|
![]() |
#721 | |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#722 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Secret Undercover Agent
|
Evo montirao sam S1 na 4850 i fakat ne vidim kaje tu komplicirano.. pratio sam upute i sve je islo trivijalno. Jedino bitno je .. ona prva 2 sarafa lagano staviti, ubacit plasticne drzace i nakon toga zategnuti. Iskreno, ni ne znam di bi stavio jos 2 ruke u toj prici ![]() Ako nekog zanima detaljnije o S1 na 4850 moze pogledati ovdje.
![]() |
#728 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
evo da javim update sta se tice temperatura, na onoj 4850 od frenda je dodano 2x80mm ventilatora koji pusu sa 1500rpm i prakticki su necujni idle je sada 32c, a load sa AtiTool nije preso 43c (variro uglavnom izmedu 41 i 42c), sobna temp je bila 24c - to je u odnosu na 50c idle i nekih 60-62c load sa pasivnim accelerom |
![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Secret Undercover Agent
|
A di su ta dva venta? Ispod hladnjaka pricvrseni za njegove resetke? Na boku kucista pa upuhuju zrak iz vana direktno na njega? Odozada? Moze slika ![]() Jer ispada da samo ja imam velike temperature .. a nije da sam ga lose montirao jer je hladnjak vruc na dodir ako 120ka ne puse po njemu. E daj mi reci koji ATITool ti radi? Jer moj 0.27 b2 se rusi kod pokretanja. Nisam uspio naci noviju verziju. A stari 0.24 se ne rusi ali mi ne daje nikakve informacije o kartici.. ni takt, gpu, mem a jos manje temepratura.
![]() |
#730 | |
Premium
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: IGoR_2803. 28.06.2008. u 10:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Premium
|
evo stavit cu slike, kod frenda su na mobitelu pa samo da on prebaci na komp, a AtiTool ne znam koja je verzije no trebala bi bit zadnja beta, skinuo sam ju jucer isto je bilo nekih problema pri instalaciji, ali samo kazes ok i prode dalje (na visti 64bit) edit1: 0.27 b4 atitool |
![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
evo LINK za download edit: Astral me preduhitrio sa svojim editom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Premium
|
hehe, evo slikica (slikano je mob pa nije bas savrseno, al vidi se ok) ako nekog zanima, komp je e7200, p5q pro, 2x2gb tanscend i hd4850, na brzaka smo otisli do nekih 4.35ghz, ali nismo davali vise od 1.4v zbog ovih danasnjih vrucina, a i nepotrebno je...stabilan je i hladan na 4ghz sa nekih 1.28v hd4850 jos nije bila clockana jer jos nije izaso softver s kojim bi mogli preko 700mhz jezgre pa opet nije bilo smisla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kao sto vidis, tako je |
![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
@Astral Ako moze pogledaj temperature graficke idle i load i postaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Premium
|
stavio sam ono sta sam imo, a 120mm nisam imo ![]() a i ne vidim bas kak bi moglo bit puno bolje od toga? s tim da sad ova 2 80mm obuhvacaju, memoriju, voltage regulatora, jezgru i najvaznije, pajpove ako mislis zbog buke, stvarno su necujni tako da to nije problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ili jedan 140mm. Pred kraj. Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 29.06.2008. u 00:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Odakle ti to? S1 ne ide na G80 čipove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Premium
|
Citiraj:
ne znam, u zivotu nisam imo x1950pro u rukama ako bolje pogledas prvu sliku vidjet ces ispod rebara "plate" HS koji se stavlja na voltage regulatore (valjda si na to mislio?), no kako je on apsolutno beskoristan, kasnije sam ga maknuo i stavio umjesto njega jedan pasivac kojeg se isto dobije sa accelerom ali nije namjenjen za montazu na ovu karticu pa smo ga morali malo prepilit i tako...nemam sliku toga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Da, ali je upitna potreba za tim? Pa 2x92 ohlade cijelo kućište ![]() ![]()
![]() |
#743 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 29.06.2008. u 12:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Asshole
|
jutros uzeo accelero S1 i sav sretan poceo montira kad shvatim da uopće nije kompaktibilan sa xfx 7900 gs (AGP) karticom, em gpu nije uopće pri sredini pcb-a nego je vise prema kutu i razmak rupica kod S1 i kod grafe uopće nije isti, a na stranici od S1 je naznačeno samo 7900 serija. pa sad...moze li preporuka nekog kulera koji 100% pase na 7900 Gs agp verziju ? btw... moze li meni linx zamjenit kuler za neki drugi, ako uopće nisam namontirao S1, samo sam skinuo onu pastu sto se dobije s njim na bakru sto ide na gpu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Asshole
|
da ali je rječ o malo drugacijoj verziji, a nigdje ne vidim da se spominje kompaktibilnost s 7900 GS, stock kuler nevalja, spojen je i direktno na PSU i i dalje skripi i malo se okreće pa malo stane itd, par puta se grafa već pregrijavala i gasio se komp, pa ako itko ima neko alternativno rješenje neka kaze evo i slika dotične : ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
Da recimo razvalis ambalazu onda nebi islo.
![]() |
![]() |
#750 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Možete li mi pojasniti situaciju: 1) Sapphire ATI HD 4850, skinuo sam stock cooler i stavio Accelero S1 rev.2 (pasivno), stavio pasivne hladnjake na memoriju (pain-in-the-ass, ali drži), ali nemam ništa na voltage regulatorima. Nakon 15 minuta opterećenja u zahtjevnoj igri temperatura GPU je izvrsna, ali se računalo restarta (pretpostavljam grijanje regulatora) 2) skinem Accelero i stavim stock, obavim hack u profilu od Control Center i podignem brzinu vrtnje ventilatora na 50%, jedva uspijem spustiti temperaturu za 10 - 15 stupnjeva, neki put manje, ali ne restarta računalo. Moje pitanje vama iskusnijima je a) kako uz Accelero (koji bih vratio gore na grafulju) ohladiti regulatore? b) mogu li se i oni kvalitetno hladiti ako nemaju pasivne, a iznad njih je turbo modul ili neki drugi vent? c) kako bolje pričvrstiti pasivne od memorije (čitam tu da neki stavljaju super ljepilo?!)? d) bilo kakav drugi prijedlog za ohladiti svu elektroniku na 4850, gdje kupiti, gdje ima pasivnih malih za dokupiti, itd. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|