|
![]() |
#571 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Je li netko voljan podijeliti linkove u vezi DIY uradaka za zvučnike, pojačala i sl.? ![]() Evo moje "kolekcije" linkova: diyAudio Speaker Enclosure Volume Calculator Decibel Dungeon DIY Audio Projects
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#574 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#575 | |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() 300VA je i vise dovoljno, ali sa 2*35V ispravljeno morat ces ga dobro hladit, pogotovo ako su 4 ohma zvucnici, kod mene su 2*160VA 25+25V AC ali mam veliko hladilo pa nema problema btw, tehno pojacalo by Bora ![]()
![]() |
![]() |
#576 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
kupit ću ladnjak od jednog kolege sa audiofil foruma...150kn 250X80X80 tak nes..uglavnom dosta za 100w disipacije sa cipova...inace takav bi hladnjak dosao oko 300kn da kupujem u trgovini... |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Sto ti nebi bilo jeftinije taj hladnjak dat napravit? il nakalemis freezera gore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 | |
teta Mraz
|
Citiraj:
rado bi ti zeo dilove, al gledaj mi lokaciju, evo sad sam bio doma ovih par dana i sutra gibam gore, tak da ti nazalost nemogu bas pomoc sta se tice kartice napravis u PBZ-u tekuci, izvadis si elektronku regas je na PayPal i eto veselja ![]()
![]() |
![]() |
#582 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Heh, kad smo vec kod DiY, ja bi mogao osposobit svoju maturalnu radnju. Trebam samo plocice od pojacala napravit, imao sam sje**** shemu tak da pojacalo nikad nije proradilo.
![]() |
#583 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
eto, zamolio bih vas da prekinemojos jedan dvoboj Znaci DIY vs Tvornicko.. Znamo prednosti i mane i jednog i drugog tak da nema potreba za zucnim raspravama po ovoj temi.. Hvala.. @Micek.. Da, s vremena na vrijeme se pojavi po oglasnicima.. Ja sam slusao jedan, jos je bio modificiran, uglavnom mrak player.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ajde ljudi, dajte linkove ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#587 | ||
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() A da se izrazim onako kako to ide u ovom topiku... Sluše rasturaju i baš su mrak... Citiraj:
Pretpostavljam da misliš na bas a on je tu ljudima jedna od boljih stvari a da ne govorim o opčenitom plusu da se s gradom gubi osječaj da je isti nabijen i lupa između ušiju tj. mislim na ono da sviraju oko glave... inače bi savjetovao definitivnu probu prije kupnje zbog udobnosti i tog da su ljudi opčenito naviknuti na dizajn koji izolira/obuhvača uho i nasjeda oko ušne školke dok ovo ima malo grublju spužvu koja nasjeda na samu ušnu školjku te je neudobno na duže staze a ujedno i nije nešto po čemu če se petljat iako nikad ne treba reči nikad http://www.headphile.com/page16.html osim tog ,jesam spomenio da su sluške mrak i da rasturaju? :P
![]() |
![]() |
#590 |
teta Mraz
|
![]() |
#591 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
imate za preporučit kakvo pojačalo do 2k kn i neka 2 zvučnika (preferiram drvo..... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#592 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
teta Mraz
|
![]() |
#596 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#599 | |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#600 | |
Technician
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Pozdrav, Opisat ću ti ukratko najljepse slusno iskustvo koje sam ikada imao. Postava je bila Micro Seiki gramofon sa MC1 zvucnicom, predpojačalo i mono blokovi Krklec, zvucnicki kabeli VDH Revelation, te na kraju Quad ESL-63 elektrostatički zvučnici. Nakon nekih minutu-dvije "zagrijavanja" igle ono što smo čuli je predstavljalo gotovo šok: ne mogu se sjetiti materijala koji je svirao, ali se sjecam da je cello zvučalo toliko prisutno i živo da se doslovno moglo osjetiti vibriranje tijela instrumenta onako kako samo plemenito obradjeno drvo to moze. Lagano pomicanje glazbenika u stolici, pomicanje prstiju po vratu cella ... nesto nevjerojatno. Sve je imalo takav točan tonalni registar i prirodnost ! A tek vokal ! Tko god je prije slušao uživo ovakve izvedbe mogao je znati da je ovo savršenstvo. Vokal je bio toliko točan tonalno i prostorno da se doslovno mogla vizualizirati figura pjevacice. Unatoč činjenici da je vinil ima smanjenu dinamiku i jos neke nedostatke ovo je bilo jedino iskustvo kada sam u stvari cuo - glazbu samu. Ne audio, ne Hi-fi nego glazbu. Gramofon ima komparativnih prakticnih mana u odnosu na digitaliju: u odnosu na CD predstavlja pravu znanost za odrzavanje i podesavanje. Vinil kolekcije se moraju oprezno tretirati, zatim vijek trajanja ploče je relativno malen što opet ovisi o tome kakva zvučnica se rabi i kako čuvate ploče. Slušanje ploča je ritual: ploču se ne vadi iz omota kao hamburger iz mikrovalne i s njom se postupa delikatno i oprezno što mnogim naviknutim da danasnje "civilizacijske trendove" predstavlja neopisivi davež. A da ne govorimo o podešavanju gramofona (smještaj, vodoravnost, azimut igle, gazna sila, podesavanje tangecijalnosti protraktorom, VTA, antiskating ... ). Mnogi odustanu od gramofona na spomen ovoga svega. No ono čime gramofon nagradjuje jest - glazba. Ukoliko gramofon znamo ustrojiti pravilno (a literature ima na tone) ne moramo potrositi ni neke basnoslovne sume da bi smo dobili čistu, nepatvorenu glazbu koju karakterizira na prvom mjestu to sto JEST analogna od snimanja do reprodukcije. Dakle unatoc RIAA "rezanju" niskotonskog dijela kod snimanja i kasnijoj rekonstrukciji tog dijela kod reprudukcije, maloj dinamici, gaznoj gresci koja (kod šestarskih) pogoduje da ploca svira najbolje samo na 66,04 i 120, mm od centra ploče, fizičkoj nesavršenosti čak i najboljih gramofona, ručki i zvučnica gramofon ipak izbjegava najvće mogu će izobličenje - konverziju u digitalno. Dakle zvuk koji čujemo je analogni, onakav kakav treba i biti. Zato vinil zvuči prirodnije, prostorni odnosi su potpuno netaknuti i nikada toliko dobro rekreirani u digitalnoj reprodukciji. Možda je najbolji opis kako ploča zvuči da jedan recenzent opisujući jedno jazz izdanje: "The organic sense of realness is so much more obvious via the LPs, especially with the 45rpm pressings. I could kick back and think I was in the presence of the musicians when playing the vinyl." Osobno nikako nisam protiv digitalnog, imao sam do sada najmanje 8 CD playera no vinil je jednsotavno - ocuvao glazbu. -- Josip |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|