|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
trenutno najbrži disk je Seagate Barracuda 7200.11 320 GB (ST3320613AS) http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=104535 |
![]() |
![]() |
#32 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
No, najbrži nije (kako uopće definirati "najbrže"?). SSD-ovi su puno bolji za rad u windowsima jer praktički nemaju latencije prilikom random pristupa, te iako im max trasfer rate nije bolji on najnovijih HDD-ova (bar ne za single), objektivno imaju puno konstantnije i bolje performanse u "real world" uvjetima te ne pate od značajnog usporenja prilikom fragmentacije.
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#35 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Krivo 7200.11 (pa i 7200.10) u transfer rateu gazi raptora i na papiru i u praksi, ali Raptor i dalje ima 10000RPM što mu daje manji Average Read Acces pa manje "čekaš" na to da nađe kaj traži i zato sa malim fajlovima kao što su oni koji čine OS bolje radi, u kontinuiranom kopiranju nečeg većeg nema on šanse protiv novih diskova, čak niti novi raptori...
#36 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Decki kupite vi lijepo SSD i SCSI diskove od 15000 okretaja i da vidis kak ce to sve lijepo raditi. Mislim poceli ste se fakat zamarati ![]()
#37 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nisu svi "obični" korisnici, Uz dužno poštovanje svima njima ![]()
#39 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pa znam da nisu, ali dosta ljudi na ovom forumu ima quadove, a otvore mozda photoshop jednom na mjesec i vecinom gledaju filmove. ![]() Ja sebe osobno ne smatram obicnim korisnikom jer na kompu dnevno provedem vise od 6 ili 7 sati, ali ne surfanja vec vecinom rada u photoshopu. obrade fotografija i slicno. I znam kolko je brz disk u tome dobar, ali isto tako smatram da mnogi koji tu imaju RAIDove i slicno, ne koriste te diskove bas full. Mislim nije da hocu neki flejm potaknuti ili nesto, ali onak samo mi je to zakljucak.
#40 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Istina.
Uređivanje | |
|
|