|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
Otvaranje starih DVD-a - sporost
kad pokušam neki stariji (pola godine na više) otvoriti komp se strašno uspori ili jednostavno ako probam otvoriti neki folder na mediju - komp zabloka i nema mu spasa osim Restart. ne događa se sa svim medijima, samo s nekima. znači li to da su isti otišli u vječna lovišta ili...? naime mogu vidjeti glavni direktorij cda..ali ako pokušam otvoriti neki folder ili fajl na njemu - događa se zamrzavanje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Prema mojim iskustvima redovito je bilo rijec o ostecenom (tek tu i tamo prljavom) mediju , a ostecenje je najcesce bilo i vidljivo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
vjerojatno si poput većine ostalih pržio na 8 ili 16X? naravno da nisu čitljivi. mislim da sa programom getdataback možeš prekopirat cd/dvd bit po bit, ali nisam ga nikad koristio za tako nešto. zato ubuduće snimaj dvdove na 2.4x ili 4x. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
*
|
Citiraj:
Pod pretpostavkom da je prazan medij ispravan, prema mom iskustvu, problemi nastaju u 2 slucaja: 1. medij je "prljav" prije przenja, tj. na njemu se nalaze dlacice, otisci prstiju, ogrebotine itd. - laser prelazi preko toga i ostavlja tamne "fleke" na mediju. Redovito slucaj kada vam netko donese medij bez zastite u jakni, rukama, kada stoji na stolu itd... 2.medij je ispravno snimljen, ali je zahvaljujuci neadekvatnom "skladistenju" ostecen (bez zastite, spindleovi, neadekvatno rukovanje itd.) Ovo je sve pod pretpostavkom da je rijec o kvalitetnijem mediju, neki jednostavno ne traju pa moze doci i do odlijepljivanja folije sa medija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
zar nije logično da se većom brzinom zapisa podaci "lošije" snime? kraće je vrijeme prolaza lasera preko medija te je zapis "plići"? neka i mene netko tu ispravi ako sam u krivu. osobno smatram da je diskove (općenito, cd ili dvd) bolje snimat sporije. frend mi je snimao neku muziku na 16x, medij nije bio čitljiv na nekim dijelovima nakon 3 dana. snimio mi je opet ali ovaj put na 4x i vidi vraga dvd je i danas čitljiv. a isto tako su čitljivi svi moji diskovi od prije cca 2 i pol godine koji su snimani na 4x i sporije. isto sa cd-ima, zašto audio cd sniman na 52x preskače u cd playeru, a cd sniman na 16x ne preskače, iako su isti mediji u pitanju? možda nisam u pravu, ali iskustvo mi govori da sam. a možda to sve nema veze za kolegu, možda su mu diskovi bili na suncu pa zato ne rade? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
*
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59295 A o tvojim iskustvima - dovoljno mi je vidjeti da imas NEC i sve mi je jasno. Mislim da ipak imam malo vise iskustva sa tim stvarcicama ![]() Evo 2 random medija, jedan stariji snimljen na 40x ![]() i jedan noviji na 8x snimljen sa losim Necom 2510 ![]() Zadnje izmijenjeno od: morph. 17.06.2008. u 20:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Prvo si kupio NEC-a ![]() Koliko mi je poznato plextor je u zadnje vrijeme samo rebrand LiteOn-a uz sitnije dorade. Primjetit ćeš da su potonji višestruko jeftiniji, dakle platio si ime dvjestotinjak kuna ako je sudit po nabava.net. Err, mali edit. Moje isprike, nije LiteOn, 810SA je koliko sam našao identičan pajonircu 212D ![]() Razlika u cijeni ostaje ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 17.06.2008. u 21:00. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|