Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.10.2008., 14:36   #1
cropape
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Softver za loto ?

Neznam da li ču biti jasan ali pokušat ču.
Ima li ikakav program za loto koji bi, na osnovu neke statistike i zakona vjerovatnoče, predložio brojeve koje da upišem na listič.
Kako da od tih brojeva kreiram skračeni (dvostruko skračeni) sistem.
cropape je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 23:44   #2
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Hahahahaha
http://tinyurl.com/4pyalo
Puno sreće
Oglas

Oglas
Staro 16.10.2008., 23:51   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor cropape Pregled postova
Neznam da li ču biti jasan ali pokušat ču.
Ima li ikakav program za loto koji bi, na osnovu neke statistike i zakona vjerovatnoče, predložio brojeve koje da upišem na listič.
Kako da od tih brojeva kreiram skračeni (dvostruko skračeni) sistem.
Vjeruj mi, ako bi te ista razuvjerilo da ikada igras loto, onda je to vjerojatnost...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 12:07   #4
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
za loto 7/39 je šansa za jackpot 1 prema 15380937

znaći da svaki čovjek u hrvatskoj zaigra jednu kombinaciju opet je samo 25% šansa da bude izvućen jackpot
Staro 17.10.2008., 12:46   #5
Oranje
apsolventus
Moj komp

Oranje's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Ima. Barem znam za jednoga. Pisan u pascalu, napiso ga prof Dovedan s ffzg-a. E, sad dostupnost...prodavao ga je u devedesetima, a trenutno...ne znam.
Oranje je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2008., 13:33   #6
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor cropape Pregled postova
Neznam da li ču biti jasan ali pokušat ču. Ima li ikakav program za loto koji bi, na osnovu neke statistike i zakona vjerovatnoče, predložio brojeve koje da upišem na listič. Kako da od tih brojeva kreiram skračeni (dvostruko skračeni) sistem.

Malo cu OT-ikariti, ali mozda ponuditi pravi odgovor za tebe.

Za statistiku po kojoj se dobiva "sreca" u zemljama PZ-a (porezni loto) ne postoji model "simulacije" takve srece

Osim US-a i par vecih EU Loto igara = ne postoji posteno izvlacenje glavne numerice!

U US-u si zakonom duzan u trenutku primanja nagrade (obavezno) biti dostupan za foto dokumentiranje i slikanje sa svojim osvojenim dobitkom. Uslikaju te, spomenu ili mozes zaboraviti isplatu! Zasto? Upravo zato sto smatraju da u suprotnom ostavljaju sumnju svojim igracima. Za 50 drzavica to je ipak previse sumnjivih glava i zato je ovo postalo pravilo tamo. Cak je bilo problema i sa onima koji su opunomocili pravnog drugara da to obavi za njih! Nema zezancije!

, ,

Mogao bih za 3 teme dati primjera kako je Loto u HR samo porez na znas vec koga. Govorim primarno o Jack Kompotu! Kad si zadnji put (ikad) vidio neku dokumentiranu osobu jos iz YU vremena, koja je osvojila glavni Kompot? Osim da nije bila aluzija na nekoga, tko je navodno odnekud dobio zgoditak?

Vjerujes li iskreno da bi u zemlji najveceg novinarskog žutila, gdje se slika te kao vijest postavlja i najveca dnevna budalastina, doista propustilo ne dokumentirati nekoga to se isetao sa pola ili vise milje Jureka iz Loto centrale? Vjerujes li da bi neki kodeks "privatnosti" mogao neku takvu redakciju zadrzati da ne vreba pred zgradom i uslika tog dobitnika? Da ga ulovi pred kucom? Nije li ti cudno da nema jedne dokumentirane osobe u zemlji tastine i robovanja materijalnim dobrima koja se vec sama nije dobitkom pohvalila?

Psihologija navlacenja je posebno predvidljiva u HR :

Obicno pred kraj godine, konstatiraju se "najvece uplate" koje upravo polucuju taj efekt! Kad se ljudima predoci da ce biti najveca uplata, upravo tada i sami najvise uplate Posebno za te rastrosne periode kad se trosi bez ikakve kriticnosti.

Vrtili smo jos na ZX-u simulaciju brojeva i nikad nismo dobili toliko zaljubljenih brojeva kao u HR izvlacenju! Zaljubljenih, pitas se? Kad god se generira veliki dobitak pred kraj godine i opcenito, sto je veci iznos u pitanju... to se brojevi vise ljube "dobitnom" kombinacijom. Nekad su cak radili sketcheve na radio ZG-u sa porukom : Dobitna kombinacija za veceras glasi > 23,24,25,26,27,28,29 i dopunski 30

Sjecam se zene koja je tamo radila 15 godina i spomenula kako nikad u zivotu nije vidjela dobitnika koji je dosao po nagradu. Uvijek su ostajale samo aluzije kako je negdje, sa otoka, preko plota, u susjedstvu netko dobio glavni iznos.

Sjecam se storije gdje su bili i dogovorni dobitci i kojesta ostalog. Kome se cini laksim da mi sad opsuje sve po spisku sto mu kvarim planove... samo dajte. Ali ovo je brutalna istina. Ponavljam, ovo je pravilo za vecinu EU zemalja. Dovoljno je gledati slicne cianofix kombinacije kad je pitanju najveci iznos. Da ne ispadne da je to samo kod nas.

P.S. Nisam se ni dotaknuo teme, ali nema potrebe dalje...
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2008., 17:45   #7
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
Mogao bih za 3 teme dati primjera kako je Loto u HR samo porez na znas vec koga.
A "vani" su provajderi igara na srecu filantropi, veliki dobrotvori i ljubitelji svekolikog puka te im bezrezervno daju novac namjestajuci "fair bet" igre? Mislim, ocekivanje dobitka za jedan listic tjedno lotta 7/39 iznosi nesto manje od 300.000 godina. Ako bi igrao sistem od 20 brojeva tjedno, smanjio bi ocekivanje na ~4 godine i u to vrijeme potrosio preko 70 milijuna kuna na to, a dobitak u ovom kolu je ~3 milijuna kuna. Zaista, treba biti promucuran za zakljucak da je lotto i slicne pizdarije porez na kretenoide^2.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2008., 18:09   #8
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
A "vani" su provajderi igara na srecu filantropi, veliki dobrotvori i ljubitelji svekolikog puka te im bezrezervno daju novac namjestajuci "fair bet" igre?
Dašta da nisu Bu...

Ali se uz toliku mnogoljudnost deseterostruko pokriju bez da uopšte imaju potrebe za makinacijama. Preskupo bi bilo varati u takvom okruzenju medija. Doduše i neke omanje zemlje pa i kantoni u EU, isto igraju legit. Jedan novinar BBC-a je dao neku nesluzbenu listu zemalja kojima je LOTO vise od srece. 3SAT je imao emisiju o tome prije, ha recimo par godina. Lutrija vuce korjene u US povijesti jos od prvih doseljenika. Cak su se i prvi posjedi dobivali kroz razne lutrije. Lutrija je provucena kroz sve moguce sfere sustava. Cak se i zelena hartije tako more dobiti. Duga je to prica, ali ujedno i razlog zasto se ne igraju sa time.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Zaista, treba biti promucuran za zakljucak da je lotto i slicne pizdarije porez na kretenoide^2.
Znaci li to da vise ni vrecice od Maggie supe ne saljes za one stoljnjake sto ti pokrivaju monitore?
Staro 20.10.2008., 18:32   #9
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
susjed je dobio malo više od 200 000 kn na lotu

nije jackpot, ali je dosta
obnovio je kuću u roku mjesec dana (da potroši pare da ga nitko ne pita da mu posudi )
Staro 20.10.2008., 19:28   #10
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Citiraj:
Autor Big Guy Pregled postova
nije jackpot, ali je dosta
Skromnima je vrlina nagrada.

Ali Jackpot susjeda zato nema nitko