|
![]() |
#31 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Molim te nađi mi Q6600 za 900kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Ajde daj, nema smisla cjepidlačit oko toga. Moj frend je kupio Q6600 od nekog lika, a neki dan je uzeo još i ploču od njega. Ne znam Razer što je sad tu čudno, ako netko misli da 6600 ne ide ispod soma, da ga netko ne bi mogao prodat za 900 il' kaj? Sretan bu onaj koji do kraja godine za taj proc dobije 500kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
.
|
Ja sam ti lijepo postavio pitanje, gdje ima Q6600 za 900kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
Ako je nekome novi Q6600 nedokučiv, onda mora biti strpljiv i tražiti po oglasnicima kako bi platio manje. U tom slučaju ne postoji određeno mjesto za takvu kupovinu koje bih ti ja mogao navesti, već ako nekog zanima sam se mora potruditi, a unutar mjesec dana svašta se može naći. Problem je samo što smo mi više manje navikli da second hand doživljavamo samo u smislu da nam frajer dofura komponentu u kvart ispred birtije i da ju u natikačam pokupimo. Ja sam recimo svoju Asus Maximus Formulu dobio neki dan zajedno sa shippingom za 135€ odavde http://search.ebay.de/search/search....ula&category0= Čak mi je prodavač bio iskren i rekao je da nije nova, ali ja koliko god bi je zlonamjerno promatrao nisam uspio uočiti da je korištena, već samo da ju je netko vadio iz pakovanja. Ima i drugih izvora za nabavku, ali ne želim bit benan. Imaš i ovo http://cgi.ebay.de/Intel-Core-2-Quad...QQcmdZViewItem Idu od krajnje cijene od 100-200€, a ak, otvoriš poštanski pretinac u Brežicama i primaš u EU ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
.
|
Čekaj. Gdje u Hrvatskoj ima kupiti Q6600 za 900kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
|
Čuj, ovo sad sve više liči na ono kad dva pametna čovjeka sjednu za stol, a jedan kaže da su dva i dva četiri, a drugi pet. Pa ne misliš valjda da ću sad guglat radi ovog. Što sad, ako ga se sad ne može nać kod nas u s/h po toj cijeni (danas), ne znači da ga nema i da neće biti unutar mjesec dana koliko sam prije rekao. Čekanje i traženje je cijena koja se u tom slučaju "plaća", a koji tjedan surfanja nije neka muka ako je to nekome jedina mogućnost. Je, kod nas je teže, ali se nađe, samo treba bit uporan. Možemo bacit okladu u čevape da ću ga nać unutar 15-20 dana kod nas, samo nemoj onda reć "eee, a di ga ima u ZG ili.." ![]() To je moj odgovor na tvoje pitanje, s/h. Pa pitao si me gdje ga ima, a ja sam ti rekao. Za Hrvatsku se treba malo potruditi i surfati koji tjedan, ali sasvim je normalno kupovati preko net-a. Ako netko i nema karticu, uvijek ima neki rođak i sl. Zašto baš mora biti u HRV. Ja evo baš upravo i ne volim kupovati u Hrvatskoj, čak bih se ispisao iz nje da mogu (sorry za OT) ![]() ...i zakaj sam ja sad to stavio u dva posta&#%%!" (sori, pričam sam sa sobom) ![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 19.04.2008. u 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
.
|
Znam ja i surfati i kupovati preko neta, a zna i masa drugih. A te priče o kupovanju izvana stavi po strani u ovoj priči. Quadove ako možeš naći jeftino, možeš naći po raznim oglasnicima i newsima. A ni tamo nemaš ispod 1000-1100, sad ih bude više kad su pale cijene, no svjedno ih nema za 900kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Da se vratimo na temu a da ne guglam, imaju li ovi Inteli (q6600, q9300) podršku za virtualizaciju? Često mi to treba, vjerujem da nema baš nekih velikih poboljšanja sa tom podrškom no kad već kupujem novi procesor bilo bi dobro da ima.
![]() |
#39 |
.
|
Oba imaju podršku za virtualizaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ma zaboravi AMD,sto se tice cipseta i grafickih kartica tu rulaju predobro,ali dost zaostaju sa procesorima,mislim steta je i sam sam imao AMD prije i ali skok sa opterona 144 na E6300 je bio vise nego ocit,tako da svakako idi na intela i to Q6600 a ako hoces dat vise para onda na Q9300
![]() |
#44 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
bit ce dugo dok se ne vrati AMD tamo di je prije bio,mozda necemo to ni docekat ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#47 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Taman da je razlika između najjeftinjeg C2Q i C2D procesora 50 kn, kupnja quada i dalje nema smisla, ako te četiri jezgre ne znaš ili nećeš iskoristiti u sljedećih nekolko godina. Druga stvar je to kaj se svi polakome na razne benchmarke, pa im "treba" Q. To ne postoji, pogotovo kad su u pitanju FPSi, MHzi, GHzi i bodovi u 3DMarku. Krivo, vandali kupuju skupe (za koje se od dana lansiranja zna da ne vrijede te novce) kartice i onda dalje kupuju coolere za par stotina kuna, pa se žale na forumu na temperature, a sve im je zbuksano u kućište s milijun kablova. Opet krivo. Socijala su samo vlasnici AMDovih proizvoda. Bar prema zadnjim anketama. ![]() Prelazak s jednojezgrenog procesora na dvojezgrenu izraelsku clock mašinu mora biti očit hoćeš-nećeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=1291231&postcount=1128
Datum registracije: Nov 2007
|
hm.. ne kuzim ljude koji uvjeravaju druge da im nesto netreba.. Pa ne placate im vi te stvari. Kakve veze ima ak si netko moze priustiti q6600 i samo surfati na njemu? To ej njegova stvar. Isto kao i sto nam netreba auto sa 300 konja ali ima ljudi kojima je gust tu i tamo ga stisnut malo.. potpuno suvisne brije.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa naravno, tu smo postali k'o babe na placu...jel bolje sto kuna 'vamo ili tamo, pet dkg lijevo ili desno, svejedno, brijanje komaraca i te spike. Sve neka čangrizavost tu na forumu, imam filing da smo postali kao ovnovi na brvnu, čiji je veći i tko je pametniji u potpuno nevažnim stvarima. Ljudi dođu (uključujući i mene) nešto pitat i onda se obaspe po njima na način da bi se trebali osjećat u najmanju ruku tupavi. Mislim da bi općenito trebalo malo više tolerancije, pogotovo ljudima koji ovdje dolaze po pomoć. To je ono naše poznato, ak tražiš pomoć, ili samo nekaj pitaš, odmah si jadan. Netko pita kol'ko je sati, a dobije odgovor "e ono fakat znam kak je bit jadan i ne imat za sat, al sam si si kriv, kaj ti ja mogu kad si glup pa nemaš za sat". e..je'ote, e lik je pilku qvoda, e fakat je panglu do yaya, on to nebu iskoristil, JA znam, JA znam sve, sam' me pitaj, pazi kaj ti velim. Pozdrav, konjina s qvodom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
.
|
_Dosta spama_ Na tebe Ozi i tvoj ''fuck the system'' karakter se ovo posebno odnosi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
-------
|
Niti sam se ja koga od vas dvojice dotaknul u svojem prethodnom postu (već općeniti osvrt), niti me zanima dal ste se vi time našli uvrijeđeni. Dajte is truda pa pregledajte starije postove na forumu; postove u kojima se ljude uvjerava da je Q zalog za budućnost, postove u kojima se svi koji nemaju Core smatraju manje vrijednim i postove u kojima ljudi lažu sami sebe (a i druge) kad se spominje Q. |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Pink Floyd fan
|
Ovaj thread je totalno otišao u krivom smjeru (a i ja sam pridonio sa malo spama). Pratim ga jer i mene zanima koji od ta dva proca. Slažem se sa Ozijem (unatoč njegovom tonu) da se vrlo često umjesto odgovora na pitanje dobije uvjeravanje da to nekom ne treba. Iako zaista najčešće i ne treba, dobronamjerno se može skrenuti pažnja na to ali i odgovoriti na postavljeno pitanje.
![]() |
#54 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
"We all need to fuck the system" nazalost ne prolazi na ovom forumu uglavnom tema je q vs q a vi mu govorite da je neisplatljiv,kak ga nece iskoristit... Uglavnom ja bi isao na q6600 sasvim solidan procesor cak i presolidan koji je sad cijenom pristupniji sirem pucanstvu...q9300 premali multy namucit ces se OC-om a tih 10 % razlike tesko da ces osjetiti osim ak se bavis nekim heavy renderingom i tim glupostima. Moj konacan odgovor q6600,over and out ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
-------
|
Q6600 + DFI DK P35-T2RS bi ja na tvojem mjestu kupil. Q9300 ne vredi te novce, a ploča unatoč četvorofaznoj regualciji bez problema podnosi clockani quad za 24/7. Citiraj:
To kaj većina na spomen quada (nepotrebno) skače s obrambenim stavom, isto kak je nekad najdraži nam forumaš skakal na spomen G80, DX10, Vista, 970P i R600 je opet druga priča. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Kapetan od beloladja
Datum registracije: Dec 2006
|
imaju i samo ću ti reć da za je rad sa VMware Q6600/8GB RAM nenadjebivo bolji i u odnosu na P4 630/2GB RAM razlika je strašna. ja san oduševljen
![]() |
#57 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Molim te na čemu se zasniva tvoja preporuka?
![]() |
![]() |
#58 |
-------
|
Samo na tome da sam i to malo kolko zalazim na OC forume ala XS i sl. primjetil da ljudi unatoč tome kaj ploča ima (digitalnu) četverofaznu naponsku regulaciju, uredno imaju Q6600 (i QX) procesore sclockane na 3.2/3.4/.3.6GHz za 24/7 upotrebu. 400FSBa za tu ploču i Q6600 ne predstavlja nikakav problem ili razlog za brigu oko stabilnosti. Ako ti se da prošvrljaj malo po netu, čisto da se uvjeriš da se više put nepotrebno stvara panika oko naponske regulacije kad je ta ploča u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Da me se ne shvati pogrešno, 3DMark, SuperPI i sl se ne sjećam kad sam pokrenuo ali volim dobiti bolje performanse ako mogu, naravno uz apsolutnu stabilnost 24/7. Citiraj:
Elektronika mi nije strana tako da mi se čini da ima puno marketinga i cool efekta među korisnicima kad se nešto tako napumpa da su svi uvjereni da više ne mogu bez toga. No to tom sindromu upravo ti često pišeš.
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|