|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
(riješeno) NTLDR is missing press alt+ctrl+del to restart VISTA
E ovako kupio sam novu konfu stavio xp sve super radilo, stavio vistu i pojavi mi se ova puruka NTLDR is missing press alt+ctrl+del to restart, sranje...imam dva diska jedan stari i jedan ovaj veći novi na koji sam stavio vista...al gle paradoksa.......normlno mi diže Vistu ak mi je ubačen dvd od viste il matične poče, probao sam izvuč napajanje od malog diska da vidim dal nešto nije zbog njega..al ista stvar..i btw negdje sam na netu pročitao da vista uopče nkoristi taj ntldr ![]() ŠTA DA RADIM HELP,OVO MI IDE NAŽIVCE UŽAS...PLESAE POMAGAJTE, I da dizao sam nekoliko puta Vistu i opet isto....DAMN Probao sam googlat al ništa...HELP HELP HELP dok se ne updatea moj komp evo konf: CPU: AMD Ahlon64 X2 5000+ BOX, dual core MB: GIGABYTE MA790x-DS4 GRAFIČKA: RADEON 3870, 512 MB DDR3 CHIEFTEC power supply 450w Buffalo 2GB DDR2 (800MHz) Slike Postavki BIOS 1) SANDARD CMOS 2)ADVANCED BIOS FEATURES 3)INTEGRATED 4)POWER MANAGMENT 5)PNP/PCI configuration 6)PC HEALTH Zadnje izmijenjeno od: Puza_vk. 22.06.2008. u 18:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Pa ovak odi u bios i stafi sve na default i odi u postavke i stavi first boot device Hard disk,ak opet zeza onda stavi Cd,uopce koju konfu imas????Popuni moj komp da vidimo koju plocu imas |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
http://www.lockergnome.com/blade/200...how-to-repair/ za xp je, ali mozda pomogne ![]() Citiraj:
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010094 AMD Athlon64 X2 5000+ BOX, dual core, SckAM2 vga 3870 512 ram 1x 2GB 450W brand name psu ide hdd 14GB sata hdd veći sata optika
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 22.06.2008. u 19:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nenene ne kužiš... Kad si prvi put instalirao tu visu jesi imao boot sa harda na kojem je ta vista kao primarnog ili je to bio XP hdd, jer ako je to bio XP hard onda je vista gore nakeljila svoj loader i nemre se bootati bez njega... U svakom slučaju probaj bootat s DVDa od viste i napravit repair...
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Al gle pogle sliku,dal bi mogao biti problem što mi je taj veči disk spojen preko sata kabla, manji preko PCI a oba su označeni u BIOSU kao master a optika kao SLAVE.. I probao sam ono sea default i 1st boot hdd..al ništa..puška EDIT: E i probao sam REPAIR sa Vista dvd-om..al nišššššššššššššššššššš ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.06.2008. u 17:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Na drugoj slici moraš prebaciti slijedeće: Hard disk boot priorty na hard na kojem imaš instalirane win First boot Device Hard disk Nema kaj drugo bit!!! Zato i ispisuje NTLDR missing. Nema od kud bootat. Uostalom: http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm Makar zaboravi na sve ove druge greške. Komp je nov i nema tu sad nekih grešaka sa hardom i sl. Samo lijepo napravi tako kao što sam napisao. Imao sam sličan problem, al google čini čuda.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
E sad mi više ništa nije jasno..kako i zašto ![]() ![]() Hvala svima na trudu i pomoči..nadam da če ovo potrajati.. POZZ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
valjda ti sada radi jer si prvo bio instalirao Vistu na taj stari mali disk. dok je na velikom bio XP. sve je radilo, ali pošto ti nije bilo dovoljno mjesta na tom disku od 14 GB di je vista, išao si reinstall. pa si ju obrisao, ali ne potpuno, jer si spomenuo da su ostali neki fajlovi od parsto MB na tom malom disku. i onda si ponovno instalirao na veliki disk di je prije bio XP. no evo bitno da radi sada kada si prebacio da je primary opet taj mali hdd. makar, vjerujem da bi se sve riješilo jednim dobrim formatom ta dva diska. pa clean install ![]() inače, kolega sa faxa pa smo se čuli mobom, da se ne pitaju ljudi iz koje kristalne kugle vadim te podatke o konfi prije nego su napisane gore i sada evo o instalacijama
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
sve ču ja to formatirat.. Jojstick je super UZIMAM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
www.ntldrismissing.com jel to to, kao kod xp-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim da ne..nekako me progoni misao da je vista došla u konflikt sa bivšim xp-om koji je bio na drugom disku i nisam uspio kak treba formatirat valjda..jer sam našao da neki frajer iz microsofta kaže da vista ne koristi NTLDR za boot il slično već neke 3 druge stvari Evo citat: Re: Installation Vista error-ntldr is missing Hi, Vista doesn't use ntldr. If it's being called for, that means the mbr was not overwritten to point to Vista's bootloader and it's still looking for XP's. Check the system BIOS for a protection setting that disallows writing to the mbr (bootsector antivirus protection is a common term for it). This needs to be disabled during setup or Vista will not be able to alter the mbr correctly. -- Best of Luck, Rick Rogers, aka "Nutcase" - Microsoft MVP http://mvp.support.microsoft.com/ Windows help - www.rickrogers.org My thoughts http://rick-mvp.blogspot.com "pike" <pike@discussions.microsoft.com> wrote in message news:19AE16C8-707E-4F4A-9710-7BDECCD1ED91@microsoft.com... > Need urgent help, > > Got from faculty Windows Vista. While rebooting, for a clean installation > i > get every time the message: Missing ntldr. press CTRL+ALT+DELETE to > reboot. > Boot priority is set to DVD drive. But still same answer. After formating > partition same message is appearing again. Previous OS is Win XP. Coul it > be > that, while copying DVD, a boot file is missing? > Please help.... > > Pike A i link: http://forums.techarena.in/showthread.php?t=755307 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|