Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.10.2008., 19:52   #1
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
HD4850 vs. 8800GT 512 – and the winner is? – rev by Gilbert [56k Warning!]

Malo offtopica u startu

Ovo je moj prvi pokušaj da napišem nešto pametno, cisto da vidim mogu li ja to. I ofkors da vidim razliku izmeðu ove dvije kartice. Da danas sam bio mišljenja da ATI/AMD prodaju maglu sa novim proizvodima, samo da se furaju na marketing i da sa serijom 4*00 ne nude ništa novo, odnosno ništa generalno bolje od suparnika Nvidia-e.

Pobliže o samim karticama. Referentna 8800GT od proizvođaća Club3D, dolazi sa standardnim frekvencijama i single slot hladnjakom. Pošto je to moja kartica, radi poveće buke i temperatura instalirao sam accelero S1 pasivni hladnjak, i na njega pričvrstio 120mm ventilator. Kartica ima vrlo visoki overclock potencijal, iz tog razloga sam overclockao istu na frekvencije 700-1750-2100MHz. To je neki 100% stabilan takt za ovu karticu, i pri ovom taktu nije bilo problema niti s jednim testom.
Što se tiće HD4850, na test sam uvrstio Sapphire-ov model Toxic. Dosta toga se zna o navedenoj kartici. Najbitnije je da dolazi sa Zalman hladnjakom VF900, i dignutim radnim taktovima. Pošto je kartica tvornički OC-ana, smanjio sam frekvencije na defaultne za HD4850 seriju i usporedio sa default 8800GT karticom.

Tvorničke OC postavke sam koristio za usporedbu sa 8800GT 512 OC. Tako da na kraju umjesto dvoboja 1 na 1, imamo 4 kartice na testu.
Kartice, samu tehnologiju i pakiranje neću previše doticati s ovim reviewom, jer ne uspoređujem konkretne kartice veæ cijelu seriju, kao što se iz naslova vidi.

Za testranje sam koristio vrlo malo sintetičkih testova, orjentirao sam se više na realnom prikazu snage kartica kroz igre. Neki game benchmarks tools-i nisu radili kako treba, tako da sam veliki dio igara testirao sa Fraps programom. Minus ovog načina mjerenja je jasan svima, ali je bio jedini mogući način. Testni dijelovi igara su bili dobro memorirani, tako da testovi moraju biti vjerodostojni. Krenimo sada dalje...

Mali pregled HD4800 serije i arhitekture:

Code:
+ 956 million transistors on 55nm fabrication process
+ PCI Express 2.0 x16 bus interface
+ 256-bit GDDR3/4/5 memory interface
+ Microsoft® DirectX® 10.1 support

- Shader Model 4.1
    - 32-bit floating point texture filtering
    - Indexed cube map arrays
    - Independent blend modes per render target
    - Pixel coverage sample masking
    - Read/write multi-sample surfaces with shaders
    - Gather4 texture fetching

+ Unified Superscalar Shader Architecture

- 800 stream processing units
          o Dynamic load balancing and resource allocation for vertex, geometry, and pixel shaders
          o Common instruction set and texture unit access supported for all types of shaders
          o Dedicated branch execution units and texture address processors
    - 128-bit floating point precision for all operations
    - Command processor for reduced CPU overhead
    - Shader instruction and constant caches
    - Up to 160 texture fetches per clock cycle
    - Up to 128 textures per pixel
    - Fully associative multi-level texture cache design
    - DXTC and 3Dc+ texture compression
    - High resolution texture support (up to 8192 x 8192)
    - Fully associative texture Z/stencil cache designs
    - Double-sided hierarchical Z/stencil buffer
    - Early Z test, Re-Z, Z Range optimization, and Fast Z Clear
    - Lossless Z & stencil compression (up to 128:1)
    - Lossless color compression (up to 8:1)
    - Up to 8 render targets (MRTs) with anti-aliasing
    - Accelerated physics processing

+ Dynamic Geometry Acceleration

- High performance vertex cache
    - Programmable tessellation unit
    - Accelerated geometry shader path for geometry amplification
    - Memory read/write cache for improved stream output performance

+ Anti-aliasing features

- Multi-sample anti-aliasing (2, 4, or 8 samples per pixel)
    - Up to 24x Custom Filter Anti-Aliasing (CFAA) for improved quality
    - Adaptive super-sampling and multi-sampling
    - Gamma correct
    - Super AA (ATI CrossFireX™ configurations only)
    - All anti-aliasing features compatible with HDR rendering

+ Texture filtering features

- 2x/4x/8x/16x high quality adaptive anisotropic filtering modes (up to 128 taps per pixel)
    - 128-bit floating point HDR texture filtering
    - sRGB filtering (gamma/degamma)
    - Percentage Closer Filtering (PCF)
    - Depth & stencil texture (DST) format support
    - Shared exponent HDR (RGBE 9:9:9:5) texture format support

+ OpenGL 2.0 support
+ ATI Avivo™ HD Video and Display Platform6

- Unified Video Decoder 2 (UVD 2) for H.264/AVC, VC-1, and MPEG-2 video formats
          o High definition (HD) playback of Blu-ray and HD DVD video
          o Dual stream (HD+SD) playback support
          o DirectX Video Acceleration 1.0 & 2.0 support
          o Support for BD-Live certified applications
    - Hardware DivX and MPEG-1 video decode acceleration
    - Accelerated video transcoding & encoding for H.264 and MPEG-2 formats
    - ATI Avivo Video Post Processor6
          o Color space conversion
          o Chroma subsampling format conversion
          o Horizontal and vertical scaling
          o Gamma correction
          o Advanced vector adaptive per-pixel de-interlacing
          o De-blocking and noise reduction filtering
          o Detail enhancement
          o Color vibrance and flesh tone correction
          o Inverse telecine (2:2 and 3:2 pull-down correction)
          o Bad edit correction
          o Enhanced DVD upscaling (SD to HD)
          o Automatic dynamic contrast adjustment
    - Two independent display controllers
          o Drive two displays simultaneously with independent resolutions, refresh rates, color controls and video overlays for each display
          o Full 30-bit display processing
          o Programmable piecewise linear gamma correction, color correction, and color space conversion
          o Spatial/temporal dithering provides 30-bit color quality on 24-bit and 18-bit displays
          o High quality pre- and post-scaling engines, with underscan support for all display outputs
          o Content-adaptive de-flicker filtering for interlaced displays
          o Fast, glitch-free mode switching
          o Hardware cursor
    - Two integrated dual-link DVI display outputs
          o Each supports 18-, 24-, and 30-bit digital displays at all resolutions up to 1920x1200 (single-link DVI) or 2560x1600 (dual-link DVI)2
          o Each includes a dual-link HDCP encoder with on-chip key storage for high resolution playback of protected content3
    - Two integrated 400 MHz 30-bit RAMDACs
          o Each supports analog displays connected by VGA at all resolutions up to 2048x15362
    - DisplayPort output support
          o 24- and 30-bit displays at all resolutions up to 2560x16002
    - HDMI output support
          o All display resolutions up to 1920x10802
          o Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS, DTS-HD & Dolby True-HD4, enabling a plug-and-play audio solution over HDMI
    - Integrated AMD Xilleon™ HDTV encoder
          o Provides high quality analog TV output (component/S-video/composite)
          o Supports SDTV and HDTV resolutions
          o Underscan and overscan compensation
    - Seamless integration of pixel shaders with video in real time
    - VGA mode support on all display outputs

+ ATI PowerPlay™ Technology5

- Advanced power management technology for optimal performance and power savings
    - Performance-on-Demand
          o Constantly monitors GPU activity, dynamically adjusting clocks and voltage based on user scenario
          o Clock and memory speed throttling
          o Voltage switching
          o Dynamic clock gating
          o Central thermal management – on-chip sensor monitors GPU temperature and triggers thermal actions as required

+ ATI CrossFireX™ Multi-GPU Technology

- Scale up rendering performance and image quality with two, three, or four GPUs
    - Integrated compositing engine
    - High performance dual channel bridge interconnect1
HD4850 Toxic - Pakiranje, bundle i kartica:

Kartica dolazi u zanimljivom pakiranju, kutija je lijepa, kartica je dobro zaštićena od udaraca. Bundle je poveći i jedan od najboljih što sam vidio u zadnje vrijeme.
Glavno obilježje HD4850 Toxic kartice su povišeni taktovi i Zalman VF900. Taktovi referentne verzije HD4850 su 625Mhz za jezgru i 993MHz za memoriju. Taktovi Toxic verzije su 675MHz za jezgru i 1100MHz za memoriju. Osnovni problem ovog modela je nemoguènost softverske regulacije ventilatora, te se on okreæe na 1750 rpm, što je previše zbog loše kvalitete samog ventilatora i generira veliku buku. Uz manji mod, moguće je spojiti Zalman Fanmate 2 na karticu i s njim regulirati okretaju. Temperature se kreću od 40-45 stupnjeva u idle, u loadu se temperatura penje na prihvatljivih 65 stupnjeva.

Testna konfiguracija:
  1. Procesor: Intel C2D E6700 @ 3GHz
  2. Memorija: 2x2GB OCZ Vista Upgrade XTC 900Mhz, 5-5-5-15
  3. Matična ploča: Gigabyte P35 DS3P
  4. Hard disk: ST3320620AS + STM3500320AS
  5. DVD-RW: Asus, model nepoznat
  6. Napajanje: Silverstone Strider 750W
  7. Kučište: Raidmax Scorpio big tower
  8. Monitor: Lenovo L220x
  9. OS: Windows XP Professional SP2,32 bit
Driveri koji su bili korišteni:
  • ForceWare 177.92
  • ATI Catalist 8.10
Korištene igre I benchmark alati:
  • 3Dmark06
  • Lightsmark 2007
  • Crysis Benchmark tool
  • Unreal Tournament 3 benchmark tool
  • Prey benchmark tool
  • DIRT – by Fraps
  • GRID – by Fraps
  • COD4 –by Fraps
  • Mass Effect – by Fraps
  • TCRS Vegas 2 – by Fraps
  • S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky – by Fraps

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 22.10.2008. u 22:20.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 19:53   #2
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Testiranja su večinom izvođena u 3 rezolucije:
  • 1280*1024
  • 1680*1050
  • 1920*1200

Krenimo nekim redom. Prvo sintetika, najnebitnija stavka ovog reviewa, ali pošto nas ima svakakvih...

3Dmark06 – Defaultne postavke.

Nažalost, HD4850 toxic nije izdržala torturu 3dmarka, zbog čega je to tako, nisam stigao dokučiti zasada. Rezultati su podjednaki, pobjednika nema.

Lightsmark 2007

Ovaj test daje prednost 8800GT kartici (OpenGL), ali realno gledajući nema nikakve koristi od ovog testa.

I to je bilo to od sintetičkih testova. Sada prelazimo na prave stvari, a to su igre.

Call of Duty 4

Postavke su bile maximalne, uz 4x AA i 0x AN. Isti nivo sam prelazio na isti način, test je trajao 60 sekundi.

Razlika u konačnici, nevisno o rezoluciji je minimalna. Za primjetiti su vrlo niske brojke minimalnog framerate-a kod viših rezolucija u slučaju HD4850 kartice. Ovo je možda softverska greška, ali ipak vrijedi zabilježiti.

S.T.A.L.K.E.R. – Clear Sky

Korištene su medium postavke. (Objects Dynamic Lighting)

U ovom slučaju, prednost ide HD4850. Snažnija pri većim rezolucijama. Ipak, za napisati je da ATI je imao problema sa prikazivanjem određenih dijelova mape....odnosno ne prikazivanjem. Neću reci da varaju, ali budemo vidjeli još o tome s vremenom.

Tom Clansy's Rainbow Six – Vegas 2

Moja najdraža igra. Postavke na High, AA na 2x.

Komentar nepotreban.

Mass Effect

Postavke na Max, testirao sam samo na 1920*1200 rezi, ponajviše zbog nedostatka vremena.

Dirt

Postavke na max.

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 22.10.2008. u 20:04.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.10.2008., 19:56   #3
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Grid - Postavke na max

Pri nižim rezolucijama 8800 GT je čak i brža od HD4850, ali sa većom rezolucijom stvari se mijenjaju.

Unreal Tournament 3 – Low postavke

Kao što je navedeno, korišten je benchmark tool kojeg možete skinuti s neta. Minimalni detalji su u pitanju.

Unreal Tournament 3 – High postavke

Crysis

Benchmark tool je korišten, sve postavke su na medium.

Prey – bez AA i AN
Game benchmark tool je korišten. U ovom slučaju Shader details su na max, 0xAA i 0x AN, boost graphics disable.

Prey

– Anisotropic 16X, Antialiasing 4X, Boost graphics enebled.

Zaključak:

Najjeftinaja 8800 GT košta 899kn, a najjeftinija HD4850 je 1006kn. 100kn razlike je mali novac, tako da cijena nije minus za HD4850. To je idealna sadašnja cijena, do nedavno HD4850 se mogla nabaviti za 955kn, a određena verzija 8800GT 512 se znala naći za 750kn. U prosjeku, 8800GT je jefinija.
Problemi koji su se javljali za vrijeme testiranja bili su vezani samo za ATI grafičku karticu. Buka ventilatora se da srediti, ali ovo se tiče samo toxic verzije. Referentna single slot nema problema sa bukom u idle, ali se gratis dobije 80 stupnjeva. Cvrčanje pod opterečenjem je stara stvar kod nekih kartica, HD4850 nije izuzeta od cvrčanja pod opterečenjem.

No, dosta sa šalom. Kartica je više puta otkazivala poslušnost, tako da 3Dmark06 nisam mogao odvrtiti bez rušenja sa Toxic tvorničnim taktovima. Rušenja u windowsima su bila učestala dok se nisam riješio CCC-a. Ali i nakon instalacije samostalnih display drivera, problemi nisu u potpunosti nestali. Javljaju se problemi sa prikazom određenih rezolucija u nekim igrama.
8800 GT nije zadavala nikakve probleme, i to u više od pola godine korištenja.

Koju karticu kupiti? Ako se igrate na rezoluciji od 1680x1050 na više, vaš izbor je HD4850. Ako ne volite probleme sa driverima (i potencijalne sa cvrčanjem) i imate 19“ LCD ili ste ograničeni sa 1280*1024 rezolucijom, vaš izbor je 8800GT 512.

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 22.10.2008. u 20:12.
Staro 22.10.2008., 20:06   #4
alengrosevic
Premium
Moj komp

alengrosevic's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Svaka cast na odradjenom reviewu! treba imati volje i zivaca te naposljetku vremena za tako nesto...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 20:11   #5
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Super,svaka cast!!!!

No razlike su tolko minorne,da se netreba zamarati pogotovo ako imas 8800GT,prijelazak na 4850 za neku vecu lovu je neisplativ i ne donosi nist novo...
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 20:15   #6
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Svaka čast na trudu i dobro odrađenom testu

P.S. mali problem je taj što si malo zabrljao sa silnim kodom, tako da je template foruma razbijen (pogledaj slova ).
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 20:15   #7
generic
Premium
Moj komp

generic's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Zanimljivo je vidjeti kako zadrti nvidijaš objektivno radi review.

Svaka pohvala.
generic je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 20:25   #8
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Svaka čast na trudu i dobro odrađenom testu

P.S. mali problem je taj što si malo zabrljao sa silnim kodom, tako da je template foruma razbijen (pogledaj slova ).

Hvala svima, pa i tebi

Nije ispalo kako je bilo na papiru i u mojoj glavi...al dobro.

Jebemu, kak da popravim tamplate? Kodovi su kenjali...nije kompatibilan sa wordom . .. za razliku od forum.hr

Ako može Jelc popraviti izgled...

Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 23.12.2008. u 12:24.
Staro 22.10.2008., 20:27   #9
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Smanji rezu na monitoru pa popravi
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 20:32   #10
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Čestitke na review-u, ali moram ti prigovoriti na neke grafikone koji ne startaju od nule i rade baš ono što si ti htio izbjeć (i naravno istražiti) - koliko "lažu" marketinški slajdovi

Mislim na grafikone kod Crysisa primjerice.
Sve u svemu, dobar review. Mene samo zanima koliko je Fraps doista dobar za jedan ovakav test (tj. konkurentan u testiranju in-game benchmarcima) ?
Isprike na ne znanju, stvarno sam zaboravio kako već Fraps radi i koliko se mogu njime provoditi kojekakvi ozbiljni testovi
Oglas

Oglas
Staro 22.10.2008., 20:44   #11
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Čestitke na review-u, ali moram ti prigovoriti na neke grafikone koji ne startaju od nule i rade baš ono što si ti htio izbjeć (i naravno istražiti) - koliko "lažu" marketinški slajdovi

Mislim na grafikone kod Crysisa primjerice.
Sve u svemu, dobar review. Mene samo zanima koliko je Fraps doista dobar za jedan ovakav test (tj. konkurentan u testiranju in-game benchmarcima) ?
Isprike na ne znanju, stvarno sam zaboravio kako već Fraps radi i koliko se mogu njime provoditi kojekakvi ozbiljni testovi
Da, imaš pravo. Ispraviti ću te grafikone, ovo je sve bilo zbrda zdola. Poludio sam već od silnih brojki i vrtnje igara i benchmark testova.

Fraps - testiranje je trajalo 60 sekundi sa određenim postavkama i karticama. ATT ga hebe i ako je upaljen baca netočne rezultate. Neke igre sam i vrtio više puta da bi došao do prosjeka...i da bi povećao točnost testova. Fraps baca min/avg/max brojke, nisam koristio maximalni framerate, radi bolje preglednosti i mislim da je nebitan.

Najviše problema sam imao sa UT3 benchmark toolom, ponekad ga je bilo nemoguće natjerati da vrti isti level, sa istom putanjom.

Game benchmark alati jesu točni, ali mislim da ne daju realna prikaz framerate-a, kao što realan prikaz FPS-a daje Fraps. Mislim, kaj mene briga koliko cu imat FPS-a u Crysisu u onom letećem obilasku, kada realan FPS u igri je ipak drugačiji.
Staro 22.10.2008., 21:05   #12
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Benchanje sa Frapsom i nije neki posao, pogotovo bench od 60 sekundi

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Game benchmark alati jesu točni, ali mislim da ne daju realna prikaz framerate-a, kao što realan prikaz FPS-a daje Fraps. Mislim, kaj mene briga koliko cu imat FPS-a u Crysisu u onom letećem obilasku, kada realan FPS u igri je ipak drugačiji.
Kakav sad leteći obilazak... imaš Crysis Benchmark Tool pa možeš staviti npr. Asault Harbor pa benchaj kak treba...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je online   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 21:12   #13
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Benchanje sa Frapsom i nije neki posao, pogotovo bench od 60 sekundi

Kakav sad leteći obilazak...imaš Crysis Benchmark Tool pa možeš staviti npr. Asault Harbor pa benchaj kak treba...
A s cime da bencham, ako fraps ne valja? I tko bi zapamtio put dužio 60sec?

Pogledaj malo kako ostali testiraju vani...
Kaj sam trebao vrtiti Quake, Doom? Jer večina igara nema benchmark tool. http://downloads.guru3d.com/Benchmar...mo%27s_c6.html
Staro 22.10.2008., 21:15   #14
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Iskrene pohvale za trud!

Imas jednu malu greskicu. Tom Clansy's Rainbow Six – Vegas 2

inace sve 5
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 21:25   #15
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
A s cime da bencham, ako fraps ne valja? I tko bi zapamtio put dužio 60sec?

Pogledaj malo kako ostali testiraju vani...
Kaj sam trebao vrtiti Quake, Doom? Jer večina igara nema benchmark tool. http://downloads.guru3d.com/Benchmar...mo%27s_c6.html

Premalo je 60 sekundi
Definitvno.

Bar dvije minute i najbolje tri puta za redom ako hoćeš realne reze.
Mislim, svaka čast na trudu ali kaj je malo-malo je

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Staro 22.10.2008., 21:27   #16
dejanbinladen
konjpjukter

Datum registracije: Oct 2007
mogao si u zakljucak kao prednost stvavit bolje multimedijalen mogucnosti sto bi mozda nekima moglo prevagnuti...

inace dobro obavljeno
dejanbinladen je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 21:42   #17
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Premalo je 60 sekundi
Definitvno.

Bar dvije minute i najbolje tri puta za redom ako hoćeš realne reze.
Mislim, svaka čast na trudu ali kaj je malo-malo je
Prihvacam kritiku, meni je i 60 sec bilo previše

Konačno je i kod uređen, hvala Razeru

Citiraj:
Autor dejanbinladen Pregled postova
mogao si u zakljucak kao prednost stvavit bolje multimedijalen mogucnosti sto bi mozda nekima moglo prevagnuti...

inace dobro obavljeno
Fala, a kakve to mulimedijalne mogučnosti ima bolje? Brat bratu, to je najmanje bitno..barem meni.
Staro 22.10.2008., 21:48   #18
njubina
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
Koji dio igre si benchao u DIRT-u; kada je auto sam na stazi ili kod utrke sa više automobila ?
njubina je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 21:49   #19
Jelc
Super Moderators

Trebao si izvrtit bar Asault Harbor u Crysisu, da-tri puta
Onaj bench iz igre je za...

O problemima sa driverima (koje ti imaš) ne vrijedi trošiti riječi...to je do korisnika a ne drivera

Staro 22.10.2008., 21:51   #20
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor njubina Pregled postova
Koji dio igre si benchao u DIRT-u; kada je auto sam na stazi ili kod utrke sa više automobila ?
Više auta, normalna utrka. Štoviše, prva utrka, Rally world i prva trka.

Citiraj:
O problemima sa driverima (koje ti imaš) ne vrijedi trošiti riječi...to je do korisnika a ne drivera
Pa ne znam baš. Pogledaj malo u HD4850 temi koliko ima nezadovoljnih ljudi. Čemu CCC kada ne radi? U krajnjem slučaju, nije niti bitno. Moguće je da sam ja kriv, iako malo vjerovatno.
Staro 22.10.2008., 21:54   #21
njubina
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Više auta, normalna utrka. Štoviše, prva utrka, Rally world i prva trka.
Onda stvarno imaš mrcinu od kompa kada si dobio tako visok broj fpsa.

Pohvale za trud.
njubina je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 22:13   #22
Jelc
Super Moderators

Citiraj:
Čemu CCC kada ne radi? U krajnjem slučaju, nije niti bitno. Moguće je da sam ja kriv, iako malo vjerovatno.
Hoćeš reći-tebi ne radi

Staro 22.10.2008., 22:35   #23
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Hoćeš reći-tebi ne radi
The truth is outhere
Staro 22.10.2008., 22:38   #24
Jelc
Super Moderators

Daj endivijašu ATI-cu, sjedi pa plači

Da nemaš SP3?

Staro 22.10.2008., 22:53   #25
rivaldo10
Intel Pentiumnaš 4-vretaš
Moj komp

rivaldo10's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
svaka čast

opel tigra in my mind
rivaldo10 je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 22:55   #26
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Daj endivijašu ATI-cu, sjedi pa plači

Da nemaš SP3?
Zezam se malo. Ako kaj znaci, bez CCC-a radi puno bolje. Mark06 i dalje ne prolazi na 675/1100.

Ne, SP2 je gore.

Vidi li tko problem kod nekih slika? Slike su malo veće ~ 2.5MB svih 5 komada ukupno.

Staro 22.10.2008., 23:00   #27
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Nema sjena?
žile je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 23:02   #28
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
Autor žile Pregled postova
Nema sjena?
Na 3 i 4 slici nema sunčevih zraka, zato što na tom dijelu treba biti krov. Na envidiji s istim postavkama je tamo krov (neki maskirni) a kod ATI-ice ga nema.
Staro 22.10.2008., 23:03   #29
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Busted Jelc iznesi svoju obranu
Razer je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2008., 23:05   #30
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Da,da,začudo,kod mene ga je bilo
Btw,svaka čast za trud.Ali,da je 8800gt bila pobjednica,bio bi banan jer si slomio layout
žile je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno