stajati 800x600 rezolucija!! i vase postavke koje ste podesili. Znati cete da je dobro postavljeno tako sto vam igra nece dati da izadjete iz grafickih opcija s Escape/Enter, nego ce vas konstantno vracati po Graficke opcije. 7. Kada ste se uvjerili da igra misli da radi na 800x600 a zapravo vrti forsiranu rezu, quitate igru iz opcija s Ctrl Alt Del i ugasite GTA4, i vise ne dirate Graficke postavke!! Ako vam je igra podesila rezoluciju u opcijama na Max a sve ostale opcije spustila na low, znaci da nije uspjesno fix "fixiran" ![]() Tada trebate malo tweakati onaj -availablevidmem broj, tako da vam u igri ne ostane nimalo slobodne memorije koja bi dopustila igri da automatski podesi postavke! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Evo par slikica od mene s "fixom" ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U igri pada kisa i noc je, na Star Junctionu imam konstantnih 25FPS, tek kad pocmem dizati aute u zrak pada ispod 20. Prije fixa bi mi dok je kisa ili noc, ili samo noc na Star Junctionu bilo ispod 20 bez explozija!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2328 |
Drive. vruummm,shatatataa
Datum registracije: Jan 2008
|
a da mi pošaljemo rokstaru sve twekove i fixeve koje ste tu napisali i da to oni slože u jedan patch ![]() btw. thx na ovom fixu idem ga probat ![]() ![]() edit: probo pa ne radi, moda sam fulo daj plz reci di tocno mora biti comandline file i kak to izgleda daj sliku plz, jedan ss quote:Tada trebate malo tweakati onaj -availablevidmem broj, tako da vam u igri ne ostane nimalo slobodne memorije koja bi dopustila igri da automatski podesi postavke! -ja probo i dok ima manjka i viška pa ništa imam 512mb video ram meni piše u igri da imam resource usage xxx/489mb, umjesto xxx stavim više ili manje mb-a i nema promjene i naravno u kalkulatoru ti podijelim copy u comd line i ništa probo u shorcut i ništa wtf plz help Zadnje izmijenjeno od: kasper_sky. 16.12.2008. u 04:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2329 |
Guest
Datum registracije: Jun 2007
|
RADI!!!! nevjerovatno... Vozio sam se jedno sat vremena po kisi, oluji, danju, nocu, i igra jednostavno vise ne trza. Ma ni malo. Potpuno drugaciji dozivljaj igre kad se mozes opustiti a ne stalno gledat na fraps i paziti da ne juricas previse. Znaci iako je Necto to fino sve preveo ( ![]() Nije patka, nije placebo nego stvarno radi. Em sto vise ne trza mogao sam podebljat neke postavke. ![]() E sad vizualne razlike ipak ima malo cini mi se. Nisam vracao na default postavke ali ko da su sjene malo slabije. Mislim da nije strasno velika razlika a moze biti i da tripam totalno. Necto sta ti kazes? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2330 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Nego, atha ako se ikad odlucis na prodaju svoje 4850 javi mi.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2331 |
♪☺☼☻♫
|
@kasper_sky, kao sto rekoh, treba se malo zejebavati oko toga, jer ovisno o procesoru i drugim stvarima igra dopusta "preko" one slobodne memorije u "crveno" kojih 20ak MB+. Tako da treba tocno pogoditi. ![]() @Moree Pametni R*-ovci su odlucili NEdati nam opcije za podesavanje kvalitete sjena i refleksija, nego se to sve "automatski" podesi po onome koliku rezoluciju podesite, i onda ste sjebani jer to nemozete u opcijama prominiti. Ovaj "fix" zapravo forsira igru da koristi shadows i reflection teksture u rezoluciji 800x600, a teksture objekata u rezoluciji koja je zadana u cmdlineu. Mozda cete primjetit da vam sjene izgledaju malo usranije. (zar je to uopce moguce ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2333 |
Registered Abuser
|
neznam, meni igra ionak koristi jedno 1040Mb od 896Mb video memorije, LOL istina je da je najniži FPS kad se upale svjetla na autu al kod mene to i ne pravi neku drastičnu razliku... jedino sam primjetio da nekad promjeniš auto po noči isto sa svjetlima i uopče ne pada FPS, ne kužim jel to do auta ili bezze, uglavnom moj savjet za one kojima dosta šteka po noči je da se odma zabiješ u nekog i riješiš nepotrebnih svjetla ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2334 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
ok nije mi jasno zašto svi toliko o toj optimizaciji, ja imam drogiranu igricu i onaj comandline u notepadu blabla, stavio si na rezu 1680x1050 teture na high ono ispod kaj već na highest i sve do max igrica troši 1490MB memrojie od dostupnih 499 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2335 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Moze li gta 4 raditi na ati x1650? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2337 |
hedning
Datum registracije: Sep 2008
|
< 7600GT, 30ak FPS @ 800x600 ( koja moćna reza! ![]() Pretpostavljam da se i na x1650 može igrati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2339 |
Premium
|
sada sam instalirao igru na novom kompu, imam quada6600, grafu hd3870, 2 gb rama, rezu sam stavio 1280x1024, sve mi je high osim textura, imam 38 fps sto je savrseno bar za mene, izgleda prehebeno a i ide sasvim dobro, jos sam iskljucio clip capture pa jos sam dobio par fps-ova, samo sam htio jos texturu dignuti na high pokusao sam na onaj nacin u target "C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" norestrictions and -nomemrestrict ali neda mi mogucnost da prebacim na high, sta sam pogresno napravio odnosno je li ima jos neki fix koji bi mogao napraviti pa da mi jos ide bolje? |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|