|
![]() |
#31 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
OK, Hvala za pomoč Wolverine McG, oprosti na vrijeđanju (editirao sam sada), planem na takve odgovore. Dobro si objasno, kako sam več napomenuo nisam baš na ti s kompima. Ali kako si mogao znati ^^ Stvarno mi je žao sada, još jedanput se ispričavam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Amd Phenom Prime test
Dal mi moze entko reci koji je najbolji prime test za testiranje stabilnosti Phenoma jer gledo sam po guglu i sve nesto 2004 pa me zanima koji bi bio najbolji za testiranje stabilnosti cpu-a EDIT: fala netreba Zadnje izmijenjeno od: mister92. 05.10.2008. u 11:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
Imam AMD Phenomm 9550 i digo sam ga na 2.5ghz, dali netko moze mozda rec dali ga i kako mogu dignut vise mozda jer 9500 su digli an 3ghz pa sad me amlo cudi maticnu vidite pod moj komp i imam bios F4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Točno na takvoj ploči kakvu i ti imaš je taj 9500 radil na 3.0GHz ili je u pitanju bila neka druga ploča (i ostatak komponenti)? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
Tu na forumu je bilo govora o tome tako da neznam, malo sam confused, LOL, neznam dal je ta ploca stvarno |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
-------
|
Pitam te zato jer je Phenom 9500, baš ko i svaki B2 Phenom malo zayebanija komponenta za clockanje, tj. tih 3.0GHz se treba znati (pod pretpostavkom da je moguće na takvoj ili sl. ploči) "izvući" iz tog procesora i tu onda ulaze svi mogući faktori; od ploče, čipseta, postavki BIOSa, OverDrivea i tako dalje. S tim da je i pitanje kolko je tvoje znanje u overclockanju, jer ni ovaj tvoj 9550 nije baš samo tak lako natjerati, ako nemaš dovoljno znanja, iskustva i prije svega dobre komponente. S tom 790X pločom ga možda natjeraš na 2.7/2.8GHz, ako znaš osnove, a za sve iznad toga budeš trebal ili bolju ploču (npr. s 790GX čipsetom) ili nekoga s više znanja u clockanju Phenoma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
koliki je fsb wall od 790GX-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo je nemoguce da je HT link na 1900mhz, a tolki OC, ja na 2.5ghz moram ht link stavit na 900mhz da bi uopce vidio nes na zaslonu a nemam bas tako losu plocu Zadnje izmijenjeno od: mister92. 19.10.2008. u 11:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
-------
|
Fora je u tome da Phenom 9500 ima tvornički HT od 1.8GHz, tak da ovo nije nemoguće. Nije ovo K8 Athlon pa da držiš HT na 1.0GHz i nema smisla da si ti kod sebe stavil 900MHz za HT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
|
Evo ovak, ja sam svoga 9550 uspio dignut da stabilno radi na 2.9ghz, tako da sam ht link stavio na 800, memoriju na 700, pci-e na 100, i jedino tako mi hoce radit pa sad neznam, dobio sam u 3d marku 800 bodova vise za jacinu proca, pa sad nek mi neki iskusni overclocker kaze dal sam dobro clocko ili mozda treba nesto drugacije, a u tutorijalu za OC pise da bio se ht link nebi smio ici preko 1000 zbog stabilnosti, inace mi je na 1800mhz ht ali kad clockam moram ga spustiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
-------
|
Samo kaj taj vodič nije pisan za Phenome, već za K8 Athlone koji imaju HT na 1.0GHz. Kod trenutačnih (i onih budućih) Phenoma i tolko očekivanih K10 Athlona HT ide od 1.6GHz do 4.0GHz, tak da ti ovo pridržavanje oko 1.0GHz ništ ne znači u slučaju clockanja takvih procesora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
Ma rado bi ja i to digao ali jednostavno ako ga ne spustim jedva da ga mogu dignut na 2.4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
|
tnx budem procito Evo malo sam pregledo ali svejedno nemrem preko 1000mhz, jednostavno mi resetira i nece mi radit tako, fkt mi nije jasno zasto, al sve u svemu dobio sam bolje performanse al opet bolje bi bilo da mi radi ht link brze, i sad neznam ht link kao ne utjece na performanse al opet ne kuzim zas ga nemem dignutm i dal je onda bolje stavit ht link na auto pa onda dizat na 2.4ghz proc, il je bolje ovako na 2.9 sa ht linkom na 900, s tim da kad pokrenem 3d mark 2006 stavim sve na max i antialaising i sve moguce, al nije sad vazno to nego, kad stavim proc na 2.9ghz a htlink na 900mhz dobijem 10800 score a kad stavim proc na 2.4ghz i htlink na auto (1900mhz) dobijem 10400score pa sad neznam dal opce taj ht link mora bit visok Zadnje izmijenjeno od: Razer. 19.10.2008. u 18:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
-------
|
Ne znam kaj se opće zamaraš s tim da imaš neku bijesnu HT frekvenciju, kad tak i tak nemaš koristi od toga, jer nemaš dual ili quad-socket mašine. Ja sam ti rekel da nema smisla imati HT na 900MHz, kad si ti bil uvjeren da je nemuguće složiti više od 1.0GHz, vodeći se za tim da je stvar ista ko i kod K8 arhitekture. HT Link ima svoj množitelj i za tvoj procesor je (ako se ne varam) x9, tak da ti i to ulazi kao još jedan faktor kod clockanja. Samo kolko svo to naclockavanje ima smisla radi 3DMarka i sl. testova. Ako kod tebe na neku foru ne ide prek 1.0GHz dok clockaš, onda ne ide, a zakaj ne ide - ko bi ga znal, imaš 101 razlog. Kaj se tiče Auto postavki, kod clockanja je preporučljivo ne koristiti Auto postavke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
|
Ma 3d mark koristim samo da bi okvirno vidio dobitak performansi, inace sam zadovoljan jer kad imam sve na tvornicki znaci graficku i sve ostalo imam oko 9600 bodova a sa clockanjem svega na stabilno imam 10800 mislim da je to ok dobitak |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
skini si fraps i izmjeri FPS-ove u igrama koje igraš sa i bez OC-a, pa ćeš vidjeti koliko ti znači OC. Pretpostavljam malo, ipak je tu grafička glavna.
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
ma tak sam i ja mislio da je grafa najvaznija a na kraju sam skuzio da nis ne vrijedi bjesna graficka bez bjesnjog proca |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
HT je kod athlona bio samo poveznica izmedju procesora i ostatka sistema. Kod phenoma HT, osim uloge da povezuje procesor sa ostatkom sistema, odredjuje i takt L3 memorije u procesoru. Koliko to utjece na performanse, neznam, ali recimo da je vise bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Što se klokanja Phenoma tiče, tu je priča dosta složenija u odnosu na dosadašnje procesore (i AMD i Intel) tako da treba dosta znanja i dosta čitanja/učenja da bi to sve napravio kak spada i izvukao maksimum. Na ovom forumu nemaš puno materijala o tome pa ćeš morat googlat, barem dok netko ne nadopuni vodič za OC ovdje na forumu ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Premium
|
ma mogu rec da mi svaka do sad najanovija igra cak na tvornickim postavkama na high sa svim filterima i an rezi od 1280x1024 radi savresno, ali kak sam ja prezahtjevan, npr slucajno mi padne fps ispod 20 na odeređenim scenam bas me iritira ali znam da to puno ljudi ni en dira jer nije bas uocljivo ali kad se ja zamaram previse, jbg, ali zaboravio sam pitat sto se tice voltaze dal bi mozda trebao malo podignut iako mi nije bas drago dizat voltazu, is to se tice onog memory controlera kad clockam moram ga smanjit na X5 znaci oko 1350mhz inace je na 1800mhz EDIT: USPIO SAM SVE SREDIT KAKO SU I DRUGI KLOKALI ![]() Zadnje izmijenjeno od: mister92. 27.10.2008. u 23:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
imam malo pitance... na koliko bi trebala biti voltaza phenoma 9950be posto je receno da nesmijem imati na auto, i ne kuzim dal je temp od faking 45c u idle-u normalna... narocito posto je pod vodom... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Samo je pitanje čime ti to mjeriš? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
45 za idle je možda mrvicu previše, pošto kažeš da ga hladiš vodom, al može biti i da u biosu niSu točne temP. ili ti je vodeno šit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Banned
|
poliranje proca i bloka bi moralo riješiti problem,ja npr.nisam ni stavio blok gore dok nije bilo sve spolirano i load mi ne prelazi 39c na e2200@3.6ghz 1.47v u windozama. tak da kupnja novog bloka nemora riješiti problem jer ni novi nisu uvijek 100% kak bi trebali biti. 99% da proc nije ravan,ni prvi ni zadnji put. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
jos kad bi ga znao/imao s cime ispolirati, di bi mi bilo kraja ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Banned
|
još da nisi tolko lijen ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=94725 sve skupa te dojde cca 10kn i ovisi o spretnosti 30min do ohohoho vremena. i kad nakraju vidiš učinak poželjet češ sam sebe poljubiti u D..E |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|