Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.12.2008., 16:22   #421
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Moreš si s vremenom kupiti neku (bilo s pasivnim ili aktivnim hlađenjem) rabljenu HD 2600 za kakvih 150 kn, jer ruku na srce više od toga ne vrede, a ko ih prodaje za više ni sam ne zna situaciju na tržištu ili mulja. Pa si onda miran kaj se tiče te akceleracije. Kaj se tiče CCCP paketa ili bilo kojeg sličnog rješenja, IMHO danas više nema neke korisiti o toga. Pogotovo kad su u pitanju playeri poput KMplayera ili VLCa, a MPCu je tak i tak za sve osim HDa dosta najobičniji ffdshow. Razno-razno paketi codeca su možda i bili neko rješenje za one koji se ne daju dalje od BSplayera i sl. poluproozvoda, ali danas su ih jednostavno pregazili kvalitetni playeri i zajednice koje stoje iza njih, tj. koje stoje iza razvoja tih playera.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 08.12.2008., 22:42   #422
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ma kažem nije mi do te akceleracije toliko da bi uzimao xtra grafu + troši nešto više struje (htpc je 24/7 online) + dodatno se grije cijela stvar.

kmplayer je majka, ali šta ću kad koristim vista mce pa je gore cccp (iliti ffdshow).
syss je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2008., 12:08   #423
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
1080p ide ko iz šale na ispod 50-60% cpu... čak i onaj samsungov omraženi showcase od 700mb (ali ne na cccp-u, nego na mcp-u... zapravo ga zvuk zayebava na cccp-u, video ide normala).
hm, nema šanse da Samsung demo ide glatko na tako slabom CPU.
Pusti ti njega u MPC HC i uključi statistiku i samo gledaj kako fps pada,
(i na 17fps se čini kao da je sve OK) a mogla bi biti i hrpica dropanih slikica.
Nemam ga sada ovdje no sutra ću ga probati naći pa probati na E2180, to mi je najbrži Intel koji imam.

To je jako nekorektan video (ide i preko 60Mbit/s) potpuno non-dxva i van BD standarda ,ali OK za Samsung BD player pa se tako prave veći frajeri nego što treba.
krbo je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2008., 15:05   #424
Ruky
Premium
Moj komp

Ruky's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor krbo Pregled postova
To je jako nekorektan video (ide i preko 60Mbit/s) potpuno non-dxva i van BD standarda ,ali OK za Samsung BD player pa se tako prave veći frajeri nego što treba.
meni naprimjer taj samsungov filmic ide bez ikakvih problema na 40% zauzeca dok onaj novi batman nikak a navodno ima podrsku za dxva. slozeno u kmplayeru po uputstvima. jel to znaci da sam uspio slozit ali su stavili krivu informaciju na batmana. jer svi su mi testovi do sad bili bazirani na batmanu
Ruky je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2008., 15:14   #425
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
Autor Ruky Pregled postova
meni naprimjer taj samsungov filmic ide bez ikakvih problema na 40% zauzeca dok onaj novi batman nikak a navodno ima podrsku za dxva. slozeno u kmplayeru po uputstvima. jel to znaci da sam uspio slozit ali su stavili krivu informaciju na batmana. jer svi su mi testovi do sad bili bazirani na batmanu
a da počneš čitati što ti se odgovara na postove i konačno shvatiš da nema DXVA sa kmplayerom ????
Staro 09.12.2008., 16:40   #426
Ruky
Premium
Moj komp

Ruky's Avatar

Citiraj:
a da počneš čitati što ti se odgovara na postove i konačno shvatiš da nema DXVA sa kmplayerom ????
ok vjerujem ti nemoj se samo ljutit dobit ces cir na zelucu ili tak nesto. cemu upitnici?
maloprije sam slucejno pokrenuo onj moj famozni batman u obicnom media playeru i radi bez problema sa 40% zauzeca probao sam i u bs playeru isto tako. znaci meni radi ja zadovoljan i hvala svima na pomoci ali me samo zanima cisto iz radoznalosti zasto je to meni samo od sebe proradilo? jel moze bit to zbog onih postavka kaj sam slagao u kmplayeru? ili zbog core avc codeca i ugasenog h.264 u ffdshow.
ako sam opet nekog sa svojim neznanjem codeca, playera, necitanjem prijasnih postova uzrujao zao mi je. e da i posebna isprika Upitnik Boyu (krbo).
Staro 09.12.2008., 16:54   #427
McG
-------

More biti da si čist slučajno pogodil postavke, a more biti da su uzrok razni codeci koje si instaliral. Inače BSplayer i Windows Media Player (ako si na njega mislil pod običan media player) nemaju mogućnost hardverske akceleracije, tak da sve kaj si složil je čisto na sofverskoj bazi. Osim toga oba ta playera ne valjaju 5%, s tim da BSplayer dolazi ili je bar dolazil jedno vreme s adwareom, a i za oba playera ti trebaju dodatni codeci da rade kak spada, pa sad samo imaš šalatu od svega toga. Kaj se tiče KMplayera ja iskreno nisam znal da to čudo nema mogućnost akceleracije za DXVA materijal. Daleko od toga, još sam na masi foruma (uključujući ovaj) neletel na brdo postova di ljudima radi akceleracija. Sad dal radi ili ne, pitanje je, ali da ne bi misli da sam te namjerno navodil na isprobavanje nečega za kaj je upitno dal radi.

Kaj se tiče BSplayer, Windows Media Player i tome sličnog društva, fino makni to s kompa, tj. makni ono kaj se da deinstalirati jer od takvih playera nemaš nikakve korsiti. Ako ti se ne da zayebavti s hardverskom akceleracijom i MPC Home Cinema i ako si kak sam veliš zadovoljan s tih 40% zauzeća, onda instaliraj VLC media player koji bez potrebe za CoreAVC i sličnim vanjskim rješenjima, vrti HD sa sličnim ili manjim postotkom zauzeća ko i taj BSplayer i Windows Media Player nakrcani s masom nepotrenih codeca. Nego si opće (u međuvremenu od tvojeg zadnjeg posta) probal složiti MPC Home Cinema, tj. si probal prek njega pokrenuti taj Batman HD?
Staro 09.12.2008., 17:46   #428
Ruky
Premium
Moj komp

Ruky's Avatar

od codeca jedino kaj sam instalirao je codeci koji dolaze s kmplayerom, powerdvd-om, cccp i core avc. pokusavao sam ja prije sa vlc playerom prije reinstalacije ali islo je na 100 % sa filmovima koji su preko 7 gb u sat i pol. vlc mi je inace katastrofa player. MPC Home Cinema nisam pokusavao slozit ali navecer cu si dat truda. starci su mi u dnevnom boravku i gledaju dadilju pa ih nesmijem ometat sa svojom prckanjem po htpc-u. namjerno sam probao sa bs.playerom bas zato kaj nema internih codeca (kolko ja znam). zbog nekog razloga ne volim multifunkcionalne stvari tip kmplayer ili vlc koji sadrze sve u sebi. npr vlc prije pola godine nisam nikako mogao natjerat da salje dts na pojacalo, tako da sam tada odustao od takvih playera. ja kod takvih stvari vidim samo probleme sa viskom codeca i sukobima istih. znaci vi ste uvjereni da meni i dalje ne radi graficka nego procesor sa kvalitetnijom kombinacijom nasumicno postavljenih codeca. jel postoji nacin da ja vidim dal cpu ili gpu radi na dekodiranju filma? osim po zauzecu cpu-a
Staro 09.12.2008., 18:05   #429
McG
-------

Dobro za VLC kak ti paše, ja i dalje stojim iza toga da budeš prije imal problema s masom codeca i playerima poput BSplayera, a ti kak hoćeš. Da, akceleracija ti ne radi, jer da radi imal bi zauzeće do 5% do kojih 25% (ili malo više) ovisno o zahtjevnosti, tj. kodiranju i bitrateu samog HD materijala. Evo isječak jednog od mojih postova na temu aktivacije hardverske akceleracije.

Citiraj:
Kad pokreneš HD za koji 100% znaš da radi kak spada kad je u pitanju hardverska akceleracija onda driveri od kartice daju informaciju prikazanu na slici. Pretpostavljam da je za nVidiju slično.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.07.2010. u 23:08.
Staro 09.12.2008., 18:59   #430
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
evo i ja se neko vrijeme igram s tim i evo sto mi kaze DXVA checker

znaci li to da se mogu oprostit od hardwareske akceleracije?
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 09.12.2008., 19:05   #431
McG
-------

Pa HD 2600 Mobility čipovi su bazirani na istom RV630 čipu ko i desktop HD 2600 serija i imaju iste mogućnosti. Znači integrirani UVD i samim time mogućnost hardverske akceleracije.
Sad kaj taj DXVA checker točno provjera, pojma nemam, ali kartica je sama po sebi sposobna preuzeti HD na sebe.
EDIT:
Bacil sam taj DXVA checker u Google i evo jedan od zanimljivih linkova, koji pored postupka za MPC Home Cinema daje do znanja da su driveri mogući krivac za ovakvu situaciju kakvu imaš ti na screenshotu. Pa probaj staviti nove drivere i onda vidi kaj javlja taj DXVA checker. Evo kod mene DXVA checker s Catalyst 8.10 driverima i HD 4670.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 09.12.2008. u 19:33.
Staro 09.12.2008., 19:25   #432
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
hm, nema šanse da Samsung demo ide glatko na tako slabom CPU.
Pusti ti njega u MPC HC i uključi statistiku i samo gledaj kako fps pada,
(i na 17fps se čini kao da je sve OK) a mogla bi biti i hrpica dropanih slikica.
Nemam ga sada ovdje no sutra ću ga probati naći pa probati na E2180, to mi je najbrži Intel koji imam.

ma to je cpu usage za 1080p filmove, samsung ga ubije na 80-90%... gledao sam sa kmplayerom i drži se fixni fps (doduše tada je bio xp i clockan cpu).
Staro 09.12.2008., 19:36   #433
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

imam CCC 8.11, koliko znam 8.12 je jos u beta verziji

Staro 09.12.2008., 19:38   #434
McG
-------

Ja sam dosad za svoju karticu isprobal samo čiste drivere (one koji na službenoj stranici imaju oko 14MB, ne cijeli CCC paket) 8.10, pa 8.11 i sad sam na DNA 8.10.
Akceleracija je radila sa svim driverima bez greške, a za DXVA checker nisam znal dosad kad ga nisi spomenul.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 09.12.2008. u 20:56. Razlog: Naziv drivera.:)
Staro 09.12.2008., 21:56   #435
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
ma to je cpu usage za 1080p filmove, samsung ga ubije na 80-90%... gledao sam sa kmplayerom i drži se fixni fps (doduše tada je bio xp i clockan cpu).
ma kmplayer ti laže k'o pas (ne pokazuje ostvareni fps)

pazi ovo - samsung demo - muzika odsvirala, a slika ide ... što to govori :
slika kasni !!

evo kmplayer na samsungu kaže 29.97fps, a MPC HC lijepo pokaže od 14 do 18fps ovisno o sceni i to je točno (za moj 2x2.5GHz AMD @home) no priroda snimke je takva da ti se čini kako sve ipak ide fluidno.
Staro 09.12.2008., 22:01   #436
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Citiraj:
ma kmplayer ti laže k'o pas (ne pokazuje ostvareni fps)

pazi ovo - samsung demo - muzika odsvirala, a slika ide ... što to govori :
slika kasni !!

evo kmplayer na samsungu kaže 29.97fps, a MPC HC lijepo pokaže od 14 do 18fps ovisno o sceni i to je točno (za moj 2x2.5GHz AMD @home) no priroda snimke je takva da ti se čini kako sve ipak ide fluidno.
a nisi pomislio da je to mozda max fps video verzije. tj da ne prikazuje ostvareni fps na tvom kompu vec u koliko fps-a je raden tvoj video. dali me razumijes?
Staro 09.12.2008., 22:11   #437
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
Autor A.J. Pregled postova
a nisi pomislio da je to mozda max fps video verzije. tj da ne prikazuje ostvareni fps na tvom kompu vec u koliko fps-a je raden tvoj video. dali me razumijes?
ne, jer je to stvarni Samsungov demo video stvarno rađen na 29.97

Usporenje je rezultat izuzetno velikih zahtjeva pri reprodukciji koje soft only sustavi ne mogu podržati.

Kad se isto to prekodira u DXVA compliant, da vidiš kako onda clip leti , a CPU pojma nema da se nešto događa
Staro 09.12.2008., 22:48   #438
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

jel me ti zezas. pa to ti je tip 29,97 sto ti prikazuje kmplayer
Staro 09.12.2008., 22:49   #439
McG
-------

Si uspel dobiti/složiti da ti onaj DXVA chacker daje informacije o kartici?
Staro 09.12.2008., 23:04   #440
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
jel me ti zezas. pa to ti je tip 29,97 sto ti prikazuje kmplayer
kmplayer prikazuje dvije fps vrijednosti (TAB opcija) , logična je pretpostavka
da je jedna info videa , a druga realna ostvarena vrijednost.

Barem je meni logična, nisam čitao nikakav DOC što bi trebao značiti koji fps.
Staro 09.12.2008., 23:23   #441
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Si uspel dobiti/složiti da ti onaj DXVA chacker daje informacije o kartici?
ma nisam, vidim da izlazi sutra 8.12 pa cu to pricekat i poigrat se time.
sad sam imao problem sa laptopom. ovdje sam objasnio pa ako te zanima il jos bolje ako imas koji info pogledaj i javi -> link

Citiraj:
kmplayer prikazuje dvije fps vrijednosti (TAB opcija) , logična je pretpostavka
da je jedna info videa , a druga realna ostvarena vrijednost.

Barem je meni logična, nisam čitao nikakav DOC što bi trebao značiti koji fps.
sry, sad vidim da su 2 vrijednosti. meni na 720p ne skace previse a DXVA jos nisam uspio sredit.
Staro 09.12.2008., 23:30   #442
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
sry, sad vidim da su 2 vrijednosti. meni na 720p ne skace previse a DXVA jos nisam uspio sredit.
ma nema beda, malo smo išli šumom i drumom, ali smo se na kraju našli.
(očito nisam ni ja odmah shvatio tvoj post)

što ti ono imaš, Radeon 2600 ? To bi moralo voziti DXVA. Idem zaviriti spominju li što na doom9

EDIT:mora ići, 2600 je označena ,osim kao OK za opći HD playback (BD, HDDVD, 1080p), kao i dobra za hw 1080i deinterlace

Zadnje izmijenjeno od: krbo. 09.12.2008. u 23:40. Razlog: new info
Staro 09.12.2008., 23:45   #443
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

jel bi mogao pitat kako konfiguirat za moju HD2600. na kojim driverima rade? jer meni kao sto sam gore naveo DXVA checker kaze da nemam :S
trenutno mi je otezano pisat po tipkovnici pa nemam zivaca za pisanje
hvala
Staro 10.12.2008., 00:06   #444
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
jel bi mogao pitat kako konfiguirat za moju HD2600. na kojim driverima rade? jer meni kao sto sam gore naveo DXVA checker kaze da nemam :S
trenutno mi je otezano pisat po tipkovnici pa nemam zivaca za pisanje
hvala
ono nađoh na avsforum, ima cijeli ogroman thread tipa "ati 2xxx owners"

(pročitah kako si radio minival tipkovnici)

ček da vidim koji OS voziš...aha XP SP3

trebaš:

- skinuti sve, baš sve, apsolutno sve codece, uključući vsfilter,vobsub i sl.
- dići zadnji dx9 runtime (studeni)
- neku od zadnjih verzija MPC HC

postavke:

i sad ti treba samo neki dxva compliant mkv:

- 11 ili manje ref frames za 720p
- 4 ili manje ref frames za 1080p
- 4.1 profil (5.1 ne mora smetati)

mediainfo ti može ispisati broj referentnih slikica

Play i opališ CTRL+J pa ako dobiješ ovo:

(DXVA1....) onda si na konju
Staro 10.12.2008., 00:49   #445
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ako sad stavim mpc i pustim samsung na stock 2200 bit će vraga!
Staro 10.12.2008., 01:06   #446
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
ako sad stavim mpc i pustim samsung na stock 2200 bit će vraga!
ne mpc nego MPC HC (postoji i mpc - stari napušteni projekt neuporabljiv za HD video)

obvezno uključi View-> Statistic pa nam prenesi podatke o fps i dropped frames.
(a ja pripremio Samsunga sutra za posao)
Staro 10.12.2008., 01:42   #447
Mad_Duke
Guest

Ja si stavim na EVR custom i stvar radi kod vecine filmova koje imam.

Zauzece mi je na E5200 ~10% proca (1080p). Ali imam jedan problem. Ne mogu nikako loadati titlove i staviti ih na film. Jel ima netko rijesenje? Actually ih vidim u gore, lijevom kutu ekrana dijagonalno rasporedjene, stopljene sa filmom. Zbugirane ukratko
  Reply With Quote
Staro 10.12.2008., 09:24   #448
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ja si stavim na EVR custom i stvar radi kod vecine filmova koje imam.

Zauzece mi je na E5200 ~10% proca (1080p). Ali imam jedan problem. Ne mogu nikako loadati titlove i staviti ih na film. Jel ima netko rijesenje? Actually ih vidim u gore, lijevom kutu ekrana dijagonalno rasporedjene, stopljene sa filmom. Zbugirane ukratko
a koji player ?

Ima li neki poseban razlog zbog čega Vista64 na HTPC ?
Staro 10.12.2008., 18:56   #449
spep
Premium
Moj komp

spep's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Film nije x264 nego Blue-ray - 30gb. Kako to gledati?
Unutra su dva foldera BDMV, u njemu (BACKUP,CLIPINF,PLAYLIST,STREAM, index,MovieObject) i CERTIFICATE, u njemu (BACKUP,id).Pokušao sam sa PowerDVD 8 ultra ali ga neznam pokrenuti-mislim taj film. Imate li kakvih savjeta?
spep je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2008., 21:32   #450
krbo
Premium
Moj komp

krbo's Avatar

Citiraj:
Autor spep Pregled postova
Pokušao sam sa PowerDVD 8 ultra ali ga neznam pokrenuti-mislim taj film. Imate li kakvih savjeta?
neće to više PDVD da radi (sa diska)

savjet sa neta:

moraš napraviti ISO image u UDF 2.5 i mountati ga nekim virtual diskom (daemon) - onda će ga PDVD prihvatiti.

Radi se o PDVD 8, zadnja verzija koja je mogla BD sa diska je bila 7.3.3119a pa ju možeš potražiti.

btw verzije 7 i 8 mogu paralelno egzistirati na PC

Zadnje izmijenjeno od: krbo. 10.12.2008. u 21:35. Razlog: dopuna
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno