|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Stari HD u novi komp?
Postovanje, imam jedno pitanje, sastavljam novi PC, imam hd star tjedan dana, ima 250 gb i Win vista na njemu (sata) i stari na kojem ima 130 gb i win xp (isto sata, star 4 god). Je li ovo sada kompatibilno i je li mogu odredit sa kojeg da mi Harda pokrece komp, htio bi da mi pokrece ovaj sa win vistom ali da mi ostane xp, pa da mogu izbrisat njega a ostaviti dokumente? Oba su marke WD.... Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ako slažeš novi komp, morat ćeš ponovno instalirati windowse. Nastat će konflikt u driverima i imat ćeš plavi ekran svaki put kad ćeš htjeti pokrenuti stare prozore na novoj konfi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Reci mi je li mogu da formatiram ovaj na kojem je vista, a da ostavim ovaj na kojem je xp, pa ga instaliram ponovno samo izbrisem direktorij windows? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Može. Samo pazi da ti je hard sa vistom na SATA 1 konktoru ili da ti je u biosu namješten kao 1. hard. Teoretski bi mogao, ali nije baš preporučljivo. Kada instaliraš vistu prebaci sve podatke sa 2. na 1. hard. Zatim formatiraj 2. disk i napravi clean install.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|