|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
HP 6730b Vista --> XP
pozdrav, sutra kupujem laptop (i još dvojici frendova), no ima predinstaliranu Vistu Business - HP 6730b, a oni žele XP gore =) pa me zanimalo kakav je postupak micanja iste i stavljanja XP Pro-a gore? navodno dobijem XP Pro downgrade cd - to je u biti image, zar ne? trebam li se onda zafrkavati sa nliteom (vjerojatno da, što se tiče onih SATA drivera)? i treba imat od prije licencu (serial key) za isti? jel imao tko već iskustva s tim downgradeanjem? tj. što je to ustvari - format diska i samo stavljanje XP-a or? & da, što je s onom skrivenom particijom, di je kao neki recovery? jel se to briše formatiranjem? (i guess not ![]() ufff, puno pitanja ![]() unaprijed hvala na odgovorima! ![]() pozdrav ![]() EDIT: i još jedno ![]() trebam li ih odavde sve poskidati i instalirati? & kojim redom najbolje =) http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...nvOID=1093#120 +plaćam ![]() ![]()
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 01.09.2008. u 00:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš pravo na legalni downgrade sa Viste na XP samo na određenim verzijama Viste (čini mi se Bussines Premium). Downgrade sa ostalih verzija nije legalan. Redoslijed drivera: čipset, grafa, MS UAA, audio, modem, lan, wlan,.. dalje nebitno
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() a trebam li negdje ubacit i .net? vidio sam da si u temi za 6820s savjetovo to u redoslijedu instalacije... ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ne, on ima ATI čipset i grafu, a ti Intel. Stavljanje je poželjno, ali ti nije neophodno za samo funkcioniranje laptopa.
![]() |
#5 |
Premium
|
ok ![]() a prije nego krenem sa micanjem viste i stavljanjem XP-a gore - da sredim one SATA drivere za XP sa nliteom ili da isključim SATA native mode u BIOSu? ovo drugo nema nikakvih nepoželjnih efekata? =) +ovo je što sam pronašao na jednom forumu: "Generic drivers for SATA are included in all Windows XP OEM and Retail CD’s (Pro and Home). The drive must be wiped (eg. DoD), CMOS configured as CR-DOM first boot device and SATA as the second. The SATA drive configurations MUST BE SET TO “EIDE/SATA COMBO” in SATA/RAID. By default, “RAID Auto Detect” is selected. This will allow Windows to recognixe the SATA drive, load generic drivers, partition and format." itko probao?
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Ej Daxxx, jel uzimaš GB988EA? Ja idem u Telebita u petak po taj laptop (naravno ako mi odgovara), a ako ne, onda ću vjerojatno uzet R61. Očekujem od tebe iscrpan review tog laptopa, znači kvaliteta kućišta, ekranski prikaz, zagrijavanje...ma znan da ti nećeš iznevjerit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Radio sam sa starijim modelima (nx6325) i nijedan mi nije tražio SATA drivere. Obzirom da je ovo noviji model i da u driverima nigdje ne vidim ništa vezano za SATA, mislim da ti to neće biti potrebno.
![]() |
#8 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() i da, pogledaj ponovo na sajt, pala cijena =) (i ovaj g-nešto ima 2gb rama i p8400 unutra [woohoo], ne 4gb i t8300) gledo sam ga uživo u linksu i čini mi se odličan što se tiče konstrukcije... tipkovnica odlčina, nimalo flexa... ostalo, during time ![]() ![]() Citiraj:
a da, danas mi lik u vemilu veli, kad sam ga pito za postupak downgrade sa biznis na xp pro: samo ubacite cd od tog xp pro downgradea i to je to ![]() al mislim da je malo fulo (ili?) - jer mislim da vista ne dopušta da bude išta niže od nje na kompu (gadura ![]() [prije toga valjda onaj recovery disc napravit] i jeno pitanjce - jel se gubi garancija ak stavljam neš drugo osim viste (i tog xpa), jer mi stara sere da ću neš sjebat ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
samo napravi recovery od viste na dvd-ove ako se nekad pozelis vratiti na vistu,.. i ja sam brisao vistu i stavio xp,.. ali sam se sada opet vratio a vistu jer mi je bolja,.. stabilija je i nema plavih ekrana,.. prvo se malo igraj s njom,... pogasi sve servise koji ti e trebaju i onaj norton ,... ako se nevaram gusi laptop,..pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
al ovaj bratićev kolega oće baš XP ... no reko sam mu, i tak koristi lap za net, mjuzu, film koji i tako.. za to može imat bilo kaj ![]() a vista mu ljepše izgleda hehe ![]() sutra ih valjda nabavim pa krećem u akciju [+šta treba više od 1 dvda za recovery?]
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ja mislim da ti trebaju 3 dvd-a,... vista je puuuno ljepsa,.. malo zahtjevnija,.. bar ja nisam primjetio razliku od xp-a ,. zato jer su je meni stavili na servisu i sredili je tako da mi ne gusi laptop,.. i nema mi plavih ekrana kao kod xp-a,.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Daxx daj mi molim te reci gdje si ti vidio kako izgleda ta WSXGA+ reza, pitao sam u HG-Šrota, al mi nedaju da upalim lap. ![]() Btw evo ja sam našao šta mi odgovara, najpovoljnija ponuda od svih (samo ne nude HP-ovu torbu kao i ostali, al i onako namjeravam uzeti ruksak) HP 6730b |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
i ja uzimam ruksak ... ![]() a rezu sam vidio u vemila, tamo su gadovi stavili vistu na 120 DPI pa gledam i kažem - uuu vid šta dobro vidim ![]() ![]() a nisam zahtjevan nešto pa će mi standardna WXGA bit sasvim dovoljna... jest da je minus što dobivam vistu (ili je možda plus, ne znam ![]() a svako nek si posloži prioritete i dec it =) al savjetujem da prvo pogledaš obje reze i telebit ti je isto srezo cijene za taj model sa freedos [a superbit ti je inače online shop, ovi moji su nekak skeptični prema tome ![]()
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 01.09.2008. u 22:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() pa bi ovo bio šok... a ne trebam 7 tisuća ikona na desku ![]() EDIT: emti sunce sad si me opet natjero da razmišljam ![]() a imaš standardno il si se igro sa font sizeom i DPI?
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ja sam prije imao 1280 x 1024 i odmah sam se navikao,.. sad me nitko nebi vratio na 1280 x 1024,.. a za ikone ce ti ponestajazi mjesta sto vise budes imao lapzop,.. bar je meni tako,.. ![]() ali imas i razliku u svoti novca u tim ekranima,.. na tebi je da odlucis,.. i netrebas sada ppomicati u lijevo i desno forume, stranice i ostalo edit: i amd procesori u laptopima ti se bas i negriju bar ovaj nije kod mene,.. jedino ako ga bas posteno ne nagazis |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Di si ti vidija taj Canyon? Inače i ja sam isto brucoš na FER-u ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.telebit.hr/default.aspx?sifPro=40366693 http://www.telebit.hr/default.aspx?sifPro=252134786 (samo ne znam kad ovaj freedos stiže) i nema razlike u cijeni... ne znam, mučim se s tom odlukom već dva tjedna.. a plus još to što odlučujem za još dvoje ljudi, ne znam kako će njima bit :/ postoji li neko kvalitetno rješenje, neki softwareić koji to rješava? - skaliranje u XP-u? @mate: pozdrav kolega ![]()
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 01.09.2008. u 23:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
uzet ću WXGA - ipak mi je ekran jedna od najbitnijih stvari .. gledao sam danas WSXGA i ipak mi je premalo... nakon 10 minuta me je već zaboljela glava ![]() ![]() proc je p8400 .. za ram nema frke, i tako mislim vrtit xp na njemu, tako da mi 4gb ni ne treba (zasad) a jbg taj dolazi sa vistom (makar bi bolje bilo freedos, jer imam prek faxa sve), znam da je bzvz plaćam, al kad drukčije neide, skinem je i stavim XPPro... torbu i tako ne trebam jer kupujem ruksak
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Možete napisat dojmovo njemu ak nije bed (onaj ko ga ima). Koliko baterija traje od stvarnih 5h i tako to . Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
bit će kod mene najkasnije u petak... pa napišem
![]() |
#23 |
Premium
|
Evo da kazem na prvi dojam je odličan. Više ću napisat kad se poigram ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
upravo tipkam s istoga ![]() čvrst, tipkovnica odlična, tih je ko tama ![]() btw. meni je 3,4 najniža ocjena, (možda zbog 2 gb RAM ? :/); no nije bitno ima puno onih hp-ovih sranja gore, to bi trebo maknut sve, pa će prodisat (jer sam uzo sa WXGA rezom, a tu je preinstalled vista) ekran - meni ok (pošto mi je prvi lap, nemam baš s čim usporedit), horizontalni kutevi odlični, vertikalni malo lošiji - tu valjda WVA kod WSXGA+ dolazi u igru ![]() vidjet ćemo dok malo vistu "istweakam" oće ostat il ću bacat xp gore do slušanja
![]() |
#25 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ak bude problema, bumo se konzultirali ![]() evo mojih ocjena trenutnih (nači model sa WXGA - nije mi preveliko, meni taman... jedino kaj bzvz dobih vistu, al jbg, štaš sad...): 5,2 5,1 3,4 3,6 5,2 *maybe je do novijih drajvera... nisam još sve proučio u visti, trebam nać di je šta ![]() pozz
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Sorry krivo sam reko . Ram je 5.9 Ovak je kod mene: 5,2 5,9 3,7 4,1 5,2 Moze biti da je da je do drivera. Uglavnom ne kuzim zakj si uzeo s vistom, mogo si uzet s free dosom jer vistu i xpe tak i tak dobis na feru badava, a stom razlikom si mogo uzet 4GB model i s vecom rezom :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() previsoka reza mi nije valjala ![]() nego pitanje - ovo nađoh negdi u opsežnom helpu od viste ![]() "Prilikom svakog punjenja ili pražnjenja baterije skraćuje se njezin vijek trajanja. Kako biste maksimalno produžili trajanje baterije, napunite je do kraja i izvadite iz računala kada koristite ispravljač. Bateriju koristite samo kada vam nije dostupan izvor izmjeničnog napajanja i između korištenja je čuvajte na hladnom i suhom mjestu." :/ a brijem da sam negdi vidio da ne valja vadit bateriju... enivej pitanje: kad je baterija puna, a na napajanju, jel struja i dalje "prolazi" kroz nju ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Tak sam rjesio bateriju u mjesec dana na moru. svaki dan sam drzo na napajanju po 4-5 sati i osla papa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|