| 
 | |||||||||||
|  13.10.2008., 17:34 | #1 | 
| Moderator Datum registracije: Nov 2003 Lokacija: Zagreb 
				 | 

Intel DG45ID problem
			 evo ploča legla, sve normala radi dobro međutoa ima jedan mali problem... dokle god je u sistemu avermedia pcie speedy tuner jednostavno se komp neće ni shutdown-at, ni standy-at. znači stisneš shutdown, vista svoje odradi i komp se kobajagi ugasi na 2ms (mjereno okom hehe) i automatski se upali, standby ista priča... ugasi diskove i da će krenut pogasit ventove i opet paljenje, vraća se na vistu. izvadim tuner van, sve radi kako je čika intel zamislio. komp je ugašen (ne na napajanju) i stavim tuner nutra... tadaaaaa... komp se upali automatski na guranje tunera u pcie. gugalm cijelo jutrno, pametniji nisam, isfrustriraniji jesam  | 
|   |   | 
|  14.10.2008., 00:37 | #2 | 
				 | našao sam rješenje! htpc će bit stalno upaljen... idem rješavat druge probleme  | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  14.10.2008., 01:19 | #4 | 
| EMP moderator Datum registracije: Apr 2005 Lokacija: Osijek 
				 | Isključi power up by PME i slične wake on... opcije u BIOS-u... 
				__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"   | 
|   |   | 
|  14.10.2008., 02:03 | #5 | 
				 | probao 2 pcie x1 slota i x16, ista stvar. u biosu ima ravno 5 opcija za power management i ni jedna nema veze sa ovim problemom... štoviše skinuo sam zadnji bios i editirao ga sa intel-ovim alatom u nadi nekih skrivenih/naprednih opcija, međutim ništa. doduše stavio sam si custom logo na bios screen i onda skužio da se do početka loadanja viste ne vidi ništa preko hdmi-ja  ma lol sve... | 
|   |   | 
|  14.10.2008., 15:47 | #7 | 
				 | ma imam doma oštrog psa koji spava stalno, tak da nemam brige   pisao mejl intelu i avermedia-i, pa ćemo vidjet šta oni kažu na to. | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| Uređivanje | |
| 
 | 
 |