|
![]() |
#1111 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
A da drugi DVI ne radi jer na monitoru moraš select input 4,5 puta stisnuti..da pronađe signal ? Da ne bi bilo.. ![]() ![]() ![]() Probao Rivatunerom kreirati profil? za autostart..na 40% venta da stalno dere.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1112 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
za ovaj drugi dvi svakako probaj ovo sto thedream kaze, a za zauzece procesora nebi ja rekao da je graficka ikako kriva. no to je lako provjerit tako da mu utrpas svoju graficku (al obavezno isprobaj jos jednom s novom instalacijom drivera kad vratis nvidiu) kao sto sam rekao prije, ja bi najprije napravio particiju od 5-10gb na 200gb hardu i instalirao na nju friske win pa vidio kak se dalje ponasa, to je sat vremena pijuckanja kavice dok ovaj nest kopira a otklonis kompletno sve softwareske (ne)kompatibilnosti
![]() |
#1113 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
a ja bi za pocetak uzeo ovu 8800GTS i isprobao ju u nekoj drugoj kanti... ako je i u njoj ista situacija onda je grafa kriva i treba ju reklamirat, a ako grafa u drugoj konfi radi oke onda se trebas dalje zabavljati sa pronalaskom problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#1114 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Probaj u Nvidia properties staviti na Multiple Display Performance Mode... Mislim da i meni nije dao sliku na lijevome dok mi je ukljuceno Single... http://www.max-save.org/viewer.php?i...36untitled.JPG Probaj mozda pomogne...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1117 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Nvidia GeForce 8800GTS 320/640MB
Imam problem, pokusavam spojiti 32" AOC TV (HD ready) sa 8800GTS 320 mb, i nikako mi nece napraviti sliku kako spada. Koristio sam DVI u HDMI pretvornik, pošto grafa nema HDMI izlaz po defaultu. Slika je katastrofa, bolja slika mi je preko VGA ulaza, sto mi donekle zvuci ne toliko realno. Jeste li se ikada susreli sa ovakvim problemom? Ja nemam ideja sta bi vise radio. Fale mi rubovi ekrana, tekst je nečitljiv. Stavio sam nove drivere, te smatram da bi to sad trebalo raditi kako spada. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Meštre ja sam spojio svoju 8800GT na LG 32" TV preko DVI to RGB i mogu ti reći da je slika odlična. To što si ti spojio DVI na HDMI ne mora značiti da si usto dobio i HDMI signal, jer kako si rekao, grafulja nema HDMI izlaz. HDMI ćeš skužiti i iskoristiti tek na Full HD TVu, jer na ovima HD ready TVima, ne vjerujem baš. Pa pogledaj samo max rezoluciju HD ready i Full HDa. Nije baš da su iste. A i još jedna stvar, meni osobno malo smiješna, HDMI prenosi i zvuk, zar ne? E pa reci ti meni, koja to grafulja trenutno baca zvuk pored slike? Stoga, moja preporuka, ako ti AOC ima RGB ulaz, spoji DVI to RGB, nećeš pogriješiti i u nVidia control panelu poštelaj malo postavke pa da vidiš kako će slika doći na puno bolje ![]() Lipi pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1119 |
Premium
|
Hvala ti na savjetu, ali pati me samo jedna stvar jos. Kad postavim rezoluciju 1280*1024 ili nesto vece od 1024*768 televizor ne pokazuje signal. To me pati. To sam mislio izbjeci sa HDMI kablom, ali cini mi se da to onda necu moci napraviti. Ali hvala ti svejedno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1120 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Za 8800GTS nisam ziher ali od nVidije samo neke verzije grafa imaju audio izlaz preko DVI-a i mislim da se radi o grafama sa G92 čipom pa na dalje i to opet samo na nekim serijama Citiraj:
Koliko vidim 32'' AOC LCD TV HD Ready ima max podržanu 1366x768 rezoluciju i normlano je da bilo što iznad toga neće prikazati a 1280x1024 jest iznad toga i tu ti nikakav kabel neće pomoć jer je ograničenje u panelu TV-a.
![]() |
![]() |
#1121 |
Premium
|
Ja sam mislio da ce mi HD kabel malo povecati rezoluciju, da mogu recimo igrati neke igre preko TV-a. Jel, recimo kad igram PES slika mi kasni, kao da nije upaljen Vertical Sync. Samo sto nije horizontalno vec vertikalno kasnjenje. Ako me razumijes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Moj bed Wolverine, ali čovjek uči dok je živ... slažem se u svezi rezolucija PC i TV i tu ne možemo ništa trenutno. Ili FULL HD... Meni PC na TV služi samo za gledanje filmova, stoga rakanisshu, igraj igrice i piši u wordu fino na PC monitoru, dok ne dođu bolja vremena ![]() Lipi pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#1123 |
Moderator
|
![]() |
#1124 |
Premium
|
Kod kolege koji ima Ati povecalo je. Kolegi je isto izbacivalo, kada je upalio neke ne podržane rezolucije, ali cim je spojio sa HDMI kablom, odma je mogao vece rezolucije. Ili mozda grijesim, ali tako sam ja vidio. "Moj bed Wolverine, ali čovjek uči dok je živ... slažem se u svezi rezolucija PC i TV i tu ne možemo ništa trenutno. Ili FULL HD... Meni PC na TV služi samo za gledanje filmova, stoga rakanisshu, igraj igrice i piši u wordu fino na PC monitoru, dok ne dođu bolja vremena ![]() Lipi pozdrav" Ma i kupio sam ga da mogu gledati filmove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1126 |
Moderator
|
Gle onda bi i ja i svi fino otišli u dučan kupili ''magični kabel'' i na svojim 20'' LCD-ima prikazivali 1920x1200 rezoluciju Opet kabel ne_može ''povečati'' max podržanu rezoluciju LCD-a
![]() |
#1127 |
Banned
|
Da osvježim malo temu ove i dalje solidne kartice,začudio sam se što se sve da odigrati za 300-400kn na vrlo visokim detaljima,pa me zanima koji su optimalni clockovi ove kartice po pitanju temperature,dosta sam googlao i navodi se nekakvih 600mhz za core,i do 900 za memoriju ? Na 70% venta navodno temperature ne divljaju. Ja sam svoju oko 10% zasad clockao,čisto da vidim temp,i nisu mrdnule, pa mi je to dalo nekako podstreha da idem dalje,izvući iz tih 350,400kn maksimum. maX ili netko,da ne spamam po PM,koliko ste izvlačili iz ovih kartica? Da se ne ošteti GPU i mema, neki optimalni clock,nisam poznat kao ljubitelj ekstremnog OC-a,ali vidi se po procu ![]() 600 za core i 900 za memu bi moralo držati na 70% ventu,a to je već pomak sa stocka i do 15%. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() edit: vidim da mi je bila na x8 brzini, ploca me zajebavala a770crossfire
![]() |
![]() |
#1129 | ||
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
ja prije prodaje vrtio PREKO DVA I POL sata za provjeru jer je kupac pitao, pa zašto ne ![]() ![]() ![]() a išla je i na 710/1110 stabilno ali je nisam toliko htio mrcvariti 2 h u komadu ![]() Citiraj:
imaš vodiče od Razera i ekipe pa baci oko, da vidiš o čemu se tamo radi i kako je to drukčije(i opasnije) od samog softverskog dizanja taktova... ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 26.09.2009. u 12:47. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Banned
|
Tnx,tom,kljaja ![]() ![]() Znam da ne mogu ništa skuriti ali imao sam slučajeva,doduše sa posve drugom serijom kartica,6800 recimo,kad bi mi mema počela nepovratno bacati artefakte,a isključivo sam softverski clockao,i pokušavao isto ovako pipe otključati sa 12/5 na 16/6. ![]() ![]() Probat ću malo,pomalo da. Samo me zanimao neki optimum,da GPU ne prelazi 60c u idle i 80 load. Pa ću lako naći max clockove. ![]() Nek stoji na 550/850 za početak 2,3 dana,pa ću otvoriti cooler i sve dobro ispuhati sa sprejem,i novu pastu stavit,onda tek 600+ za GPU i 900+ za memu, ne bih ranije,3g je stara čini mi se kartica. A pasta i cooler su od prvog dana tu di jesu pa je sve u prilično khm,korištenom stanju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1131 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Sumnjam bas da bu ti islo na 700 kak TomRI kaze ![]() 600-640 je najrealnije, a da je stabilno za 24/7 sta se tice meme, nju nemoj forsirat, moja preporuka je da se zadovoljis sa 850-900 jer ti to ionak ne daje nesto puno performansi (citaj skoro nista), a postoji mogucnost da ostetis rame, tj pocnes dobijat artifakte itd i za to je dosta mala mogucnost, ali puno veca nego sa gpu-om edit: dobro si primjetio u prijasnjem postu, ove grafe su stare, al i dalje vrijede puno, skoro sve se da igrat na skoro max osim nekih bolesnih naslova, ne isplati ih se prodavat po takvim mizernim cijenama, a kad mi vise i nece bit dovoljna, kupit cu novu i drzat ovu za procesiranje fizike |
![]() |
![]() |
![]() |
#1136 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
sry dream, nisma stigao naci pravi link, evo kako su kod mene stojale stvari zapravo. Mada ja mislim da je grafa mogla još ![]() http://hwbot.org/listResults.do?user...plicationId=12 edit: 7 link po redu, nemogu ss linkat
![]() |
#1137 |
Banned
|
Treba skalirat ponešto detalje,između mid i high je vrtilo Alone in the Dark zadnji,Quake warse,Frontlines Fuel of War na vrlo pristojnih 35-40fps na mojoj konfi,ja zadovoljan. ![]() Poslušat ću onda OC savjete,neće preko 600/900 ići,tu ću je negdje zaključati u Rivatuneru,nema smisla cijediti,ionako više volim stabilnost i tišinu,znači ti clockovi i 60-70% vent. Posve optimalno. Hvala svima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
Rocker
Datum registracije: Jan 2007
|
Jel radi taj Ati Tool na sedmici... jer sam instalirao pa mi baca neku poruku da trebam napravit enable video output... nemam pojma di je to :/
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
Moderator
|
ne znam radi li ATI tool no znam da rade Riva i eVGA precision a za testiranje imaš recimo Furmark
![]() |
#1140 |
Banned
|
@ TomRi - moraš imati na umu da je tvoja bila A3 revizija koje se puno bolje OC-aju od A2 revizija... Eh da je meni jednu takvu nabaviti ![]() Prošlo mi kroz ruke jako puno tih 8800GTS/GTX-ica, samo je jedna bila A3, sve ostale A2. A2 većinom idu od 630-650MHz za core, 1450-1500MHz za shadere i oko 1000-1050MHz za memoriju. Sve ovisi o tome kakve ste sreće... |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|