|
![]() |
#751 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Evo i mene s Lenovom. U prvi mah sam mislio da je prevelika reza, ali nakon par sati sam se priviknuo. Mislim da slike govore najviše, pa evo: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Probijanja pozadinskog osvjetljenja nema, mrtvih pixela nula, zapanjen prikazom boja... Sve je rečeno u prijašnjim postovima, predobar LCD po povoljnoj cijeni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Agent 0
|
Ne znam kak ne rade, meni sve normalno otvara. Kupljen u HGspotu. ![]() EDIT: Slikano sa N70, jbg...nemam baterija za digitalac, sve mi je u tipkovnici ![]() Hvala na čestitkama, sanjao sam ga otkad je došao..sada je konačno stigao i meni. ![]() Nema mrtvih pixela, iako nisam provjeravao u dučanu. Mislio sam i da ima 2 komada, neće biti bed, al evo nasreću niti jedan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Agent 0
|
Danke, Grid šteka, pa sam malo klokao grafu na 730/2100 i proc na 3.0GHz i radi bez trzaja...nisam gledao FPS, nekak više ne brijem na to. TCR6 Vegas2 isto trza na 1920*1200, na max detaljima...pa sam ga zgasio. Nisam ništa igrao popravo, s moniotrom sam se zabavljao, gledao mogučnosti i podešavao. ![]() Sada samo čekam da uleti neki balonja sa samsung 2ms brijom pa da bananu poberem radi vrijeđanja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
I´m CREEPING DEATH !!!!
Datum registracije: Dec 2007
|
Kupio sam Lenovo L220x prije tjedan dana i monitor je fenomenalan! Ali pošto sam teški freak moram postaviti sljedeće pitanje koje je malo glupo! Dali se može na ovom monitoru preko over drivea ili programa smanjiti response time??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Ako misliš na input lag, ne može se smanjit, koliko ja znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
dal se tko poigrao sa color managerom i isao micat defaultne boje i stavljat profil koji je dosao na CD-u od monitora ili sa neta? http://www-307.ibm.com/pc/support/si...IGR-68870.html kako god nastimam, nekako su mi prejake boje(nisam mislio da cu ovo ikad rec) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
hm, ok, onda jedno vjerojatno noob pitanje: sta je to gamut i kako se to rijesava? ![]() kako vi imate postelan svoj monitor sto se tice svjetline, kontrasta i boja...ja sam se nakon duzeg prtljanja zadovoljio sa RGB defaultom koji uklanja mogucnost podesavanja kontrasta, a svjetlinu imam od 0-30, ovisno o dobu dana... dal ima neki dobar programcic s kojim se boje daju postelat(ona fora da gledas mrezu od crvene boje vanjski i unutarnji rub pa se podesi tak da se ne vidi prijelaz, nadam se da me kuzite...) edit: evo, malo sam progooglo i nasao http://en.wikipedia.org/wiki/Gamut ali mi jos uvijek nije jasno sta sa tom informacijom... Zadnje izmijenjeno od: Iceman11. 08.08.2008. u 14:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#767 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Gamut nije mana niti se rjeshava. Gamut je sposobnost pokrivanja teoretskog spektra boja za zadani standard. Tako mislim ovaj ima nekih 90 i nesto % CMYK gamuta. Naravno bilo bi idealno da pokriva 100i vise%. CMYK je tiskarski standard koji za prikaz koristi rasterizaciju osnovnih cijan, magente, zute i crne, naravno u kombinaciji sa podlogom koja je obicno bijela. Njega "ozbiljniji" modeli monitora spominju zato da se pohvale kako su oni eto profi, za rad na casopisima i obradi fotografija. Ali puno bolji i moderniji i onaj koji se nas vecinom tice je RGB, koji je nesto drugaciji. No da ne dosadjujem oko gamuta, - profile su neki mislim postali, tako da mozes uzeti to i loadati ga pod driverom lanova ili u Adobe gamma loaderu. No i to je upitno, s obzirom da imho i graficke kartice daju svoj obol prikazu boja, a druga stvar je da sam na poslu ustekao dva komada u spanning(pa i miroring) i na resetiranim tvornickim postavkama iz iste kartice nisu prikazivali isto boje! Nista neispravno, isto sam dobijao i sa philipsima i dellovima i to na raznim racunalima. No nije to sad nesto sto bi prosjecan korisnik nasao za zlo. Malo nas treba neki ultra kalibrirani prikaz, a tvornicki preseti nisu toliko nastrani, da bi to bitno utjecalo na ono sto radimo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
što je gamut širi, to su boje manje točne jer su udaljenije od originalnih, tj. sRGB područja pod kojim je dizajnirano i pod kojim radiš 99.9% stvari na računalu. trebat će najmanje pet godina da wide gamut nečemu počne i služiti, a zahtijevat će nove monitore, nove grafičke kartice, novi OS i nove programe. nakon toga ćeš imati problem sa starim programima. u prijevodu, situaciju u kojoj wide gamut neće stvarno biti problem imat ćeš za 10+ godina. uzmi komad elastike, stavi ga uz ravnalo, i na njemu označi centimetre tako da se poklapaju. zatim tu elastiku rastegni. čestitam, upravo si dobio ekvivalent wide gamuta - oznake na elastici više nemaju nikakve veze s onima na ravnalu i potpuno su netočne. a kako si došao na CMYK, bolje da i ne znam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#769 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
standardni spektar koji se koristi je sRGB, graficke podrzavaju i ostalo ako im se kaze da koriste, monitori ne pokrivaju kompletni raspon boja za svaki pojedini spektar. Ovdje se radi o tome da ljudsko oko moze raspoznati osjetno vise boja nego standardni monitori prikazuju i zbog toga se koriste odredene palete, to je najvise koristeno i bitno kod alata za obradu slike (photoshop i kompanija) Vecina gamuta danas je izrazena u % ntsc spektra. Standardni sRGb je 72% ntsc i to je standard na "obicnim" monitorima. Ovo sto je pingmachine napisao kao usporedbu s ravnalom i nekom gumom stoji, no na monitorima se moze odrediti sta zelimo koristiti, pa ako moguci raspon boja veci od nama potrebnog, tj onoga koji zelimo koristiti, to bolje! recimo monitor koji moze prikazat 120% ntsc palete, ako odaberemo ntsc i podesimo to na monitoru biti ce ispravno podeseno i prikazivat ce sve boje unutar ntsc spektra, ali tu dolazimo do kolicine boja koju graficka i monitor mogu prikazati i tu je velika razlika u gradaciji izmedu 6-bitnih i 8-bitnih matrica (postoje i 10-bitni monitori, ali unatoc finijoj gradaciji boja o njihovoj iskoristivosti bi se dalo diskutirati)
![]() |
#770 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
ne možeš utjecati na gamut monitora. on je takav kakav jest i to je to - to što odabereš sRGB na wide gamut monitoru samo je LUT i matematička aproksimacija proizvođača monitora, uz podosta trikova da boje ne ispadnu baš totalno krive. ovo je malo starije, ali karl lang je karl lang: http://www.outbackphoto.com/tforum/v...p?TopicID=1700 |
![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#774 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#776 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
razmišljam o kupnji ovog monitora, ali brine me "lagano izbijanje pozadinskog osvjetljenja". Bojim se da to ne bih mogao prožvakati, jer filmove gledam u sasvim zamračenim uvjetima i previše bi se isticalo to svijetlo. Da li je to izbijanje pozadinskog osvjetljenja više-manje uobičajeno i kod drugih LCD monitora, jer nemam iskustva gledanja filmova na drugim osim CRT-ovima?
![]() |
#777 | ||
Agent 0
|
Citiraj:
Evo ti prvo jedan novi test. ![]() Probijanje je manje primjetno nego na BenQ-u kaj imam, i na 931BF kaj sam koristio. Ja na svom primjerku vidim samo lagano probijanje u lijevom gornjem uglu, ali samo u mrklom mraku. (stvarno jedva primjetno) Iskreno da velim, ako nisi neki profi korisnik....biti ćeš prezadovoljan se lenovom jer monitor nema manu (imho). Obrati pažnju na oštrinu na 1920*1200 sa DVI kablom, kao što su upozorili u članku. Ja takvih problema nemam, ali treba biti oprezan. ![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#778 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Neki se zaista žale na probijanje pozadinskog osvjetljenja, dok evo moj primjerak je savršen što se tice bleedinga. Moja preporuka je da isprobaš prije kupnje jer te lako može zapasti primjerak sa nepodnošljivim bleedingom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#779 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Citiraj:
Da neduljim evo linka ;-) http://www.entechtaiwan.com/files/softosm_len.exe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
imam jedno pitanje... bio danas u admu i optimumu po l220x i ekipa neda da vidim monitor... tj. da provjerim dal ima mrtvih pixela... pa nisam glup da dajem 3k kn za neš kaj mi u startu ima mrtvi pixel... Ima ko kakav info u kojem bi dućanu mogao pogledat prije nego što kupujem a da je ispod 3100 thx na odgovoru |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|