Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.04.2008., 20:15   #1
Dinamo 87
Premium

Datum registracije: Dec 2007
molim pomoć pri obabiru dvdplayera

pozdrav

tražim dvdplayer koji obavezno čita divx(npr. ak oču gledat dvix na kojem imam više filmova) i ima opciju ubacivanja subtitlova koje skinem s neta. cijena max. 300kn, bilo bi dobro ak je i jeftiniji. ak neko može neki provjereni preporučit.

i jel dobar postupak kod subtitlova: skinem ih s neta i ubacim u isti folder s filmom koji skinem s torenta i onda spržim. jel onda mogu imat subtitlove na dvd playeru?
Dinamo 87 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2008., 21:57   #2
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=3360092

Mislim da ti je ovo prava stvar.
Matth€w je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.04.2008., 11:15   #3
Dinamo 87
Premium

evo onda koji od ovih uzet?

philips dvp 5160
samsung dvp-p171
quadro 606
quadro 933

najviše mi je bitno za subtitlove u str. formatu. da ih može vrtit
Staro 10.04.2008., 19:45   #4
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
pa svaki player ima navedeno koje titlove podržava...

LG i Quadro rade sasvim solidne jeftine divx/dvd playere...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2008., 23:47   #5
agm7007
noise freak
Moj komp

agm7007's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Pošto ti je divx najbitniji, Quadro 933 je dobra opcija. Zbog toga sam ga i ja kupio i sasvim je ok. Jedna stvar na koju bi trebao obratiti pažnju je da li titl mora biti istog naziva kao i film. Ako već imaš kolekciju divxa čiji titlovi nemaju isti naziv kao i film, onda to nije baš svejedno. Quadro 933 to ne zahtijeva, bitno je samo da titl bude u istom folderu. Za ostale ne znam.
agm7007 je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2008., 14:08   #6
Dinamo 87
Premium

pozdrav
kupio sam ipak pioner 300-k. Jel istina da taj čita sve i da je najbolji izbor za dvix u tom rangu cijena?(hd-mi mi ne treba)

e sad da li postoji mogučnost povečavanja i podebljavanja subtitlova, ispravljanja Č(piše mi ae i slično) i nekad gubljenja slova?

čuo sam za neki firmware, al di ta to skinem i koji za taj player? i oče firmware ispravit to č i gubljenje slova?
Staro 12.04.2008., 14:30   #7
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
pa, to č i ć sredis na kompu... barem ja tako..i, to me iritira ful, zatso to ljudi ostave(č i ć ili one zamjenske hijeroglife...ja lijepo editiram u notepadu raplace..i u 2-3 klika nema vishe) a za povecanje i podebljavanje..hmm, ne znam bas...eventualno da probas u notepadupovecati font, nisam nikad probao da li je efektivno..
Staro 12.04.2008., 15:07   #8
Dinamo 87
Premium

da al stvar je u tome što na kompu mi je normalno to sa č i ć. tamo normalno vidim i u notepadu je ok, nemam šta mjenjat. samo na dvd playeru je zbunjeno...
Staro 12.04.2008., 20:21   #9
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor walbandon Pregled postova
pa, to č i ć sredis na kompu... barem ja tako..i, to me iritira ful, zatso to ljudi ostave(č i ć ili one zamjenske hijeroglife...ja lijepo editiram u notepadu raplace..i u 2-3 klika nema vishe) a za povecanje i podebljavanje..hmm, ne znam bas...eventualno da probas u notepadupovecati font, nisam nikad probao da li je efektivno..
Ha, dobro, to je već subjektivna stvar... mene recimo iritira kad titlovi nemaju dijakritičke znakove.

@Dinamo 87 - neki playeri podržavaju naše znakove out-of-the-box, neki tek nakon nadogradnje firmware-a, a neki uopće ne. Koliko znam, tvoj se može nadograditi, ali time gubiš garanciju i činiš to na svoj rizik. Ako to želiš, informiraj se ovdje. Obvezno pazi da u slučaju nadogradnje odabereš verziju cp1250 kako bi imao "naše" znakove.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2008., 17:34   #10
Dinamo 87
Premium

može sad neko pomoć. danas spržim cd i stavim u folder s filmovima srt subtitlove. na pioneeru k-300 neče ih pokrenut, uopće nema pod opcije subtitle ono 1/1. piše u uputama za external subtitles ovak:"filename of movie has to be repeated at begining of filename for external subtit. file".

npr ak se film zove: The.Night.Listener[2006]DvDrip[Eng]-aXXo, kak onda moram promjenit naziv subtitl.?

i još sam srt file prije prženja otišo na open with notepad da ga podebljam i sad su mi svi u tom obliku, nisu više u onom cat-il kak se već zove iako piše da je srt file. jel to ima veze zakaj neće?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.04.2008., 18:17   #11
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Pa skrati pobogu ime filma, i subtitl isto tako prekrsti i gotova stvar sta ce ti inace toliko ime bezveze.
Staro 16.04.2008., 13:59   #12
Dinamo 87
Premium

znači ovak subtitlovi rade, mali su al gledljivi. skužio sam da guta samo slova š i ž, a umjesto č i ć stavlja ae.

dal može neko reć točno za pioner 300-k dal se to ikak može u notepadu il negdi drugdje ispravit ručno ili samo firmware pomaže? jel nekom uspjelo?

ak se može u notepadu il wordu il wordpadu koji je točno postupak?
Staro 16.04.2008., 15:40   #13
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
nemože se u notepadu. jedino ti firmware preostaje. lijepo skini sebastijanovu verziju i flashaj, poslje sve radi super.

.
mbed je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2008., 22:06   #14
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Ako ne želiš flashati modificiranim firmware-om, onda ti je vjerojatno najbolje prepraviti titlove prije snimanja. Kako? Jednostavno. Otvoriš Notepad-om, Ctrl+H, zamijeniš š sa s, č sa c, ž sa z... Kad sve prepraviš (a to je relativno brza radnja), imenuješ film Naziv filma.avi, a titl Naziv filma.srt (ili .sub). I to je to.

Mnogi playeri ne zahtijevaju da se film i titl zovu jednako (izuzev ekstenzije, naravno), jer se titlovi loadiraju nakon loadiranja filma (uglavnom većina playera koji nisu temeljeni na MediaTek čipsetu, već na ESS, Zoran, Sigma itd). No, čemu komplicirati? Situacija je uglavnom na tržištu slijedeća:
NE-MediaTek playeri podržavaju dijakritičke znakove i često imaju malo bolje riješenu podršku za titlove kod .avi naslova.
MediaTek playeri najčešće ne podržavaju (sve) dijakritičke znakove, podržavaju svega 8-12 znakova kod naziva datoteka itd. Općenito su out-of-the-box lošije rješenje od ostalih (izuzetak su neki Pioneer i Philips modeli s MTk čipsetom).
Međutim, nadogradnja firmware-a kod NE-MediaTek playera je vrlo rijetka i obično donosi manja poboljšanja (radi se uglavnom o službenim verzijama), dok za MTk playere postoji brojna moderska zajednica, razvijeni softverski alati, neslužbeni firmware-i itd. Osobno imam 2 MTk playera (Yamada DVX-6700 - legenda, te odnedavno Focus DVD-2201). Prvi je praktički savršen player s moddanim firmware-om, a drugi je jedan od najjeftinijih playera s MTk čipsetom, nadogradio sam ga moddanim fw-om, s tim da ga još malo prepravljam i vjerojatno ću ovih dana izbaciti verziju koja je ono, dosta dobra i bez većih nedostataka.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2008., 23:46   #15
Dinamo 87
Premium

evo probo al neće titlove prikazat na playeru uopće, stavio sam ime filma.avi-i zašto baš moram u formatu avi?

još ću jednom probat sutra al ne vjerujem iako sam ovdje imao slučaj dva titla za 1 film(cd1 i 2) pa sam npr. prvi stavio vantage point.srt, a drugi vantage point2.srt-možda zato?
ne kužim ostali kažu da nemrem bez firma, kaj je tebi to uspjelo? si probo na pioneru?
Staro 19.04.2008., 11:03   #16
Dinamo 87
Premium

evo uspio editirat u notepadu i sad su ok titlovi(s umjesto š,z umjesto ž...). al to samo kod filma koji ima jedne titlove.
imam problem kad film ima tilove u obliku cd1 i cd2-a takvih ima gro u zadnje vrijeme. koji je tu postupak. jer ak film nazovem ime fima.avi, ne mogu oba titla nazvat ime filma.srt? probo sam jedne ime filma.srt, a druge ime filma2.srt i neće!

i kad ih oće loadat bez editiranja, čita cd1, a ka dodđe na pol filma tj. cd2 onda nestanu...ima neko odgovor?
Staro 19.04.2008., 12:33   #17
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Dinamo 87 Pregled postova
pozdrav
kupio sam ipak pioner 300-k. Jel istina da taj čita sve i da je najbolji izbor za dvix u tom rangu cijena?(hd-mi mi ne treba)

e sad da li postoji mogučnost povečavanja i podebljavanja subtitlova, ispravljanja Č(piše mi ae i slično) i nekad gubljenja slova?

čuo sam za neki firmware, al di ta to skinem i koji za taj player? i oče firmware ispravit to č i gubljenje slova?
http://board.softpedia.com/index.php...m=24&Itemid=40

Ovo ti je najstranica za moddane FW-e divx playera. Malo procitas misljenja korisnika i nadjes onaj koji svima dobro radi. Ja sam svoj Pioneer DV-470 flashao vec sigurno 10-ak puta i dan danas radi kao sat, a s moddanim FW-om GrgArta imam izbor boje fonta, podrsku za nase dijakriticke znakove, kao i velicinu slova. Takodjer titlovi ne moraju biti u istom folderu s filmom, a i ne moraju se isto zvati. Kewl
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2008., 09:48   #18
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Dinamo 87 Pregled postova
evo uspio editirat u notepadu i sad su ok titlovi(s umjesto š,z umjesto ž...). al to samo kod filma koji ima jedne titlove.
imam problem kad film ima tilove u obliku cd1 i cd2-a takvih ima gro u zadnje vrijeme. koji je tu postupak. jer ak film nazovem ime fima.avi, ne mogu oba titla nazvat ime filma.srt? probo sam jedne ime filma.srt, a druge ime filma2.srt i neće!

i kad ih oće loadat bez editiranja, čita cd1, a ka dodđe na pol filma tj. cd2 onda nestanu...ima neko odgovor?
1. dal je film jedan file, a titlovi su dva file-a? ako je tako onda spji titlove u jedan file, mislim da možeš sa subtitle workshopom i podesiš im vrijeme. ili se malo potrudi pa skini titl u jednom file-u.

2. ako je film u dva file-a i titlovi isto tako. onda daš ime "ime filma cd1.avi" a titl "ime filma cd1.srt" a za druge staviš cd2.

.
mbed je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke