Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.11.2008., 00:29   #871
mister92
Premium

mister92's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
za crossfire bi trebao imati minimalno 600w, tako barem ATI preporučuje, iako bi i sa 500 trebalo raditi samo pitanje je koliko stabilno uvijek postoji sansa da radi super, sve je relativno jer iz iskustva zna kad sam na starijem kompu koristio 250W noname napajanje a preporuceno mi je bilo oko 320 radio je komp stabilno i to sa blagim OC
mister92 je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2008., 00:35   #872
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
Imam seasonic s12 500w i zanima me jedna stvar.
Gledao sam po reviewima da je to napajanje dovoljno jako za 4870x2 karticu.
E sad dobit cu 2x palit 4870 sonic dual edition i zanima me da li ce to raditi na dotičnom napajanju.

Stavio bi kartice u crossfire na e8400 i asus p5q pro.

Hvala na odgovorima
Ja imam corsair 550vx samo za jednu gainward golden sample karticu... neznam dali bi izdralo jos jednu, ako i bi pocelo bi buciti zbog pregrijavanja.. Probaj.

Samo se nadam da ti je 70mm vent na pwm-u (1gb verzija ili nova verzija 512) a ne na 3000+ rpm stalno..

Savjetujem ti da ako jos mozes da ne uzimas palita jer je to isti gainward (sestrinske kompanije) i po svom iskustvu - nikad vise s njima posla imati..
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2008., 01:01   #873
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Verzija je 512 mb.
Neznam da li je starija ili novija.

Taj 70 mm vent sam mislio ugasit jer nisu velike razlike u temperaturi s njim i bez njega.Oko 5 C
Imam priliku uzeti samo palit tak da nemam drugog izbora.
Nadam se da ce napajanje izdrzat.

e8400,4gb ram,wd 640gb,2x palit 4870 dual sonic,skystar 2 hd,antec p182 sa 2 venta.
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2008., 01:30   #874
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Citiraj:
Autor warlock25 Pregled postova
Verzija je 512 mb.
Neznam da li je starija ili novija.

Taj 70 mm vent sam mislio ugasit jer nisu velike razlike u temperaturi s njim i bez njega.Oko 5 C
Imam priliku uzeti samo palit tak da nemam drugog izbora.
Nadam se da ce napajanje izdrzat.

e8400,4gb ram,wd 640gb,2x palit 4870 dual sonic,skystar 2 hd,antec p182 sa 2 venta.
Meni kad sam ga ugasio je poceo se buditi veci i brundati....
A i vrm temp koje ne vidis na toj kartici jer nije referentna pocnu ici u nebo.. bar po dodiru. HS ot tog vruceg cuda se nalazi bas ispod 70mm.

A kad rijesis stvar ko ja sa acelero TT si se pozdravio sa garancijom od gainwarda/palita.. lijepo od njih.

A napajanje.. spoji jednu kartusu... optereti i gledaj kako stoje voltaze i toplinu.. pa spoji 2 i ako sljaka pazi na padove napona i na temp (po dodiru i ispuhu i buci ako je vent po opterecenju).
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2008., 19:50   #875
warlock25
Premium
Moj komp

warlock25's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Evo spojio sam 2 4870 palit sonic dual edition u cf.
Stavio sam turbo bios na njima i to sve radi normalno na seasonic 500w napajanju.Nisam mogao vjerovati.
E sad u catalystu mi pokazuje da je jedna grafa kloknuta dok je druga na tvornickim postavkama.Ako su u cf-u da li se onda ova slabija ravna prema jacoj ili?

što je najbolje isprobati da vidim da li mi grafe rade u cf-u?
warlock25 je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2008., 21:37   #876
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Black Warrior Pregled postova
za crossfire bi trebao imati minimalno 600w, tako barem ATI preporučuje, iako bi i sa 500 trebalo raditi samo pitanje je koliko stabilno uvijek postoji sansa da radi super, sve je relativno jer iz iskustva zna kad sam na starijem kompu koristio 250W noname napajanje a preporuceno mi je bilo oko 320 radio je komp stabilno i to sa blagim OC
racunaj da 450vx drzi SLi 8800gt, 6000+ X2, 4x1GB ballistixa, jedan disk i jedan citac...
ShAd0w_dAnCeR je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2008., 02:44   #877
matijab
Problem?
Moj komp

matijab's Avatar

evo nadam se da ne spamam puno ako da onda brisi,
ali moram reci da ova grafulja koju imam Gainward 4870 gs 512,mi je i vise nego dovoljna,stvarno sve radi jako jako lijepo,crysis warhead na 1280 na gamer postavkama radi ko beba,zatrza mali jako rijetko,i kad jako duuuugo igram.evo jucer sam igrao 5 sati zatrzala je mozda svega 10 puta,ali samo trz i to je to nista dugo ili da vise odjednom bude.
uglavnom htio sam rec da ja uopce nemam noisy problema sa njom,kao sto je bilo kod nekih ljudi.stvarno je tiha.uglavnom sretan sam ko mala beba kad dobije dudu ili zvecku)

ati i nista drugo
matijab je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2008., 13:30   #878
cuna
te je a...
Moj komp

cuna's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor matijab Pregled postova
evo nadam se da ne spamam puno ako da onda brisi,
ali moram reci da ova grafulja koju imam Gainward 4870 gs 512,mi je i vise nego dovoljna,stvarno sve radi jako jako lijepo,crysis warhead na 1280 na gamer postavkama radi ko beba,zatrza mali jako rijetko,i kad jako duuuugo igram.evo jucer sam igrao 5 sati zatrzala je mozda svega 10 puta,ali samo trz i to je to nista dugo ili da vise odjednom bude.
uglavnom htio sam rec da ja uopce nemam noisy problema sa njom,kao sto je bilo kod nekih ljudi.stvarno je tiha.uglavnom sretan sam ko mala beba kad dobije dudu ili zvecku)

ati i nista drugo

Koliko si stavio AA? Stavi malo veći monitor pa ćeš vidjet kaj trza...

Meni je na gamer postavkama, AA x 4 i rezi 1680 igra nemoguća za igranje zbog trzanja, tek kad isključim AA onda je to to
cuna je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2008., 19:33   #879
Wizzard
Premium
Moj komp

Wizzard's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Tomislav Č Pregled postova

Meni je na gamer postavkama, AA x 4 i rezi 1680 igra nemoguća za igranje zbog trzanja, tek kad isključim AA onda je to to
opće poznato je da je igra neoptimizirana tako da je svako lupanje glavom oko trzanja grafe sa aa ili bez čisto gubljenje vremena...
Wizzard je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2008., 11:23   #880
DraŽ
Premium

DraŽ's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Jucer sam instalirao cod:V i presao ga u 4h u komadu. COD V igram na 1280x1024 sve stavljeno na max i 4xaa + 16xaf i imam oko 40-60fps-a prosjecno dok se napucavam, 96fps-a dok gledam u nebo i kad se zabavljam sa bacačem plamena 16-25fps-a.

Problem je taj dok gledam u ocean/more, pojavljuju se neke točkice sitne i trokuti,kvadrati... , dok kod lokvi vidim rubove u bijeloj boji.
Kak da to rijesim???
DraŽ je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2008., 12:03   #881
DraŽ
Premium

DraŽ's Avatar

Citiraj:
Autor DraŽ Pregled postova
Jucer sam instalirao cod:V i presao ga u 4h u komadu. COD V igram na 1280x1024 sve stavljeno na max i 4xaa + 16xaf i imam oko 40-60fps-a prosjecno dok se napucavam, 96fps-a dok gledam u nebo i kad se zabavljam sa bacačem plamena 16-25fps-a.

Problem je taj dok gledam u ocean/more, pojavljuju se neke točkice sitne i trokuti,kvadrati... , dok kod lokvi vidim rubove u bijeloj boji.
Kak da to rijesim???
problem rijesen, bio sam ukljucio "dual video cards" opciju, zato sto kada sam u cod IV to ukljucio dobio sam 10-15fps-a vise.
DraŽ je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2008., 23:51   #882
matijab
Problem?
Moj komp

matijab's Avatar

Citiraj:
Autor Tomislav Č Pregled postova

aa sam isključio,sta ce mi to kad je neoptimizirana igra,tj. na laicki sj+++++.......

to all who have ati graficks card:d xd
Staro 30.11.2008., 11:24   #883
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

koja je trenutacno best buy hd4870 kartica sa nereferentnim dizajnom? (i po mogucnosti da nisu one sa onim coolerom sto imaju onaj mali vent koji vristi)

edit: procitao sam da se taj mali vent moze nekim manjim HW modom stisati (nesto slicno ko molex mod na ventovima)... el to istina?

Zadnje izmijenjeno od: ShAd0w_dAnCeR. 30.11.2008. u 11:57.
Staro 30.11.2008., 12:06   #884
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor ShAd0w_dAnCeR Pregled postova
koja je trenutacno best buy hd4870 kartica sa nereferentnim dizajnom? (i po mogucnosti da nisu one sa onim coolerom sto imaju onaj mali vent koji vristi)

edit: procitao sam da se taj mali vent moze nekim manjim HW modom stisati (nesto slicno ko molex mod na ventovima)... el to istina?
Svaki vent HW možeš modati, samo je pitanje dali SW možeš modati, no kako sada catalisti imaju mogućnost manualnog postavljanja, nije ni to tako veliki bad (uoastalom pičneš S1 rev.2 i miran si).

Zato umeš najjeftiniju i gotovo!
http://www.infoplus.hr/call.php?item=gig-rx4870-512hb
PS - Malo je skuplja u Vemilu
Valg je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2008., 12:14   #885
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

ja tu gigabyteicu vec imam, al buduci da je vrijednost za koju ja mogu nabavit jednu sapphire hd4870 new edition (ona crna) i cijena po kojoj mogu prodat gigabyteicu "tu negdje", ne mislim bezze bacat pare na accelero...
Staro 30.11.2008., 14:44   #886
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo ti slika Sapphire new edition kartice. Mislim, zamijenjivati isto, sve ovisi kolika je razlika. Nova Safirka ima samo bolji hladnjak na onim prokleto vrućim regulatorima napona i eventualno malo boljem hladnjaku (ali i stock sa Gigabyte-a je dobar kad se malo vent upogoni).

Staro 30.11.2008., 17:58   #887
ONeill
Premium

ONeill's Avatar

Datum registracije: Mar 2008
Prije dva dana sam nabavio Sapphire 4870 1GB DDR5 karticu (crni hladnjak) i tokom igranja bio koje igre mi se stalno javlja VPU Revovery i igra zasteka. Kad se iskljuci VPU Recovery, onda se smrzne cijeli komp.

Driveri su 8.11 verzije svjeze instalirani.
Oba kabla za graficku su spojena.
To se događa neovisno dali vent od graficke radi na 100% (maunalno postavljeno) ili automatski da regulira, jer koliko sam pratio tempreture, one ne bi smjele biti problem (47-50°C idle, 57°C load)
Sto se tice BIOS-a, njega novog ni nema za skinuti a koliko sam vidio, modeli s 1GB nemaju one probleme koje su imali 512MB modeli kartica.

Ne znam vise gdje da gledam i sto da ucinim
ONeill je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2008., 19:56   #888
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

el istina da se sa tom "crnom" hd4870 safirkom ("new edition") dobi USB stick?
Staro 30.11.2008., 23:40   #889
mister92
Premium

mister92's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
el istina da se sa tom "crnom" hd4870 safirkom ("new edition") dobi USB stick?
ne dobije se, mozda prodavac daje uz nju posebno,
mister92 je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2008., 23:48   #890
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor ONeill Pregled postova
Prije dva dana sam nabavio Sapphire 4870 1GB DDR5 karticu (crni hladnjak) i tokom igranja bio koje igre mi se stalno javlja VPU Revovery i igra zasteka. Kad se iskljuci VPU Recovery, onda se smrzne cijeli komp.

To se događa neovisno dali vent od graficke radi na 100% (maunalno postavljeno) ili automatski da regulira, jer koliko sam pratio tempreture, one ne bi smjele biti problem (47-50°C idle, 57°C load)
Sto se tice BIOS-a, njega novog ni nema za skinuti a koliko sam vidio, modeli s 1GB nemaju one probleme koje su imali 512MB modeli kartica.

Probaj staviti RAM-e u single channel, dakle u prvi i drugi slot, pa onda vidi dali će ti se i dalje pojavljivati recovery
Staro 01.12.2008., 09:29   #891
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Probaj staviti RAM-e u single channel, dakle u prvi i drugi slot, pa onda vidi dali će ti se i dalje pojavljivati recovery

slobodno pitam otkud ovo i kakve to veze ima s vpu recoveryem?

Taj vpu recovery se javlja tko zna zbog cega - ni sami atijevci neznaju valjda u cemu je problem.

Mislim, ja sam u dosta postova pisao o tom problemu koji se javlja kod mene (referentna 512mb sapphire, orig. bios), uz smrzavanje - medjutim eto sad vec valjda mjesec dana sve radi bez problema, trebam valjda pokucati tri puta u drvo. Nije isao ni reinstall, driveri ostali isti (8.10), mobo bios isti, jedino par updateova od viste doslo gore u medjuvremenu.

Clean reinstall bi svakako bila preporuka, zatim stavljanje drivera 8.10 (8.11 su navodno loshi) ili detaljno ciscenje s driver cleanerom svih ostataka (nvidia i ati), pa onda i registrya. U teoriji bi to trebalo pomoci
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 09:59   #892
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor ONeill Pregled postova

Mislim da bi ti Rivatuner na 35-40% venta riješio problem makar si napisao da to nema veze s tim. Nemam povjerenja u taj CCC ko u krepanu mačku.

Ja sam imao isto takav cirkus sa VPU na svojoj 3870x2. I Rivatuner je riješio problem,kreiranje profila venta i clockova,i to je to.

Iskreno mislim da je problem u Powerplayu,ali to je moje mišljenje.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2008., 12:00   #893
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

Citiraj:

any1?
Staro 01.12.2008., 12:02   #894
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Citiraj:
any1?
Daj 200kn više radije za Gainward GS nego se zajebavat s tim coolerima,Biosima i 100c u loadu.

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.364

A pogledaj Sapphire..ista cijena.Ja ne bi sekundu razmišljao.

http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.346
Staro 01.12.2008., 13:10   #895
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

jaoo... ti mene i dalje ne kuzis...

ja TRENUTACNO imam gigabyte hd4870 (referentni dizajn)... nju racunam da utopim za nekih 1400kn... a za te pare preko frenda nabavim ISTO hd4870, ali ovaj put kupujem neku sa nereferentnim hladenjem...

znaci:

trazim hd4870 karticu sa nereferentnim hladnjakom koja u ducanu ne kosta vise od 2 milje kuna...

za sada u konkurenciji:

Gainward HD4870 Golden Sample
Sapphire HD4870 Black edition (znaci verzija sa novim biosom i boljim coolerom)
Powercolor Radeon HD4870 PCS (http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=1130299)

eh sada par pitanja...

1. da li je istina da je cooler na ovoj powercolorci i na gainwardici isti?
2. cuo sam da se gainwardov vent ne moze softwareski kontrolirati i da jedan "mali" vent jako "vristi"... takoder sam cuo da se jednim manjim HW modom (nesto slicno ko molex vent mod, ono sa 12V na 7V itd) taj vent moze stisat... el to istina?
3. da li preporucate mozda neku drugu grafu, a da u ducanu kosta manje od 2 milje?
Staro 01.12.2008., 14:21   #896
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Pippincro Pregled postova
slobodno pitam otkud ovo i kakve to veze ima s vpu recoveryem?

Taj vpu recovery se javlja tko zna zbog cega - ni sami atijevci neznaju valjda u cemu je problem.

Mislim, ja sam u dosta postova pisao o tom problemu koji se javlja kod mene (referentna 512mb sapphire, orig. bios), uz smrzavanje - medjutim eto sad vec valjda mjesec dana sve radi bez problema, trebam valjda pokucati tri puta u drvo. Nije isao ni reinstall, driveri ostali isti (8.10), mobo bios isti, jedino par updateova od viste doslo gore u medjuvremenu.

Clean reinstall bi svakako bila preporuka, zatim stavljanje drivera 8.10 (8.11 su navodno loshi) ili detaljno ciscenje s driver cleanerom svih ostataka (nvidia i ati), pa onda i registrya. U teoriji bi to trebalo pomoci
OK, nemora imati veze, samo sam na puuuuno foruma našao ljude koji su VPU recovery i na drugoj strani gotovo ekvivalent tome kod nVidie (*blablablabla* driver stopped working..." riješili stavljanjem keksa u single channel.

Moje isprike ako ne pomaže, bio je just a thought
Staro 01.12.2008., 14:25   #897
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Ja tebe ne kužim a za pare Sapphire i Gigabyte referentne dobiješ Gainward GS sa uber hladnjakom.Baš te ne kužim,jel da..

A tražiš nereferentnu..i ja ti preporučim GS. Opet te ne kužim,a?

Daj čitaj malo. Ili nauči čitati. To nisu dvije iste radnje.

Evo još nešto šta se čini solidno,momak kaže da vuče na Accelero.

http://forum.pcekspert.com/showthrea...82#post1206482
Staro 01.12.2008., 22:17   #898
matijab
Problem?
Moj komp

matijab's Avatar

kompa ja imam gainwarsicu 4870 gs i mali vent uopce ne vristi,necujem nista jeote.
a i ako ti vristi mozes dobit kabliće da regulirash nemorash radit neki mode ili nesto treceg reda na njoj jer gubish garanciju.
i imam jedan zahtjev: Daj nauči šta je to nereferentni hladnjak na grafičkoj kartici pa oda pitaj,kako i sta.

ispeci pa reci
Staro 02.12.2008., 01:12   #899
dizi
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Taj mali vent na Gainwardu GS sve što trebaš je napravit otiči na gainward stranicu i pod tehnical support na mail poslat i lik ti šalje poštom fan adapter koji stišava taj mali vent a što se tiče ovog vpu probaj dat na reklamaciju jer ja sam ovu GS kupio i od prvog dana mi je to bacala probo sam svašta ali niš nije šljakalo nakraju odneso na reklamaciju dobio drugu i ova radi ko podmazana!
dizi je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2008., 01:31   #900
matijab
Problem?
Moj komp

matijab's Avatar

jel tebi vristi?e i u mailu morash napisat serial koji je na grafickoj kartici kao na papiricu zaljepljen prepisi i posalji i dobis kabliće spojis u 2 sec i to ti je to

(joooooj kako sam sretan sa njom nemogu vam opisat))
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno