|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo jedan video na ovu temu i raspravu http://www.youtube.com/watch?v=NQgiZd0-DxI Mislim da je glupo raspravljati što se više isplati kupiti jer netbook nije notebook, ustvari nije niti zamišljen da bude notebook. Ja već dugo vremena imam EEE701. Prije njega sam imao DELL D400 koji je 12" koji je bio jedan od najmanjih notebooka po povoljnoj cijeni. Ono što vam mogu reći iz iskustva ja od kad sam prešao na EEE sam se preporodio, jer je upravo takva forma prijenosnika ono što je meni trebalo. Znači što manji sa što dužom autonmijom, a performanse mi iskreno nisu na 1 mjestu jer se na notebooku nikad ne igram. Ono što radim svodi se na web,email i office, a za to mi je i EEE dovoljan. Iako EEE ima 7" ekran reći ću vam da se surfati ugodno može, a tek mogu zamisliti kako je lijepo na Windu, AspireOne ili EEE1000. Svog EEE-a planiram zamjeniti, međutim ću još malo pričekati jer izašlo je par jako zanimljivih modela tipa DELL Mini9 ili Lenovo S10, a i krajem godine najavljen je DualCoreAtom...itd. Iskreno netbook je po meni pun pogodak i hvala Bogu što su izmišljeni! ![]()
IntelE5200 @3,6Ghz | Gigabyte P35-DS4 | 4 GB GSkill | VTX HD4850| Samsung F3 500GB+SamsungT166|LG H42N DVDRW |CREATIVE Audigy2 | GIGABYTE HybridTV | MicrosoftReclusa+ RoccatKone | DELLU2311H | & |ASUS EEE 1000HG - 2GB RAM Win7| & |Samsung Galaxy S2 | on TScum DSL routed by Siemens SX763 | |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
[quote="Mar"]Zato jer su toliko slabiji od normalnog laptopa, imaju SSD i manje ekrane, no opet imaju chipset koji troši više od modernih centrino platformi.[/quote Nemaju nužno SSD, možeš birat. A ovo s ekranom mi je smiješno, mislim, naravno da bi svi mi htjel ekran od 22" da se može sklopit u 10". Pa mislim, kakve su to gluposti, ekran od ~10" je neizbježna posljedica male veličine samog netbooka. Citiraj:
Citiraj:
![]() Iako, u krivu si da studenti to kupuju jer nemaju za ništa bolje, imam za bolje, ali mi bolje ne treba. Ovo što nude mi je dovoljno, a cijena je upravo zbog tog manja. Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | ||
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Pa ova se rasprava i zaoštrila na temelju činjenice da su 12.1" sub-notebook postali cjenovno pristupačniji i ne tako daleko od netbook-a ! Gdje, po kojoj cijeni, si isprobao, radio tih 6 sati ili je to tvoje razmišljanje samo ? ![]() Citiraj:
kada stignu te baterije onda ćemo imati nekakve korisne činjenice bazirane na osobnom iskustvu a ne želje i pozdrave radio Valpova. Ako bude 4-4:30h, biće dobro. Nadalje, kakvo kopanje/nadograđivanje vi spominjete ? Osim ubacivanja dodatne memorije u ovlaštenom servisu bilo koje drugo rastavljanje i "nabrijavanje" dovodi do gubitka garancije što možda nekim korisnicima neće smetat ali vjerujem da velika većina voli imati garanciju. Osim toga, @Mad_Duke.., zašto bi uopće nabrijavao netbook ako NE trebaš feature i mogućnosti notebook-a ? Mislim., apsolutno razumijem kad @kreso7 kaže: ne trebam nootebook jer ne koristim "to i to", imam stolno računalo za to i trebam netbook za određenu svrhu i jeftiniji je no ovakvi uleti da se za razliku u cijeni netbook može nabrijati da bude skoro kao notebook dovode do pitanja: šta vi zapravo trebate a šta potajice želite da možete radit sa svojim netbook-om ?? Što se tiče potrošnje struje wind i društvo imaju štedljiv procesor i matičnu koja nije toliko usavršena/razvijena kao centrino i centrino kompaktibilne platforme, zato toliko i troše. Sam 945GSE chipset je sklepan na brzinu radi Atoma i troši nesrazmjerno više spram potrošnje istoga. Noviji modeli možda dovedu do nekih izmjena oko same koncepcije po tom pitanju. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |||||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
I za kraj. Stuc, ovo nije laptop za tebe i ti UOPCE NE SHVACAS ljude kojima je namijenjen. Ako su ljudi zadovoljni sa istim, onda je to dobar proizvod za svoju target skupinu. Koja ocito nisi ti. Jer oprosti baljezgarije da ti Smart Phone moze posluziti za bilo kakvu e-mail korespondaciju je totalna nebuloza. Ti ocito pises mnogim svojim prijateljima mailove, porukice itd. Ali da te vidim kako ces poslati nekom prilagodjenu ponudu, provjeriti prijasnju suradnju, modificirati par dokumenata dok radis (osvjeziti bazu), poslati report i odraditi posao za par minuta na Smart Phoneu. Neces. Dok na UMPCu ces uz malu pomoc tipki alt+tab i enter sve to napraviti za tren. Jos za kraj. Kada malo osjetis svijeta, malo vidis kakva sve zanimanja postoje, onda idi komentirati molim te, jer ti ocito poznas samo pojam "student" i "poslovni covjek". Mozda onda shvatis da 50% veca cijena je 50% veca cijena . Da ljudima treba ono sto im treba, a da je svaka vec investicija na uredjaj koji ima mogucnosti koje ti ne trebaju jednostavno promasena. |
|||||
![]() |
![]() |
#35 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Ova rasprava nema smisla, vidim samo da određeni ljudi ovdje liječe neke svoje frustracije.
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Najbolje mi je kad počnu pričat o HD-u na 10" ekranu. Naravno da svaka budala vidi razliku između dvdripa i HD-a na 17"+ ekranima, al malo mi je nejasno zašto bi netko gledao HD verziju koja će izgledati isto ko i dvdrip + na takvim sitnim monitorima a još će i štekati. Samo je pitanje vremena kad će početi preporučati 5.1 audio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Moj stari ima dva EEE.Ja imam 6820s sa 17" monitorom,koji ima 5 kila sigurno i slomije mi kičmu kada god ga negdje nosam,jer nisam uspio naći ruksak za takav lap.Ali kada sam se susreo sa EEE,prosvijetlio sam se i odlučio kako ću radije da mi 100 godina lomi kičmu nego izdrkavat oči i prste s netbookom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Dvije stvari: - Onaj tko hoce subnotebook (<12") a ne zeli dati 13000 - 20000 kuna uzima netbook. - Moj smartphone sa ukljucenim WiFi-em izdrzi sat i pol sa punom baterijom (N82). Toliko o autonomiji smartphone-a. Da ne govorim o surfanju na 2.4" ekranu. Ako vec kupujem "smece", onda cu radije uzeti 10" "smece" za 2600 kuna i 1.2kg tezine umjesto 12" smece za 4500 kuna i 2kg tezine (jer on najjeftiniji 12" prijenosnici i jesu losi glede kvalitete izrade). Ako bi uzimao "pravi" laptop onda bi to bilo nesto tipa Sony Vaio Z (13.3" LED, C2D P9500 2.53GHz, 4GB RAM-a, 9300GT/X4500 hybrid, sve upakovano u 1.5 kg karbonskih vlakana i aluminija), za 18 000 kuna. Hebiga, nemo'sh i ovce i novce. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
lenovo s10 je moj favorit. imam normalan laptop koji ima 3 kg i djubre je pretesko za tegljit po gradu. moram si ubost netbook. moram (hoce netko donirati nofaca za spas mojih ledja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|