|
![]() |
#61 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Doživljava li mene tko? Probao sam ubacivati i PowerDVD-ove filtere u MPC, ali ništa nisam dobio. Od one hrpetine ne kužim uopće što treba pa sam stavljao samo H.264/AVC i još neke vezane za HD/BD.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
e vidiš, i meni tako počne trzati video... ili mi se događa da je proc na 80% ali mi se video vrti u 18-19fps, dok bi zapravo trebao biti u 24...? ovo dobijem kad u Gom playeru stavim Playing file info.. tako da mi dok se vrti film prikazuje sve aprametre.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Affinity... ![]() mod: uklonjeni screenshotovi u kojima je vidljivo korištenje piratskog materijala Zadnje izmijenjeno od: Costa. 16.06.2008. u 23:03. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
@ Ice Demon: nisam picajzla, ali jel to 720p a ne 1080p? ![]() Doživljavam te, ali kao što rekoh, što će ti pobogu CoreAVC? To ti netreba! (barem ja sa CoreAVC-om, koliko god da je čak i ok, nisam dobivao neke impresivne rezultate) Makni sve kodeke s kompa, instaliraj samo Power DVD,ffdshow, eventualno neki AAC/vorbis codec za zvuk, te od playera samo MPC/VLC. I to bi trebalo biti to...ak nejde...neznam...clean install windouza/drivera ili nešt slično. (kaj i mene čeka, jer neke stvari nisam dobro očistio)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
EMP moderator
|
U početku sam imao samo PowerDVD, MPC i ffdshow pa opet nije radilo...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Premium
|
Citiraj:
mod: uklonjen screenshot u kojem je vidljivo korištenje piratskog materijala *malo je zamućenija slika jer se hvata SS dok je u pokretu pa ne ispadne najoštrije... al je oštro ipak A i prebacivanjem oba programa na obje jezgre zajedno nije usporilo reproduciranje 1080p, a nije ni smanjilo vrijeme (znatno) kodiranja filma (Battlestar Galactice u ovom slučaju). Zadnje izmijenjeno od: Costa. 16.06.2008. u 23:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa 8800GT bi isto trebala imati odličan PureVideo (slično kao UVD kod ATI-ja) koji je po performansama jako sličan ATI-jevoj "tehnologiji", osim kod VC-1 formata HD-a, tamo malo gubi na post processing-u (tu se stvaraju razlike u CPU-usageu). EDIT: Rekoh, idem isprobati to i ja. Stavio kodirati iz *.mkv u xvid sa SUPER-om, postavio mu affinity te pokrenuo 1080p Transformers trailer (njemu postavio drugu jezgru). Nemam hardversku akceleraciju HD-a, a opet, trailer nije štekao, a SUPER je odrađivao svoje kako spada, a film gledljiv. I ja još imam slabiji procesor (AMD powaaa ![]() Uglavnom, sad skidam ono kaj Fleksu i iggyone-u šteka, pa sve jedva čekam da i to probam odvrtiti. Nadam se da će mi štekat ![]() EDIT: Isprobao mkv file što su ga momci spominjali. Fuckin' napokon fajl koji ima visoki bitrate. Problem je u tome što nema playera koji ima podršku za dualcore procesore. Istina, jednu jezgru mi zakolje na 100% (ili obje na 50%) i vidi se da filmek ide sporije (ide fluidno, no sa ~15fps-a, naprema 29 u koliko je clip rađen).
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 13.04.2008. u 12:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
EMP moderator
|
I meni... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
u borbi protiv sna
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() A niš, ajd probajte i vi ostali, pa javite rezultate...u međuvremenu čekam Matrix 1080p mkv, pa da vidimo kakve ću tu sreće biti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Moderator
|
Link na promo materijal (~483MB) Zanimljivo jest, što u MPC-u izuzetno šteka (video i zvuk), a postavljen je Haali renderer kao output (jede oko 70-80% CPU-a, što znači da radi na obje jezgre), dok npr. na vlastitom codecu KM playera radi fluidnije i zvuk ne šteka. Uglavnom, na MPC-u dobivam nekih 10-12fps-a, dok kod KM Playera 15-16fps-a. Original je 29fps-a. EDIT: Link je na torrent, no kako je to promo/demo materijal od Samsunga, ne krše se nikakva pravila (gledam na to kao da je neki trailer ![]() Bitrate ide do visokih 75-85Mbps, dosta često je iznad prosječnih 40Mbps. Jel loše kodirano ili ne, stvarno nemam pojma. No kod gledanja vidi se u par trenutaka ide kod mene u punom fps-u (ili barem jako blizu njega). Mislim da mi treba Phenom na 3.5Ghz ![]()
![]() |
#75 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Vuco-pico, ne kužim ono o samo jednoj jezgri? Probaj ga izvrtit u DVBVieweru, on koristi dvije jezgre ziher...
![]() |
#77 | |
Moderator
|
Nemam playera koji bi mogao povući 2 jezgre full. Iako, vjerojatno je to do codeca više. Haali renderer radi na dvije jezgre, no usprkos većem opterećenju CPU-a, fps je na njemu slabiji. Sad sam probao i u DVBVieweru (morao sam jedino staviti nastavak *.avi). Čini se da je najbolji, samo kaj non stop vuče ffdshow codec. Usage je oko 60-65% i subjektivno, video ide najbolje. Mjenjao sam po opcijama kodeke i nikako da maknem sa ffdshow-a kod DVB-a. Da probam sa Nero HD codecom ili CyberLinkovim čudom... EDIT: Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja se mucim sa tim videom vec 3 mjeseca valjda. I samo mi on steka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Da ne pričamo o tome da troši najmanje proca...
![]() |
#80 |
Moderator
|
I sad na kraju, kad sam isprobao sve, fakat se pitam isto kao iggyone - jel doista video takav (da su napravili da je usporeno) ili šteka zbog "slabog" CPU-a (pod navodnicima jer dečki imaju mrcine od Intela na 3.6Ghz i šteka im). I definitivno, DVBViewer se pokazao (uz Zoom player i KMplayer) najboljim...
![]() |
#81 |
Super Moderators
|
Zoom player je već optimiziran za matrosku i trebao bi radit ok...
![]() |
#83 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
OK lagano sam vec LOCO od one lunapark melodije.Uglavno upogonio sam ga kako spada.Glupi MPC ne radi sa vise od jedne jezgre tako da je jedna konstantno na 100% dok ostale lade yaya ![]() Enivejz, moja fora sa .mkv u .mov sa PDVD radi s tim da sam tek sa ovim DEMO-om otkrio da PureVideo ne funkcionira najbolje sa 1080P materijalom.Naime nestane slike dok ton ide normalno i rekao bi tecno jer ne primjecujem zastajkivanje kao kod recimo MPC-a, GOM-a i ZOOM-a.Mislim da je netko to vec prije spominjao.Kod mene je izolirani slucaj 1080P materijal, ostalo radi OK. Kada je ugasen HW acceleration sve jezgre rade i klip je fluidan. Meni radi :P @Ice Demon, U PDVD imas u padajucem izborniku opciju "Show Information" koja ti u gornjem desnom uglu pokaze prozorcic sa podacima koji te zanimaju.Vrazji klip ide i preko 70Mbps. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Moderator
|
Media Player Classic, pod View -> Options, nađi output i stavi Haali's video renderer, pa restartaš player, pokreneš fajl, desni klik na ekran, Filter -> Haali's video renderer i staviš show OSD. Kod drugih playera ima drugih načina... EDIT: Daddy, budem ja sad probao u *.mov rename-at ![]() EDIT2: Upravo sam konvertirao video u xvid sa bitrate-om od oko 5Mbps i tek sad vidim zaparvo, koliko fluidno to mora ići ![]()
![]() |
#85 |
EMP moderator
|
Uopće ne mogu pokrenuti taj clip, dobivam BSOD. ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
The Kwisatz Moderach
|
Hmm, prije bi reko da kombinacija tvojeg softwarea i klipa ne radi buduci da je (pretpostavljam) zahtjevniji nego ostali (mada IMHO ne bi trebalo igrati neku ulogu).U cemu si sve probao, jel svugdje ista stvar? |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
EMP moderator
|
Evo sad radi kad sam isključio PowerDVD-ov dekoder i prebacio na ffdshow, ali dosta zapinju i zvuk i slika...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Moderator
|
Domy, kod tebe puno toga ne štima. A ponajmanje taj klip ![]() Daddy, kod mene ne dela rename *.mkv ->*.mov pa onda upaliti sa PowerDVD-om. Neće ga otvoriti, hiti neki error. Vjerojatno imam neku staru verziju, znam da je 8-ica izašla. Uglavnom, smanjio sam si klip u xvid sa 5Mbps i radi odlično ![]()
![]() |
#89 |
EMP moderator
|
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 13.04.2008. u 16:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
The Kwisatz Moderach
|
Sa PowerDVD-om uredno rade sve jezgre, a bome i HW akceleracija.Kod mene barem. @Vuco, znam da je izasla osmica, ali isto tako zasto popravljati nesto sto ionako dobro radi.Nemam ni ja neku super novu verziju, niti je imam namjeru mijenjati uskoro. |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|