|
![]() |
#1 |
Guest
|
Preporuke - Mad_Duke HTPC
Pozdrav ekipa! Evo ja sam u procesu sastavljanja HTPC-a! ------ Ovo je sto sam nabavio do sada: -- Plazma Panasonic TH-42PY80P -- MBO INTEL BLKDG35EC, iG35, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, VGA, PCI-E, mATX, s. 775 - CPU INTEL Core2Duo E5200 BOX, s. 775, 2.5GHz, 2MB c., FSB 800MHz, 64 bit, DualCore - RAM PC-6400, 4 GB, CORSAIR TWIN2X4096-6400C5, DDR2 800 MHz, KIT 2x2 GB - VGA PCI-E GIGABYTE ATI RADEON HD 4850, 512MB DDR3, DVI, HDTV, Zalman fan - 2X HDD WD 640 GB (16MB/7200/SATAII) WD6400AAKS ------ E sada slijedi onaj dio "preporuke" sto sam stavio u naslov topica, a htio bi to maknuti kada cijela stvar bude gotova! Ali za sada imam 3 pitanja! 1. Malo sam preletio slucajno i zaboravio da ova ploca nema RAID. Bemu. (Naviknuo sam se valjda da skoro sve imaju neki drek) Pa je pitanje sljedece. Da li bi mi netko mogao preporuciti neki dobar RAID kontroler, za normalnu cijenu? Bilo kaj, samo da nije fake RAID, odnosno softwareski iz "windowsa"! 2. Koji tuner da uzmem? Zapeo mi je za oko AverMedia AVerTV Hybrid Speedy, kojeg ima ovdje (nije reklama, samo ima detaljan opis) http://www.diskont24.com/product.php...0&cat=0&page=1 Tako da ako netko ima neku bolju preporuku nekog cistog DVB-T tunera, rado bi cuo (hvatam croatel) Moze i USB biti, ako je kvalitetan, odnosno ako ima utor za antenu. Jer cu tak i onak imati viska USBova! 3.Kuciste sam mislio Antec nsk2480 http://www.antec.com/usa/productDeta...an=us&id=92480 Pa me isto zanima ako netko ima neku bolju preporuku mozda. Posto jos nije kupljeno, pa tko pita, ne skita¨! -- Thanks ekipa unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
1. zomg kaj će ti raid na htpc? 2. speedy radi normala dobro, uzmi duo da možeš paralelno gledat/snimat (vjeruj mi). 3. hebiga... meni odlično smatram da nema bolje za te pare. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
|
Citiraj:
1. Ma mislio sam strpat stripe, jer ocito ce komp sluziti i za igranje, a i na njemu necu drzati jako osjetljive podatke. Tako da mi je duplo veci rizik kvara opravdan 2. Yep, i meni se cini oke! 3. Kuciste mi je fenomenalno, samo pitam da vidim ako mi je mozda nesto promaknulo. ( Iako ne vjerujem da cu naci tako dobro napajanje + kuciste zajedno ) |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa nemoj brate uzet 2 diska i onda ih ubit na 640gb... dobitak performansi je zanemariv (mislim pričamo o htpc-u, ne?), a falit će ti kad-tad mjesta za hd, sd, serije bla-bla. imho fail potez. speedy i duo provjereno delaju u vista mce, idi na duo i napravi si pasivni spliter "ispred" kartice da možeš piknut antenu u oba tunera i fiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
EDIT - Zbog boljeg impacta sam stavio pitanje vezano uz RAID pod Storage forum. Mogao sam editirati prvi post, ali bi onda bilo cudno zbog odgovora! Tako da, sorry na spamu, ako se tako moze okarakterizirati! ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=124714 |
|
![]() |
![]() |
#10 |
silent member
Datum registracije: Apr 2008
|
Pod 1. Ne znam Pod 2. Compro VideoMate Vista E700. Kartica je dual DVBT. Znači omogućava snimanje dvaju TVprograma istovremeno u programima kao VistaMCE. (MediaPortal može cijeli stream snimat s jednim tunerom). Prijemnik je čini se dosta osjetljiv jer mi pronalazi 16 programa: 2x po 4 naša nacionalna, hrtov hd promo, te 7 slovenskih mpeg4. (Samobor, a antena od 30kn gleda prema Sljemenu). Daljinac je impresivan i radi s ostalim MC programima. Priloženi softver je po meni groznog izgleda i bolje ga je preskočiti i koristiti samo driver od kartice, a TV gledati u nečem primjerenijem. Link http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1730074 Pod 3. Antec 2480 je OK, ima dva bočna 120 mm venta s prekidačima s 3 brzine. I na najmanjoj brzini su trunku preglasni, pa ih je poželjno spojiti na 7 V. Kućište je podijeljeno u 3 dijela: Lijevo optika i iza nje napajanje, desno prostor za 2 HDD-a, a iza mATX ploča. Uglavnom zadovoljan sam. Prvi je izbor bio čuftek he-01-sl ili Antec Fusion, ali su oni 1400-1500 kn naspram 700-800 za 2480. Prednja strana je fake-Alu, dakle plastika, ostatak je željezo. Toliko ukratko. Link http://www.silentpcreview.com/article591-page2.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Guest
|
Citiraj:
Ja inace lovim slovence analogno, pa tko zna :P Sto se tice kucista. Ja sam isto gledao ova skuplja, ali kaj je komedija sta ne dobis napajanje, tako da mi ispada da je ovo kuciste prokleta bagatela! Will do izgleda! |
|
![]() |
![]() |
#13 |
silent member
Datum registracije: Apr 2008
|
Samo antenski i za prijemnik od daljinca. Napajanje je isto OK, tiho i hladno. Ako kupuješ to kućište, odmah uzmi i adapter molex/sata napajanje jer je original kabel sata napajanja dovoljan po dužini za 1 ili 2 HDD-a, ali ne dosegne istovremeno do SATA pržilice, ak me kužiš. Ak je prža IDE nema problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
zbrlj, jel Compro VideoMate Vista E700 MPEG-4 tuner? kolko je to bitno? |
![]() |
![]() |
|
|