|
![]() |
#871 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
za crossfire bi trebao imati minimalno 600w, tako barem ATI preporučuje, iako bi i sa 500 trebalo raditi samo pitanje je koliko stabilno uvijek postoji sansa da radi super, sve je relativno jer iz iskustva zna kad sam na starijem kompu koristio 250W noname napajanje a preporuceno mi je bilo oko 320 radio je komp stabilno i to sa blagim OC |
![]() |
![]() |
![]() |
#872 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Samo se nadam da ti je 70mm vent na pwm-u (1gb verzija ili nova verzija 512) a ne na 3000+ rpm stalno.. Savjetujem ti da ako jos mozes da ne uzimas palita jer je to isti gainward (sestrinske kompanije) i po svom iskustvu - nikad vise s njima posla imati.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#873 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Verzija je 512 mb. Neznam da li je starija ili novija. Taj 70 mm vent sam mislio ugasit jer nisu velike razlike u temperaturi s njim i bez njega.Oko 5 C Imam priliku uzeti samo palit tak da nemam drugog izbora. Nadam se da ce napajanje izdrzat. e8400,4gb ram,wd 640gb,2x palit 4870 dual sonic,skystar 2 hd,antec p182 sa 2 venta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#874 | |
Registered User
|
Citiraj:
A i vrm temp koje ne vidis na toj kartici jer nije referentna pocnu ici u nebo.. bar po dodiru. HS ot tog vruceg cuda se nalazi bas ispod 70mm. A kad rijesis stvar ko ja sa acelero TT si se pozdravio sa garancijom od gainwarda/palita.. lijepo od njih. A napajanje.. spoji jednu kartusu... optereti i gledaj kako stoje voltaze i toplinu.. pa spoji 2 i ako sljaka pazi na padove napona i na temp (po dodiru i ispuhu i buci ako je vent po opterecenju). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#875 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Evo spojio sam 2 4870 palit sonic dual edition u cf. Stavio sam turbo bios na njima i to sve radi normalno na seasonic 500w napajanju.Nisam mogao vjerovati. E sad u catalystu mi pokazuje da je jedna grafa kloknuta dok je druga na tvornickim postavkama.Ako su u cf-u da li se onda ova slabija ravna prema jacoj ili? što je najbolje isprobati da vidim da li mi grafe rade u cf-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#876 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#877 |
Problem?
|
evo nadam se da ne spamam puno ako da onda brisi, ali moram reci da ova grafulja koju imam Gainward 4870 gs 512,mi je i vise nego dovoljna,stvarno sve radi jako jako lijepo,crysis warhead na 1280 na gamer postavkama radi ko beba,zatrza mali jako rijetko,i kad jako duuuugo igram.evo jucer sam igrao 5 sati zatrzala je mozda svega 10 puta,ali samo trz i to je to nista dugo ili da vise odjednom bude. uglavnom htio sam rec da ja uopce nemam noisy problema sa njom,kao sto je bilo kod nekih ljudi.stvarno je tiha.uglavnom sretan sam ko mala beba kad dobije dudu ili zvecku ![]() ati i nista drugo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#878 | |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Koliko si stavio AA? Stavi malo veći monitor pa ćeš vidjet kaj trza... Meni je na gamer postavkama, AA x 4 i rezi 1680 igra nemoguća za igranje zbog trzanja, tek kad isključim AA onda je to to |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#879 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#880 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Jucer sam instalirao cod:V i presao ga u 4h u komadu. COD V igram na 1280x1024 sve stavljeno na max i 4xaa + 16xaf i imam oko 40-60fps-a prosjecno dok se napucavam, 96fps-a dok gledam u nebo i kad se zabavljam sa bacačem plamena 16-25fps-a. Problem je taj dok gledam u ocean/more, pojavljuju se neke točkice sitne i trokuti,kvadrati... , dok kod lokvi vidim rubove u bijeloj boji. Kak da to rijesim??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#881 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#882 | |
Problem?
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#883 |
Premium
|
koja je trenutacno best buy hd4870 kartica sa nereferentnim dizajnom? (i po mogucnosti da nisu one sa onim coolerom sto imaju onaj mali vent koji vristi) edit: procitao sam da se taj mali vent moze nekim manjim HW modom stisati (nesto slicno ko molex mod na ventovima)... el to istina? Zadnje izmijenjeno od: ShAd0w_dAnCeR. 30.11.2008. u 11:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#884 | |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Zato umeš najjeftiniju i gotovo! ![]() http://www.infoplus.hr/call.php?item=gig-rx4870-512hb PS - Malo je skuplja u Vemilu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#885 |
Premium
|
ja tu gigabyteicu vec imam, al buduci da je vrijednost za koju ja mogu nabavit jednu sapphire hd4870 new edition (ona crna) i cijena po kojoj mogu prodat gigabyteicu "tu negdje", ne mislim bezze bacat pare na accelero... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#886 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#887 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
Prije dva dana sam nabavio Sapphire 4870 1GB DDR5 karticu (crni hladnjak) i tokom igranja bio koje igre mi se stalno javlja VPU Revovery i igra zasteka. Kad se iskljuci VPU Recovery, onda se smrzne cijeli komp. Driveri su 8.11 verzije svjeze instalirani. Oba kabla za graficku su spojena. To se događa neovisno dali vent od graficke radi na 100% (maunalno postavljeno) ili automatski da regulira, jer koliko sam pratio tempreture, one ne bi smjele biti problem (47-50°C idle, 57°C load) Sto se tice BIOS-a, njega novog ni nema za skinuti a koliko sam vidio, modeli s 1GB nemaju one probleme koje su imali 512MB modeli kartica. Ne znam vise gdje da gledam i sto da ucinim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#889 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#890 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#891 | |
Premium
|
Citiraj:
slobodno pitam otkud ovo i kakve to veze ima s vpu recoveryem? Taj vpu recovery se javlja tko zna zbog cega - ni sami atijevci neznaju valjda u cemu je problem. Mislim, ja sam u dosta postova pisao o tom problemu koji se javlja kod mene (referentna 512mb sapphire, orig. bios), uz smrzavanje - medjutim eto sad vec valjda mjesec dana sve radi bez problema, trebam valjda pokucati tri puta u drvo. Nije isao ni reinstall, driveri ostali isti (8.10), mobo bios isti, jedino par updateova od viste doslo gore u medjuvremenu. Clean reinstall bi svakako bila preporuka, zatim stavljanje drivera 8.10 (8.11 su navodno loshi) ili detaljno ciscenje s driver cleanerom svih ostataka (nvidia i ati), pa onda i registrya. U teoriji bi to trebalo pomoci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#892 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Ja sam imao isto takav cirkus sa VPU na svojoj 3870x2. I Rivatuner je riješio problem,kreiranje profila venta i clockova,i to je to. Iskreno mislim da je problem u Powerplayu,ali to je moje mišljenje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#893 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#894 |
Banned
|
Daj 200kn više radije za Gainward GS nego se zajebavat s tim coolerima,Biosima i 100c u loadu. ![]() http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.364 A pogledaj Sapphire..ista cijena.Ja ne bi sekundu razmišljao. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=051.806.346 |
![]() |
![]() |
![]() |
#895 |
Premium
|
jaoo... ti mene i dalje ne kuzis... ![]() ja TRENUTACNO imam gigabyte hd4870 (referentni dizajn)... nju racunam da utopim za nekih 1400kn... a za te pare preko frenda nabavim ISTO hd4870, ali ovaj put kupujem neku sa nereferentnim hladenjem... znaci: trazim hd4870 karticu sa nereferentnim hladnjakom koja u ducanu ne kosta vise od 2 milje kuna... za sada u konkurenciji: Gainward HD4870 Golden Sample Sapphire HD4870 Black edition (znaci verzija sa novim biosom i boljim coolerom) Powercolor Radeon HD4870 PCS (http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=1130299) eh sada par pitanja... 1. da li je istina da je cooler na ovoj powercolorci i na gainwardici isti? 2. cuo sam da se gainwardov vent ne moze softwareski kontrolirati i da jedan "mali" vent jako "vristi"... takoder sam cuo da se jednim manjim HW modom (nesto slicno ko molex vent mod, ono sa 12V na 7V itd) taj vent moze stisat... el to istina? 3. da li preporucate mozda neku drugu grafu, a da u ducanu kosta manje od 2 milje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#896 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Moje isprike ako ne pomaže, bio je just a thought ![]()
![]() |
![]() |
#897 |
Banned
|
Ja tebe ne kužim a za pare Sapphire i Gigabyte referentne dobiješ Gainward GS sa uber hladnjakom.Baš te ne kužim,jel da.. ![]() A tražiš nereferentnu..i ja ti preporučim GS. Opet te ne kužim,a? Daj čitaj malo. Ili nauči čitati. To nisu dvije iste radnje. Evo još nešto šta se čini solidno,momak kaže da vuče na Accelero. http://forum.pcekspert.com/showthrea...82#post1206482 |
![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Problem?
|
kompa ja imam gainwarsicu 4870 gs i mali vent uopce ne vristi,necujem nista jeote. a i ako ti vristi mozes dobit kabliće da regulirash nemorash radit neki mode ili nesto treceg reda na njoj jer gubish garanciju. i imam jedan zahtjev: Daj nauči šta je to nereferentni hladnjak na grafičkoj kartici pa oda pitaj,kako i sta. ispeci pa reci |
![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Taj mali vent na Gainwardu GS sve što trebaš je napravit otiči na gainward stranicu i pod tehnical support na mail poslat i lik ti šalje poštom fan adapter koji stišava taj mali vent a što se tiče ovog vpu probaj dat na reklamaciju jer ja sam ovu GS kupio i od prvog dana mi je to bacala probo sam svašta ali niš nije šljakalo nakraju odneso na reklamaciju dobio drugu i ova radi ko podmazana! |
![]() |
![]() |
![]() |
#900 |
Problem?
|
jel tebi vristi?e i u mailu morash napisat serial koji je na grafickoj kartici kao na papiricu zaljepljen prepisi i posalji i dobis kabliće spojis u 2 sec i to ti je to (joooooj kako sam sretan sa njom nemogu vam opisat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|